underbara ungar, charlie rider själv.

Här kommer lite fler bilder, de 3 första bilderna är jag helt kär i. Lea&Charlie är helt obeskrivligt söta, små linslusar... haha ja om man säger så?^^
Längre ned finns bilder på när Charlie rider Amigo helt själv, shit vad duktig han är;) snart kommer han bli värsta proffset ju..

photo..i say yeah.

För att fira att min kamera är hemma laddar jag in bilderna som låg däri, alltså bilder från i Lördags, även den dagen som jag åkte av^^
Idag har jag vart i skolan, ont i hela kroppen. Men har fått hissnyckel så de är ju ett +;) Kommer åka till stallet på Fredag, då ska Frida ha lektion....inget man får missa♥

back on track

Nu är jag uppe på fötter igen, men kan dock inte gå så bra i trappor.
De flesta av er vet nog inte vad som hänt och varför jag inte bloggar just nu... har skrivit på dv så tkt de va onödigt att skriva här. men skriver kortfattat.
Åkte av Manadis, åkte ambulans till falun,blev inlangd där och kom hem med inre blödningar och mjukdelsskador.

Idag kommer de bli de första dagen som jag är ute, jag och mamma ska åka och hälsa på gården:-)
Där väntas även min mobil och kamera...har en massa bilder jag längtar efter att få visa upp!
idag har jag mest setat vid datorn och pysslat med bloggdesigner.... som ni kanske ser har de pillats en del här i bloggen;) ska göra en testblogg när orken kommer.

Nu vet ni lite kortfattat, hoppas ni fortfarande hänger kvar då jag kommer ha en gästbloggare här är de tänkt 1 gång om dagen,säger inte vem de är... om de nu blir av så kommer hon vara kvar veckan ut. kramkram!

ses inom kort!

Kommer inte blogga på ett tag nu då jag är skadad, har ingen kamera hemma heller då den blev kvar i stallet.
Hoppas att jag återkommer inom kort å att jag blir helt frisk snart kramkram

full...rulle?

Är inte så jätte nöjd med dagen, men de finns väl sådana dagar de å...eller?
Tänkte rida Trottur först, men söta Erill såg ut att vilja komma ut först. Inte var han den renaste hästen här på jorden heller! Helt brun lerig över HEEEEELA kroppen, bushäst:p
Sen hoppa jag upp, vi kom inte långt....ungefär 10 meter alltså tbx till Erills hage då han alltså tänkte gå in i eltråden. Shiet tänker jag såklart och får smått panik för vem vet hur långt jag flyger om han får sig en kyss!
Där står vi och bråkar med varandra, allt bara sjunker och jag hoppar av tillslut. Helt plötsligt ser jag en liten tome... De va Frida som kom trampandes. Så hon fick böka och bråka med Erill, han stegrade jätte högt från marken en gång han är så himla stark och så så de är bäst om Frida rider honom nu tills allt blivit bra, och Frida fått ordning på allt. Erill är ju dunder snäll annars, men de är ju en unghäst... de tillhör ju också till åldern att de ska vara lite busgia.
Men Frida fixar allt hon så kan jag och Erill komma på fötter/hovar sen:--)
tog in Trottur sen, hittade en till ny väg! var skit rädd ett tag när ag hörde massa konstiga ljud från skogen och jag tror jag såg ett björnbo....sen glömde jag bort va jag va haha! men jag hittade en liten väg tillslut och skapade min egen lilla runda... ingen runda jag kommer rida själv i fortsättningen... ni vet nog hur jag blir när jag hör en massa haha!!
Red Bliki barbacka en snabb sväng för att jag senare skulle hinna gå prommis med Mánadis.
Fick inte in Mánadis idag, hon brukar alltid ge upp efter ett tag och släppa efter. Idag så fick jag tag i henne, höll henne i pannluggen som jag alltid gjort innan...men nu drog hon tillbaka efter ett tag så jag åkte med haha:p Men var tvungen att lämna de jag höll på med då mina föräldrar kom och kunde absolut inte vänta med de jag höll på med....så j*vla typiskt. Fast kan förstå de då de vart i västerås...
På hemvägen stannade pappa bilen och vi började kika efter stora djur som såg ut som hästar, shit har de rymt?, ah så tänkte vi men när vi körde närmare och stannade bilen var vi bara ca 5 meter ifrån 3 älgar. 2 stora och en liten pluttis. Haha pappa kom på efteråt ''justja , de kan ju anfalla bilar om de har ungar'' men de var ju inte direkt agressiva....de glodde mest;)
Aja jag är nästan helt nöjd med dagen, så se de på den ljusa sidan med Erill.... vi hade de ju jättekul och bra när de väl funka!:-)
inga bilder idag då de regna...


bra artikel!

Hittade en väldigt bra artikel om hästens skritt, så delar med mig utav den! de finns 2 bilder med i artikeln men har tagit bort dem här p.ga de inte är jag som äger de.
Finns att de här ---> http://dressyr.ifokus.se/articles/4d714541b9cb46222d059976-skritt-hastens-gangarter-del-1#articles-4
bra skrivet:)!

Skritt - Hästens gångarter del 1

En långsam gångart du låter hästen gå på lång tygel i eller en gångart som är viktig och mycket att arbeta med?

Vad är skritt?
Skritt är fyrtaktig och liksidig, börjar höger bakben rörelsen följs de av höger framben, vänster bakben o slutligen vänster framben innan rörelsen börjar om igen. I skritt har alltid hästen minst en hov i backen hela tiden. Om du skrittar på hårt underlag ska du tydligt höra fyra hovnedsättnignar. 
Skritten av ska vara avspänd men elastisk samt hästen ska röra sig genom hela kroppen så att ryggens muskler bildar en brygga mellan fram och bakdel, detta är det som kallas ryggverksamhet. Hästen ska ha ett bra påskjut från bakbenen. Det avstånd som blir när bakbenet sätts ner i förhållande till där frambenen nyss var kallas övertramp. Tex om hästen sätter ner bakbenen en eller flera dm framför de spår där frambenen nyss varit är de ett gott övertramp. Sätter hästen istället ner hoven bakomför det tidigare frambenet så har hästen inget övertramp. Men detta skiljer även i de olika skritt-tempona, så egentligen finns de inget rätt och fel, de beror helt på vad man tänkt sig att rida. Kort sagt har en häst som har bra skritt ett gott övertramp.

walk.gif

Skritt är den viktigaste men ändå svåraste gångarten. Många glömmer lätt skritten och använder den bara i fram och avskrittningssyfte vilket är väldigt synd. Ett gammalt talesätt är att det hästen kan utföra i skritt, det kan den göra även i de andra gångarterna. Skritten är svår att förbättra och den påverkas lätt i negativ riktning.

De olika tempona i skritt
Fri skritt - här går hästen helt utan stöd från tygeln, det vill säga lång tygel. Hästen ska klart visa ett gott övertramp. Detta är den första skritten man lär hästen, den ska kunna gå lugnt och avslappnat men ändå med energi.
Mellan/arbets skritt - Här går hästen på tygeln, det vill säga att den arbetar genom ryggen med eftergift i nacken. Hästen ska även tillåtas att pendla med huvudet i takt med fotförflyttningen och ryttarens hand måste följa med i rörelsen. Förutom att hästen går på tygeln ska de inte finnas någon större skillnad mellan fri och mellan/arbets skritt.
Samlad skritt - Hästen arbetar mer aktivt bakifrån och steget blir kortare och högre och den blir mer upprest och välvd i sin form, övertramp är här inte viktigt. Fortfarande ska skritten vara energisk.
Ökad skritt - Här rör sig hästen så vägvinnande som möjligt med ett mycket gott övertramp. Hästen ska ha möjlighet att stäcka ut halsen och genom det kunna ta ut steget ordentligt. Ryttaren får inte tappa kontakten med hästen, den går fortfarande med bärning samt eftergift i nacke men med endast lätt stöd på tygeln.

 

Rid-tips
Om hästen har en stor skritt rid då en svag öppna när du börjar samla den så är de lättare att behålla takten.
Om din häst är spänd, het eller tar olika långa steg på grund av spänningar kan de hjälpa att rida serpentinbågar, ganska snäva sådana. Det får hästen att bli mjuk och smidig samt att den måste vila något mer på steget än när man rider rakt fram. 
För heta hästar är de även bra med övergångar, hela tiden! Skritta långsamt - öka, start stopp osv. Tänk på att sitta tungt samt ha ett stadigt stöd, men inte hårt tag, i hästens mun.
Om hästen är kort i steget är nästan de svåraste att åtgärda. Rid över stock och sten, kavaletti eller rid ut med en häst som har stor skritt, de brukar kunna smitta av sig.

Vad säger TR?
"Skritt skall ha en ren fyrtakt och vara energisk.
1. Fri skritt är en vilande rörelse, där hästen lämnas fullkomlig frihet från tygeln och tillåts att sträcka ut hals och huvud. Tygeln skall hänga fritt. Lösgjordhet i bog- och höftparti samt ryggverksamhet tillsammans med ett tydligt övertramp anger kvalitén i den fria skritten.
2. Ökad skritt skall vara så vägvinnande som möjligt utan att fotflyttningen blir överilad eller oregelbunden. Bakhovarna skall sättas klart framför framhovarnas spår. Ryttaren skall lämna stor frihet åt hästens hals och huvud men med sträckt tygel bibehålla kontakt med hästens mun. Hästens nos bör ej vara lägre än dess armbåge.
3. Mellanskritt skall vara lösgjord och regelbunden. Hästen skall röra sig livligt men avspänt och med eftergift på tygeln, men tillåtas pendla med huvudet i takt med fotflyttningen. Bakhovarna skall sättas framför framhovarnas spår.
4. Samlad skritt skall kännetecknas av att bakbenens uppbärande kraft tas mer i anspråk. Benen skall lyftas mer energiskt och som en följd av hästens ökade resning, med bibehållet lätt och mjukt stöd på bettet skall en, i förhållande till övriga skritter, tydlig förkortning av steglängden ske. Bakhovarna sätts bakom, i (eller för hästar med stort övertramp i ökad - och mellanskritt) något framför den samsidiga framhovens tramp. Kravet på steglängdens förkortning i samlad skritt avpassas efter dressyrståndpunkten och skärps ju högre upp i klasserna hästen kommer.
Vid bedömning av de olika skritterna skall stor vikt läggas vid skrittens renhet och regelbundenhet."

 

Så tänk nu på att skritten är viktig, om inte viktigast, glöm inte att träna även i skritt!


en sån här ickevanlig dag,klockan bara tickar....suck!

Hittade lite ovisade bilder från stallet, på lite natur. Sista dagen hemma,imorgon blir de stallet!
Ska rida Erill&Trottur, och Bliki om jag hinner/får:) ser verkligen fram emot de, har saknar hästarna enormt mycket dessa 3 dagar som gått. Är så himla nyfiken också ifall paddocken är klar, längtar längtar längtar ENORMT alltså! Kommer komma bilder sen när jag rider också. Men idag blir de bara ett tråkigt inlägg och några bilder..
btw, jag vet att jag bara ska hålla mig på hästfronten med bloggen, men de får vara bilder från fotografier också^^


fotografering-sos alarm-

Mycket fint väder för lite fotografering, kommer inte ihåg senast när jag var framför kameran.. annars är de ju jag som är bakom den;) jag tkr inte direkt om att vara framför, men vad gör man inte för sin söta syster....hm.
Första bilden är min lillasyster, resten utav bilderna är det hon som fotat.
Måste bara dela med mig medans jag är på sprutt!
jag och mamma var ensama hemma några timmar senare.
Mamma blir lite irriterad över nått som piper, så hon börjar dra ut alla larm - de visade sig att vi hade flera gamla-
sen började de tjuta, högre och högre och högre och flera larm samtidigt. Tillslut kunde man inte vara inne i huset. Man kunde knappt vara ute heller man var tvungen att hålla för öronen. Ut med skadad hund och jag och mamma springer ut. Letar efter telefoner och grannar kommer. Haha. Så ringer sos alarm och sa att de kommer fortsätta tjuta tills brandröken förvunnit.... haha mamma skriker rätt ut VI HAR INGEN RÖK, tjejen i telefonen '' oj då, ja då blir de värre''. de hade tänkt skickat hela insatstyrkan men brandbilar och köret.
Ja de har vart KAOS här hemma i lilla Fagersta, hade nöjt mig med lite peace i Kunga Stallet. tillsvidare får ni lite fotobilder!

Foto

Fotade Fanny igår medas vi gick en sväng, riktigt härligt väder!
kommer inte komma några inlägg om stallet&hästarna varken idag eller imorgon då mina föräldrar jobbar...jobbigt läge.
Sitter och leker lite i ps och försöker komma in på den andra datorn, har massvvis med ovisade bilder på delvis mig och Aleiga:)

vem är jag?

För er nya läsare
så, Vem är Jag?
Jag heter Elin och är 15 år, bor i lilla Fagersta. Brinner för både hästar och foto. Rider islandshästar men på köpet finns de även 3 små shettisar. Jag är på en helt fantastisk gård som heter Kungaskogens Islandshästar --->http://www.kungaskogen.com/
Ett väldigt mysigt ställe men mycket fin miljö! Kungaskogens Islandshästar håller på att starta upp en ridskola och håller nu på att bygga klart/göra klart de mesta...så jag är som ett litet barn som sitter å glor medans alla andra gör arbetet:)
Just nu rider jag dessa hästar regelbundet:
Erill, en 6årig buskille som är väldigt rolig att rida. De blir som en utmaning att lära sig rida den lite svårare typen utav häst. -nu är Erill inte svårriden, men han har sina bus han å-
trottur: Mycket fin valack med lååånga ben och en riktigt gosig läromästare, han är helt underbar och på honom är de lätt att lära sig!
Bliki: han har vart skadad så har precis börjat rida honom, en riktig stjärna i allt finns som sagt bara gott i honom. Ett väldigt stort hjärta har den grabben! en väldigt lugn och snäll grabb, gör de mesta utav sig själv. Helt fantastisk tölt, man skulle kunna kasta upp vem som helst på honom.♥
Sen finns de en massa annat att göra, inte bara att rida. Fölisarna vill ha uppmärksamhet, shettisar vill busa. Och så vare Mánadis som man de tar ett tag att fånga in, Mánadis red jag i början en riktig sagohäst! Men nu har hon fått semester:)
Hästarna för mig är mina allra bästa vänner, då jag ägnar mestadels utav tiden hos dem. Kameran är med vart jag än går..plåtaplåtaplåta. Ja, hästar & Foto de är 2 intressen som jag brinner för!
Sådär, nu vet ni lite kort och gott om mig^^Skritla+nya inac.s häst

Här kommer några bilder på skritla som gjorde en MASSA konstiga miner igår, lite humor faktiskt:)
Sen några bilder på de nya inac.s hästen som kom igår!

first day in school, saknar redan smågrynen!

Första dagen i skolan, kändes toppen även fast de är sjukt jobbigt att vi fick skåpen LÄÄÄÄÄNGST upp...sen blev de mer än 1½ timmes film men filmen gick sönder eller nått så vi fick sluta tidigare.

Kände att jag ville till hästarna hellre än att sitta på en hård stol och ruttna:) Men man måste ge för att få...
Ska ladda ned lite bilder på hästarna så de kommer väl upp...annars kommer de inte vara så intressanta inlägg då jag inte åker till stallet idag

Seg, men konstig dag!

Har vart super seg idag, vet inte riktigt vad jag gjort..
de kom en ny inac.s häst som fick stå med stona Inte lätt att vara ny:)
Gick en sväng med Manadis - som blivit väldigt tjock- och träffade på ett par och kvinnan var super fashinerad utav hästen... jaha tänkte jag när hon fråga om hon fick klappa hästen. Sen skulle hon ta kort och börja babbla på hela tiden, då vart jag lite irriterad men höll minen uppe Ja menar, hon ska inte ta kort på Manadis xd hon höll mig kvar ett rätt långt tag så tillslut tänkte jag '' vafan, jag måste skrämma iväg dom'' samtidigt som jag skrattade för mig själv och tänkte ut något att säga. De slutade med att jag sa att hon kan sparkas och är jättefarlig, kvinnan tog ett steg bakåt och jag kunde fortsätta den trevliga promenaden.
När jag vände mötte jag dem igen, då kom hon fram till mig och fråga om jag ville ha plommon och drog upp den i fejjan på mig ''hehehehehhehe eeeh neeeej tack, jag måste gå HEJ DÅ'' ja, så ungefär var min reaktion.
Annars har jag inte gjort så mycket mer, har hälsat på tjejerna och även skritla Blev lite bilder men har inte tid att ladda ned de idag så får bli imorgon.

Hojj!

H**ks & möter en älg:)

Just nu sitter man och kollar ut och ser en massa dimma, men även ett gäng valacker.

Idag åkte vi till H**ks,
köpte en grå tjocktröjja/Huvtröjja där de står 76, super mysig och snygg! Sen vart de en matchande väst som är grå och väldigt tjock och varm så får väl hoppas jag får nytta utav den i kallare väder:)
Och sen så blev de ett dressyrspö med diamanter på strax under handtaget, alltså ett exakt likadant spö mamma och pappa köpte till mig igår bara att de köpte Allround och jag dressyr.

Hade  visst fel om att de inte hade D-spön, de hade de i butiken:)

Vi va i västerås rätt många timmar, men när vi tillslut kom hem var vi jätte trötta. Men med lite saft i magen så piggna man till och tog en kvällstur med Trottur, hitta en mysig ridväg och va så stolt över att jag hittat en väg...haha hem alltså. anyway, på hemvägen lulla vi runt lite och bara tog det lungt och jag skulle precis ta upp mobilen och ringa Frida för att säga att jag var påväg hem haha då kommer en Älg, och jag for fram och hänger som en partydocka som hamnat lite vilse...haha men inte åkte jag av heller nejnej:) Va lite lätt road och nervös resten utav vägen och de var nog Trottur med, han va väldigt stissig och uppmärksam på ALLT:p

Tore och Lars är fortfarande nere i stallet och grejjar med en dörr som måste bli bredare:)
Inga bilder idag, då jag sover hemma hos Frida&Tore

kul å köpa, men inte å slösa

Mamma och pappa kom hem med ridstrumpor som matchar till några utav mina ridbyxor:-)) sen Allroundspö med diamanter på och andra saker som behövs!
Dock tycker jag att H**ks får ta och skaffa dressyrspö, då jag är så van vid de att Allroundspöt kändes jätte kort.
Menmen, får väl köpa dressyrspö nån gång de är ju inte hela världen just nu känns de som haha!

Nu ska jag packa, sen trycka i mig nått...

Slappar dag, tror ja.

Blir inge Hööks idag, de var tvungen att gräva hela dagen. Men mamma och pappa ska till Västerås och storhandla så då skickar jag med de en lista^^ Ridstrumpor och ett spö är väl de typ.
Annars så ska jag bara slappa som igår typ, rensa min garderob  kanske(Y)

Djurens rätt i samhället!

I sommar har de vart mycket misshandel och påhopp mot djur, många hästar har blivit knivskurna i området runt omkring där jag bor. Jag förstår faktiskt inte hur människor tänker, när de ger sig på hästarna.

De är väldigt vanligt bland hästar att de är vana vid att folk rör vid svansen och borstar där bak, svampar mellan bena. De är de vana vid, de sparkas inte då de är deras dagliga behandling att bli putsade och rengjorda där bak. Men sen när de kommer nån helt okänd person och utnyttjar den situationen, drogar och sätter fast hovar och benen med rep och ger sig på dem... vuxna människor som egentligen borde vara förebilder för oss unga, de är helt sjuk!
Jag är inte ensam om den  saken, man blir ju rent förbannad varje gång man ser i tidningen vad som har hänt på gårdarna runt om Dessutom i närheten. Man blir hela tiden varnad och man ska hålla koll på hästarna. Kan man inte ha hästarna tryggt i hagarna, utan att nån människa utan hjärta ska komma och göra intrång?
För många människor i samhället är djurens rätt väldigt viktig, de gäller även för mig och min familj. Mina allra bästa kompisar är djur, därför är de viktigt att kämpa för deras sak också! Vare sig man har djur eller inte så berör de många. Därför gör jag lite reklam http://www.djurensratt.se där kan man gå in och bli medlem. Varför inte stöda djurens rätt genom att bli Djurfadder?
Jag tycker det är viktigt att så många som möjligt kan ta del utav de här
Från deras hemsida:

Vad vill Djurens Rätt?
Djur är liksom människor kännande varelser med intressen och behov som måste tillgodoses. Vi kan aldrig acceptera att man ser på djuren som varor, som ting för människor att utnyttja efter eget godtycke. Djurens Rätt vill vara djurens röst i samhället och försvara deras rättigheter.

Hur arbetar Djurens Rätt?
Djurens Rätt arbetar genom att informera allmänhet och beslutsfattare om situationen för djuren som utnyttjas inom djurförsöksindustrin, pälsindustrin och livsmedelsindustrin

Arbetet bedrivs framför allt av aktiva medlemmar på gräsrotsnivå. Djurens Rätt arbetar även inom etablerade samhällsorgan för att påverka utvecklingen, som till exempel Jordbruksverkets försöksdjursråd, Jordbruksverkets djurskyddsråd, Jordbruksverkets forskningsutskott och de djurförsöksetiska nämnderna.

Djurens Rätt är en uttalad antivåldsrörelse, eftersom vi anser att varken människor eller djur ska utsättas för våld. Djurens Rätt arbetar enbart med lagliga metoder. Vi vill genom demokratisk opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring förverkliga vårt mål: ett samhälle som inte förtrycker djur. På vägen har vi satt upp följande delmål:

  • att få till stånd lagändringar som sätter stopp för plågsamma experiment på djur
  • att pälsdjursfarmerna och djurfabrikerna avvecklas
  • att djur ska skonas från lidande i alla sammanhang där de utnyttjas av människan


Läs mer påhttp://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/om_djurens_ratt#ixzz1VPAkl3Mn

Stockholm horse show

Ska ev beställa biljetter till Stockholm horse show, har kikat runt lite och hittat en massa intressanta saker jag vill se. Sitter och funderar på om man ska köpa lite saker därifrån också, haha ju mer jag funderar på saker och ting desto mer kliar de i fingrarna^^


Dressyrövning del 3

Dessa Dressyrövningar jag lägger upp har jag kopierat rakt av från http://dressyr.ifokus.se
tycker de är väldigt bra övningar och värt att träna på, dels får man lite mer inspiration och kan utveckla eller göra om övningarna.

Dressyrövningar, tredje delen

Denna vecka är det dressyrövningar på nivå lätt/lätt + som erbjuds.

Övning41.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning, A.T = Arbetstrav, Ö.T = Ökad trav.

 

Övning4.jpg

Nivå: Lätt +.

Förkortningar: R.G = Rättvänd galopp, F.G = Förvänd galopp, B.G = Byt galopp, Ö.G = Ökad galopp.

Beskrivning: Arbete i rättvänd galopp och förvänd galopp, rakriktning och byten. Rids i samlat tempo t o m Ö.G på diagonalen, därefter återigen samlat tempo.

 

Övning18.jpg

Nivå: Lätt +.

Förkortningar: S = Skritt, B.V 1 = Bakdelsvändning 1, B.V 2 = Bakdelsvändning 2, H = Halt, A.S = Avsaktning till skritt, B.V = Byt varv.

Beskrivning: Skritt och galopparbete.

 

Övning25.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: H = Halt, G.F = Galoppfattning.

Beskrivning: En riktigt stärkande klassiker.

 

Text:

Jennifer Forsberg


Dressyrövning del 2

Nu kommer del 2 utav dressyrövningarna från www.dressyr.ifokus.se
För att komma till dressyrövningar, första delen klicka på länken
--------------------------->> http://islandsteam.blogg.se/2011/august/dressyrovning-del-1.html

Dressyrövningar, andra delen

Dressyrövningar från lätt till medelsvår nivå. Tredje delen i denna serie av övningar publiceras under nästa vecka.

Övning33.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: A.T = Arbetstrav, F.S = Förlängd steglängd.

Beskrivning: Övningen påbörjas överst vid pilen.

 

Övning29.jpg

Nivå: Medelsvår.

Förkortningar: B.G = Byt galopp.

Beskrivning: Övningen påbörjas i överkant, medellinjen. Galoppera en långsida före inledning av övningen, och kontrollera att du påbörjar övningen i ett samlat tempo, för att sedan bibehålla samma tempo genom hela övningen. Denna övning passar endast ekipage med väl befästa byten.

 

Övning17.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning.

Beskrivning: Övningen påbörjas vid mittenpilen. Travarbete.

 

Text:

Jennifer Forsberg


Fölen på G, igen!

Fölen var på språng humör efter en tupplur i solen, Tign var dock inte lika pigg som alla andra... men kom i sin tid^^

utslagna hästar

När jag kom till stallet idag så var alla hästarna heeeelt utslagna. Såg inte en enda häst som var vaken förutom Hilda typ^^ Tog lite roliga bilder på söthästarna medans jag lät Trottur vakna upp innan vi skritta ut en sväng.

Dressyrövning del 1

Jag har länge letat efter bra och roliga dressyrövningar på internet då min fantasi inte räcker så långt. Gick sedan in på http://dressyr.ifokus.se och hittade en massa tips och övningar som var väldigt intressanta. Jag kan knappt bärga mig tills paddocken är klar och oj som jag längtar/längtat! Tänkte att jag kunde dela med mig att de som jag hitta, de är 3 olika delar. De är samma person som gjort alla delarna!

Dressyrövningar, första delen

På regelbunden basis kommer dressyrövningar av varierande nivåer att publiceras. Detta är första delen, som innehåller övningar från lätt till medelsvår nivå.

Övning36.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: A.T = Arbetstrav, Ö.T = Ökad trav.

Beskrivning: Övningen inleds vid pilen.

 

Övning22.jpg

Nivå: Lätt.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning.

Gångart: Trav.

Beskrivning: Övningen påbörjas i nederkant.

 

Övning10.jpg

Nivå: Medelsvår.

Förkortningar: B.G = Byt galopp.

Beskrivning: Övningen påbörjas vid valfri pil, och sker över diagonalerna. Kräver att ekipaget är på sådan nivå att tillräcklig styrka finns, då tempot är samlat.

 

Övning13.jpg

Nivå: Lätt-Medelsvår.

Förkortningar: S.V = Skänkelvikning, / = öppnor, därefter slutor.

Gångart: Trav.

Beskrivning: Övningen inleds vid pilen i nedre högra hörnet. Växelvis skänkelvikning/öppnor övergång till voltspår/slutor, viss rakriktning.


Text:

Jennifer Forsberg


snart blir de strumpfest?

På fredag åker tuffingarna Frida, Tore & Jag till Hööks-västerås. Vi stormar in med vinden i håret (hmm, Tore får vi utesluta om den saken).... och jag lägger pengarna på bordet HÄR SKA KÖPAS STRUMPOR!
Nästan alla andra har gått sönder eller saknar sin polare^^

Sanna hänka på till hästarna:)

Hade med mig Sanna till stallet idag, haha en nästan helt okänd person men som blev lite kändare för mig idag:) Hade verkligen roligt idag, kul att du ville följa med Sanna!
Vi gick väl in till fölen och sen till valackerna och gosa och skulle ge dem godis, dock så tog de ett tag för Sanna att våga ge en godis men hon lyckades, tyckte de va riktigt bra gjort för att vara lite hästrädd!
Tog sedan in Trottur och red en sväng, jag och sanna träffade på en huggorm och en snok. haha tror båda flög i luften xd
Gick upp till frida och snacka lite, är rätt ovant att jag inte kommit upp till huset på ett tag haha!
Sen tog vi in Pilo och borsta och bara pyssla om honom:)
Dagen har vart kanon

busErill!

kände verkligen för att börja rida Erill idag, han var så lugn och snäll... nu när jag tänker efter så var de nog lugnet före stormen ... Han testade mig över gränsen när jag satt upp på honom och skulle rida iväg, vi skulle ABSOLUT inte över bron och jag kände att ju längre tiden gick testo mer irriterad skulle jag bli eftersom de hade gått ett långt tag och han bara vägrade, kasta sig bakåt och skulle trava till stallplan, backa, gick åt sidan så tillslut fick jag bara nog och hoppa av och gick in igen. Vart ännu besviknare på mig själv att jag gick in, men vi skulle nog inte kommit över den där bron hur mycket jag än hade försökt. Så de var bäst så.
Gick in till fölen istället och gosade, och vart så himla glad! Hingsten - alltid vart den skyggaste- han som kom och lukta på min rygg i förrgår men blev biten av hrina så han sprang iväg. Han kom fram till mig och insåg att jag var helt okej, jag satt på huk och gjorde inga hastiga rörelser i början för då vart han rädd och sprang iväg... men han kom alltid tillbaka och skulle lukta och bekanta sig. Han kom gång på gång men denna gång fick jag klia honom på halsen och han skulle lukta och äta på mitt hår, och pussas hela tiden! De va såååå mysigt och jag vart såååå glad, har längtat efter de steget såååå länge känns de som!:D
Red ut på Bliki barbacka sen för att skölja bort min irritation på Erill, vi tölta lite och trava, annars skritta vi bara vilket var hur mysigt som helst:) Jag satt i min egna värld och tänkte rätt mkt^^

never stop learn,think&dream

Att tala sanning för sig själv är att ge respekt för hästen.
En inblick från mitt liv, mina tankar& mina drömmar.
Jag har alltid haft för mycket krav på mig -kommer troligen alltid att ha de- men när de blir för mycket press och jag inser att allt bara blir fel, då måste man tänka om och försöka tänka bakåt men framåt. Ingen kommer nog någonsin förstå vad jag har gått igenom under alla mina år som hästtjej. Jag har aldrig vart typen som gått på ridskola och fått lära sig minsta sak, jag fick börja den tuffa vägen som jag ser många positiva men också negativa saker i.

Men vet man vad man verkligen vill, då spelar de ingen roll vart man kommer ifrån eller vilken väg man börjat ifrån. När du börjar ställa krav på dig själv inom ridningen så är de bara att suga upp all kunskap och fakta som en svamp och börja ta steget längre.
Ibland känns de som jag står stilla, står fast i cement och kommer ingen vart... Ja jag undrar nästan varje dag vad som kommer hända i framtiden och hur fasen jag ska kunna lyckas med nått?

Jag är inte lika duktig som alla andra, men de skiter jag fullständigt i för de är bara en fördel för mig att lära mig mer. Folk har ofta styrt över mig och sagt att de är rätt och de är fel... men egentligen så stämmer de till noll. Jag vet vad jag vill mest utav allt, men har aldrig haft chansen- eller ens vågat- att visa eller säga de, för de folk jag har vart hos innan med häst har sagt att ''sånt skit ska du inte hålla på med, du är gjord för de här, de här ska du hålla på med punkt slut'' De tänker inte på hästens bästa, inte på mitt bästa, utan på Deras bästa.

Jag skäms så fruktansvärt än idag över allt innan, men de är också de som gjort mig lite modigare och fått mig att inse att jag får också tycka till.
Just nu har jag hamnat på ett helt otroligt ställe, har nog aldrig varit lyckligare! Jag får verkligen göra de jag älskar och får faktiskt bestämma lite själv... vilket är helt nytt för mig. Så nu känns de som man kan dra tummen ur röven och få vara lite för sig själv och få vara en helt normal person.

Folk frågar mig gång på gång om jag inte vill ha en egen häst, svaret är nej och kommer förbli ett nej. Just nu satsar jag ett kort på skolan och på betygen, därav kommer hästarna i efterhand. Ska jag kunna lyckas och en vacker dag skaffa mig några hästar så är de bra om man kommer någonstans med sina betyg också;)
Jag är mer än nöjd där jag är nu, där jag har chansen att rida hästar allt från unghästar till värsta läromästarna , små shettisar till lite större hästar. DE kallar jag lyx!

Så vad är de egentligen jag vill? Jo, jag vill hålla på med islandshästar men även andra hästar på sidan om. Min dröm är att få hamna på ett ställe-eller kanske starta eget- där de tar emot misshandlade/skadade eller lämnade hästar, jobba med unghästar och få en blick inom NH. Då får man lära känna en massa olika hästar med olika bakgrunder och olika saker att jobba med. Jag älskar att jobba med sånt, bara att jag har en lång bit på vägen och är inte säker att jag kommer komma så långt... En början skulle vara att rida in en häst och få tips och träning utav en riktig tränare sen gå kurser och utbildningar.  SÅ nu sitter jag här och dagdrömmer och längtar tills imorgon då jag får träffa alla underbara hästar efter en dags vila♥


Ha de bra!

RIKTIGT BRA SIDA!

Blir lite reklam samt en stor tumme upp för denna sida http://www.horse4ever.com
bara för jag är lite smått kär i sidan och allt, tycker de är en riktigt bra sida... ni kommer nog förstå varför!
Det är en sida med en massa filmer baserat på NH -Natural Horsemanship- som man kan lära sig från i ja, i stort sett från grunden. du får se från film hur du ska göra och skapa ett bättre band med din häst, lära den allt från ledövningar till inridning&grundridning. Filmerna är alltså DVD filmer och man kan köpa dem i box, eller varför inte börja prenumenera och få en film i månaden tills du samlat ihop en hel box med 9 filmer! Finns även böcker om Problemhästar & Boken Horsemanship.
När du prenumererar på denna sida så kommer den första filmen med bok+box, sedan kommer du att få en film i månaden. Boxen är för de sex första filmerna, smidigt att samla dem i en box.
De smartaste med att prenumerera är att varje månad har du ett tema att träna på, vilket både ger en stor inspiration och lite press innan nästa film dyker upp i brevlådan!

direklänk till prenumeration 9 månader: http://www.horse4ever.com/2011/07/29/prenumeration-12-man/

direktlänk till prenumeration 6månader: http://www.horse4ever.com/2011/07/29/prenumereration-hast/

direktlänk till böckerna : http://www.horse4ever.com/category/bok/

Köp en HEL box! : http://www.horse4ever.com/category/dvd-paket/

 

 

UTBILDNING: http://www.horse4ever.com/sample-page/

Utbildningsdag:

Hästcoach är den första utbildningen i sitt slag. Vill Du bli en av de mest kunniga inom hästens psykologi, beteende och behov!? Vill Du bli en av dem som kan hjälpa hästar och människor att komma tillrätta med varandra i relationen, i umgänget och i träningen!? Skapa större kunskap, gemenskap, glädje och säkerhet mellan människa och häst!

 

Distansutbildning där vi ses var sjätte vecka och jobbar med hemuppgifter. Du blir certifierad inom NLP som Master. Det kan du använda både till hästträning, men även i alla mänskliga kontakter. Start vecka 35, 1 september.

För hästcoach utbildningen har vi utvecklat en egen hemsida. Den kan du nå här: http://www.hastcoach.se/

 

Hästcoachutbildning:

Boka en utbildningsdag.

 

E-post:  ** gå in på hemsidan **

 

DVD- egen träning (läs ovan): Köp våra DVD filmer, till dem får du en instruktionsbok som ett stöd när du själv jobbar i paddock/manege. Boken är i fickformat som du enkelt tar med dig!


Clinic:

Vill du boka in en clinic hemma hos dig? Eller vill du delta på någon av de clinics som vi är ute på?

 

E-post:  ** gå in på hemsidan ** 


fullrulle...eller?

en dag man sent glömmer....ja de var precis en sån dag....en dag där en massa mirakel hände och hakan ned till backen.
började med att gosa med aleiga, hon ville bli kliad på halsen och bakom örat som vanligt,haha. Sen mockade jag inne hos dom. satt sedan och försökte-som de tidigare 99 gångerna- att får kontakt med ''lustis 1'' (haha kommer inte ihåg namnet) hon är väl den typen som är lite blyg utav sig. Men när jag satt ned i hagen och fyllde på vatten, kom både hon och Hrina och börja lukta på mig och drack vatten som jag inte var där...sedan började de bli jätte nyfikna och ''lustis 1'' la sig och sov ca en halv meter framför mig.
När jag gick in nästa gång så var hrina först fram och ville ha godis, ville dock inte komma förnära så vi hade ett avstånd så hon kunde lukta på min hand och så.
Sedan helt självmant kommer ''lustis 1'' fram till mig och vill bli kliad på halsen vi bara hade mys, jag vart helt förvånad då jag bara fått klappa henne nån enstaka gång innan... annars har hon bara gått iväg. Men nu verkar hon bli mycket modigare:)
Till och med hingsten ''lustis 2'' kom fram och nosa i min rygg...tills hrina kom och bet han i röven då jälar fick stackarn fart x).
Red sedan ut på Trottur och den lilla bushästen har börjat testat mig, blivit rädd för.... ja ingenting... och börjat backa och stannat. Men de va inget som jag blev irriterad över då de inte varade länge.
Haha, vi hade passerat stor vägen och kom in i skogen på en gräsväg där vi ALLTID galoperat... så vi börjar galopera tills jag ser några tanter, rätt som de är säger de lite skrattande ''haha ja man kan nästan tro att de är drottningen som kommer'' haha tänker jag och rider vidare, sen bah WHUUUT ofta jag ser ut som drottningen, så jävla gammal är jag väl ändå inte? xd
haha!
Åkte med frida och 2 till, till sol' och Venus, de skulle verkas och så fick hon lite tips.
Sen skulle jag rida Bliki, skritta trava och tölta lite och han var inte ett dugg halt!:D han är värsta super gosiga och härligaste nallebjörnen, kunde bara styra endast med vikten. alltså verkligen en super snäll läromästare!:)
thihi, lite härligt att ibland rida nån man är säker på och slipper göra så mycket, istället för att sitta å bråka en stund med Erill♥fight & mys med fölen

Åkte till stallet som vanligt idag, fota och gosade med fölen.
Sen tog jag in Bliki, hade tänkt att jag skulle skritta ut en halv timma på honom.... men så hade han ett sår på mulen som varade och ett långt hack på hoven samt lite småsår.
Så tvättade rent såren och pyssla om lilla Bliki, sen fick han stå i boxen tills T kom hem.... de var säkert inget allvarligt men man vill ju inte att nått ska bli infekterat! lilla Bliki ska få extra mycket ompyssling och godis:)♥
Hämtade Trottur och red till kossorna och tillbaka.... han är guld värd! Verkligen så himla snäll på alla sätt å vis.
btw, ska försöka blogga lite mer om VAD som hänt...haha men hinner bara slarv skriva;)
bild på Blikis sår på mulen

Bilder på Ston& fölisarna

red Erill till pojkarna-Manadis till sau

Inlägg 2av2
tog sedan in lilla bushästen som var ovanligt lugn idag. Han blev lite rädd i början och rätt vinglig, men egentligen va han nog inte såååå vinglig... nån som spökar bara i hans huvud:) Erill ville vända och va lite smått dryg som småpålar brukar vara men han va mycket mycket lugnare än vad han brukar vara.
Jag fråga fanny om hon ville se småpojkarna som står i en hage på den vägen vi red. Så vi red mot söta hingstarna-eller fanny gick- och så tänkte jag direkt att jag måste ringa Frida eftersom vi hade vart borta en stund och fotat och chillat lite. Så jag ringde och fråga om hon var hemma, då sa hon att hon var påväg mot pojkarna och bakom ser jag en bil....tro det eller ej men där kom hon rullandes i sin bil....den där Frida.....ja kan ni tro, hon satt i bilen och kom från ingenstans;) haha, vi släppte Erill i en pytte hage med mycket gräs, sadla och tränsa av honom och sen skulle jag fota alla 3 små pojkarna som ev skulle säljas/bytas. Sen red jag hem igen och fick lite trav och galopp också, han var mätt och belåten= en nöjd Erill.
När vi kom hem igen så tog de ett tag att fånga in Manadis, jag svampade henne och vi borsta henne och gjorde henne fin. Sedan var det bara att knäppa kort på henne eftersom hon nu är till salu<3
Ja...en mycket lyckad dag trots allt annat som inte vart så lyckat;)

gos,ridtur och möter en orm...

Får dela upp inläggen:)
Idag hänka Fanny med till stallet, vi gosade lite med världens sötaste föl- kommer fortfarande ihåg namnet, så vi säger att de är min favvo lustis- då tog vi lite bilder också medans vädret var så fint.
Vart två bilder på mig och Trottur i hagen också-se bilder längre ned- så red en sväng på honom och Fanny fota när jag red.
När jag rider över bron brukar jag alltid titta hur mycket vatten de släpper ut, dvs beroende på hur mycket de har regnat... så snegar jag ned lite och får syn på världens äckligaste huggorm fyfan vad jag skrek. Man såg direkt mönstrena på ormen... de  va en kaxig liten typ-se bild längre ned-
iallafall så vart de en jätte härlig ridtur på Trottur och han va så duktig, bara jag som måste träna på en massa *suck* men ska man bli bra måste man ju träna.... och dem som sa de till mig har faktiskt rätt;)
Läs nästa inlägg& Se bilder när jag rider Erill m.m

Inget stall idag.

ja... vad gör man en sån här dag när de är trist väder och inget stall?
Jo då sitter man och leker lite med photoshop, alltså sitter man fastklistrad i soffan och väntar på att Fanny vill att man ska resa sig upp och möta henne ;)
Hoppas på ett dunderkanonfint väder imorgon så att våra planer håller i sig. Vill ju ha super duper kanon fina bilder när jag rider Erill & Trottur♥
Som sagt, ska bli skönt sen när skolan börjar... för då vet man att är man inte i stallet så har man nått att göra här hemma....PLUGGA;) haha
klistra ihop en bild såhär på morgonstunden..

fötter i lufter, shettisar...let's go!

Ojojoj vilken helt otroligt fantastisk dag, tårarna bara spruta....SÅ mycket har jag skrattat idag. Inte ofta man får göra de;)
Fanny hänka på ut till stallet, väldigt trevligt hade vi, vi mockade hagarna och så fick hon rida Trottur ca en timme.
De gick bra för dom, bara att Fanny behövde finslipa på lite småsaker som skänklarna och de här annars tycker jag hon verkligen va super duktig!
Hon fick lära sig att göra skänkelvikning, och de satt bara bättre och bättre för varje gång och tillslut gjorde hon de jätte bra.
Haha när hon skulle galopera tappade hon balansen tror jag, så hon åkte ned i backen. Min första tanke var då ''shit, hoppas hon inte gråter och inte vill rida mer'' men inte behövde jag vara orolig när man hörde Fanny skratta och skritta ''SHIT VAD HÄFTIGT, FÖRSTA GÅNGEN JAG RAMLA AV, GUD VAD COOLT DE DÄR VA!!!'' ja, de var väl tur de tänkte jag *asg*
Skulle fotat när hon red på Trottur men så fort vi tog ut kameran så började det bokstavligen å SPÖREGNA,och åska och blixtra...ingen ridtur på Erill för min del alltså. så vi var genomblöta när vi kom tillbaka. Men de var de värt när de gäller hästar;)
Vi fick lite torra kläder och så fick vi en hel drös med kläder utav frida, underbar hon är! Världen bästa Frida, så mycket hon gett mig på denna korta tid, verkligen super snällt!♥ :')
Sen tog vi in Amigo och Hera, två envisa shettisar men så söta ändå. Vi red barbacka på dem, vilket gick sådär till en början eftersom de inte ville gå fram- de är vana vid att bli ledda- men med lite bestämdhet så gick de ju bra.
Haha medans jag fick igång Hera fick Fanny den LJUSA idén att springa med Amigo och hoppa upp i farten, hmmmmm undra hur de gick haha.
iVi fick tillslut upp hästarna i trav och Amigo lite i galopp på gräset. Vi studsade dock av en efter en på rumpan och gjorde lite konster uppe i luften RIKTIGT snygga va vi! skratta så tårarna spruta, har inte haft såhär roligt sen... ja de minns jag inte men sjukt kul hade vi.
Fick lite bilder när vi satt på shettisarna, då hade de iaf slutat regnat! Så får hoppas på ett bra väder på torsdag, då ska jag rida trottur, erill, ev rida ut på goaste Bliki, och btw så har Manadis fått lite semester. Få se om jag kommer ut på henne iaf nån dag denna vecka.....ska fundera på saken hon är ju verkligen genom snäll och underbart go annars:)
Fanny & Hera
Fanny red världens bästa Trottur, eller enligt mig, TÖLTSTJÄRNA
Jag och amigo

HEADER!

Kom igen nu alla som vill ha header, medans jag har tid och lust!
kommentera nedan!

FET Diss!

Dissar platta och plastiga achenträns, tycker det är grymt fult och föredrar rundade träns med icke plast på!
Kommer nog aldrig lära mig att tycka om dessa sorter utav träns, haha:)

Unghästar-ett bra sätt att lära sig!

Varför jag anser att unghästar-speciellt islandshästar- är bland de roligaste att rida.
När man rider en ''vanlig islandshäst'' som verkligen är en läromästare och kan allt, gör allt, lyssnar på allt. Så är de kul ett tag, för då behöver man inte anstränga sig så mycket. Du lär dig en hel del från början du kanske behövde lära dig/träna mer på. Men när du vill gå steget längre, och lära dig hantera svårare situationer, lära dig rida alla sorters hästar med olika personligheter, temperament allt från super lugn till super het.
Då är de perfekt att börja träna unghästar eller kanske skifta mellan unghäst och läromästare, då rider du helt olika hästar.
Jag rider Erill, 6årig valack en väldigt cool och oftast lugn kille. väldigt valpig utav sig och kan hitta på VAD som helst NÄR som helst, de tycker jag är så spännande då man aldrig vet vad som kommer hända eller vad han kommer hitta på. Jag personligen tycker att det är extra roligt för då måste man hitta lösningarna på problemet, utforska och använda hjärnan för att överlista hästen. Den kan få ett spratt och skena iväg, han kanske vill vända hem igen hela tiden, han vägrar gå fram, backar, blir rädd för allt osv. Då är det min upg. att ta reda på vart problemet ligger, testa allt du kan tänka dig tills lösningen är framme. Nu har han inte skenat m.m med mig, men gjort en massa annat bus som tillhör denna ålder;)
När man klarat den biten, då är de dax att visa att den har gjort rätt genom beröm men man måste alltid visa att när jag rider så är det mina regler....Annars kan hästen få för sig att göra vad som helst om och om och om igen bara för att du inte Vågar säga ifrån eller göra något åt saken! När man rider unghäst och den inte är så mycket riden, så kan de vara Vääldigt vingligt, man rider höger,vänster,höger,vänster då måste man speciellt tänka på -vad jag ofta fått höra innan- att rama in hästen och se vägen...Allt ska komma utav sig själv egentligen, använd de du lärt dig under dina häst år då kommer allt gå mycket lättare och bli mycket roligare.
När jag inser att de här och de här funkar på Erill, och så här ska jag göra tills nästa gång, eller när jag hittat nya knappar jag inte visste om innan.... ja när de verkligen funkar och hästen verkligen lyssnar. Då blir jag stolt, glad och känner att jag faktiskt kan, att jag verkligen kan lyckas och att jag kan klara mig igenom detta.
Visst, jag kan bli frustrerad och arg, besviken eller ledsen. Men då är de bara att ta långa och djupa andetag och försöka intala sig själv att detta kommer funka, de kommer gå allt kommer bli bra. Då går de ALLTID bra:)
Har du inte tålamod så är de ingen idé att ens försöka sätta dig på en unghäst som har sina hyss....om inte du kan förändra dig, så kommer du ingenstans med hästarna för alla är vi olika och de är tur de;) Dags att sätta ditt humör på test kanske? Hur långt vill du nå.... de bestämmer bara du!

3 bilder på bus Erill!

bilder~morgondagen~

3  bilder från idag, måste säga att de är otroligt vacker natur mycket vattenfall längs ridvägarna som rinner ned från bergen:)
Imorgon ska Fanny ev hyra min töltstjärna, ska ge henne lite tips och så. Slänger upp henne på Trottur, han är en trygg och säker läromästare, så får jag bråka med Manadis och Erill senare...ska Ev skritta 30 minuter på Bliki. Är så himla glad över att han är på bättrningsvägen.
Men vilken tur, då hinner jag nog rida alla bushästar och så kan Fanny få hjälpa till att motionera shettisarna. Låter som en kanondag!
Och fota ska vi också göra, låter bara bättre och bättre så då får vi hoppas på ett lika bra väder som idag om inte bättre.
Tjoho äntligen lite bilder på mig och hästarna(får vi hoppas) och jag ska försöka bli bättre på att skriva om ridningen, har märkt att jag bara typ skriver kort och gott.... haha får ta och göra de lite intressantare:)

ridtur&hästgodis!

Otroligt härligt väder för både bra och bråkiga stunder med hästarn;)
Först tog jag in trottur, allt gick bra som vanligt vi hade de bara lite kul i skogen...så idag vart de ingen jobbig dag.

efter de tog de ca 1timme att fånga in Manadis, riktigt dryg va hon idag. Men jag är envisare så har man väl börjat kan man inte sluta förrän man fångat in henne. puttsa på henne och gick en sväng med henne, gjorde lite övningar och hon skötte sig super!

Bliki skrittade jag ut på pricken 30 minuter, han va inge halt alls så nu ska vi väl börja sätta igång honom försiktigt:)
Är såklart super glad för de!

De sista jag gjorde var att rida Erill, han testa mig inte lika mycket idag men ville hela tiden vända och så. Men efter en stund så skötte han sig riktigt bra, jag tänkte att vi kunde galopera upp för en lite längre backe haha och ja de gick väl sådär. Han vingla lite åt höger....massvis åt vänster...höger,vänster,höger x) Haha kanske bäst att vänta med de där och bara galopera på raksträcka eller med små 'kullar' men jag fick ett skratt för dagen! Bland de roligaste jag vart med om.
Hästarna fick även godis vilket var uppskattades mycket;)


ut mot hästar!

Dags att snart bege sig till stallet, hoppas på att inget regn faller!

Ska nog ut och ta kort på vattenfallen om jag får tid över:)


kom med förslag!

satt ihop en bild med de hästar som jag rider dagligen:)
Nån som är intresserad utav ridbilder? Dom säger att paddocken ska bli klar imorgon eftermiddag, men ja man får väl alltid hoppas.
har rätt mycket bildbrist därav mycket ''knep å knåp a la photoshop bilder''.
Önskemål om bilder, K O M M E N T E R A!

Till Linnea!

Bild gjord till Linnea! (bättre om du tar bilden på dayviews.com då de inte är rätt storlek)
Vill du också ha en header/collage? Kommentera!

kamp mellan häst och ryttare;)

Åkte ut till stallet vid 10 idag, lite senare än vad jag gjort på hela veckan. Tyvär så spöregnade de den mesta tiden så pappa kunde inte fota...

Idag red jag ut på Trottur, de gick rätt bra. Tränade  mycket på att driva med sätet i tölten som jag fick i tips utav Frida och de gick mycket bra Trottur töltade med helt lösa tyglar fast de var svårt för han att inte börja trava;)
Gjorde lite skänkelvikningar i både skritt och trav, de sitter ju som smäck!

Tog in Erill efter de och jag undrar om de var lugnet före stormen? När jag red ut på honom så va han en liten Manadis i tempot väldigt pigg och framåt han var en riktigt liten valp idag. Kamp mellan häst & människa. Ja så var det verkligen och jag tolererar verkligen inte det beteendet och jag visste att Erill bara fjanta sig också, vi snurra runt rätt mycket och försökte ''vinna'' över varandra. Jag kan förstå varför han är så valpig, han är ju ändå en unghäst och har sina hyss ibland;) Tillslut gav han upp och lugnade ned sig resten av vägen.
Konstigt nog så älskar jag att jobba med sådana bushästar, man vet liksom aldrig vad som ska hända.

Orkade inte rida Manadis idag, så hon fick vila idag... Jag, ungarna och Tore åkte till Malingsbo camping och handla glass, efter de åkte vi till Soli & Venus-två av fridas ungston- och oj vad busiga dom va! Dom är 2 år gammla...
(dom står hos några andra eftersom då spar man ju bete, de är samma med hingstarna)

Vi åkte vidare till Fridas pappas gård och hälsa på hingstarna, dom är bar 1 åringar så dom va rätt små fortfarande:) så underbart söta!

Hände inte så mycket efter de, vi åt väl mat och sen somna jag i soffan tills jag skulle hem Haha!

så här kan de se ut:)

Blir små bilder på bloggen, tycker de är konstigt med tanke på att de blir stora bilder på alla andra ställen.
Lekte lite med ps men ska sova nu om jag ska orka upp imöra;)


för&nackdelar, kvalite och åsikter! Tyck till!

Fördelarna med stålhetta är att blir man trampad, så gör de definitivt inte ont, ett bra sätt att skydda fossingarna ifall man blir trampad utav stora häst hovar! Jag har själv ett par ridskor med stålhätta från börjes dom är ovanligt bekväma att gå i och inte var dom stela heller. http://www.borjes-tingsryd.se/ ett stort plus till er för bekväma skor, inte så klumpiga och snygga! dock ett minus till www.hooks.se , stela skor och tyvär va de väldigt dålig kvalite hoppas på en förbättring!
Nackdelarna med stålhätta är att de blir väldigt klumpigt att gå i dem, men när man väl vant sig så är de inte lika ''klumpigt'' att gå i dem.
Fördelarna utan stålhetta- lätta att gå i, snygga och man känner sig lite mer fri i dem.
Nackdelarna säger väl de motsatta haha. Blir man trampad så kan de svida till;)
Båda skorna har alltså något bra, men samtidigt något dåligt. Jag vet inte vad ni tycker, men inga skor är väl perfekta...eller? Vad tycker ni bäst om, med eller utan stålhetta? Har hööks bra kvalite på sina skor eller kan de förbättra sig?
tyck till!


Header/Collage?

Vill du ha en header till din blogg, eller bara ett snygg collage på tex dig och din häst?

Kommentera nedan om du vill att jag ska göra en åt dig, kom ihåg att skriva ditt namn.
Skicka sedan bilder och text på exakt hur du vill ha den, eller kom bara med tip på ett ungefär så fixar jag resten. Tex färg,form, hur bilderna ska ligga, text m.m
Adress: elin_saff96@hotmail.com
Kom ihåg att skriva namn och med rubriken Header!

outfit till vintern!

Lägger upp en snygg outfit till vintern! Själv skulle jag passa på att köpa vinter saker från Kingsland nu, medans de är sommarpriser på vissa affärer i Sverige.

Du kan hitta dessa saker hos www.hooks.se & www.kingsland.no

( bilden är liten, går inte att få större tyvär)
Kommentera Inlägget

Snart sätter vi igång, är du intresserad?

Publicerad: 2011-08-06 / 17:17:37 | Kategori: | 0 Kommentarer
är du intresserad eller känner du nån?

Kungaskogens Islandshästar kommer mot skolstart starta upp en ridskola med enbart islandshästar och ett antal shettisar.
Nybyggt stall, fina boxar, sadelkammare m.m även en paddock håller på att byggas och ska bli klar mot ridskolans start!
Det kommer även bli mycket turridningar i mycket fin miljö, längs vägarna finns det mycket vattenfall man kan rida förbi. Kommer även finnas privatlektioner för dig som vill de.
Utb. ridlärare&instruktörer kommer finnas på plats samt Frida som utb. sig till ridlärare.
Vi kommer ha en massa kul på helger och anordna småtävlingar och kvällsträffar med  kubb och grillning!
Ridlekis har redan blivit poppis bland ungarna, så är du intresserad utav att börja på Kungaskogens Islandshästar eller känner du någon som vill börja, så slunga iväg ett mejl till mig på elin_saff96@hotmail.com eller gå in på hemsidan → http://www.kungaskogen.com och ta kontakt med någon där!
Kommentera Inlägget

Nu laddar vi om!

Publicerad: 2011-08-06 / 16:36:04 | Kategori: | 0 Kommentarer
Ny blogg, nytt place och nya möjligheter!
(ny bloggdesign kommer om nån vecka)

Mitt namn är Elin och är 15 år, jag rider på en helt fantastisk gård med underbara hästar och helt otrolig miljö! Vart man än rider kan man se små vattenfall, man hör träden susa och vatten som svalkar. Där jag är nu är det nybyggt stall invändigt, ny paddock håller på att byggas och såklart så finns de stora hagar. Mot skolstart så är det tänkt att en ridskola ska starta, det kommer även finnas mycket turridningar.
Denna blogg kommer enbart att handla om hästar och dess träning, kommer finnas en massa tips, hiss&diss, outfit m.m Men alltså bara inriktat på hästar!

Just nu rider jag en skimmel som heter Manadis, en väldigt speciell häst med bestämda kliv. hon kan bli väldigt het i ridningen så därför håller jag på att få henne lugnare om hon ska kunna gå med i verksamheten. Tyvär visar hon bara dåliga tecken. Men jag ska kämpa på med henne.

Trottur, en jätte fin fux med stora och långa ben. En riktig läromästare och en stjärna på att tölta! Väldigt trevlig valack som jag hoppas kunna tävla på snart:)

Erill, en 6årig valack som jag precis börjar lära känna lite mer personligen. Han kommer inte gå med på ridskolan då han är för ung, och lite valpig också men de hör ju till åldern;) Han är super fin kille-helsvart- och jag ser fram emot våran utveckling!
Det är dom hästarna som jag rider regelbundet just nu.
Sen finns de även 3 shettisar som behöver motioneras och vi ska försöka oss på de här med körningen.

Bliki, en tyvär skadad häst men som nu mår lite bättre får vi hoppas. Ska sättas igång lite försiktigt med hopp om förbättrningsvägen!

Finns en hel drös med fler hästar, finns 3 ston som fått föl och två utav stona ska ridas igång dom också senare!

Ja nu vet du lite om vart jag håller hus och får en liten överblick om hur bloggen kommer se ut, hope you like it!


Kommentera Inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad: 2011-08-06 / 15:11:26 | Kategori: | 0 Kommentarer

Kommentera Inlägget