Som texten lyder...GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år mina kära läsare, hoppas ni inleder det nya året med era nära och kära!

Video

När jag började rida på Kungaskogens Islandshästar så fotade vi mycket ute i det fina vädret då det var sommar. hittade då en video som jag hittade i ett album av en slump så tänkte dela med mig utav den. Det är min syster (hon är inte direkt ett häst fan)som gjort den åt mig så texten kan vara lite konstig. Gulligt, eller hur men får ta och göra en jag nån dag när vi fotat lite nya bilder. :)
Nu när jag hittat denna så vart jag sugen på att filma när vi rider också, skumt och se sig själv på film...


hur skulle de se ut& påverka mig?...

Ett liv utan hästar, hur skulle det påverka mig?
-Jag märker hur mycket det skulle påverka mig när jag är hemma flera dagar i rad från stallet, jag blir rastlös och har absolut inget att göra. Sitter framför tv:n och datorn och gör-ingenting. Sover och trökar dagarna långa och hoppas på att nått intressant ska hända, jag orkar inte göra nånting!
Jag skulle nog bli väldigt isolerad och en ganska tråkig person över lag, framför allt så blir jag irriterad och låter det gå ut över min familj.
Jag är en sån person som behöver röra på mig, vara ute i friska luften och hela tiden vara upptagen med saker, då mår jag bra. Speciellt hålla på med det jag älskar och vara bland djur, hästar som hundar, ja allt. Älskar känslan av att komma ut till stallet allt är bara så lugnt och skönt, ingen trafik och man kan bara sköta sitt.
I nuläget skulle jag inte klara mig utan hästar, även fast de ibland måste bli prio 2 när det gäller skola osv. -de är ju en del av familjen i mitt liv-men de får mig att vilja göra allt de där jag inte skulle kämpat för innan. Tex som gymnasiumet, när jag fick se mina betyg vart jag lite besviken men ska göra allt för att komma in på de jag vill, för hästar är inte bara in hobby utan de vill jag jobba med i framtiden också. Som person blir jag glad av att över huvudtaget vara bland djur och på gården, träffa annat trevligt folk som har samma intresse!
Klarar knappt av några timmar i västerås;)

Ja som sagt, vet inte hur mitt liv ens skulle se ut utan dessa fyrbenta vänner! och dessutom är det lite av ett äventyr det hela.


svt--->ponnyakuten

Sitter och kollar på ponnyakuten på Svt, laggar hela tiden. inte kul!

Shopping♥

Idag mår jag mycket bättre, kom undan med lite huvudvärk bara. Köpt en massa i Västerås och av alla 3tusen:- så har jag bara ynka 20:- kvar, men är verkligen nöjd över allt jag köpt.
Blev ett schabrak och en Grimma från Hööks, inte så rättvisa bilder då de blev mobil bilder. Sedan köpte jag kläder, kläder, kläder, smink och allt annat som absolut inte har med hästar att göra:)
Så kul att köpa saker till hästarna även fast man själv inte är som ägare så är det alltid kul, sen kan man använda nästan alla saker till många olika hästar då det bara finns ''en ras islandshäst'' som jag kallar det. Nästan alla är lika stora och så.

Ska inte tills stallet förns Söndag då det är ett helt nytt år! Så får önska er alla Gott Nytt År för ''imorgon'' smäller de.


stallet- migrän&feber...

Åkte till stallet med huvudvärk, kanske inte det bästa man kan göra men men. Fixa och dona i stallet, och hämtade in Frami.
Han har haft sönder en rem där bak på sitt täcke men innan jag släppte ut han så satt jag fast den så gott de gick, får se om den åker av igen. Iallafall så pyssla jag om honom och gosa. Så söt han är, när jag skulle borsta hans huvud och pannlugg så la han sitt huvud på mig axel och blåste/pusta ut i mitt öra... hela jag ryste till när det blev varmt i örat. Sen tog han upp huvudet igen och nyste (eller vad man kan kalla de) mitt i mitt fejja så vart helt blöt. Haha vi som hade de så mysigt... snacka om att förstöra;-) Hade migrän så kände att det var bäst att inte rida, vilket var nog tur att jag inte gjorde för nu har jag feber. Men Frami roade mig ett bra tag♥
Han är så himla fin, så synd bara att han har så fula gamla sår lite överallt, hittade några små som måste kommit nyligen. Längs sidan har han en låång rand skorpa, men de flesta har han haft sen han kom. Får hoppas de försvinner snart:)
Nu ska jag äta(för första gången idag) och klockan är kväller.... måste bli bättre på att äta, kanske därför jag ofta blir sjuk och har ständigt migrän? Måste ju ladda inför morgondagen då vi åker till mellandagsrean, shoppa loss för 3000spänn är inte dåligt!

Söta vi är, eller vad säger ni?;-)


snabb update:

Väntar på att pappa ska sluta jobbet sen åker jag till stallet, så tråkigt att vädret inte vill ge med sig. Bara regn och trisst:(


Trött men glad tjej....

Inte varje dag man vaknar halv 1 så har inte gjort nånting idag. Läst på Fridas fb att det kommit en ny häst till stallet, han såg jätte fin ut. Ska till stallet imorgon så får se om jag ser honom då. Så kul att gården blir större både med hästar och allt annat som tillhör.
Dessa bilder är från Augusti iår, står och fotar från huset när de bygget paddocken.
Också från Aug. Här är det nu en-eller två- dörrar ut till spånet,traktorn
och ja allt annat som finns där.

I am- Black And White

Nån som planerar att spendera alla sina pengar på mellandagsrean, eller har ni redan åkt idag?
Jag har suttit och kikat på saker som jag ev ska köpa det blir ju inte på pricken men har hittat lite saker jag vill ha - om det finns kvar- och sedan kommer jag och systra min på Fredag kasta oss över saker. Ena stunden badar man i pengar, nästa.... ja ni vet ju vad nästa slutstation är- pank!

Hoppas man hittar nått på Hööks som man INTE har, hittar jag nått jag vill ha som jag redan har - typ som piké tröjan- så får man väl ta en annan färg- typ som piké tröjan- hur som helst tror ja jag kommer bli nöjd:)

Ganska surt må jag säga!!

Åh vad depp jag känner mig, och nu måste man vänta till Torsdag tills man kan åka ut till stallet...... Hur kul är det här lovet egentligen? Skulle ju bara vara ute i stallet och ha kul. Aja inget att göra åt, får hitta på nått annat tills dess. Det blir torsdag och sen lör, sön denna vecka. Får ta glada minen och längta tills dess istället! Hoppas Frami har fått skon påslagen då, vi ska rida för Frida(stallet) så jag kommer vara jätte nervös fast jag blivit ganska van men var iof ganska länge sen jag red för henne:-) extra nervöst när jag ridit F en gång innan, men bara jag har den positiva inställningen så tror jag det kommer gå jätte bra..... 100% säker att jag får gå därifrån med värk från topp till tå om jag känner fröken fräken Frida rätt;)
Ska upp tidigt imorgon och tjäna lite cash, bra att fördriva tiden!


Bästa Aurora♥

Imorgon det första jag gör när jag anländer till stallet ska jag ta tag och fota lite, var så längesen. Vill så jätte gärna visa vilken stor skillnad det blivit på Aurora hon är så himla vacker och det har jag sagt hela tiden, hon är inte längre den där över tjocka hästen utan hon har blivit väldigt mycket 'smalare', hon är på väldigt god väg! Var kul att se någon annan rida henne idag, så jag kan få se med egna ögon och inte från hästryggen. Det såg riktigt fint ut, jag blir dock lite petigare när Fanny skulle rida henne då jag ville att ''allt skulle bli rätt''. Jag pysslar om henne och rider henne som om hon skulle vara min egna, så är ganska petig xd haha
Det ska vara kul, men samtidigt vill man inte börja om från ruta ett... har ju format henne efter så som jag ridit. Hehe ni förstår nog vad jag menar men det var nyttigt för mig också:) Aurora kan bli ganska pigg och hon gillar fart, hon är ett sto och hon är envis det är så hon är men om man inte vill att hon ska tölta när hon ska skritta och hon töltar, men sedan bara låter det va så kommer hon fortsätta att ''testa''. Vilket hon gjorde lite idag och busa med Fanny haha:-) Bushäst! Just därför är det jätte viktigt för mig att de inte kommer undan, för då kommer de fortsätta testa.... och jag kan bli så sur när jag rider och inget går^^
Det allra bästa med Aurora det är hennes personlighet, och hon är så samarbetsvillig och gör sitt bästa även fast hennes kondition är bland de sämsta. Så godhjärtat♥
Jag har lärt mig mycket på henne, hon har lärt mig mycket: Jag mer öppen för piggare hästar med fart. jag spänner mig inte lika mycket, inte på nya hästar heller. Jag vet bättre hur jag ska hantera olika situationer. Jag har fått bättre självförtroende & tålamod. Jag har blivit gladare.

old pic.<3




långritt

Pigga hästar idag.
Fanny åkte med till stallet idag, hon fick rida på finaste Aurora och jag tog Bliki. Hon var jätte osäker i början och ville inte hoppa upp när A gick omkring och inte stod stilla...A var pigg som vanligt(vilket jag tycker är skit kul!!). Tyckte de gick jätte bra för dem och efter ett tag slappna Fanny av och förstod sig på A mer, hon är jätte go och lätt att rida när man väl inser vilken kul häst hon är!
vi red ''min runda'' baklänges och förlängde vägen in till byn, där red vi några vägar som jag kommer ihåg liiiite lite svagt vart de går men måste erkänna att vi red lite vilse några gånger;)
Efter första galoppen så kvickna Bliki till lite mer och när vi skulle tölta så vart de lite skutt och halv omladdningar och sen jätte fin tölt. Jag märkte vilken skillnad det blev och efter det så vart hästarna tok pigga! Haha:-) Det vart ändå väldigt mycket skritt och vi pratade en massa....
Hästarna var väldigt svettiga när vi kom tillbaka så de fick stå inne, Bliki fick lite mat medans vi smörjde ridskole sakerna:)
Mycket rolig dag och Fanny verkade ha lärt sig enormt mycket på Aurora, nu är hon favvisen;) till och med före Throttur! haha jag visste hon skulle gilla henne efter ett tag.
Jag och Aurora en snöig kväll:)

God Jul alla läsare!

Hoppas ni alla har haft en bra jul, jag har bara tillbringat den hemma med familjen men lika bra för de! Nu är jag 2tusen rikare + lite kläder, gissa om jag vill shoppa nuu? Men än har jag inte fått julklappar från släkten från mammas sida än men får säkert pengar där också höhö.
Fanny var även ned ikväll och lämnade en julklapp, nämligen en lila CRW tröja- super fin♥
Tack lillasyster. Fanny är inte helt borta denna helg, men nästa helg bor hon är som vanligt igen.... känns ganska ensamt utan henne haha!
Idag sover hos henne lillebror som bor typ granne med mig, så blir väl att va med henne imorgon och hoppas hon kan följa med till stallet imorgon. Har nämligen beställt fint väder imorgon.
Jag kan inte hålla mig borta från stallet så åker troligtvis dit imorgon, tänkte pyssla om Frami och gå en sväng längs forsen ( om de nu är de) därför har jag beställt fint väder. Kanske rida? Ja vi får allt se:-) Måste smörja alla sadlar och träns så man får det gjort, så ska väl göra det också jag tycker det är rätt kul när man har nån att snacka med, då går det snabbt:)




''Utsmyckad- stilrent''

All denna utrustning- det gör mig galen!!!
*islandshästar& storhästar*
*utrustning*
- Jag läser en hel del storbloggar och även de mindre som rider storhäst och vill lyckas inom dressyr och hoppning. De klagar alltid över att pengarna inte räcker till, för de måste ju köpa luva till hästen, 14 täcken,benskydd/lindor och dittan och dattan. Jag ser det överallt!
Det är de som är så skönt med just islandshästen, det ''enda'' som behövs i utrustningen är träns, sadel och ev schabrak, vojlock eller padd vilket som. Inte mer än de, så alltså kommer vi billigare undan med de och kan spara resten av pengarna till oss själva eller kanske nått extra gott till hästen? Beroende på vad vi köper såklart.
En som har vi säger storhäst (nu när jag är inne på den linjen) köper alla årstiders täcken + stall, rid, län täcke osv.
Tänk er själva om en islandshäst kom med en luva, färgstarka schabrak, lindor/benskydd, ridtäcken osv. Varför behöver inte våra kära hästar allt det där? Medans storhäst folket ska ha Hela hästen ''utsmyckad''? Varför behöver storhästar en massa hjälp tyglar? medans vi klarar oss på det vi har. De som inte har islandshästar tycker kanske att deras ''look'' är stilren, (läste det på en blogg) men vad menas med stilren & Gå Över Gränsen? Jag tycker vi inom island håller det stilrent, de flesta iallafall. Dock har väldigt många inom hästvärlden bra smak på hästutrustning (tummen upp för er). Kan såklart rabbla upp 10000 saker olikheter mellan häst & islandshäst, men alla vet att det skulle bli 10000 böcker om de.... så vi skippar de:)))
När jag verkligen sätter mig in och ifrågasätter allt så inser jag att jag inte behöver förstå allt, jag ska inte förstå allt.
Har läst på så många bloggar också och har även tagit upp det att det tex i varje hästsports affär innehåller det 1/3 islandshäst saker, skulle det inte vara trevligt att vi får ett speciellt märke som vi kan leva upp till.... en sida med Bara islands saker!

Eftersom jag rider islandshästar så måste jag ändå påpeka att jag tycker de är bäst och vi håller det mest stilrent. Haha men vad förväntade ni er? Jag är islandsryttare;-)
Hoppar kanske mellan flera olika saker men innehåller samma ämne, det är för att jag vill få med allt så kompakt så möjligt.

Men visst skulle det vara intressant om någon hästtidning skulle sätta sig ned och skriva en artikel, göra undersökningar osv om detta ämne?
skulle vara kul att få höra massa åsikter från de som rider storhästar, vad de tycker, och om allt verkligen behövs till en viss ras? Eller vad tycker ni?


Mobil bilder(y)

Lite ovisade mobil bilder. Det var verkligen synd att jag inte hade stora kameran med mig ut den gången när jag skulle hämta Frami från hagen, nästan alla hästar som står i lösdriften stod i en klunga och bara stod och titta ut de såg så mysigt ut. En bild på Frami som fått stooora snöstyltor bort rubbade och precis blivit lite ompysslad♥ Han är otroligt tålig kille när man ska hålla på från hov till huvud, borsta, putsa osv. han somnar nästan. En asbra fördel med Frami, tex Pilo var tvärtom kan jag säga.... sååå otålig när det gäller att bli borstad. haha.

Imorgon är del Jul vilket det inte känns som må jag säga, men man växer väl ifrån den åldern när Jul var höjdpunkten och man aldrig kunde sova på nätterna....

Julklappar♥

Idag har jag slagit in hela släktens julklappar, städat, julhandlat med syster och pyntat granen.
Ikväll har vi vart och firat ''Jul'' hos farmor och släkten på pappas sida kom också, farmor hade slagit in julklappar igår från 5 på dan till halv 2 på natten..... inget slår Farmors presenter ;)
Jag fick:
2 helskodda ridbyxor
3 Jackor
3ridstrumpor
6 ridhandskar (till vintern)
1Fleece tröja 
2par underställ
underkläder
3 Linnen
&en poncho av faster, resten fick jag av farmor:)

Saknar hästarna jätte mycket, vill att det ska bli nästa vecka...

Julbak♥

~Blev inge stall idag, mina kära föräldrar skulle handla lite Julklappar!~
Så har inte gjort så mycket idag faktiskt, jag & mina syskon gjorde lite pepparkakor nu på kvällen och jag var helt inne i dekorationen så gjorde kanske 5 st medans ida&Fia gjorde några hundra... ;)
Men visst vart de snygga i slutändan? ;)

fullsatt schema

Fullt upp denna vecka!
Måndag- stallet
Tisdag- Norrby & avslutning, jobba hela kvällen
Onsdag- Stallet hela dagen
Torsdag- Bastmora & Jenna, Fira jul hos farmor
Fredag- Åker till Hult
Lördag- Juafton i Hult & rida
Söndag- åker hem från Hult
Måndag-EV: 3 timmars långritt med Karsbo folk på finaste Rodí, annars stallet
Nästa vecka om Frami fått skor så blir det lektion för Frida, tagga!


Knattar- Aurora

När jag kom till stallet var veterinären där och Throttur gick igenom besiktningen så han är väl i stort sett klar att åka?
Jag stod där och studera varje rörelse som hon gjorde, mycket spännande;) haha
Sen kom knattarna, de fick rida Hera och Mowglie som var ganska pigga idag. De ville rida barbacka och gud så mysigt det såg ut, var mycket snö ute men jag tror de frös en aning. I traven så ramlade A av men som tur var var det mjukt i backen, första gången hon ramla av och hon reagerade riktigt bra:) De är så söta på shettisarna! När Frida sa '' vill ni trava lite mer?'' ''njee'' ''Vill ni galopera?'' haha och ögonen på dem blev stora som månen.
Frida motionera mig idag kan man säga då jag fick spring pölsa runt och runt i paddocken för att Hera fick lite motorstopp ibland....haha!
Såg riktigt kul ut att rida barbacka så jag gjorde detsamma på Aurora, mycket krut i baken hade hon idag. Idag har vi tagit några galopper och det gick JÄTTE bra, hon fuska inte i hörnen bara några enstaka gånger men annars gick det super... Tölten var jätte fin och traven likaså:)
Ont i huvudet som tusan så nu laddar vi sista skoldagen imorgon!!




skogsturer

Red ut.
A  U  R  O  R  A
Kommer inte ihåg ifall jag ridit ut på henne nån gång men det var inte så roligt, hon var över spänd och okoncentrerad. Över bron så trippa hon och efter bron så vart det en '' katapullt omladdning'' så jag typ flög efter sadeln. Okej nej inte riktigt men ni förstår;) Så gick hon hela tiden och bara skumma sig... Inte likt den Aurora jag brukar rida i paddocken men nu vet jag att vi får rida ut oftare så det blir lite varierat- paddock& skog-
Vi mötte typ 6 bilar längs ''lilla vägen'' där det inte brukar komma några, då tvärstanna hon och kasta sig åt sidan men jag fick hålla minen och rida fram igen. Ja så det vart lite utav en ''katastrof'' men men, sånt händer:p
B  L  I  K  I
Gamla gossen skötte sig bra som vanligt, vi tog en liten längre tur och letade nya vägar. Riktigt kul! Han är så duktig, tror han tycker det är riktigt kul att rida ut.
F  R  A  M  I
- skulle rida honom idag, men han hade tappat framskon:(
A  T  L  A  S
Super kul att rida ut på, dock mindre kul i paddocken så vi var nog båda lite lyckliga när vi skulle rida ut då vi båda tycker det är minst lika kul! Haha vi skulle gå över vägen men stannade för det kom en bil med ett gäng ungdomar de sakta in och råglodde(!!) på mig och atlas som om de ALDRIG sett en häst förut. hehe.
Atlas var duktig. Har inte så mycket att skriva kanske inte så intressant när man rider ut:p

Gösta

Idag har man sovit ut vilket behövdes efter gårdagens spring. Vi alla på mammas sida träffades alla hos min kära moster för lite god hemgjord pizza, spel och bara umgås men även hälsa på släktens nykomling Gösta♥ Jätte söt kille verkligen och han är ovanligt lugn för att vara valp;)

Ska väl sova snart och åka ut till stallet på fm imorgon, hoppas på att lillasyster orkar följa med så jag kan lägga upp lite nya bilder.

Lite bilder från idag.

Bloggar jag läser

Här är några bloggar jag läser.
http://saraaandersson.devote.se/
http://emilyhearne.blogg.se/
http://islandsponny.devote.se/
http://islandsheestar.blogg.se/
http://ponnynceline.blogg.se/
http://fyrbentaspringare.blogg.se/
http://equiss.blogg.se/
http://kalvgalen.se/
http://islandscarro.blogg.se/
http://tavlingsponni.blogg.se/
http://dressyrmupparna.se/
http://www.tlop.se/
http://hamreryttarna.blogg.se/
http://hillaryochfleur.blogg.se/

Julklapp.

Gjort ett halsband och armband i Julklapp till mamma♥
Vad tycker ni?

Min pappa, han är bäst♥
Han har alltid ställt upp för mig, han har alltid vart livrädd för hästar men nu efter jag ridit i några år har han fått vart vid de nämre och fått en helt annan syn på dem. Han hjälper mig alltid i stallet, vad som än behövs... ta ut hästar, fodra osv.
Pappa, jag älskar dig♥

Pappa rider på unghästen Blondie i sommras.

Aurora

Halt som tusen ute,rena rama skridsko färden för att ens hämta en häst;)
Det är väl tur att islänning pallar med det här med isen annars hade vi nog fått göra om paddocken till en skridsko- bana.

A  U  R  O  R  A
Hon är inte så pigg egentligen men hon trippar i skritten och vill gärna tölta eller vad det nu blir ( Förstår inte hur hon kan vara så tjock) Men idag var hon inget ''mer eller mindre'' och tempot i skritten var riktigt bra utan att hon börja trippa. Vi började nästan direkt med att ställa då hon väldigt gärna vill ta genvägar i hörnen, vi började i skritt och sedan i tölten känns lite wierd att säga det här då hon är ganska lätt att rida men idag fick jag verkligen jobba så har ÄNNU mer träningsvärk än vad jag hade sen sist jag red. Riktigt nöjd med dagens ridpass, svårast var i traven då vi kom på ruta 1 igen och hon försökte ta alla chanser hon hade till genvägar. Jobbade på en volt lite då och då och tölt eller trav spelar inte så stor roll bara hon gjorde de som jag hade tänkt mig. Hon tyckte det var väldigt jobbigt även hon och jag kände då och då hur hon sakta ned och sakta ned fast vi inte ens gjort så mycket, måste samtidigt säga att hon har blivit mycket 'smalare' sen hon kom hit, den där jätte saken till magen är inte kvar men hon är fortfarande ganska tjock.
Gick riktigt riktigt bra idag vilket resulterat till att jag får gå i för pension;)
Efteråt gick jag in och myste lite med fölen, innan jag åkte hem fodrade vi hästarna ( på tal om de.....haaalt) och när jag kom hem fick man våfflor med grädde och sylt...mmm♥

Såhär såg hon ut när hon kom, ska ta kort i helgen så får ni se skillnaden:)


In School

Till helgen tänkte jag vara ute i stallet och försöka släpa med någon som kan fota, var jätte länge sen kamera fick följa med så förhoppningsvis kan jag påbörja min nya bloggdesign.

lång text- stallet

~Mycket text~
Behövde verkligen komma ut till stallet idag efter att ha gråtit sen jag kom hem från skolan, men när jag kom ut till stallet så sken hela min värld upp igen och jag blev glad över att få vara med hästarna♥
T  H  R  O  T  T  U  R
Mockade och fixade vatten sen red jag Throttur, det gick jätte bra som vanligt. Det var ganska halt i paddocken iallafall för mig men när man satt uppe på hästen så var underlaget ganska bra och det var inte halt när vi red. Tölten gick jätte bra idag och han höll den utan att det blev nån blandning i hörnen så försökte hålla den takten hela tiden. Mina skänklar börjar bli som förut igen så tänkte ganska mycket på de och att jag tröck ned hälen.
Att tänka/träna på tills nästa gång: Ställa honom mer på långsidorna
F    R    A   M   I
Och sen har det kommit en ny valack till stallet, vet inte riktigt när han kom men träffade honom för första gången igår då han stod inne för han hade haft av sig täcket. Han är nämligen en snygg helrakad prick;) Jätte liten och ''smal'' (tillskillnad mot vissa andra*flört)
Idag skulle jag få rida honom, vart jätte glad och började tänka på vad jag inte skulle göra och vad jag skulle göra. Det första jag tänkte på var att inte bli spänd som jag brukar bli ibland vid nya hästar.  Gick in till paddocken och det första jag gjorde var att dutta på rumpan med spöt, han reagera ganska starkt genom att hoppa till och trampa så kasta iväg spöt och för att få bättre grepp så kasta jag av mig vantarna också... När han skulle sitta upp var han rätt nervös och börja steppa och flytta på sig, jag följde bara med tills han stanna och satt upp då var han lugn och jag kände mig jätte trygg. Han var ganska pigg och tuff men jätte rolig att rida!!

Jag kände mest igenom honom i skritten i början, ställa, rygga och sånt. Man kan alltså tro att det är en riktigt dressyr ponny jag red idag, han gick jätte fint i form och var jätte fin när man ställde honom. Första gången vi tölta så gick det med en jädrans fart så fick vara snabb i handen. Så när vi skulle tölta fick jag jobba jätte mycket ( haha det känns nu i  efterhand) med att ställa honom i hörnen så han inte ''fuska'', mjuk i handen men samtidigt måste man vara ganska snabb och bestämt för att hålla ett bra tempo. I traven rusa han fram i början också så gjorde samma sak där och hamna ibland på en volt och red på en 8 runt hela och så. Han är en häst som kan mycket men man måste jobba för det, de va jätte kul!!!!

B  L  I  K  I
Skulle bara hinna med att rida Atlas eller Bliki, så valde att rida Bliki för det var ett bra tag sedan och jag minns honom alltid som en liten lugn kille i sina bästa dar som bara går runt av sig själv och segar. Men idag var han på hugget och hade inge spö då de inte behövdes så i tölten när jag smacka på så tog han sats då och då om man kan säga så och började trampa och toka sig sen kom in i en helt sjukt fin tölt, tyckte de var roligt att se honom på den ''ungdomliga sidan'' haha:-)

Throttur♥


As kul dag i stallet- Fanny åkte med

Vilken dag! Fanny kom till mig efter lunch så lagade mamma mat åt oss och körde ut oss till stallet. Där fixade vi allt, mocka, vatten, spån osv. Pratade med Tore och det vanliga..
Vi tog in Mowgli, satt på utrustningen och sedan tolkade vi! Det var as kul då en red och en åkte bob bakom. Jag skulle försöka filma med vurpade 2 gånger så filmerna vart hel tokiga. Vi skratta så himla mycket och Mowgli var jätte duktig men han försökte bocka av oss i början.

Vi körde på vägen där det var ganska mycket snö och så försökte vi åka på åkern men det var väldigt djupt och hårt överst.
När vi kom tillbaka så red jag Aurora i paddocken, vi red på lite volter och så. Tränade på att ställa henne och det gick faktiskt bättre idag, hon kändes inte lika pigg men hon steppade fram fortfarande men det var lätt satt få henne till lugnare skritt:)
Tyckte hon va duktig idag!
Sedan red jag Pilo, han kändes ovanligt seg idag men när jag väl fått upp han i trav så kvickna han till. Jag bara red bara omkring då han halka runt som om han skulle åka skridskor, haha han måste lära sig att man ska lyfta på hovarna;) Travade lite lätt på långsidorna, skritta på kortsidorna och i slutet rygga jag på kortsidorna då han hängde på bettet och kändes JÄTTE tungriden, fick verkligen driva och hålla igång xd men det var kul för har aldrig sett den sidan från honom så de vart en liten omtänkning:)
Efteråt fixa vi i stallet, jag gjorde allt i speed fart för att hålla kvar min värme. Dock ska jag inte klaga på vädret då det vart riktigt fint idag och jag älskar ju snö också. Vi gick in och myste lite hos stona och fölen, de har blivit riktigt stora nu eller iallafall större...
Har faktiskt film från när vi tolkade men laddar upp de nån annan dag.


Horze- Att tänka rätt pris

Var inne på Horze hemsida och kollade på ridkläder, såg då att det är 12% på hela sortimentet. Vantarna, tröjan och dunjackan är något jag verkligen vill ha. Det enda som tar emot är priset på jackan, den är jätte snygg och ser så varm och gosig ut men är det verkligen bra kvalité så är det faktiskt värt att spara dessa slantar och lägga på något man verkligen vill ha/behöver.
Tror det är nu som folk nappar lite mer, 12% är inte mycket egentligen men jag själv fick lära mig dessa köp knep med alla siffror när jag kollade på ekonomi programmet och där är det meningen att alla i det programmet ska starta eget företag innan 3:an( man lär sig grunderna och allt som hör till för att starta eget företag) och då försöka sälja sin ide genom att göra allt ''litet'' att se större och mer inbjudande ut likaså med priser(stort pris som sjunker, + att det är på hela sortimentet= folk som blir mer inbjudande till priset) Så nu för tiden när jag kollar på ridsaker och annat så tänker jag mer än bara trycker på '' lägg i kundvagnen''.... ''köp''.

~Hade tänkt skriva ett inlägg lite senare om vad jag tänker/ har lärt mig om framtida val, ekonomiskt och företag osv. ~
Vad tycker ni, Är det rimligt att köpa en jacka som både är varm och har bra kvalité för priset?
-Hade du nappat direkt eller lämnat det åt sidan?

Elin is back.

Elin ska skärpa sig från och med nu!
Det hjälper inte av att sitta och deppa här hemma för att man är sjuk och inte kommer ut till stallet, utan måste peppa mig hela tiden komma på nya saker och bli inspirerad! Denna blogg ska inte innehålla några lååånga trista och deppiga inlägg längre och även om jag inte är i stallet så tillkommer ju foto i bloggen som mitt andra stora intresse.
Sen igår har det varit fullt med snö, suuuper kul! Finns bara saker att vara glad över och föressten så är jag typ frisk, eller ja ska iallafall till skolan imorgon.
Längtar sååå mycket till stallet, ni vet den här känslan som tex man är sugen på godis? Ja typ så känns det som.
Och efter veckor med undrar nu när det börjar närma sig, så tvekar jag mer och mer... vad vill jag bli, vad vill jag gå?!? Men nu ar jag tänkt efter och vet exakt, har även extra planer. Kommer söka in i första hand på Wången och hoppas på att jag kommer in!!

.

Livet ger så mycket mer än vad man förtjänar.


~Kommer blogga lite mer om annat än bara om hästar, men bara för en period.~


Lika glad som vanligt? eller inte

Planerar, planerar, planerar. Allt ser ut att gå bra, tills att faller samman. Jag vet att inget kan ske på en dag, en vecka osv. men när det för en gångs skull går vägen och man fått en bekräftelse... då känns det bittert, jaa...
Bloggen känns jätte depp, känns depp att gå in här nuförtiden. Har knappt något att skriva om, har inte  vart i stallet på 1 vecka&1 dag(för att vara exakt) så försöker roa folket med något annat?..... När jag väl är i stallet så finns det inte så mycket att berätta iallafall, det är som att ni får läsa samma saker. Jaja.
Vill bara fixa allt nu, så jag för nån gångs skull kanske kan få vara glada jag. För det vore väl ganska bra?
Åh vad jag inte längtar till julen just nu, jag har en önskan, en önskan som aldrig får sig en riktigt svar, nej istället ska jag tillbringa denna jul(igen) på bergshästar...woho wilda western-.- typ bli stångad utav getter och leva ute på landet...det gör ju saken ännu värre och ja VÄLKOMMEN till mina glada och possitiva period i bloggen:--)!

Hahahaha xd

Nej nu ska jag se till att bli frisk tills imorgon och dra mig snabbt ned till skolan, vi har nå grej vid brinell hela dagen så lär väl va där.


pic.

~bjuder på 2 bilder~

Mår lite bättre:)

Känner mig ynkla bättre idag så har plockat lite ridkläder och så. Visade sig att jag har drygt 7ridjackor om inte mer + tiotal tjocktröjor/piké tröjor... haha undrar vart allt kom ifrån:p
Jaja nu har man allt på ett och samma ställe, ser mycket fint ut. Hittade även schabrak, paddar, ländstäcke och annat ''skit'' från när jag red storhäst & större ponnysar.
Och det som igår var en 30 minuters snöstorm är idag en solig och varm dag så gick utanför dörren och fota lite, skönt med lite frisk luft.
Haha är så trött på ridstrumpor som ligger ÖVERALLT och hål i alla typ, så idag tog jag tag i de, slängde en hel hög med håliga strumpor och gjorde en hängare för hela och mestadels nya strumpor... mycket snyggt, jag vet;)Istället för att slösa pengar på allt jag redan har, lyste det upp för mig att mössor-vantar/Ridhandskar kanske borde köpas in?

smider yrkesplaner för framtiden....i mörkret(yy)

Sitter och drömmer sisåhär in mot natten. Kollar på gymnasium och har hittar några som jag vill söka in till, ett krav är ju hög/yrkesförberedande men de flesta har ju de...
Wången och Dille gård är typ de jag kollat mest på dem ligger jätte långt härifrån men de är inga problem, de enda problemen jag ser är att jag inte vill åka bil, hoppa på ett tåg för att sedan byta till buss och bli hämtat med bil^^ Men håller på att förhandlar med mina föräldrar...eller försöker. Jag menar forever alone annars, jag ha verkligen världens dåligaste lokalsinne+ har verkligen svårt för att kila runt själv om ni fattar vad jag menar. ååååh vad tufft att bli äldre och flytta hemifrån när man är 15....
Haha vad positiv jag låter;)

Orka att jag sitter och smider framtidsplaner.... nu ska sjuklingen krypa ned framför TV:n..


sjukling

HATAR folk som ska försöka härma en med designen på bloggen! Skapa er en egen, personlig istället för att försöka likna några andras!!
Vaknar upp och är sjuk, jätte kul *host* ser förövrigt snö när man tittar ut. Nu tyckte min hund att Fanny skulle vakna, bläää vad sent vi kom hem igår det var skit kallt:-(

Dags att hosta vidare, blir inget stall förrän jag blitt frisk.... är så aaaarg.


nöjd hund

Skulle lägga in ett inlägg igår från mobilen men det sket sig kan man säga!
Så fick vänta tills idag.
Min bortskämda hund fick sig ett nytt täcke igår efter att ha tjatat till sig det från mamma och pappa:) Hööks har ju fått ett nytt märke såklart hunden måste få vara snygg å, speciellt när hon fryser så himla mycket!
Är super nöjd men julkläderna kom inte med hem, men jaja... får bli ett till täcke till jul istället? Hon blev nöjd iallafall

Har fortfarande jätte mycket i skolan, därav mindre uppdatering om hästarna.