kul att ni fortfarande kollar in mig!

kollar på statistiken och ser att det är många som fortfarande följer mig, kikar in och kollar om jag kommer tillbaka! Jag kommer så småningom men kommer troligen byta namn och adress, men om jag gör de så återkommer jag.
uppdatering: Just nu är jag på VÄLRDENS bästa prao, har otroligt kul och lärt mig en massa. Roligt arbete hur de än ser ut för man har ju så TREVLIGA kamrater och handledare här borta, de ville ha kvar mig ett tag till men jag åker hem imorgon.... lärt mig en massa om unghästar och den dagliga ridningen, vad som krävs på heta hästar( haha ja mina byxor/strumpor är knallröda efter staketet) men de var så jäkla kul ändå!! än en gång så säger jag att jag har lärt mig ENORMT, allt från hästar till trädgårdsarbete dvs mörda lite träd och buskar, häckar och sånt där;) har saknat mitt godis. Kommer ju inte vara borta från forsen för alltid;) i will get back... om nån/några veckor!:---) Träffat massa trevligt folk också!

Vi hörs, kanske.

bajbaj!

kommer troligén lägga ned bloggen, så tills vidare.... chiao!

håller bloggen vid liv även vid dåligt väder;)

Letar efter någon som vill blogga med mig, dock inte på denna blogg då den enbart handlar om foto och stallet alltså om mig kommer alltså blogga här också såklart. Bloggen är ju mitt liv;) Skulle vara kul att hitta någon med samma intresse, osv. Fick dock en j*vla massa PM på DV när jag fråga xd haha man har några att välja mellan:) Så ska väl sitta och klura, vet dock inte hur många jag ska ragga upp än, har 1 som garanterat ska vara med, hon är verkligen grym med sina hästar!
Idag blir de inget stall, valde bort den idag då de är fööör trist väder. Inge kul alls, köpte nya skor idag. Senare blir det att fira zidde!
Har ingen lust alls att blogga sådana dagar, man har ju inget att skriva om men bara för att hålla bloggen vid liv!
Älskar denna bild så fruktansvärt mycket på min fina hund♥ Förövrigt så har hon lärt sig en massa, de senast lärda tricken är Buga, spanskskritt och skänkelvikning. Skänkelviningen är dock lite kvar att slipa på, men vad säger ni? Min lilla hästhund!

trist inlägg= trist väder^^

När man får så härliga kommentarer överallt blir man ju tok glad, de lyser verkligen upp ens dag ska ni veta!
Idag är vädret lite trist, men Maja kommer idag alltså hunden som vi ev ska köpa Men inget är bestämt än! Först och främst måste hon ju gå ihop med framför allt casper, sedan om milia blir kvar vet vi inte men spännande iallafa:)

Sitter och kollar runt lite och gör inte mycket, längtar tills nästa carro kurs då pappa har lovat att lägga undan pengar till de!:D nu ska jag gå sista timmen sedan slutar jag skolan, blir väl plugg idag också...

Pilo.

Red Pilo idag, han vill gärna vara med och delta i allt samtidigt, höras och synas så han blev väl lite okoncentrerad:) Var nog inte nån av de bästa dagarna direkt, men sådana dagar finns de å!
Han ville gärna trycka sig ut från staketet, Frida fick guida mig fram lite.. Tyckte han kändes skit skum, men sen kom jag på att han inte blivit riden på hela veckan typ. Pilo fick till och med kommentaren från Frida ''gud vad tjock han har blivit!'' haha jadu Pilo, finns bara en sak att göra åt saken^^ haha han påminner mig lite om en ballong, ena stunden blåser han upp sig, andra pyser han ut sig haha lite humor faktiskt!
Har mycket prov på G, nästa vecka alltså på tisdag och fredag så är de HK och spanska. Så därav blir jag lite frånvarande från stallet också, vilket betyder att PiloPilot inte får röra på sig.
Trots att studsande och ja allt, så va de en kul dag:)
Jag orkar bara inte att på vissa bilder ser min väst helt uppblåst ut haha!
HAHAHAHAHA vad tjock man blev helt plötsligt, hahahaha x'')

häst jag inte kommer ihåg namnet på haha!

Sov hos vickan igår tills idag, så vi åkte ut till stallet vid 10 ungefär. fixade och donade, sen ska jag lära känna denna filur på bilderna nedan ( haha har dock glömt namnet, konstigt nog) Hon var väldigt framåt och så, kan man ju inte kalla den hästen seg och trist direkt:) va lite fart i henne! Men de va kul, gjorde några saker från kursen. Ska fortsätta träna på resten nån annan dag, gjorde hälften idag. Trängselleken känns de som att man kan vänta ett tag med tills jag lärt känna henne mer.
Idag har jag lärt mig en sak, jag ska vara mer bestämdare. Fast de är en sak jag alltid fått behövt jobba med.
Annars var de en rolig dag med vickan och ute i stallet, tiden flyger iväg när man har roligt:)
Kommer ett inlägg och bilder lite senare om PiloPilot!

va ett tag sen..

slänger upp ett inlägg, för nu var de några dagar sedan...
Igår åkte jag med Jenny hem, vi fixa och dona. Sen kom tjejerna till Bärke, vi hade så himla kul. När jag kom hem var jag jätte trött och höll på att somna sittandes i soffan haha. Somna vid en halv 1 kanske, och vakna nu såhär tidigt på morgonen?!? De var onödigt.... suck
I dag Till lunch ska vi åka och kika på en hund renrasig Engelsk Staffordshire Terrier som heter Maja, jätte fin är hon!!

Sen åker jag till min älskade kusin som jag inte träffat på HUR länge som helst, behöver verkligen få träffa henne, så är där tills på Söndag. Blir alltså inget stall idag. På söndag ville hon åka med till stallet där jag är, så dit åker vi först. Sen åker vi hem igen och åker till min hennes häst simbaa♥
Dessa bilder är ENDAST provbilder, Jenny vill du inte ha loggan så får du skicka ett mejl på fejjan♥


VI SES!

Tar en paus från bloggandet pga skäl.
kan komma enstaka inlägg, men tills denna vecka är slut kanske....(?)

SÅ VI HÖRES!!


ska jobba på en ny design också....

punkter....

Usch, det känns som jag torkar ut- smälter ihop- förvinner.
Ja och allt vad man nu kan kalla det.
Kniper ihop och klagar inte, nejdå jag klarar mig.
-så varför blir allt fel, när de kan bli rätt? Varför kan inte jag vara mer som.... mina förebilder, då skulle jag ha mycket kunskap i bagaget och veta vad som är rätt å fel. Eller har förebilder också dåliga dagar? Jag skulle tro att ordet var ja.
Jag kanske inte borde vara ''Jag'' nå mer, eftersom att alla andra tycker om mina ''kompisars'' personligheter mer, men jag är som jag är. Jag kan ändra på de, men jag gör inte de... för jag Vill Inte Vara som Alla andra, de är patetiskt.

Trött på att höra ''kan du inte vara lika positiv och glad, hjälpsam och rar som hon?'' ''Hon tycker det iallafall är kul med hästar'' ''Hon kan de här bättre än du''
Trött på att bara strunta i sånt som jag faktiskt tar åt mig. Jag älskar att rida, vara i stallet, utvecklas, trycka in kunskap i mig. Allt som har med allt att göra.

Så förbannad blir jag på folk! Värst av allt, JAG KAN INTE BLI ARG, jag kan inte visa de, men de jag kan bli är sur...
Alla bra stunder, förvarar jag väl. Alla dåliga stunder förvarar jag för en tid.
Fejka fram ett smile, ja för de funkar ju...

Förlåt för mitt sura blogginlägg, med livet är tamefan jobbigt ibland!

Så lägger in en bild som gör mig glad, tillsvidare HOJJ!


De finns bara En som Du
Finaste killen

biljetter beställda


Biljetter beställda
26november- Stockholm Horse Show

ännu längre dag.

Blev typ en bildbomb på finaste Erill...
Idag mockade jag och Rebecka hagar i timmar. Vi red ut på Pilo & Trottur, vart en rätt lugn runda... de va så fint väder speciellt så himla härligt när man red förbi floden.
Tränade med Erill, kände mig helt slut och trött och ja.... så de vart typ bara att nu gör vi allt sen går vi in. Han gjorde allt mycket fint iallafall, var väl att flytta bakdelen som var de svåraste för både mig och han men tillslut fick vi igenom de och då blev vi nöjda. :p
Haha orkar faktiskt inte skriva så mycket mer, undrar ni över något eller vill att att jag ska skriva om nått mer så får ni kommentera!

mycket foto mindre häst, nu vänder vi på de!

Sitter och redigerar gamla bilder, alltså från förra kameran.... tycker de blivit mycket foto nu och mindre häst, från och med imorgon blir det ändring på de. Blir mycket foto när man inte har nån som kan fota ute i stallet. Blir oftast att jag inte kan ta med nån utav mina syskon eller kompisar då de tycker de är rätt långtråkigt när jag ska mocka och fixa allt annat innan;)

Kommer även upp ''de intressanta'' inläggen som jag lovade..

träningsvärk. pilo= duktig

Efter boxning och stall så är jag helt slut, och träningsvärk från topp till tååå!!!
Hade rätt mycket att göra idag, eller egentligen inte... men de tog bara rätt lång tid att mocka. Erill fick sin nya grimma- Marinblå♥- har dock inte testat den än men de ska göras imöra:) Super fint på en svart häst.
Red Pilo idag, de gick så sjukt bra! Red i paddocken, de gick jätte bra att ställa honom men i de ena varvet så var han mycket stelare och var fortfarande inställt på att han skulle vara ställd åt fel håll, efter lite tillmjukning så gick de mycket lättare. När han blivit relativt mjuk så gick han så himla fint, han kom ned i form helt utav sig själv utan att trycka ihop sig eller typ ''såsa'' som Frida kallar de. I traven så gick han även där i form, utan att jag behövde be om de, i andra så var lite kämpigt och mycket att tänka på- ställningen var de vi tränade på- men han hade även formen i huvudet så de vart väl ett bonus... då slipper jag tänka på de.
Skänkelvikningen satt hur bra som helst, när hans rumpa hamna efter så kunde jag trycka lite lätt så sakta han inte -men han stanna aldrig- och drog in röven så han blev rak;)
Ryggade, i början förstod han inte vad han skulle göra. Då tänkte jag tillbaka hur han började rygga när jag inet var tillräckligt tydlig med skänkelvikning. Så gav först signalen för rygga och fortsatte därifrån, sedan gick de lätt som en plätt. Han förstod precis vad han skulle göra, när jag lätta på tyglarna som var signalen för framåt så fatta han de direkt utan att jag behövde göra så mycket mer.
bakdelsvändning, tänkte de skulle vara kul att prova på de också då Pilo är så himla rolig och sammarbetsvillig. Så att flytta bakdelen skulle nog inte vara några problem alls för stora nallebjörnen!
I början så trampa han runt lite, och var lite osäker på om han skulle flytta hela sig... eller kanske gå framåt? Sen tänkte han nog till, och jag behövde bara trycka lätt - inte ens de- med skänkeln och visa med tygeln vart han skulle (haha förklarar säkert skit dåligtxd ) och så gick de lätt som en plätt, gjorde i 360;) thihi, vad duktig Pilo är, han slutar aldrig att förvåna mig!
En grej jag ska tänka på tills nästa gång: Gjorde ett misstag i galoppen, som jag inte tänkte på alls tills han börja bocka. Första galoppen och andra galoppen, gick så himla bäst. Han fatta rätt galopp och bocka... ingenting, vilket var lite förvånande, men var glad att de gick som de gjorde:) Men så tänkte jag mig inte för så jag fatta galopp när de inte var meningen, haha ja de låter lite krångligt, så han bocka. Skulle såklart inte ha galoperat när han var så duktig att han inte bocka. MEN de går faktiskt bättre och bättre för varje gång :-) Även fast de är hans ''personlighet'' som troligen inte kommer förvinna helt, så är vi ju på god väg!
Är så himla stolt över Prinsen idag, han var verkligen en stjärna och mycket mycket duktig!

Glad tjej med träningvärk, buhu. Tur att Rebecka kommer och hjälper en stackars Dam som mig;) Kan behövas!

skolan går före, hejjahejja!

Spanskan klar, Matten klar. Check.
Återstår: Plugga inför HK prov, skriva sammanfattning om frankenstein på engelska, läsa ut en bok och samtidigt hinna skriva om den inför redovisning. Jaa... dessa dagar kan bli intressanta. Men nu ska jag inte dra upp skolan mer, blir snurr i huvudet av att tänka på de!
Imorgon blir de stallet efter skolan, å hela helgen lång, äntligen lite intressanta saker som händer:) Hoppas ni roat er med lite fotografering ändå.... bloggen handlar ju inte bara om stallet, foto är ju också med...
Kommer komma massa intressanta bilder samt massa intressanta texter i helgen, så håll ögonen öppna!
Vart jag än går, alltid du och jag<3

prao=chek!

Wiiii, vecka 43 blir de prao på Forsen. Hoppas denna prao blir så himla kul, att man träffar trevliga människor och hästar. Förra året var inte så trevligt, så är rätt nervös nu;)
ser framemot dettaaa:)

sysselsätter mig med ett inlägg

Snygg katt.... snygg hund.... de är Frida& tores små krakar.
Vera är lätt snyggast thihi<3
Sitter här och pluggar lite matte för er som vill läsa om nått annat än hästar å foto, har inget annat att skriva om haha.. just nu! Men har kommit inge långt alls och har hela spanskan kvar, så får göra den imorgon och hoppas på bästa resultat. Får lite hjälp utav Elin F via fejjan (y) svårt dehär med liter och dl och allt vad de nu är;) Annars sitter jag och läser lite fakta om hästar och vart de olika zoonerna är och faser m.m rätt mycket roligare iaf...
Tänkte dela med mig utav lite bra saker, men väntar med de tills de kommer ett passande inlägg!
Längtar till stallet, har inte vart där sen i söndags tror jag? Har blivit jätte mullig utav all tårta och godis &kakor....ja, allt vad de nu har vart så ska bli skönt att jobba bort de. Har en hel del som ska göras i helgen ( Rebecka kommer, skönt de) Hagarna ska mockas, de kan nog ta några timmar = Extra pålägg på musklerna. och ja, en massa... om vi hinner får hon väl hjälpa mig att bygga hinder, annars sysselsätter jag mig med de sen. Hähä

Photo

Premiär med kameran idag, provade bara 300mm objektivet. LOVEITLOVEIT!
Foto och plugg idag och imorgon, sedan stallet fredag, lördag & söndag... känns jobbigt att inte vart där på hela veckan, men såna dagar kommer deå:)
Matte, spanska och allt vad de är.... hoppas ni tycker synd om mig här hemma... i helgen blir de massa bilder deå!!

15 och glad

Dagens fångst^^
*Nikon d3100 med originalobjektiv och en jävla massa tillbehör
*55-300mm objektiv + nå solsak
*mini stativ som man kan böja(till min lilla kamera)
* Pikéur strumpor & märkes ridtröjja
*200:- pressentkort på kicks

Vet inte om jag glömt nått, :-) vart pressenter på några tusen..... MEN JAG KLAGAR INTE!!
VÄRLDENS BÄSTA FAMILJ OCH SLÄKT HAR JAG!

15 år, morgonen

Känns as bra att va 15 nu, Imorse fick jag godis och småsaker utav min lillasyster och sedan en nikon d3100 kamera med orginalobjektiv och ett 55-300 objektiv med en jävla massa tillbehör som kom ifrån mamma, pappa, farfar och farbror!:) Hoppas på fint väder så blir de fottning, thihi längtar satan tills jag kommer hem ( TÅRTA och en massa pressenter då släkten kommer)

hähä hm.... undra om jag kan få Frida en övningskörningstur på traktorn, tycker de låter bra;) HÄHÄ eller vad säger ni Frida & Tore?;)

objektivet på bilden är jag inte säker om de är rätt

Home to Jeennyy

Idag åkte jag med Jenny hem, vi skulle rida och fota men vädret sa ifrån därav dåliga bilder.

låååång d-d-daaag!

Ännu en dag denna helg som man vaknat tidigt. Åkte till stallet med lift från farmor, sedan åkte jag Frida, Tore och Charlie till fors gård för att kolla på tävlingar. Såg och träffa gammalt folk, eller nää inte så gammalt;)

När jag kom hem så fixa jag lite och sedan red jag Pilo, de gick så in i bombens bra när vi skulle göra skänkelvikning... han var dock väldigt seg och bocka som vanligt, men de får jag stå ut med.
Efter de fixa jag lite till och sedan red jag Aurora, då hade det börjat regnat så jag red ut barbacka. Alla hennes gångarter är jätte mjuka så man slipper sitta och skumpaskumpa;) Galoppen va jätte härlig. De är så kul att se att hon tycker de är kul iallafall, även fast de är lite jobbigt för en tjock tant höhö.

Lite bilder. Emily med sin häst Julia om jag minns rätt.
om du är med på nån utav bilderna här och inte vill vara med, kommentera!


Titta vem jag hitta, lollo! ;)



Lollos häst var grym på tölten!!




och denna häst blev jag smått kär i:)



Hittade emmmmeeelie boström också;) han dock inte säga hääj....


Fridaaa:-)

AS BRA DAG!! kurs- carolina grudin

Hemma från stallet, har vart en helt otrolig dag. Är så glad och nöjd med alllt!!
<3
vi var 8 st som skulle vara med på kursen för Carolina Grudin, så vi delades upp i 2 grupper med 4 st i varje.
Jag och Erill va med i grupp 1 och repgrimma samt ledrep på, sedan var de bara ut i paddocken. Först pratade Carro om grunderna och vad man kan göra när hästen gör si eller så, och de som var så bra var att hon visade först med Tores häst.

De första vi skulle göra var att ha ett visst avstånd från hästen och sedan ge signalen ''viffta på fingret'' att han skulle backa, gjorde han inte de så skulle vi skaka lite lätt på repet, fanns de ingen reaktion då så skulle vi överdriva så att hästen backa. Jag och Erill gjorde de jätte bra när han fattat vad han skulle göra:-)

När alla klarat de så skulle vi få hästen att flytta bakdelen endast. De här var nog de klurigaste för oss i början, men med lite hjälp från carro förstod vi precis och allt flöt på. Jag sken upp hela tiden, och även fast de inte gick bra så var de som ''nu gör vi om'' så var de inge mer med de^^ Kan inte riktigt förklara med ord, eller ja jag orkar inte xd

Andra saken var avklarat och tiden bara flög iväg. Nu skulle vi få hästen att typ vika undan för tryck.. Man skulle stå vid bogen, backar hästen eller går åt sidan så ska man bara gå med tills den stannar. Sedan ska man ha handen ovanför mulen på sidan och först nudda håret lite, funkar inte de så ska man trycka lite hårdare mot huden, fungerar inte de så blev de muskeln och sedan benet. Tanken är att hästen skulle mjuka upp nacken genom att böja på den mot dig *haha förlåt men all text är lite rörig*
Vi klarade de på första försökerna åt både hållen, Erill tyckte de va lite för lätt... så lite mallig blev han haha;))

De vart lite jojjolek också, de va jätte kul och som allt annat mycket lärorikt. Jag stod mest och gapade när carro fick hästarna att göra massa saker^^

Efter första gruppen så var de andra gruppens tur, i den gruppen var Frida med i. Allt såg jättefint ut, iallafall när jag kollade...
Sen blev de lunch.

Efter lunchen så var de min grupps tur igen, de hade plockat fram en kompress, koner och stolar. Erill tyckte kompressen var lite konstig och lustig, men sedan stod han på den och lyfte upp den med munnen haha han gick typ och drog den med sig xd Eftersom han inte ville gå över först så fick carro komma till undsättning och de var alltså då han gjorde de.
När jag skulle få över han själv så stod jag snett framför honom, det hållet han skulle gå ''visade '' jag vägen med den handen om han inte gick dit då så vifta jag lite med repet mot hans bak så han gick i en cirkel så han fick möta kompressen i själva cirkeln. den metoden fungerade väldigt bra, men typ 2 gånger så stack han åt andra hållet så jag hamna typ bakom honom och drog. Jag gick så jag hamna brevid honom och skaka på repet och började om alla gånger gick super bra då.

När jag kände att jag var klar med kompressen och allt gick bra så gick vi till stolarna, då skulle jag få Erill att tränga sig mellan dessa 2 stolar. Jag använde mig utav samma metod och de gick de å. I början så tog han stolen i munnen och bärde på den tills han tappa den i marken hahahah xd Sen var de inge svårt alls;)

Sedan sa carro att jag kunde slänga upp en sadel på honom, så de gjorde jag. Jag skulle få hoppa upp och prova rida i repgrimma. Carro hoppade upp och visade hur jag skulle göra och hur jag skulle tänka, jag lärde mig hur jag ska få stopp på honom och sedan ska hans nacke kunna vridas åt båda hållen och typ ställa honom. De var något om inaktiv tygel, kommer inte riktigt ihååg men tror att de va när hästen står stilla och man lättar på tygeln. (eller i detta fall ledrep ;) )
Tyckte de va AS FRÄNT att jag satt där uppe på Erill, om man tänker så här.... sist så var de värsta kampen mellan häst och ryttare, de var allt annat än roligt när han bara tog bettet och gick dit han ville. Han är rätt envis, men vi är ändå precis lika i sättet.

Ja de är vad vi har gjort idag om ni förstod nått^^ Jag bara ler så fort jag tänker på de! så himla fränt, nu vet jag att jag kan vara bestämd... Erill tokade ju sig 2 gånger som jag skrev längre upp, men attans vad duktig jag var att få ''övertaget igen'' ^^

Innan min pappa kom så stod frida och gill och bråkade med scorri som inte ville gå in i transporten, han va hel galen och sprang över grönsaksland och gud vet vad. Men han kom in iallafall eller tillslut:) Lång text UTAN bilder, höhö grattis till er som orkar läsa er igenom den.



iväg på kurs, spännandeee!!!

Då jag inte har vart så mycket i stallet eller av någon anledning bara skrivit kortfattade inlägg så har de blivit så att jag fyllt ut med lite artiklar om ni undrade.
Just nu är jag inte så hajtech på att få någon som kan fota när jag rider så de är ju också lite tråkigt. Men ska tvinga mina föräldrar sen jag förhoppningsvis får en ny systemkamera på tisdag?^^
Sitter iallafall här med ridkläder på sisdådär halv 8 på morrn, ska snart äta frukost och bege mig till stallet. Ta in Erill och borsta på honom. Kl 10 är de kurs för Carolina Grudin, har nog nämt de i ett annat inlägg tror jag.
Har sett framemot de väldigt mycket!!!
Ni vet väl mitt intresse för klipp å klistra på kvällarna när man inte har något att göra.... ja... och här blev gårdagens resultat! Har inte bestämt mig än om jag ska fortsätta finslipa på den eller inte, bilden blev dock liten nu för jag orka inte ändra bredden från 400 till 600. Men de duger:) Har faktiskt blivit riktigt hajtech på ps nu, hittar alltid nya saker varenda gång vilket jag tycker är kul då man får expermintera med bilderna lite;)
Dags för mig att få i mig lite mat, bloggar i eftermiddag sen om hur allt gick och vad vi gjorde!
btw, ni får va på mig lite extra, nya bilder behövs ju... kanske blir de ett höst tema nästa gång eller vad säger ni? Frida ska ju faktiskt få vara en liten ryttarmodell när jag har ny kamera.... behövs till hemsidan;)