Ridpass efter ridpass

Knattegrupp 2 idag, lika livliga som vanligt och lika slöa är jag som vanligt. Så de gick ganska segt men ändå alltid lika kul! De som gick på lektion idag var alla 3 busiga shettisar och Atlas.
Jag red Trottur efter, det var jätte hårt underlag föresten men som tur är har snön inte kommit än. Han var jätte duktig, i tölten så vart de typ tölt galopp i hörnen (igen) men sen fundera jag på hur jag ska göra för att han inte ska göra så, tillslut gick de jätte fint kan nog säg perfekt:)
Traven var jättefin även den. Vi tölta snett igenom, sen körde vi lite ökad tölt på långsidan och trav på kortsidan. Vi tränade även på olika volter rätt mycket och det gick så in i bombens bra, han ställde sig jätte fint och hela han flöt med! Alltid lika stolt över sockerpärlan... ingen aning om vad jag ska tänka/träna på tills nästa gång då det gick jätte bra idag så vi får väl träna som idag och lägga till lite roliga övningar.
Tog in han igen och gav han mat medans jag red Aurora. Alltid lika roligt att rida henne, hon är verkligen så himla härlig. Hon är ganska pigg och springskrittar, när hon gör det så spänner jag mig och ''trycker'' upp mig i sadeln och det leder till en spänd häst, tänkte på det direkt så jag slappnade av och försökte smällta in och då vart de riktig skritt och en lugn miss A. Andra grejen som jag störde mig på så himla mycket var sadeln(arrrrwwwggg!!!) slutade med att jag kasta av den så gick Tore kasta upp mig.... mycket roligare att rida barbacka:-) Red på som vanligt i olika tempon och försökte ställa henne hela tiden då hon ofta blir som en planka, det gick bra och hon gör så himla bra ifrån sig varje gång.
Skulle rida Erill därefter men tiden räckte inte till så busa lite och longerade han tills pappa kom.
Såhär glad & nyfiken är Trottur innan ett ridpass:)

täcken till hunden

Blir att köpa in denna till minstingen här hemma, frussen som hon är:)
Kanske det åker med julkläder åt'na också?

Hundtäcke JH Collection

Artikelnr ******

 

189 Kr

 

 

Hundtäcke i slitstark bävernylon, fodrad med värmande piléfoder. Resår i bog och hål för koppel i kragen.

  • Bensnören.
  • Tvätt 30º.

passar på att drömma om ridkläder..m...<3

Mysigt med So när ens kompis är hemma sjuk och hon har arbetet=inget blir gjort.
Så då passa man glatt på att se vad man vill ha i julklapp och om man får pengar så kan man ju lägga de på de saker man inte får;)
Älskar denna mössa, har säkert nämnt de i ett annat inlägg. Och är i stort behov utav en varmare mössa när snön kommer vilket den inte gjort än. Vantar(!!!) och sen efter de är det i stort sätt slut på ideér... Ju äldre man blir dessto svårare blir de att komma på vad man önskar sig. Men även denna jul kommer nog blir så himla bra då vi åker upp til Hult igen, på julafton blir det att rida lite western på bergshästar och försöka att inte bli stångad utav getterna. Åh vad jag älskar landet. Dags att ladda om till nästa lektion, efter skolan blir det stallet och har för mig att hovslagaren skulle komma idag också?

Stockholm horse show~globen

En massa bilder från idag! Kanske inte världens bästa men har iallafall haft så sjukt kul.
Buss till stockholm i drygt 3 timmar, sedan virra vi runt och gick in till anexet när vi anlänt. Det var så fullt att man knappt kunde röra sig, folk överallt. Direkt när vi kom in så mötte vi Nellie och folket från Ponnyakuten och några minuter senare lyckades jag träffa Sara och annat folk.
Handlade lite ridstrumpor och tröja, när vi gick upp så stannade jag till och såg Sara Henriette så var ju bara tvungen att få autograf och bild;)
Var någon läskig björn/hund som ville krama mig, jag lovar den var jätte läskig!:s hahaha ''krama mig, krama mig, ohoo''
uuppvisningar mm var det i början, sen typ tävling mellan hopp&dressyrlaget, Malin Bayard va så jäkla kul... hunden va ju as knäpp xd
Ja, bilderna får tala för sig själva.... Lorenzo var såååå himla grym! as häftigt:)

3 timmars bussresa hem igen, sedan tvingade Fanny mig att komma ned till Fritids så nu är man skapligt död.





tagga

Nu börjar det närma sig! grymt taggad inför morgondagen så snart blir det att inta Tv:n med godispåsen, kamerabatterierna är laddas och kläder ska plockas fram.
Såklart blir de på med Hv polo kläderna imöra.

Just nu sitter jag och tittar på saker som behövs, alltid ska saker has...:)
imorgon ska jag använda kameran FLITIGT! whopwhop

jag älskar skolan:*

Vad trött man blir på alla dessa prov, läxor och snart nationella!! Känner mig heelt utmattad och definitivt skoltrött.
Försöker väcka mig ur sömnen och jobba mig fram men känns som jag bara sjunker till botten! Aja om jag inte kommer in på dessa betyg får jag söka in på de som kommer till sommaren.... annars får jag väl chilla hemma och i stallet ett år... haha Vad Positivt du tänker Elin;) Nej men klart jag kommer in, tänker faktiskt inte hoppa över gymnasium, vill inte börja jobba efter nian och bara tjocka hemma:s Ska skaffa mig världens bästa jobb och vara skit ekonomiskt!!!! låter bra de! bara nån sisådär månad kvar typ 2!
Eftersom det som kallas skola erövrar mitt liv så deppar jag ned då stallet blir som en klämd citron, d.v.s komma i andra hand. Så kommer uppdatera lite mer på helgerna då jag ska försöka fota lite mer på dagen.
Laddaladda & Tagga inför Lördagen då vi åker till Globen- Stockholm Horse show! Ingen aning vad vi klicka på när vi beställde med bussen då resten var fullsatt så får väl bli en aha-upplevelse haha;)
Lite synd att platserna på bussen var slut på Fredagen (alltså imorgon) då det är islandshästarna och hoppningen och allt de roliga..... nästa år.... då är vi snabba att nappa ska ni veta;)

Och på Söndag blir det ''hem ljuva hem, back to stable''.

...

Stallet idag, fanny hängde med. Känner inte för att blogga så blir ett trist inlägg bara för att jag mår sämst just nu.
Vi mockade, fixade vatten, donade och sånt. Sen tog jag in pilo men när jag skulle ta ut an från hagen så börja han stampa och kasta sig bakåt och stampa, stampa och kasta sig bak eller fram så vart ganska chokad. vart han rädd för nått? Ja vem vet, red honom iallafall typ rekordsnabbt då tiden inte räckte till och pappa kom (fanny skulle vara hemma halv 8 så fick gaaaanska bråttom)

Nu ska man bara försöka rensa tankarna, komma på nån lösning och bara försöka släppa allt ''ont''. Men känns som att inget, INGET kan fylla det jag saknar just nu.... ska vara glad så länge de varar även fast de är det svåraste....

typiskt inlägg..eller?

Förvirrat inlägg=förvirrad Elin
Kommer ett riktigt inlägg ikväll, kanske tillochmed lite nya bilder? Vi får se.
åååh vad ledsamt att 3 hästar ska säljas nu och bara försvinna:-( Fast Ardis är jag inte så lessen över haha vad taskig jag är men hon får det nog bättre på ett ställe där man vet att hon får ''springa'' och bli riktigt tränad men jag kommer sakna hennes rodeo anfall;)

Men Trottur, alltså buhu vad jag kommer sakna honom. Han är så grym och ja allt vad de nu heter... synd att Frida inte vill låna ut honom på foder till ja... en tjej i 15års åldern, ser ungefär ut som mig, ganska kort/lång och ja typ lika hårfärg och längd som mig, en rar å go tjej...hm......

Aja, ska iallafall till stallet idag får se om Fanny åker med, hoppas de för det är ju alltid roligt att ha med någon att prata med så man slipper ha en konvesation med radion;)

vilken dag må säga..

ojojoj vilken dag, vilken huvudvärk och trötthet som förföljer en efter en vanlig måndag fullt med unga- ÖVERALLT. Nej inte riktigt men typ.
slutade 2 idag så hann vara med på både knattegrupperna, de är så söta allihopa men idag var de inte att leka med, haha. Nog är de söta men temperament kan de ha och energin tar aaaldrig slut! Hade föresten världen snyggaste kläder på mig idag och Hv polo tröjan matchade så bra till min bruna väst:-)
Det var några som kom och kollade /provred Ardis efter de, jag och frida longera först sen red jag från marken och sedan satt jag upp och såklart fick Frida leda då jag inte ville köra rodeo. Hon som provred verkade gillade Ardis och de passade bra med varandra, de gillar fart både två:) Vi fick även se att hon var 5-gångare! xd
Jag har inte så mycket mer att skriva mer än att bloggandet kommer inte ligga topp just nu men när jag väl lägger in inläggen så kommer de vara skriva med mycket hjärta och tänkande;)


Via iphone: stallet

Bloggar via iphone så blir ett kort inlägg med
Vissa stavfel. Red erill och atlas idag de gick bra, vi red ut en kort sväng då de båda behöver träna på de. Erill studsa innan och efter bron men fick dock draghhälp över bron utav ulla och hilda men annars gick det jätte bra och han var så duktig... Atlas kändes lite seg bara men han är det inga problem att rida ut på..han är så snäll. Vsr även nån som kollade på pilo idag,hon verkade jätte intresserad. Btw, hv polo sakerna går inte att skicka tbx så behåller de ändå :)

Nya ridkläder!

2 paket låg på min säng när jag och Fanny kom hem från skolan, slängde mig på den stoora lådan medans Fanny öppnade mitt klubbpaket(som jag förövrigt trodde jag hade gått ur). Inne i den stora lådan fann jag mina efterlängtade och älskade Hv Polo Piké och huvtröjja som jag ska skicka tillbaka då de båda var små i storleken. Sen vinterkängorna var sååå perfekta och sköna så förhoppningsvis blir de inga kalla fötter i stallet längre.
Jag är mer för tjocka och pösiga tröjor sen var den kort överlag, men
så in åt skogen snygg!

Pikétröjan även den lite liten, eller egentligen inte men skönare med större storlek^^

Idag: Aurora

~remember: Det är Jag som låter Dig läsa mig ''dagbok'', om mitt liv och om allt jag tycker, tänker och känner~
Fixade i stallet och red sedan Aurora som var väldigt alert och på hugget, alltid lika rolig att rida henne hur frustrerad man än är så hölls glada minen alltid uppe. En riktigt rolig och charmig men bestämd dam.
Idag så fokuserade vi lite mer på att ställa på långsidorna då hon oftast gör jätte bra ifrån sig annars men sen faller vi bort lite på långsidorna. Tänkte göra ett svårare men samtidigt roligt ridpass idag så vart en blandning mellan att ställa och ''träna'' eller vad man nu kan tänka på.
Först skritta vi, gjorde volter och ställde där och efter de gick de jätte bra i hörnen och tillslut gick det jätte bra på långsidorna. Kom fram i tölt( hon är så fet att det blir en massa blandningar) och varva med trav, börja ställa där och använde mig utav volterna, snett igenom och lite egna krumelurer i hela paddocken hon tyckte det var lite jobbigt på långsidorna men hon försökte verkligen och tyckte att det var jätte kul.
Samtidigt märkte jag att mina skänklar( som jag jobbat mycket med) var typiskt ''elin sätt'' alltså att de hamnar långt fram och ser framåtlutade åt. Skit fult!
Iallafall så var Aurora jätte duktig, vi får fortsätta såhär och så småningom kunna galopera ''normalt'' Och Ja hon kan galopera och Ja de är inte snyggt.
Grejjen är att hon rusar in och tar fel galopp då i hörnen och på kortsidorna blir hon en P. L. A . N. K. A och ja de må nog ej se vacker ut. Men de är en träningssak... iih så stolt över henne hon är så duktig!!!!♥
Hon är fortfarande jätte tjock, men de är på bättringsvägen:) miss A kommer bli så vacker och smäcker en vacker dag:))

skulle rida Trottur också men hann inte med honom idag.

på med vinterjackan!

Märks att vintern börjar komma nu, vid denna tid brukar ju jag vara ute och fota men nu är det bläcksvart ute.Så satt och redigerade lite bilder från Maskeradtävlingen på Freja, den första bilden på henne och hästen(vet dock inte namnet) är bara för grymt snygg! Den sista är på mig & Gordon:)
Eftersom det är tisdag idag betyder det läxdag men har bara slappat och ska snart äta en stor chokladbit som väntar på mig.
Har även en från Västerås som vill att jag kommer och har lektion för hon och hennes pålle, kul att så många är öppna.. jag själv lär mig ju så mycket utav dehär också vilket jag tycker är jätte kul! Men än är livet långt, är ju bara 15 så tänker leva livet lite bättre än vad jag borde:-)
Ni glömmer väl inte Fridas hemsida? www.kungaskogen.com Om ni är sugna på att börja på världens härligaste ridskola men snälla och gulliga islandshästar så kolla in, finns även andra tjänster m.m
Kungaskogens Islandshästar =Kungligt bra i kunga stallet

lika bra dag som alla andra?

Dagen har vart som en berg och dalbana!
Kom till stallet vid 3 tog då in hästar som ridskolebarnen skulle ha och sedan tog jag in Ardis som vi skulle klämma in ett ridpass innan. För er som inte läst de så kör hon rodeo så fort de säger duns i sadeln när man hoppar upp vilket menas med att man ha zero kontrolloo. Idag körde vi en annan strategi, jag longerade henne i båda varven så hon fick springa av sig och förhoppningsvis bli lugnare sedan skulle jag rida men innan så ''red jag henne från marken'' i skritt och trav när Frida tyckte det räckte så höll hon i och jag hoppade upp. Det kändes bäst att Fria höll i henne och ledde och det gick bra men man kände och såg hur hon försökte ladda och ladda och ladda om för att köra iväg. Jag kände mig inte redo att rida själv på henne utan det hade gått så bra så vi tar ett steg i taget tills man kan rida normalt på henne hon är även jätte känslig för skänklarna så när jag skulle hoppa av så råka jag klatcha till lite när jag tog ut foten ur stigbygeln vilket hon reagera starkt på.
Men det är som Frida säger, det får bli vanesaker. Hon måste ju lära sig detta och vi börjar på ruta 1 och jobbar oss uppåt:-) Känns skojj att se hur hon kommer bli sen för hon går ju hur fint som helst, det är bara resten som fattas.
Senare kom alla barn och Charlie (som var så sur förra gången) fick rida Aurora, det gick jätte bra för dem men han började sura ner sig när det blev för mycket att tänka på och började bara tänka på att hästen går ut ur spåret. Så det var till och från haha:-) jag kan inte sluta släppa när han sa som förra gången (även idag) '' vad fort hästen springer vi måste nog sakta ned'' nått i den stilen säger han de, fast vi bara skrittar. Så gulligt och jag skrattar varje gång!
Skulle rida pilo efter de då det kommer en (nu säger vi det med ett finare ord) Tant som ska kolla på honom snart. Men så himla typiskt så har han tappat en skoo!!! oh nooo vad ledsen jag blev, men fick ju pyssla om honom och pussa på han så vart glad igen.
Red Erill efter de vilket jag egentligen inte vill skriva om... Så fort jag satt upp i sadeln så testa han mig och tog bettet och bara dryga sig, jag vart såklart lite deppig och undrade för mig själv hur jag ska göra nu? Jag bet mig i läppen och gjorde precis samma sak som vi gjorde när vi red över bron sist som Frida sa att jag skulle göra. Och sedan sket jag i vad han gjorde utan bara körde på mitt, de tog ett tag men sedan gick de huuur bra som helst. och när det gick bra så trava vi lite sen gav vi oss, så det blev inte nå länge alls i paddocken men jag är jätte glad att jag klarade mig själv fast Erill testa mig (mycket) i början:-)

Men har fortfarande myyyyyyyyyyyycket kvar att lära för att allt ska funka riktigt bra mellan mig och Erill, och man lär sig nått bra och dåligt varje gång.

gordon

2bilder från hemsidan.
finaste Gordon<3

Resultat

Hittade resultat samt lite bilder från hemsidan. Men bilderna var lite suddiga och ljusa så redigerar dem när jag får tid över:)


1:a plats:)

BILDBOMB från idag, orkade inte ladda upp precis alla bilder men men.... det gick jätte bra och var sååå himla kul!
Kom 1:a och fick alltså dagens högsta poäng, red Gordon så kunde inte blivit nöjdare. Kunde kanske gått bättre i skritten. Ja.. har inte så mycket att skriva just nu utan bilderna får tala för sig själva.
Grattis till Nellie som vann en privat lektion för frida för bästa utklädnad!






Lektionsdag- avramling:)

Hade första lektionen på förmiddagen Smilla skulle rida en söt gammal häst och lärde henne grunderna och så. Hon fick träna på sitsen och halt. Det gick super bra för de både.

Efter lunch skulle då Fanny rida Silvra men Skugga kunde inte vara ensam kvar i hagen så även hon fick följa med och Smilla skritta henne till volten. Jag gick brevid Smilla då Elisabeth var med(ägaren) och sa att hon kunde skena så jag var beredd men allt gick bra och vi skrittade runt i paddocken. Dessa hästar har då inte blivit ridna på 5 månader ca så de får ta det lugnt tills de fått bättre kondition. Sen kom E:s son på motorcross så Skugga blev rädd och sprang framför mig så jag han inte ta tag i tygeln, hon bockade och lilla Smilla flög av. Jätte ledsen som hon blev bestämde vi oss för att gå tillbaka och låta Elisabeth rida igång hästarna vilket nog blir bäst för det såg inte så jätte bra ut att t. ex Smilla hoppa upp. Så hade bara en lektion idag med Smilla så nu får vi ladda om med glatt humör tills nästa vecka då rider hon den lite snällare hästen iallafall:) Tyvärr blev det ingen lektion för Fanny men det kommer ju fler gånger.
Båda fick iallafall lära sig att hästar inte är någon leksak, det är inte bara pangpå och man måste vara uppmärksam speciellt på dessa hästar.
Nu ska jag tvätta lite ridkläder inför morgondagen och fick veta att jag skulle ha Gordooon.


imorgon tar vi nya tag

Eftersom jag snart eller om några månader förhoppningsvis flyttar hemifrån har jag bestämt mig för att träna på att vara lite mer ekonomisk, försöka tjäna och spara pengar helt själv utan att mina föräldrar ska behöva stå för allt. Så jag har råd att bidra med lite egna pengar och förhoppningsvis ha råd att ta med häst till gymnasium.

Så imorgon kommer jag ha mina första egna ridelever som jag ska åka iväg och hålla lektioner för, super duper spännande! Så framöver blir de väl även att lära sig så mycket som möjligt utav hur det är att vara ridlärare från bästa Frida, har redan mycket på benen men man kan aldrig vara fullärd sen är ju Frida vuxen så hon kan förmedla saker bättre och ge goda råd och tips. Så himla glad för min skulle och jag hoppas verkligen att allt går bra och framförallt att de tycker att jag lär ut bra:-) Spännande spännande! iiih haha överglad Elin här!
Skriver imorgon hur allt gått.
Känner att allt ont rullar ut från min kropp och nu tar jag bara in det goda, tack alla mina vänner för allt stöd ni är helt otroligt underbara allihopa!
Nu tänker jag ta in de goda och ut med de onda, allt känns så bra.

~För varje dag som andra skiner upp min dag, desto mer känner jag att jag kan klara flera steg nämre än vad jag själv innan trott.~



fet beställning= pengar försvinner:(

Sådärja, då har man beställt HV Polo Tjocktröja & HV Polo Piké tröja (dock i brun färg för marinblåa såldes som smör) och vinterridkängor tror man kan räkna de som stövlar.

Får nöja mig med mössan jag har och den som kom på posten för ett tag sedan till den 25:e likaså med vantar som jag dock har mest behov utav. Men med tanke på vad priset landa på så flinar jag bara och håller tyst... mina föräldrar betalar faktiskt 300 spänn och själv försvinner VARTENDA öre jag har! Hoppas det blir de värt säger jag bara!

Nu tar jag nya tag och ska försöka hitta på något att vara på maskeradtävlingen, kan säga att jag inte är så nervös längre då jag vart klar med att va nervös haha. Men de kommer nog tillbaka och jag kommer säkert virvla runt som ett måfå...
Nu ska jag iallafall dra mig ut det är ju Fredag:) Hemma själv också, min syster har vunnit ett pris som hon ska ta emot i örebro det var pengar och nå mer grejjs. Grattis till henne!


saftigt pris dedär!

Känns väldigt ledsamt att säga detta, fäller nästan några tårar när jag tänker på det... att veta att alla mina pengar kommer på ett klick kommer försvinna, de är tufft.... Tur att julen ligger och lurar. Säger bara en sak : DET VAR ETT JÄVLA SAFTIGT PRIS!:-(( men de är saker jag behöver.
*varmfodrade ridstövlar
*HV Polo Piké tröja
*HV Polo Tjocktröja
*Varmfodrade handskar
*Varm mössa
Som jag skrev i tidigare inlägg så har min pappa varit jätte duktig ute i stallet så jag fråga idag om han vill rida ut på Lördag- han kommer troligtvis få hyra häst tror jag- och han sa Ja kanske de, han är faktiskt jätte duktig. I somras när min mamma fyllde år köpte jag två lektioner till henne och pappa vilket var super skoj att se medan jag stod där och fotade. Min mamma har tyvärr ingen talang och såg väldans rädd ut ''häästen rör på sig!'' men pappa därimot ser ut att ha ridit hela livet, han förstod allt och såg ut som en riktig ryttare... haha cred till de.
Har alltid önskat att mina föräldrar ska vara mer delaktiga i mitt intresse men har vart svårt då de båda vart rädda- är inte så rädda nudå- så jag är super glad!

kall dag i stallet

brrrrr vad kallt det är ute! Fötterna fryser till is...
Mycket att mocka i lösdriften idag men fick lite sällskap av sól som stod och skulle vara på en hela tiden, hon tog mulen och blåste i mitt hår haha det vart varmt^^
Red Trottur som var varken pigg eller lat idag. I tölten vart det gärna typ tölt galopp i hörnen men annars gick de super bra och allt flöt på. Vi gjorde lite volter och det vanliga, har inte så mycket att skriva om när jag red Trottur för det går typ alltid lika bra. Han fick lite kraft när han kom in och mumsa på medans jag red tokhäst nr 2.
Iallafall så tog jag in Atlas och red honom, det märks verkligen att han är en typiskt favorit bland småttingarna och ridskolehäst som låter småttingarna åka runt på han men sen när de kommer till att jobba då försöker han smita undan. Han gick super fint men sen i traven så tryckte han ut sig och i galoppen var det helt stelt, var som att galoppa en planka. Atlas vill mer än gärna galopera och faller in i det lätt även fast man inte rider nå fort alls så vi jobbade mycket i skritt och traven, halt osv. Han är ju super duktig men en aning lat.
Sedan hade jag två tokstollar i boxarna, började fixa och snygga till stallet lite innan pappa kom! Måste säga att jag är mycket mycket mycket impad på min kära far som verkar tycka att hästar faktiskt är rätt kul, han hjälper gärna till och gör saker när han kommer som jag inte ens bett om:) Mina ögon blev stora som får när vi hade släppt ut hästarna och han säger ''Ska mocka nu?''.

Härligt bild på Trottur:)


HV Polo

Riktigt bra köp blir det nu!
-Pikétröja kortärmad cesar HV Polo
-Sweatshirt Gabrielle HV Polo
Innan har jag inte ens tittat på dessa grejer då jag vet att pengarna sagt ifrån och det är saker som jag egentligen inte behöver, men dags att passa på nu när de sänkt priset. Jag älskar pikétröjor speciellt i Marinblå färg (som den jag nyss fått hem) därför älskar jag den som är på bilden otroligt mycket!
Tjocktröjan ser så skön ut, jätte fin färg och snygg den med.

Det fanns fler hv polo saker men inget som faller mig i smaken utan det är dessa två som jag gillar. 
Vad tycker ni, värt att köpa?

kunga stallet

http://kungaskogen.com/
Vill du börja på nystartad ridskola, träffa trevligt folk och rida snälla islandshästar? Gå in på hemsidan och ring eller mejla Frida och läs för mer information. 
Andra tjänster finns även att se på hemsidan, tillsalu hästar med mera.
Världens bästa stall<3
*vill du bli reklamerad eller gästblogga här på islandsteam.blogg.se, kommentera eller skicka ett mejl - se menyn-

Barn,Erill& ridkläder!

Var en massa barn ute som vivlade upp stallet när jag kom ut idag:-) Synd att det inte var så varje dag.
Riktigt kul att ''delta'' i ridlektionen-som jag förhoppningsvis kommer göra när jag är där de är lektioner- man lär ju sig en hel del och ser hur Frida har lagt upp en lektion för ja vad de nu kan vara... mer än nybörjarhållet kanske? Idag var Charlie en liten surflik ''inget funkar juuuu, han vill ju inte svängaaa.... ååh jag vill inte trava'' han red på finste Trottur. Haha känner igen mig i honom, jag var typ så jag å i början xd Fick han tillslut glad och Trottur har väldigt långa ben så Charlie sken upp och sa ''vad snabbt vi travar!!'' fast vi skritta lite lätt haha. De vart lite trav också vilket lät lite mer såhär från C:s sida ''de skuuuuuumpaar *fniss* '' hhaaha han är så gó. :-)
De andra barnen såg ut att gå bra för också.
När alla åkt hem tog jag in Erill och red han i paddocken. Det gick faktiskt helt okej, men inte över bra linjen. när vi trava på en volt försökte han smita några gånger, men idag fick han inte komma undan så han han aldrig springa åt de hållet som han ville. Vi gjorde lite volter och krumelurer, snett igenom och sånt. Ja jag kunde inte vart nöjdare för idag:-) Duktiga Erill!
När jag kom hem väntade mitt saknade paket från Hööks.se som jag beställde för säkert 2 månader sedan. Där i låg min underbara Crw mössa i svart färg & min snygga marinblåa piké tröja. Allt satt perfekt och de var så sjukt snygg måste dock köpa en varmare mössa till i vinter men ja, vad är det jag inte behöver köpa?
Nu ska jag äta en macka och bära in min sovande hund till sin säng som förövrigt även är min säng, hon är så himla söt när hon snarkar speciellt när hon ligger och sprattlar och drömmer om något hahaha.

Såhär såg de ut, öppnade direkt ur paketet och sedan vare bara att dra på sig!



r.i.p Hickstead.

De flesta vet nog redan om de vid det här laget, Rest in Peace Hickstead♥
Stjärnhästen Hickstead föll ihop mitt under världscuptävlingen idag i Verona och avled.
Händelsen skedde precis efter att världsettan Eric Lamaze kommit i mål med hästen.

storhäst/islandshäst, kom med dina åsikter!

Under mina senaste häst år har jag vart en blandning mellan häst& islandshäst, jag har sett och upplevt de olika skillnaderna och hur de är i beteende. Jag har mycket mer ljusare minnen på islandshäst fronten och fått träffa trevliga människor och hästar, där allt är stilrent och där man inte behöver komma som värsta märkesklädfreaket. Man blir dessutom väl bemött (syftar på sverige då;) ) När jag höll på med storhästar så är de mesta minnena tyvär väldigt dåliga vilket är synd, min praktik var hemsk, folket snäste åt en om man inte kunde något som ''alla borde kunna'' och man blev lätt utskrattat för man inte hade märkeskläder. Det är även en anledning som jag fastnat mer för islandshästar, de har även 4gångarter-skritt,trav,gralopp,tölt- och vissa ar 5gångarter- pass- de är så himla kul, man får även vara med att rida mycket unghäst!
Jag måste dock säga att de flesta märkeskläderna är grymt snygga;-)
Men nu vill jag veta:
Vad rider du för häst och vad är det så bra med den rasen? om du rider storhäst, vad tycker du om islandshästarna? om du rider islandshäst, vad tycker du om storhästarna? Kom med din åsikt, jag vill gärna höra dina uppfattningar!
obs! de jag skrivit är de som jag upplevt och uppfattat de som.

Den första bilden är på mig och Erill (islandshäst) & den andra bilden på mig och Pilo(kallblodstravare)


2pics

Känns som en sån här trist söndag, man gör absolut ingenting. Så himla trist när man är på fotohumör men man ser inte en skymt utav solen och bloggsuget ligger på botten då.. så lägger upp 2 bilder jag tog i Värmland. Blir inget stall idag så då blir livet ännu tråkigare än tråkigast, tar och muntrar upp mig och leker med photoshop det är ju 3:e roliga saken iallafall:)


Outfit~ge mig~

Satt ihop e snygg outfit~Horze&Kingsland~
Ridbyxorna står längst upp på önskelistan i jul, jätte snygga färger och logga både där fram&bak.
Stövlarna- väldigt stilrena och snygga, även ett par stövlar jag velar om att köpa.
Jackan&Tröjan från Kingsland- super snygga både två
Jag brukar inte vara så uppmärksam på märkeskläder, men vissa är faktiskt sjukt snygga som man bara måste ha fast man har 10 ridbyxor så måste man ha mer och mer bara för att!
Någon själ som har nån utav dessa och kan berätta, är de sköna? Värt pengarna?

Vad föredrar ni?

Förut så hade majoriteten som red islandshäst jodphoursbyxor, mer känt som islandsridbyxor. De finns i en massa olika färger och storlekar så att de ska kunna passa alla.
Men nu på senare tid har de börjat komma mer och mer som rider med vanliga ridbyxor och stövlar. Nästan alla gör det nu kan man praktiskt taget säga. Jag föredrar vanliga ridbyxor och stövlar, dels för att jag tycker att när man har islandsbyxorna så blir de snabbt smutsiga nertill men vissa är faktiskt väldigt snygga.
Jag tycker mer om vanliga ridbyxor och stövlar då jag får mer stöd och ger en stadigare skänkel och de 'vanliga' ridbyxorna finns det gott om jag tycker att jag ser de överallt i alla olika färger och format medans jodphoursbyxorna kanske finns 2% på en sida.
Vad tycker ni är skönast, snyggast?

Svar på fråga:

Kände enklast att göra ett inlägg om de så här kommer svaret på din fråga:
- När jag kommer till stallet brukar jag inte veta precis vilka som behöver ridas, så då är det svårt att tänka ut något speciellt. Men jag vet oftast hur de hästarna behöver ridas och vad som behöver tränas på så allt sitter i hjärnan eller ja inte allt då, de behövs mycket råd och tips däremellan.
Jag brukar göra det jag känner för och går på hur hästen är i beteénde, hur är den i temperament, och därefter kommer jag på roliga övningar. Jag tycker det är lättare när man sitter uppe på hästen då ser man ju allt ''framför sig'' man kommer på nya saker och hittar nya vägar så jag lägger liksom aldrig upp ett ridpass på ett speciellt sätt. Jag skulle säga att när jag har idé torka och blir lite spänd i sadeln... ja då ser nog min ridning i paddocken rätt tråkig ut haha så de är tur att man har folk runt om sig:p När jag rider Erill så vet jag ungefär nu hur han rids bäst, så då vet jag även vad jag behöver jobba på men de bästa råd jag kan ge är att alltid komma ut till paddocken osv med en idé det går ju enklast då;)
Hoppas de var lite svar på din fråga, kan nog inte förklara mig bättre haha lite förvirrad inlägg kanske^^


Bastmora-Norberg

Efter att ha spenderat natten i Norberg med Fanny hos hennes pappa är jag tillbaka till min älskade dator!
Igår vart de en så sjukt bra dag, vi var några stycken som red hos Lolo i Bastmora. Jag fick en helt underbart fin häst men de va lite jobb med den, vi var allt från några som aldrig ridit förut till de som ridit i några år och vi var väl 3 som var mer vana. Vi red ut och jag,Fanny & Ida fick galopera först före de andra, sedan sista galoppen fick de andra galopera före så kuta jag efter dem sen haha:) Så de vart i början lite ''galopptävling'' mellan oss 3. haha
Den hästen jag hade var väldigt skumpig i tölten, men efter vi galoperat så vart de mycket mycket bättre. Han har svårt att fatta höger galopp så jag fick galoppa själv upp för backen för att försöka få rätt, då hade jag spöt i andra handen och använde de lite på bogen samtidigt som jag hade han ställt åt vänster de gick då bra och han fatta rätt galopp tillslut:)
När vi kom tillbaka snodde jag och Fanny bullar och sprang iväg till skugga och silvra, hälsa på dem lite och blev kvar hos Elisabeth.
Efter de så åkte vi hem till Fannys pappa och blev kvar där över natten. Vi lagade as god mat, thaimat vilket de har mycket utav;) Blev de även idag och sedan körde vi en as liten fyrhjuling... Fanny är livsfarlig.... vi körde ute på åkern och sedan sa hon ''tryck i växeln och gasa men inte fort'' jag gjorde de fast jag stanna till, tröck i växeln och gasa för fullt så hon och jag höll på att välta bak xd haha jag är livfarlig.


vad tycker Ni`?

Ni som följt mig ett tag vad tycker Ni om den nya designen (som dock ej är 100%klar än). Föredrar ni den andra, eller är det bra med en liten förändring?

Tyckte själv att Lisa gjort ett väldigt bra jobb med headern på min förra design den var grymt snygg! Men själva upplägget på designen var inte så bra, jag hade lyckats gjort allt så himla fult - delat upp allt och ja-..
SÅ nu kommer jag med en ny, tyck gärna till!


Rätt nöjd med denna med tanke på min brist på fantasi!


känner träningsvärken träda fram!

Ännu en helskön och lärorik dag!
Börjar med att slappa till halv 4, åker då till stallet och mockar och fixar. Red sedan Aurora (som förövrigt faktiskt blivit lite smalare). Kände igenom henne, tölta men framför allt travade för att se om hon skulle inte till mitten. Hon hade tydligen gjort de med nån elev/elever, men hon skötte sig jätte fint och som jag senast minns henne att hon är tjock men underbar.. minns jag henne än likadan.
Blir väldigt mörkt tidigt på kvällen så det är tur att paddocken är upplyst så slipper man virra runt med pannlampa. Red Erill därefter, han betedde sig konstigt... kanske för att det var jag som red, eller att jag gjorde nått? Men fick tips av Frida och då gick det bra. Hon säger nästan hela tiden att jag måste ha mer energi och det måste hända något hela tiden annars blir han uttråkad och hittar på saker, men jag tänker inte så mycket på de det första jag gör men kommer nog göra det framöver för det gick verkligen super bra! Tölta och trava runt, gjorde lite volter, red på en 8volt, snett igenom, serpentinbågar och lite allt möjligt. Erill sken upp och insåg att det faktiskt händer saker här, så han var med på svängarna och det blev väldigt roligt:) -Ibland är han billig, ibland inte.
Fick höra att en elev ramlat av Trottur, busig han vart. Den enda jag hört åka av de är Fanny och då typ gled hon av haha men rolig syn när hon blev överlycklig(hennes första avramling). Men iallafall så red jag honom och som jag längtat!!! Sist/senaste gångerna jag ridit honom så red jag ofta lektioner för Frida och även en lektion för Anna D,  då jobbade vi mycket på tölten då han krävde ganska mycket och man var tvungen att driva väldigt mycket. Idag mötte jag en helt annan Trottur som var mycket mer pigg och framåt, kom in i tölt hur lätt som helst men ibörjan blev det typ tölt/galopp då han bara rusa fram så samla upp honom lite och då var de bara WooooW vilken snygg häst jag sitter på! Tölten was amaaaaaziing:--) Tölta och trava bara då han gärna ville galoppa sen kände jag att de kommer ju fler gånger han behöver ju inte galoppa hela tiden. Gjorde även här lite volter och sånt jag gjorde på Erill, sen gav jag mig och tog in även honom.
Ännu en as bra dag, känner mig som en helt ny Elin än idag;)
:bild på mig och Trottur för några månader sedan

Ont i armar och ben+ rumpa!

Hemma efter en rolig & tokig dag i stallet.
När jag kom dit mockade jag lösdriften, sen tog jag in bästa Erill( oavsett hur han beter sig^^) och red ut på han en sväng.
Först kom vi inte över bron, då började han testa mig och springa åt andra hållet men de tog dock inte så långt tid att få över han. Frida stod sen vid sidan om så fick han lite kraftF. De är om Frida nr 2 säger ''de bästa beröm en häst kan få 1: muta & 2: eftergift'' Det första får man nog ta till, men göra om ordet muta för de är ju inte riktigt så vi ska göra... orkar inte förklara är för trött för de. Men ni förstår nog hur jag menar ändå.
Han va lite busig längs hela vägen men är rätt stolt att jag inte gav mig, de gick ju jätte bra efter ett tag! Hela tiden skulle han försöka leta på saker som han kunde bli rädd för, men nu jävlar är jag bra.... de här klarar ju jag, jag kan om jag vill och jag vill för jag ska, eller hur de nu va...
Sen red jag Atlas för första gången, red ut. Han är verkligen snäll och gó! Tölten var jätte fin men galoppen va WOW, så himla häftig galopp han har den är rätt stor så man får driva rätt mycket för att hålla igång han. Han är verkligen jätte fin, vilken pudding Frida hittat! Atlas är verkligen snäll och lyhörd fast han är yngre än Erill om jag minns rätt och Erill är 6 år.. De ni!!
och så till en mindre ''snygg'' pudding- Ardis - Har aldrig ridit henne förut, bara tränat från marken och visste redan då att hon va rätt pigg. Haha nej,,, hon är rätt söt men leran på hennes ben sitter som kåda så de är inte så fint. Iallafall så red Frida på (finaste) Sedill i paddocken och jag kom in med Ardis och skulle sitta upp, hade såklart ena foten i stigbygeln och precis när jag sättter mig så kör hon rodeo runt och runt och fortare och fortare... Sadeln va lite sne också, de va skit läskigt då jag höll på att åka av ungefär på samma sätt som när jag flög av Manádis. Sen lugna hon ned sig... fast nej då kör vi lite rodeo igen, denna gång så tog jag det med en nypa salt och bara skratta ''yyyiiiihaa'' de va ju faktiskt rätt kul om man tänker efter! Men vill aldrig rida henne utan att Frida är där nere, iallafall tills hon lugnat ned sig. Undra hur hon blivit utb. egentligen, skulle vara intressant att veta;) Nu blir de väl bara att nöta från marken och sedan longera innan jag rider så kanske hon inte har den orken att köra rodeo. Tyckte de va lite obehagligt att jag bara körde rodeo med ena foten i stigbygeln och sadeln sne, varje gång jag försökte sätta i foten så gick de fortare xd Haha men se de positivt, jag ramla ju inte av och nu vet jag ju lite mer om henne;)  Jag fick henne tillslut rätt lugn och försökte få henne stanna men de ville hon inte utan hon tyckte att de räckte med att hon lugnat ned sig och där fick jag nöja mig.
Även fast jag vart med om fasoner idag så kom jag alldeles nyss på att jag ändå vart glad, jag tänkte mer på de positiva idag. Idag var jag glad:-)


Back ''home'', here i comee

Väntar på att pappa ska duscha klart så vi kan åka till stallet, har saknat allt på gården och känns som evigheter sedan jag träffade hästarna. Kommer säkert vara jätte förvirrad och inte komma ihåg några namn heller;) Minne som en guldfisk!
smyg tittade lite på facebook och bara råkade se att jag ska få rida typ 4 hästar, en bra start!
Lilla Pilo är ute på annons nu--->http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=546085 Jag hoppas att han får någon som vill utvecklas tillsammans med honom, inte vrålträna eller bara tänka tävlingtävling... för de kommer han inte hålla för. Han ska få komma till ett ställe där han har chans att kunna visa allt han kan, för Pilo är otroligt duktig och skulle nog passa jätte bra med ''äldre små barn''. Charmig kille:-)




Ge mig mina saker^^

Väntat i månader nu!! Att beställa en ynka mössa och en piké tröjja ska ta drygt 2 månader att få hem, hööööks hallå vaknaaa?!?Undra hur länge jag skulle fått vänta om jag beställde mer, är det ens normalt att få vänta så här länge? De brukar ta max 7 abetsdagar för dem att skicka när jag beställer i vanliga fall.. aja inte långt kvar, de skulle komma senast 5 november(!) tycker dock att Hööks ska ha lite beröm för sina urval av kläder och annat, de börjar gå framåt... hoppas kvaliten är detsamma bara.
Sitter iallafall och kollar på lite vintersaker som måste beställas, jag måste bara ta mig orken att klippa på ''köp'' knappen.
Medans jag ändå är igång så kan jag passa på att visa vad som står högst upp på önskelistan för ett väldigt saftigt pris! Så det är väl tur att jag inte önskar mig så mycket i jul, men visst är de snygga!! ( tur att julen är nära)
-Här är lite saker som jag måste köpa inför vintern, vissa saker har jag redan mycket utav... men bättre för mycket än för lite;)
*varm och mysig mössa från Horze, super snygg.
*Super snygg halsduk också från Horze, dock i brun färg.
*varma vantar
*underställ
*fodrade stallskor
*Mer reflexer!
Nån mer än jag som älskar vintern? (bortsätt från kylan och ovädret som kommer ibland) Jag älskar snö! speciellt när de är tunt glittrande snö på träden...:)

grattis till er som orkar läsa:)

känner för att skriva av mig!
maybeeee come back?
Setat och funderat här i flera veckor om jag ska starta blogg med någon vid samma intresse, och har ju dock några på lager som väntar på svar. Alt. 2: Starta en hemsida- men de finns bara fula designer på de och konstiga mått-.
Alt. 3: Stanna kvar som ensamboende här på islandsteam.blogg.se? Några förslag skulle glädja mig!
Btw, idag anmälde jag mig till maskeradtävling på Forsen... nästan skrattretande då jag aldrig trodde jag skulle göra de. Men de är ju  ett steg fram i livet:-) Kommer göra de för skojjs skull och så får vi se hur de går... haha men vet ju dock inte om jag kommer klä ut mig;) moha!

Evigheter sedan man va på gården, ska väl dit någon/några dag/ar denna vecka... har lärt mig enormt mycket, haha blir as stissig så fort jag pratar/skriver om de... men de va ju så JÄKLA kul. Mycket mycket nyttigt. Fick hantera mycket unghästar vilket jag tyckte va så himla kul, F hade vad vi nu kan säga ''miniklinics'' *stava fel;)* när hon tränade en unghäst från marken så vi följde de hela veckan och fick se är hon sadeltränade och när hon tillslut satt upp för första gången. Sandra fick även äran att göra de dagen efter! Sååå häftigt att se!!!

Sen fanns de ju lite obehagligare scener, som när jag skulle ta spruta på en häst (som kommer från Fagersta också;) ), men fan vad glad jag blev när jag fick de gjort... jag som inte riktigt gillar allt de här med sprutor.. Samma häst har inte mått sådant bra under veckan, tillslut gick F in i såret (nykastrerad) och gröpte ut typ blodbitar och blod som bara låg där och ruttna haha fyfan vad vidrigt de va! De lät om man klämde ut en svamp, och jätte mycket blod. Haha de låter värre än de va, men kan säga att klumpen i halsen fanns där !

En sak som jag har haft problem med är att jag inte vågat vara för bestämd, jag är väldigt lätt och mjuk på handen. Jag fick då rida en häst som heter Atli, en kille jag inte alls tyckte om från början då ''inget'' funka och han var SUPER pigg och jag visste inte hur han fungerade. Vågade inte riktigt ta i honom heller. Dagen därpå fick jag hjälp utav F, och efter de känns jag som en ny liten Elin.. inte lika osäker och vågar vara tillräckligt bestämd, nu vet jag hur jag ska lösa vissa saker också. De va kul och lärorikt, de va även som en helt annan häst. Atli är väldigt tungriden, och ja de märkte man.

En gammal brud på 24 år- Gletta- har semestrat 1½år, men som sätts igång nu. även en häst som kan bli nästan lite het nere på ovalen. Även där fick jag lov att vara bestämd, de var mer '' här ska de vara skritt, halt'' men då vart de typ ''neee vi kör lite till, jag är frisk och pigg nu kör vi!!'' haha och på tal om de så när jag satt på ryggen -red barbacka- så såg hon så rolig ut, hela halsen guppa runt och såg ut som en giraff xd haha!

Lastträningen var även väldigt lärorikt då de inte är min starkaste sida, brukar inte lastträna så ofta faktiskt. Men fick Arradis, en mycket snäll kille som bara går rakt in. Men på vägen fick vi lite tips ''ha alltid hästens huvud pekad mot dig, om den tittar åt något annat håll så kan den dra åt det håller när som helst'' Så vi tränade på de och stanna innan vi gick in i transporten.

''Muta-Havre&Godis- och eftergift är de viktigaste beröm''

ska inte plåga er något mer för er som inte orkar läsa... men för er som orkade läsa... GRATTIS