Djurens rätt i samhället!

I sommar har de vart mycket misshandel och påhopp mot djur, många hästar har blivit knivskurna i området runt omkring där jag bor. Jag förstår faktiskt inte hur människor tänker, när de ger sig på hästarna.

De är väldigt vanligt bland hästar att de är vana vid att folk rör vid svansen och borstar där bak, svampar mellan bena. De är de vana vid, de sparkas inte då de är deras dagliga behandling att bli putsade och rengjorda där bak. Men sen när de kommer nån helt okänd person och utnyttjar den situationen, drogar och sätter fast hovar och benen med rep och ger sig på dem... vuxna människor som egentligen borde vara förebilder för oss unga, de är helt sjuk!
Jag är inte ensam om den  saken, man blir ju rent förbannad varje gång man ser i tidningen vad som har hänt på gårdarna runt om Dessutom i närheten. Man blir hela tiden varnad och man ska hålla koll på hästarna. Kan man inte ha hästarna tryggt i hagarna, utan att nån människa utan hjärta ska komma och göra intrång?
För många människor i samhället är djurens rätt väldigt viktig, de gäller även för mig och min familj. Mina allra bästa kompisar är djur, därför är de viktigt att kämpa för deras sak också! Vare sig man har djur eller inte så berör de många. Därför gör jag lite reklam http://www.djurensratt.se där kan man gå in och bli medlem. Varför inte stöda djurens rätt genom att bli Djurfadder?
Jag tycker det är viktigt att så många som möjligt kan ta del utav de här
Från deras hemsida:

Vad vill Djurens Rätt?
Djur är liksom människor kännande varelser med intressen och behov som måste tillgodoses. Vi kan aldrig acceptera att man ser på djuren som varor, som ting för människor att utnyttja efter eget godtycke. Djurens Rätt vill vara djurens röst i samhället och försvara deras rättigheter.

Hur arbetar Djurens Rätt?
Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare om situationen för djuren som utnyttjas inom djurförsöksindustrin, pälsindustrin och livsmedelsindustrin

Arbetet bedrivs framför allt av aktiva medlemmar på gräsrotsnivå. Djurens Rätt arbetar även inom etablerade samhällsorgan för att påverka utvecklingen, som till exempel Jordbruksverkets försöksdjursråd, Jordbruksverkets djurskyddsråd, Jordbruksverkets forskningsutskott och de djurförsöksetiska nämnderna.

Djurens Rätt är en uttalad antivåldsrörelse, eftersom vi anser att varken människor eller djur ska utsättas för våld. Djurens Rätt arbetar enbart med lagliga metoder. Vi vill genom demokratisk opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring förverkliga vårt mål: ett samhälle som inte förtrycker djur. På vägen har vi satt upp följande delmål:

  • att få till stånd lagändringar som sätter stopp för plågsamma experiment på djur
  • att pälsdjursfarmerna och djurfabrikerna avvecklas
  • att djur ska skonas från lidande i alla sammanhang där de utnyttjas av människan


Läs mer påhttp://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/om_djurens_ratt#ixzz1VPAkl3Mn



Kommentera♡:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback