Stockhooolm

Efter en lång dag i Stockholm är jag äntligen hemma och trött. Sov på bussen hem, och ska nog göra detsamma här också. En ordentlig sovmorgon imorgon, om ingen försöker väcka mig såklart...
Får se om jag åker ut till stallet imorgon, får hoppas man har skjutss, i helgen blir det ju Forsen så då kan jag inte rida Rodi. Men han dör inte om han får vila nån dag extra.

Orkar egentligen inte blogga, därav lite flummigt inlägg. Föressten, har ju skrivit lite smått om mitt ena jobb i sommar, blev antagen så nu blir det att gadda ihop sig lite:) Kommer bli grymt, oavsett om jag får igenom min idee eller om det blir något heelt annat.

Sitter i bussen

Sitter i bussen påväg hem från Stockholm, är hemma om nån timme eller så. Haft otroligt kul, dock vart det långtråkigt ibland;) hörs sen puss

Onsdag 30/5

Red Rodi i paddocken idag, kände att det var på tiden innan han ska vila. Har ridit ut mycket på sista tiden. Fokucerade mycket på formen idag, traven satt galant och han fick med baken mycket bra idag. Han sköt inte ut bogen och vart som en banan när vi red på en volt, var väldigt nyttigt att träna på det förra veckan.
Tränade mycket på tölten idag, väldigt bra underlag, korta tölten sitter hur bra som helst, likaså mellan tempot och den ökade tölten får vi rida ut på vägen och träna på någon dag. När jag vill för mycket, så brukar det bli att han rollar och så.. så får inte "rulla fram" för fort utan se till att samla Rodi ordentligt och ha samma energi.
Rodi var verkligen trött idag, han kändes slö och orkade knappt jobba, fast duktig var han allt:) Skönt med vila för honom snart, det förtjänar han.

Imorgon kommer jag inte blogga, kanske på kvällen. Ska till Stockholm imorgon- igen- fast denna gång inte med Kamratstödjarna, utan med hela Art-Media profilen. Sen är det bara chill vecka/or kvar i skolan SEN är det sommarlov!


Blandat bildlöst inlägg.

SNART BÖRJAR TIDEN TA SLUT!! Missa inte chansen att tävla om en HV Polo piketröja, avslutas den 9:onde Juni
Det som är blåmarkerat finns länken till tävlingen!

Vidare till något annat. Någon islandstjej/kille därute som vill starta blogg med mig? Ska var någon jag känner till, du ska gilla att blogga och ständigt vara aktiv och uppdatera. Inte vara en "blogg-pausare".

Vidare till ännu något annat. Hade anställningsintervju med sommarentrepenörerna idag, drog med mig två utav mina vänner i farten som var intressrade och fick delta i mitt möte - ändå var jag nervös- Vi kommer vara 7 pers från Fagersta 7 från skinnsberg och 7pers från Norberg som ingår i detta projekt. Så även fast min ide jag hade från början inte gick hela vägen så kommer allt lösa sig. Vi kommer ha veckor där vi träffas och ha handledare, vi får 2tusen till starten.
Efter det så gick jag hem och slängde i mig en macka, och vidare ned för att simma med en kompis till mig. Vi simmade 500meter, ville simma mer men min axel pallar verkligen inte trycket så kände att jag inte ska orsaka mer problem än vad det redan är. Visst är det nyttigt men vill inte riskera, det var sååå smärtsamt:-(
Kommer blanda lite med inlägg nu, om hästarna, träning och projektet.

Tisdag= inte mycket händer här heller

Veckan ser ut som så:
Måndag- Forsen, avslutning
Tisdag- Träna
Onsdag- Stallet, träna i paddocken
Torsdag- Stockholm igen
Fredag- Ledig, Ev stallet
Lördag- Jobba och fota på Edda tävlingen, stannar över natten
Söndag- -ll-
Lite Rodi denna vecka, men han dör nog inte, har blir riden av en annan tjej några dagar också:) Bra att han får röra på sig. Idag blir det träning, ska simma och ev springa... måste tydligen hålla igång nu när jag väl börjat, haha.
Ska sätta mig ned och göra lite tidsinställda, för imorgon blir det stallet direkt efter skolan och kommer hem sent, ska dra igenom programmet en gång och sen lite dressyr för min och Rodis del. Nu har vi ridit ut och "slappat" ett tag, nu är det dax att träna inför nästa vecka också:)
Bildbrist har jag oxå, därav bilder i respris.
Älskar bilderna från showen, vi hade så jäkla kul!

Kroppen börjar säga ifrån..

somnade som vanligt i soffan, är så trött på när jag kommer hem, måste försöka hinna ta igen missad sömn...  Måste säga att jag inte orkar blogga så ofta längre, har så mycket tankar på skolan och hur allt ska bli hit och dit, bara nån vecka kvar. Jag och Rodi ska ha skjutss hit och dit, skolresa ska planeras in ska till Stockholm igen. Ja, mitt liv blir överplanerat och kroppen känner definitivt av det, har lagt in träning på det också.

Ikväll var det sista lektionen på Forsen denna termin och för min del den ALLRA sista, vi hade dubbellektion och var tvågrupper. Red vildur som verkligen levde upp till sitt namn, vart väldigt stark emellanåt men kände att jag hade kontroll och kunde styra upp, kände verkligen skillnad på mig ridning idag. Sjukt bra att jag fick avlsuta terminen med en pigg häst som man måste vara bestämd på. Vi hade lite test på det vi gjort under terminen, sjukt kul och gick bra. Sen hade vi teori "provet/testet", gick över förväntan men måste plugga lite om extriören:-) TACK bästa Frida för du lärt mig så mycket, det lönar sig att tjata på mig tillslut!!
NU ska jag inta sängen och fundera på om man ska gå på den där intervjun imorgon iallfall? hm... ja men det visar väl sig. Ha det bra, GODNATT

Nu taggar vi Rodi, HAHA ;)

Risbroskolan har varje år den sista veckan något som kallas för OS, där det är massa aktiviteter osv. Varje klass representerar ett land. Iår har dem lagt till ridning- hoppning & jag och Nellie ska såklart komma med islandshästar, dem enda dessutom;)
Jag ska ta med mig Rodi dagen innan till Hedkärra, till hennes farfar och ha honom där över natten för på Fredag morgon är det hoppning i Hedkärra så då rider vi in till ridskolan, ska bli huuur kul som helst! Dels för att vi är dem enda med islandshästar och sen om jag och Rodi kommer igenom en hel bana, han tycker om att hoppa.
Det är alltså nästa vecka den 8/6, haha TAGGAAA! kommer gå så bra så;) just a fun game

Taggaaaar:)

kollade på deltagarlistan till Járnhestur Vår, kul och se att det är så många man känner som är med, nya som gamla vänner!
Jag och rodi är med på V5u& T5u, såg att det är ganska stor konkurrans i V5:an men det ska bli kul, vi får träna. Vi gör det bara som en kul grej och gör vårt bästa, se hur långt vi kan komma. Jag har inga mål på poäng utan vi får dem vi får, då vet vi vad vi ska träna mer på. Rodi har tävlat 4gång och hamnat i A-final förut, får se om han har kvar gnistan:-) Blir lätta boots på T5:an i allafall då han går bäst i kort tempo med boots och bäst utan i ökad, så får bli lätta. wiii är så taggad, kommer va så jäkla kul!!!:D
Ikväll blir det dubbellektion på Forsen, sista lektionen. Och för mig är det allra sista gången för sen är det tänkt att jag ska flytta, har haft det super kul och lärt mig så mycket, haft den bästa gruppen!

Jag överlevde!

Här kommer mitt bekräftelse inlägg, JAG LEVEEER!!!

/Elin


Ut och springa.

Som hästtjej är det väldigt nyttigt och behövligt att träna på sidan om, men är man en lattjej som jag så säger man " äh vi tar det nån annan dag" " det är för varmt" " det är för kallt", alla ursäkter man kan komma på. Men idag ska jag ut och springa. Ni märker nog om jag dött;)
Ha det bra sålänge.


Bättre sent än aldrig, dagen igår

Somnade i soffan igår efter att ha kommit hem från det tredje stallet halv 10 på kvällen, så glömde blogga.
Iallafall så åkte jag och Nellie ut till Karsbo för att bada med hästarna, vi skulle rida Rodi och Dimma men först så ledde jag en liten tjej på Dimma som också hette Nellie, sedan fick "stora Nellie" skritta lite på Dimma medans jag jagade Rodi i hagen. Fixade iordning och red ned till sjön barbacka. Rodi älskar att bada, vi red ut långt så jag skulle simma brevid haha mycket skratt! Avslutade med lite bullar sen red vi hem.

När pappa kom åkte vi raka vägen till Nellies stall, där tog vi in alla 3 hästar och borstade dem. Sedan red vi ut barbacka, jag på Tryggve och N på Aska. Vi red en sväng i skogen, jätte kul:-) När vi kom tillbaka borstade vi Mestur och turades om att rida barbacka på honom, en väldigt stor och fin häst.
Tack Nellie för en superkul dag, bästa du♥

Åkte hem och käka lite godis, böt om och lifta till nästa stall. Denna gång åkte jag med en kompis till ett stall med stora hästar, har inte hållt i en storhäst på ca 8månader men det var inte så märkvärdigt. Fotade lite när dem red, hoppade och busade till jag blev tvingad att sitta upp. haha sa det då och säger det igen, islandshästar är det bästa enligt mig:)
En lång dag blev det, mycket prat och skratt, idag ska en tjej som red Rodi i Fredags rida Rodi. Det är så kul att hon tyckte om Rodi för han behöver verkligen röra på sig när jag inte är där och kan motionera honom, speciellt nu på sommaren så måste han få lite bättre kondition.
Ska ladda över lite bilder som kommer under dagen, hade bra!


Dagen spenderas med Nellie och massa hästar.

Ska om en stund åka och hämta upp Nellie, hon ska med mig till stallet idag så ska vi skritta ned till sjön på Dimma & Rodi och bada och fika:) Rodi älskar att bada och plaska runt i vatten, det är skönt för hästarna också nu när det är så varmt.
Sedan ska vi åka till Nellies stall, skriver mer när jag kommer hem, ha det bra:-)


Någon vacker själ som känner sig träffad?:)

När jag red ut igår red jag förbi en utav alla ängar, den var full med gula blommor. NÅGON jätte snäll och rar själ som vill fota mig och Rodi där med min vackra klännig? kommentera eller hör av er på något annat vis, har du ingen egen kamera kan du/ni låna min:-) Någon som känner sig träffad?;)

NU,, NU ÄR DET SOMMAR!!

29+ grader när vi åkte ut till stallet, HELT SJUKT!! Skrittade ut med Rodi idag, vi tränade på att korta och länga skritten, samt skänkelvikningar från ena till andra sidan ch tvärtom, rygga, serpentiner både stora och små samt att ställa honom till hans svåra håll. Vi red även upp och klättrade på "lilla berg och dalbanan" som jag kallar det för.
När vi kom tillbaka så duschade jag hela Rodi, det tyckte han var riktigt skönt och halvsov typ. Smörjde hans mun och gjorde han fin, och pricken på i så rullade han sig i hagen direkt efter;)

imorgon bli Rodi ev riden av en annan tjej, hoppas han sköter sig:-)


just saying...

Har perioder då jag kan blogga mer än andra perioder, det beror ofta på att datorn ej fungerar men nu har vi dock fixat det, eller så har jag mycket att göra om dagarna -speciellt i solskenet- och känner så just nu.. ska orka med skolan, försöka pallra trycker där - bryter snart ihop btw..- ska åka ut till värdens underbaraste Rodi, och där fann jag min långa text för dagen. Vad som gör mig lugn, glad, och känner att jag kan koppla av även fast jag stressar..

Ute i solsken, naturen, i stallet och hos hästen, det är där jag finner lugnet och energin! Men även fast det är sådana dagar så kan jag även känna helt tvärtom, vädret kan vara underbart fast jag helt otålig och känner mig som pesten, viket leder till att jag och Rodi blir osams i ridningen. Men för det mesta så efter en stressas och trött skoldag, kan man åka ut till stallet, mocka om hästen stått inne medans man lyssnar på radion, pyssla med hästen och lyssna på fåglarna i solskenet.
Det låter väldigt lockande, som i en saga men det är såklart inte alltid det- hur gärna jag velat och önskat. Sitter och funderar hur fasen det kan bli så, vätskebrist eller bara rent utav en hjärna som exploderar ut av tankar? Har du en dag, glad eller ej så ta med en kompis ut och hitta på något kul tillsammans, för det ska bannemig jag ta och gööra;) Ha det bra, tjingelliiing!

skissat

Gjort klart min bild, bilden görs dock ej rättvis på bild:-( Efter skolan ska jag på besök hos herr tandläkarn, sen blir det stallet, har saknat Rodi. Har inte vart hos han sen i Tisdags

Stockholm all day<3

skulle kommit upp ett tidsinställt tidigt imorsen men ser att det inte dykt upp. Jag har iallafall varti Stockholm hela dagen med kamratstödjarna, vart på vasamuseeumet, shoppat, njutit av solen då det var "linne& shorts-väder", och Gröna Lund såklart. Var helt slut på hemvägen, spårvarnen till centralen, och sedan 2 byten på de... fattar inte hur mycket energi vi ungar kan ha ibland;) Alla härjade hela vägen hem, men nu är det dags att slockna och ladda inför en tidig morgon igen!

Imorgon ska jag till stallet, har saknat lilla Rodi, insåg att det räcker med en dag i Stockholm sen vill man bort med alla människor och ut till hästen, och känna lukten av häst och gård!!


V5 & T5 på Járnhestur

Anmält mig & Rodi till Járnhestur Vår, blir V5 & T5. Spännande att se hur det går i fyrgången:-)
Vilka ser man där och ska delta?



Sol, värme, sjön♥

Skrittade ned barbacka till sjön idag med Rodi, fick sällskap av hundarna också som kasta sig i sjön som vanligt. Rodi fick "bada" lite, medans jag höll upp benen och blev en planka på hans rygg... men ändå lykades jag bli blöt om hela benen, haha han stanna för å dricka så jag tippa fram och höll på att flyga i, sen börja han plaska så man fick upp vatten över hela mig, nej inte riktigt.... typiskt Rodi;)
Så nu har jag bestämt mig för att dra med nån utav mina polers för att bada i helgen, vid varmt och fint väder såklart... fika och bada med hästarna vid sjön, häääärligt!!!

När vi kom tillbaka fick han torka en stund sedan lekte vi lite i rundkorallen. Tog föressten lite bilder idag, och filmade i vattnet men de lär dock inte komma upp idag.

Bra vänner..

"Du behöver inte vara bäst i test, du behöver inte ha snyggast ridkläder, du behöver inte ha snyggast häst. Det enda du behöver vara, är dig själv, vara trevligt och ha humor".

Ungefär så beskriver jag hur en vän ska vara. 96% av alla mina vänner har samma intresse som jag, nämligen hästar och det är allt från storhästar, island, små ponnysar osv.
Många tror att man måste ha märkeskläder inom ridsporten för att bli omtyckt, så är det inte, iallafall inte hos mig. Jag har märkeskläder som jag själv tycker är bra stil, snyggt och som jag verkligen tycker om, inte för att någon annan har det eller för att folk ska gilla mig mer. Jag bryr mig inte om vilka utav mina "häst"kompisar som har märkeskläder eller ej, hur dem ser ut, osv... det jag bryr mig om är hur dem är mot mig, det är väldigt viktigt för mig.
Jag har hur underbara vänner som helst, dem har nästan alla samma humor som jag och vi har alltid kul. Sitter ofta och funderar på vilken skillnad det egentligen är mellan folk, att man tycker- och uttrycker sig så olika. En del har "krav" på sina vänner, en del tycker om dem som dem är. En del säger " vad duktig du är" efter en ridlektion, en del bara tittar snett. Oavsett om man är i stallet eller utanför så ska man ställa sig frågan " vill jag att folk gör såhär mot mig?". Bara för att man har typ allt, så ska man inte bli särbehandlad av sina kompisar, om ni fattar vad jag menar... man ska inte bli vän med den personen för vad dem har, utan för hur dem är. Jag har själv vart med om att folk blivit vän med mig för att dem vill åt något, men med tiden - förhoppningsvis- märker man vilka vänner som man ska hålla fast vid, och vilka som inte har något hos mig att göra.
Vi hästälskare har ofta fördomar emot oss, så som att vi är väldigt spydiga mot varandra, kaxiga och små "fjollor". Många håller med om det, men det beror faktiskt på vilka man umgås med, och vilket sätt man vill vara gentemot varandra. Den fördomen (eller vad det heter) stämmer faktiskt till en viss del, har själv vart med om det, men på alla ställen jag är på nu så är ALLA helt tvärtom.. dem är snälla, TREVLIGA, bryr sig om varandra, hälsar alltid och säger hur duktig man vart.
Har ni lika UNDERBARA vänner som jag? som respekterar er för hur ni ser ut och är.. DET HAR JAG<3

haha fick bli en bild på navelflätarn som jag snodde;) säg till om jag ska ta bort.


Forsen- Isbjörg

Datan krånglat men nu så funkar den igen, bättre sent än aldrig;)

Hade Isbjörg idag och vi red ut, hon har nog blivit en utav mina favoriter helt klart.. Pigg, godhjärtat, glad och lyhörd, hon var mitt emellan allt och med en glad häst medföljer en glad ryttare såklart. Så sjukt kul det var att rida ut, vi klättrade, töltade och flytta för skänkeln, hoppa över alla träd som var i vägen, och red över forsen som förövrigt var väldigt mycket vatten i. Haha Nellie red över som lite draghjälp för Frida (våran ridlärare), när hon var halvt över så helt plötsligt kör Fridas häst bomben och ser ut att - som jag säger det- " ta Nellies häst bakifrån" man ser ett stort vattenmåln och en nöjd häst som springer upp då det är en sanduppförsbacke direkt efter. HAHAHAH såg så jäkla kul ut, höll på att döö, Isbjörg är inte så stor så halva jag var i vattnet x) Bäst av allt- dagen bjöd oss på UNDERBART väder!

Ingen bild, så får blir en på mig och Rooodi♥
Jag & Rodi, Lag-Sm uttagning på Forsen. Stannar Ev över natten




<3

sun,sun,sun. Lovely<3
Godmorgon, sitter i skolan och gör absolut ingenting. Skulle till Wången igår, men det blev inte av för istället ska man plugga hela veckan- ISTÄLLET- så man kan väl lika gärna börja tidigt...
Efter skolan blir det iallafall ridlektion på Forsen, det är nyttigt för mig att variera med lite nya hästar:)
Kom på att jag skulle har filmat lite när vi tränar från marken, men har inte gjort det, måste hinna ett bra tillfälle för just nu har vi fokuserat mycket på ridningen.

Fotografering 20/5- Elin&Rodi



summer feeling♥

Var massa folk i stallet idag eftersom det är kurs för Magnus, jag var inte med men lika kul att kika lite:-)
Red ut en sväng med Rodi och F med cykeln brevid, bästa killen. Tog lite "sommar" bilder också, snacka om summer feeling idag, helt underbart väder.

Laddar upp bilderna ikväll om jag hinner för nu ska jag iväg och plugga matte hos Morfar, haha och ja, det är min mamma som tvingar mig...


Rodi, ökad tölt

En "gammal bild" på mig och Rodi, ökad tölt på hemvägen DÅ går det fort kan jag säga:-) Tror inte jag lagt upp denna bild nångång, är inte säker... men bättre sent än aldrig.
HAHA ignorer mig.

Dagens behöver:

Dagens behöver: Ny gelpadd.
269 Kr Hööks


Dags att inta sängen kanske?

Fått mycket mejl, pm osv, förlåt alla jag inte har svarat men har verkligen inte tid! Sen är det lite jobbigt när folk bombar mig med frågor osv ang. omslagsbilden och hur dem ska gå till väga, vilken e-post det är och allt vad det nu är. Så ni får jätte gärna ta lite hänsyn:)... det är som sagt lite jobbigt....Läser igenom allt ni skrivit på dv, fb och alla era fina kommentarer gör mig jätte glad. ÄLSKAR DENNA BILD, VACKRA PRINS!

Ha det så jätte bra så länge, funderar på att sova... men orkar inte som vanligt..:p
Jag och rodi hamna som omslags bild till nya nummrrt av islandshästen, kuul:))


Keep going strong

Just nu känns livet så underbart, det känns så jävla bra!

Rodi har gjort så mycket för mig, lärt mig så mycket och vi har verkligen hittat varandra, både varandras styrkor och svagheter. Vi har sett varandras bästa och sämsta sidor, vi lär varandra saker och gör allt tillsammans. Rodi är så himla underbar, har ALLTID kännt från 2010 att detta är en häst som kommer ligga mig varmt om hjärtat, än idag kan jag säga detsamma. Han är en sån gentleman och charmör, så stark och bara att få hans förtroende är en sån otroligt stark känsla.
Tack hjärtat för allt du gör för mig, tack för att du finns, tack för att du är så speciell. Du är den enda hästen som verkligen har satt sina spår hos mig, med bara positiva minnen, keep going strong!

Några utav mina favoritbilder i repris på oss♥


Omslagstjärnor;) haha

Börjar dagen med att få hem tidningen islandshästen, JAG & RODI PÅ OMSLAGSBILD!! grymt kul, det är vi värda med den fina bilden;)
Red Rodi i paddocken idag, jobbade länge i skritt och fokuserade på att få med bakdelen och fick verkligen jobba då han har lätt för att skjuta ut bogen och ställa sig som en banan. Har grubblat på det ett tag så idag tog jag tag i det! Red både på volter, fyrkantsspåret och lite serpentiner m.m där vi jobbade på samma sätt i samma tempo. La till lite skänkelvikningar. Sedan på volten så gjorde vi skänkelvinkar / flytta bakdelen runt volten hela vägen och när vi kommit runt så flytta vi ut till spåret.

Gick riktigt bra, gjorde samma sak i trav, i ganska kort tempo. Galoperade på en 8:a runt hela paddocken, la till galoppombyten, lite kul när han ibland växlar och "flyger" upp i luften.. känns som att sitta på en spindel i några sekunder;) Duktig kille!!

börja dra sig mot stallet kanske?

AHHHHHH! hihi, vart nyss sjukt glad;-)
Inväntar mina föräldrar så jag kan åka till stallet. Undra vad man ska hitta på idag då.. har smörjt alla grejjer igår iallafall så dem blänker:-)Bjussar på en vacker bild på Rodi tills vidare.

Segull & Magnus G- avelsvisning Romme

Bilder från avelsvisningen- Segull & Magnus Gislason

Romme- bilder

Hemma efter en tidig morgon på Romme, det var avelsvisning och Segull skulle visades upp med Magnus.
När vi kom tillbaka till stallet red jag ut på Rodi, red i alla gångarter och allt satt KLOCKRENT idag!! Han har grymt fin trav, men idag gav han verkligen järnet och visade upp såå fin och luftig trav, lika med galoppen.
Bilder på Segull & Magnus kommer senare.

Borta hela dagen

Påväg till stallet såhör på morgonen, vi ska på hingstuppvisning. Segull ska vara med och visas av Magnus. Kommer inte blogga förrän ikväll. Ska vara där hela dagen, sen åker jag hem och rider Rodi. Hörs:)

värt att se


Full karutta;)

Vad mycket päls Rodi har tappat nu, han är så vacker med tunnare päls och ser mycket stotligare ut. Red ut och värmde upp lite idag på vägen, töltade och hade dem lätta gummi bootsen. Travade lite också, han har sån underbar trav säger jag bara... så jäkla snygg!
Väl inne i paddocken red vi på som vanligt, han var ovanligt pigg så han fick "strösa" av sig lite och verkligen jobba karuttan av sig, kände efter lite i dem olika gångarterna och tölta. Underlaget var ganska mjukt så tölten sket sig lite, å skröltade ett tag och låg i det tempot, tills efter en stund la jag i en växel på långsidorna och töltade sedan på kortsidorna jätte kort tempo så han inte skulle rolla och bli i otakt.

Finns en hage precis brevid paddocken, där går grannens sto med sitt föl som kommit.. hon skulle fota när dem sprang och skulle "tjoa" på dem lite, jag och Rodi kommer i vår egna lilla värld i fin trav på kortsidan längst bort, grannen tjoar lite och flänger med armarna och Rodi brallar så ut i hellskotta rakt över hela paddocken, i full karutta! Första gången han brallat sådär med mig, och ens blivit rädd för någon i hans omgivning. Men det var väl på tiden;) Idag jobbade han på bra i alla fall!!



Sitter i bilen, påväg hoome

Sitting in thaa car, Rodi har brallat med mig i paddocken för första gången. Båda vart chockade, men inte konstigt när folk flaxar och tjoar;) skriver mer när jag kommer hem, chiaoo!

Stallet after school!

Jag och Rodi var med i tidningen idag, haha tycker alltid det är så pinsamt att se sig själv, speciellt när kvaliten på bilden inte vart densamma som på datorn, mitt hår ser orange ut! Haha jaja:p
Slutar skolan tidigare idag, igen. Så sen blir det stallet, får bli lite paddockarbete idag och träna på tölten. Försöker att känna lite på olika boots, på tävlingen hade vi tunga boots och dagen efter inga vilket gick betydligt bättre! Han fick mer Gó i sig och fick mer friare rörelse, så idag provar jag nog dem lätta bootsen eftersom han helst ska bli tävlad med de. Man måste ju driva betydligt mer, och det var där som vi föll lite på den ökade tölten.

Rodi i ökad tölt dagen efter tävlningen. Hahaha min min är super snygg;))



Se det ej som träning, utan som en lek.

Natural Horsemanship, eller NH som man brukar kalla det, handlar mycket om vänskap, ledarskap, samspel och förtroende. Ett sätt att förstå sin häst. (hoppas någon utav mina läsare håller på med detta, kom gärna med konstruktiv krititk, åsikter m.m) En sak jag alltid grubblat på är att många sätter ordet NH som en träning och som någon slags gren som tex hoppning eller dressyr, men för mig är det inte som vilken "gren" som helst alls utan det är något som tillhör den dagliga vardagen. Att kunna leda hästen till- och från hagen, och allt som har med dessa saker att göra, det som många gör varje dag men inte tänker på. Jag brukar inte säga " idag ska vi träna NH, så nu Roddan får du gå några varv fram och tillbaka" utan det är ALL hantering, och såklart kan man utveckla det och få en mer förståelse i det hela.

Jag brukar ha en blandning mellan markträning, NH, trickträning och allt man kan hitta på från marken, jag borde hitta på ett eget ord för detta för ALLT ingår. Svårt att förklara.
När ni ska träna "nh", tänk då på att blanda in extra, kör lite trick, frihetsdressyr, freestyle och allt ni kan variera det mellan, låt er inte fastna med " hur börjar man med Natural Horsemanship", tänk istället, "Nu gör jag detta med hästen, det ingår i detta beroende på vilket sätt jag hanterar det på" osv. Kan ge er ett tips som inte är så erfarna, sök på google efter The Seven Games- De sju lekarna. Jätte bra sätt att fånga inspiration och få en mer inblick om just NH, men gör inte detta till träning utan LEK. Det är just det som många gör fel, man tror att det är träning fast vissa övningar ska vara lek. The seven games ska man inte sitta och nöta in, hästen kommer bli uttråkad och tillslut se det som något den inte vill göra, medans andra hästar får man fram deras intresse och tycker att det här är skitkul!
Det bästa sättet är att leka och träna med en häst som redan kan, som DU kan LÄRA dig utav!:) Som jag, jag lär mig utav Rodi.
ska lägga upp en film nu i veckan när jag kör lite frihetsdressyr, trickträning, m.m:-) Nån som är intresserad utav det? Så kan jag visa lite när jag och Rodi leker och tränar. Allt handlar om fantasi och göra det på ett schysst och rättvist sätt, tänk på att hästen är ett levande djur.

Här är 2 bilder från showen, vi har mycket att finslipa på men det gick sjukt bra. På första bilden galoperar Rodi brevid mig på en kortsida, då står jag bakom hans skänkel för att han ska gå fram och hamnar jag framför så tvärnitar han. På bild 2 travar vi, här bromsar jag upp honom lite med rösten och i tygeln om han rusar fram och hamnar för långt framför mig. Rodi gjorde allt rätt, och gjorde han något fel så var det jag som tvekade och gjorde så han inte riktigt förstod.


Dax för ny hjälm, kom med tips!

Snart är det dax för mig att kosta på mig en ny hjälm.  Någon som har några bra förslag på märken/ sidor med BRA plasthjälmar, som är snygga, pris har inte så stor betydelse. KOMMENTERA!
Just nu har jag en hjälm som jag köpt från Glada Hästen, passar mitt huvud perfekt och det stora plusset är att den  är så GRYMT skön!!


Svävar på moln;)

Ojojoj vad mycket det är på sista tiden, jag och Rodi kommer vara med på en "hemlig grej"- kommer visas i bloggen senare- och nu har jag skrivit klart min ansökan om en till hemlig grej;) SPÄNNANDE!!
Blir lite nyfiken själv när jag skriver såhär, fast skillnaden mellan er och mig är att jag redan vet om vad som skall ske, NI läsare kommer få veta inom kort!

Dock är det en "negativ" sak denna vecka, och det är att jag troligen inte kommer åka upp till Wången på Söndag. Vi som beställt hem biljetter å allt, hmm... lärare är allt knepiga, skolan också för den delen, men ska kämpakämpakämpa!

Nån som kan gissa vad det är som kan gälla denna bild?;)



you're The best!

Visst är det skönt att komma ifrån allt och bara fokusera på en sak, hästarna?
Så känner iallafall jag, Rodi är den häst som hitills haft störst betydelse för mig och som jag verkligen gillar, vi passar varandra så bra... När jag är glad, är han glad, när jag är sur, är han sur och tvärtom, men brukar också vara att han är sur och då blir jag glad för han är så jäkla charmig;)

Rodi har lärt mig så mycket, och han blev den första hästen som jag tävlade min riktiga tävling på, och fler kommer det bli! Han är en riktig läromästare men för att ge mig utmaningar och se hur länge mitt tålamod är uppe, kan han även "strösa runt" lite och busa. Han är precis en sån häst som jag tycker om i sättet, positiv, är alltid på olika humör, pigg och glad, arbetsvillig för det mesta, på honom måste man vara lugn och bestämd och gilla fort tempo, och så kommer man aldrig undan om man inte fått träningsvärk dagen efter... enligt honom;) Rodi är så otroligt lättlärd, och gör ALLT för sin ryttare sålänge man är orädd och visar vad man vill han ska göra.
Han är en stor förebild för mig, en sån gammal gosse som honom är fortfarande i full fart, plus med hans "nedfällda muskler" - som förövrigt är lite hull på magen- hans energi är otrolig, Rodi ÄR grym!

Jag sa de då, och jag säger det igen, The power of you!! Cus you're amazing, just the way you are...


Del 2- T5

~oredigerade bilder~


Del 1- FS3 (show)


Håll utkik under dagen!

Under dagen kommer det kommer en BILDBOMB från tävlingen i fredags... HÅLL UTKIK!


Forsen, hoppning på Atli.

Ikväll var det ridlektion på Forsen som gällde, vi hade Carro som ridlärare idag. Jag fick rida Atli och vi hade hoppning, vi började med att trava och runda hästarna för skänkeln, sedan travade och galoperade vi över 3 bommar som låg utspritt. Vi gjorde sen samma sak i galopp fast nu hade vi lagt upp hindrerna, så man hoppade ett kryss och räcke på långsidan, gjorde som en volt och red sedan in på ett annat räcke i mitten.
Påväg till stallet lade jag över bilderna i bilen från tävlingen i Fredags, laddar upp dem ikväll om datorn vill samarbeta, annars lägger jag upp dem imorgon i skolan:)
Fick bli en bild i repris, som sagt.... nya bilder kommer!!

Slutar snart, sedan Forsen!

Kul att så många redan är med och tävlar om tröjan, Fortsätt så! Idag fick jag reda på att jag fått mitt sommarjobb som jag sökt, sjukt bra!! Ska även skicka in ansökan om eget företag, men det kan jag ta upp nån annan dag. Hur som så har jag hitills haft en super bra dag. Bara en halvtimma kvar i skolan sedan drar jag till Forsen på ridlektion, ska ha med datan i bilen så för jag över bilder från Nellies sticka... om det funkar;)

Så ikväll om jag hinner blir det förhoppningsvis bilder från tävlingen:-)

Fina du♥

VINTER 2011


VÅR 2012

Sigge.

Kom på att jag glömt lagt upp bild! Vi fick ju hem lilla Sigge igår em, som idag blir hela 8:a veckor.
Hans ena öra har inte lagt sig än, men det tar sig, jag tycker bara det är charmigt;)
 


Söndag, work.

Setat flera timmar både igår och idag med en design till ett par tjejer. Är väldigt nöjd, får hoppas att dem också är det:)
Skulle åkt till stallet och motionerat Roddan idag, men har inte tid och snart ska man iväg och jobba lite på bion. Dark Shadows premiär, mysigt med gratis film... haha.

såhär ser min och Roddans kommande vecka ut:
Måndag- Forsen, Rodi vilar
Tisdag- nationella prov, Rodi vilar
Onsdag- dressyr i paddocken
Torsdag- Uteritt
Fredag- Rida
Lördag- Ev stallet.
Söndag- Åker upp till wången.

Kommer komma bildbomb från tävlingen också, så fort jag fått bilderna av bästa Nellie:)




Bloggtävling!


NU är det äntligen dags för en bloggtävling här hos mig på islandsteam.blogg.se, det kommer handla om en HV POLO Pikétröja!
Det du behöver göra:
1. Kommentera nedan att du är med, skriv ditt namn, bloggadress eller email så jag lätt kan nå Dig.
2. Ladda upp bilden på din blogg, Facebook m.m, Glöm inte att ange adresslänken till bilden.
3. Följ mig via bloglovin
4. Nu är du med och tävlar om denna pikétröja, kommer lottas ut den 9 Juni.

Vill du ha extra chans att vinna?
- För varje hemsida osv. du lägger upp bilden på och skriver "jag är med och tävlar" får du en extra "lott". Då har du alltså en extra chans. GLÖM INTE att skriva i din kommentar nedan vilka sidor du lagt in dem på- ska vara gilltig länk för att godkännas.
STORLEK:
-Finns i storlekarna XS/S
OBS!!
- Minst 15 ska delta för att tävlingen ska vara gilltig! Tävlingen avslutas 9Juni!



DU ÄR GRYMT BÄST!


Speciellt armband

Skulle vilja skicka efter ett tagelarmband, vill ha något som påminner Om Rodi, när jag inte är vid honom. Det blir liksom en av många saker som blir speciell. Sen ska det vara någon " platta" eller vad det heter, där det står Rodis namn inristat. Rodi är nog den ända hästen hitills som jag kan säga att jag verkligen äkskar, han har gjort så stor inverkan på min.. Både imon min ridning och mitt sätt att tänka kring olika saker. Han ligger mig varmt on hjärtat<3

FS3&T5!

HOME SWEET HOME?
Igår var det Lag-SM uttagning, jag och Rodi packade oss ned till Forsen. Alla som jag hann se såg det ut att gå jätte bra för! Jag och Rodi startade våran första tävling tillsammans, FS3 & T5.
Vädret var förjäkligt, fick träna på showen i spöregn men när det var våran tur så gick sken det upp lite. Var lite nervös men själva programmet satt hur bra som helst, det började bra tills vi fick avsluta mitt i för nån domare inte visste att vi hade börjat.. haha. Jag är sjukt nöjd över våran prestation, var jätte kul och sjukt nöjd över poängne vi fick!

T5:
Skrittade endast fram så han skulle vara extra pigg, väl inne på banan kom han fram i en sån snygg kort tölt. Kändes jätte bra. I steglängdsökningarna så gick det okej, han rollade lite på en långsida och det var synd att vi inte fick fram den riktigt ökade tölten. 5,5 för kort tempo och 5,0 på ökad. JÄTTE STOLT, speciellt över den korta tölten då det inte har vart hans bästa grej om man säger så.
Imorse när jag vaknade fixade vi lite och så red jag igenom T5:an igen för att se om jag fick fram den ökade tölten ordentligt... På väg mot långsidan och RUSCHAR hur jäkla fort och snyggt som helst! Jag och Nellie bah Woohooo:-) Nästa gång i T5 ska vi få fram det riktigt ordentligt!:))
Nellie tog massa bilder som förmodligen kommer upp, TUSEN TACK Nellie för ALL hjälp!!

Mobil bild från igår, tränade lite inför showen... i spöregn!!

Ännu en regning dag, vad är detta??

Ännu en dag, men pissregn. Det gör en så deppig, fast idag var jag ändå glad trots att jag är lite sjuk. Var grymt kul att träna med Rodi idag, tur att Eva är där och får fram vårat "töntiga" oss, haha gud vad pinsamt och känner att jag kommer skratta på mig...

Har sett framemot att få använda hela tävlingsoutfiten, men verkar inte bli bättre att det ska regna imorgon också. USCH!!! Tycker det kan bli fint väder när det är så roliga saker som ska hända. Imorgon åker min tremänning eller vad det blir, till Tobbe Larsson på ponnyakuten 4 uttagning, all lycka till er, eller ja man kanske ska säga hoppas ni får hjälp... lät lite fel innan hehhe:-)

Dyngförkyld, men kämpar på..

Igår var jag hemma från skolan, så med min dyngförkylning pallrade jag mig ut till stallet i SPÖREGN! Var ute med Rodi och tränade programmet hur länge som helst med hjälp av bästa Eva. Det är inte så lätt som man trodde från början, speciellt när man ska göra det löst.
Vart lite "sur" då och då på mig själv, var sjuk och hade ont i huvudet, vädret gjorde det inte bättre men det gick faktiskt bättre ändå, vilket jag är glad över.
Ibland undrar jag hur Rodi orkar med mig...;)
Tvingades till skolan idag, sen blir det stallet. Ska träna lite och idag ska jag försöka hinna träna på tölten också så han kommer antagligen vara sjukt trött när vi är klara, sen ska det hinnas packa inför imorgon. Ska bli så grymt kul, men lite pirrigt över hur det kommer gå. Ska försöka att endast tänka positivt och inte vara SÅÅÅ nervös!!
Kommer massa kort när jag kommer hem... på Lördag ev:)

Tisdag

Medans datorn vill ge med sig så passar jag på att blogga lite. Har som sagt inte haft direkt tillgång till dator, våran är lite halv pajj. Ska göra en NY bloggdesign, och när jag väl gjort klart den och fått in den här på bloggen så kommer det bli en "Refresh start", haft så mycket på sista tiden- nationella prov, plugga, hästen, träningar, och allt man kan tänka sig. Men snart kommer det lugna ned sig lite:)

Tillsvidare kommer det bli lite dåligt med inlägg, beroende på hur sammarbetsvillig datorn är;)



Forsen, vildur

Idag hade vi en riktigt riktigt rolig lektion. Vi hade TREC/ trail övningar, det var 11 stationer runt paddocken, ovalbanan osv. Dem testade vi på lite, jag red för första gången på söta Vildur. Han var ju så liten, kändes som jag skulle nå fötterna i backen! Kan säga att det var så grymt kul, vi hoppa några hinder, slalom, och massa roliga övningar. I slutet tävlade vi lite mot varandra, jag och Vildur kom etta i våran grupp. Sedan ska dem ha som ett "TREC tema" med alla ridgrupper denna vecka och se vem som vann av alla grupper:) Kul.

Är jätte nervös, på Fredag är det Lag- SM uttagning med bästa edda lagen, sjukt kul! Och den 20:onde åker jag upp till wången, pirrigt..

Dagarna går för fort...

Mycket att göra denna vecka, är stressad och har mycket att hinna med. Hinner träna 2 gånger med Rodi innan Lag-SM uttagningen så är lite-väldigt- ap nervös, men det löser sig:)
Våran dator har pajjat också så kan bara blogga i skolan för tillfället, därav uppdateringen. Ikväll är det forsen som gäller, så får se om min dator vill sammarbeta när jag kommer hem;)

Nu är vi hemma:)

Haft jätte kul i Götarsvik, men måste ändå säga att det är skönt att äntligen komma hem.
Åkte dit igår eftermiddag, vi tränade i ridhuset. Rodi var på bushumör och testade mig lite, pigg och allmänt glad. Gick helt okej att rida, han blev dock trav taktig och rollade väldigt mycket i tölten, men i ridhuset var det mjukt underlag och så hade jag boots som försvårade det hela... så dem åkte av sen. Jag och Rodi stannade kvar över natten med Freja & Tilde, blev lite pizza på kvällen med båda lagen.

Idag gick vi upp ganska tidigt, gav hästarna frukost sen red vi lite i paddocken innan hemärd. Det gick klart mycket bättre idag, bättre underlag och samma glada Rodi, dock lite tröttare:) Hade på boots, han fick en sån jäkla snygg trav, och tölten vart klart förbättrad också.
Sen när pappa kom väntades det en ca2- 2½ timmars resa hem igen, med stop för lite skräpmat, och sedan ytterligare en timme i stallet innan vi kunde åka hem igen. Snacka om att jag är riktigt riktigt trött, skönt att vara hemma. Roddan tyckte också det var skönt att komma hem igen, direkt när vi lastade av började han gnägga på sina saknade hag kompis, han vart super glad;)

Nu väntas en stressad vecka, ska hinna träna, hinna fixa det ena och det andra... hur ska jag hinna med detta? Jaja, det löser sig!


Strålande dag♥

Skrittade ut en liten sväng med Babsan & Sussie idag, blev en lugn tur då dem blev avmaskade igår. Har packat ihop grejjer och donat i stallet, rengjort inprencip allt men dock inte smörjt sadel + träns som skulle bli gjort denna vecka. Men tror inte det hinner torka, får göra det när jag har tid någon annan gång.
Sen var det bara hem och börja packa mina saker, jag & Rodi åker till Bästa Tess imorgon och tränar och träffar trevligt folk. Blir kvar där över natten och kommer nog inte hinna blogga imorgon, ev på förmiddagen från skolan.
Vi är taggade, var ju så sjukt kul sist så hoppas denna gång blir detsamma:)
På Lördag åker Sussie till Island och jobbar som polis i 2 månader( om det var 2?), ha det så jäkla bäst nu och handla mycket, ses när du kommer hem!

Fick ett jätte "häftigt" och grymt erbjudande idag, ser framemot det och det är 99%säkert att det blir av, så bara att hoppas. Dock tänker jag inte avslöja något ännu, bara mina närmsta som vet, eller ja, dem som står mig "kärast":-)
Bjuder på en strålande vår - maybee sommar?- bild.

Älskade Rodi

Nu, mina kära läsare får jag börja prioritera lite. Har så mycket saker på gång just nu att jag inte har en enda ledig dag, men idag -äntligen- ska jag åka ut till finaste killen. Saknar honom lite när jag inte vart där på några dar...
Är lite sliten och kroppen tänker " apuhapuh" ;)

Gottar mig med att säga det älskade ordet " dax för skola" men lika bra de, för efter skolan blir det stallet och mysa med Rodi, jag & Eva ska skritta ut en sväng i det underbara vädret. Ska packa lite också, sen laddar vi inför morgondagen.
Tills dess, bjussar jag på denna bild i repris, underbara Rodi♥

Vart lite överallt today, spännande;)

Har haft lektion för F och hennes medryttar shettis, en väldigt envis liten dam som inte tycker om när man ställer krav. Gick väldigt bra tycker jag, F har verkligen förbättrat sisten och det mesta som jag vart på henne med. Det blev bara en avramling idag, väldigt bra med tanke på hur ofta denna lilla damen vände om i full trav! Hon skulle trava "normalt" på kortsidorna och öka stegländen på långsidorna och det var då "lill R" passade på att vända om, gång på gång men F visade sig vara envisare än gåsen;) Slutade med att det kom fram en ny sida från lill R, ju mer hon slappnade av och ju mer dem hittade varandras punkter så visade det sig att hon faktiskt kude visa sina bästa sidor också, det kom fram en riktig liten dressyrtjej i den vrånga damen! Gick i form, ställde sig, rygga, gjorde till och med skänkelvinking ut från spåret. Är riktigt stolt över lill och stortjejen idag, nu vet dem hur dem kan fortsätta träningen, och hoppas på att hennes "anfalls ryck" försvinner med tiden, fortsätter dem såhär så kan hon bli riktigt duktig.

Hjälpte även deras granne med deras lilla shettis på 4år, visade även "stora F" när jag jobbade från marken, till att hon kunde hänga på honom när vi gick. Flyttade bak- och framdel, rygga, och slängde över spöt på han kropp. Några gånger vart han lite spänd och började gå när han hörde spöt snärta vid honom, när jag kasta över det. Men efter ett tag vart han hur lugn och avslappnad som helst. Ena varvet var betydligt lättare att longera i än det andra, men efter ett tag "fatta han galoppen" ;) Stora F fick även hänga över honom, han reagerade två gånger genom att kicka lite, annars hur cool som helst. Kan nog bli en favorit bland barnen när han blir äldre;)

Har mycket att sysselsätta mig med idag, är nöjd och belåten.


cuz he's my hero

I's going to be tuff when i need to leave you, but it will Not be forever... just for i while, Cuz he's my hero. But don't worry, it's a long time left.

Sommarväder

Som rubriken lyder, Sommarväder!! Äntligen!
Åkte till Forsen halv 9 imorse med Emily & Nellie, vi gjorde lite nytta och sedan vid 11 tiden så var det rykttävling. Jag & Nellie var i lag och vi tog en skitig häst, bara för att Nellie vart dökär i Faxadis. Man fick endast använda sig av borstar och så, sedan helt plötsligt fick Faxadis några fula flätor överallt och vipss så var tiden ute;) Vi kom etta, eller nu ljög jag, vi kom sist haha! Men fick en borste, snoddar med kan och hovkrats.
Mycket skratt, och roligt var det, det är ju det viktigaste.

Éfter så fikade vi, sedan hjälpte vi Carro med unghästarna, tog in dem och borstade för 13.00 skulle hon ha Clinic. Hon visade lite från grunden när man ska rida in en häst, först en häst i rundkorallen och sedan  en annan häst i paddocken. Där visade hon när man kommit en längre bit så man kan sitta upp på hästen. Efter de tog hon den tredje hästen och visade på ovalbanan när man kommit så pass långt att man kan rida hästen i alla gångarter. Väldigt kul och lärorikt, Carro är ju så duktig!
Haft en superkul dag på Forsen, ännu roligare när man får umgås med trevligt folk:)

Nu har man väl försökt att plugga lite matte inför nationella imorgon, mitt IG rop kallar... Funderar på att åka till stallet imorgon eftersom jag inte kom iväg idag, men vi får se, är nog smartast att åka ut på Torsdag så pappa och jag kan börja packa och fixa transporten.