höstväder

Solen skiner, 25 grader varmt och höstens löv börjar visa sig. Precis så har det varit idag, helt underbart!
Jag och Frida red ut, jag på Aurora och hon på Trottur... Aurora blev ganska svettig och började tycka de va rätt jobbigt, haha lite humor då vi inte red så långt och vi skrittade mest:-)

Nu laddar jag med lite godsaker i magen, götti!


Hästens&Hovens anatomi

Hästens exteriör m.m


 

intressant dag?

Apuh apuh säger jag bara efter 2 inte så jobbiga lektioner på fm och en 3timmars skriv uppsats om kärlek och våld typ, sen lite matte efter de.  Känns som jag mockat 50boxar, så trött är jag just nu. Finns inte så mycket att skriva om idag faktiskt, ska plugga lite matte idag eftersom de är prov imorgon. Ska väl ut och träna cirkushunden sen i de vackra vädret, och typ  blogga om en intressant artikel jag hittat:-) så de blir intressanta inlägg idag iaf...
satt och lekte lite här om dan:)

giftiga växter i hagarna.

Delar med mig av denna...

Jag har läst i många tidningar iår om vilka bieftekter fukten i sommar har gett, dvs giftiga växter i hagen som ser egentligen helt normala ut. Många tidningar har tagit upp de, så de blir mer intressantare att läsa om..de kan  Nästan som man ser de varje dag, nått som inte påverkar oss människor men som påverkar våra 4benta.
Läs mer nedan Källa: www.alltomhastar.se

En bieffekt av den fuktiga sommaren har varit att det har ”dykt upp” annorlunda växter i hästarnas hagar. En veterinär berättar att man i år har haft ovanligt många förgiftningssymptom där det har handlat om ovanliga oätliga/giftiga växter som hästar har tuggat i sig, det har bland annat varitälgört och skogsfräken som hästarna ätit av.

Hästarna ratar oftast växter som är giftiga men ibland åker även dessa ned och en anledning kan vara betesbrist en annan anledning kan vara väder/yttre förutsättningar. I  år har det som sagt varit fuktigt och det har på vissa platser inneburit att floran har förändrats i hagarna. Det finns giftiga växter som många hästar tycker smakar gott, en sådan växt är sprängört, att ekollon är giftiga vet nog de flesta men att de även anses beroende framkallande är inte så välkänt.

En bra sida för den som vill veta mera om giftiga växter är Statens Veterinärmedicinska Anstalt, här har man deltat in växterna i oönskade växter, mindre giftiga växter ochsynnerligen giftiga växter. Under synnerligen giftiga växter hittar vi bland annat Stånds (Senecio jaobaea) som kan orsaka förgiftning om de äts i stora mängder en annan giftiga växtt som finns med här ärbjörnloka. Under oönskade växter hittar vi bland annat prästkrage som anses ogiftig men som kan orsaka hudinflammation.

Några tecken som kan tyda på förgiftning:

  • Hästen blir dålig i magen, diarré eller förstoppning
  • Hästen är hängig/trött
  • Kolik
  • En lång gående förgiftning kan göra att slemhinnorna på hästen gulnar

dagen blev toppen!

Idag känner jag mig så himla glad! Hade studiedag så vart en heldag i stallet...
När jag kom dit skulle Frida rida Erill, så jag satte mig och glodde på... allt såg så lätt ut när hon rider Erill, han verkar lyssna och ja de ser bara enkelt ut. När jag rider på honom så kan de bli en riktig kalabalik kamp:p Men som F sa, nu vet jag ju att inget är omöjligt!;)
Efter så gjorde jag mitt, packa hö m.m kollade några minuter när F red Atlas innan jag tog in Pilo. Orkade inte rida i paddocken så red ut en sväng, Mr. P va duktig pålle idag! Traven gick galant och eftersom han är en travare så travade vi lite fortare en gång och jävlar vad de gick undan haha. I galoppen så vart det några bockningar och ståhej men är så van vid de nu att jag knappt tänker på de, han slutar så fort man säger eller visar att det är fel.
De roliga med Pilo är att ena stunden så är han väldigt uppmärksam om allt som händer i skogen men sen andra stunden så är allt som bortblåst, han inser nog att jag varken bryr mig eller ibland märker de;)
btw så tog de ett tag att fånga in Pilo från hagen, han försökte hela tiden gömma sig bland de andra hästarna och gick hela tiden runt för att få sig några tuggor med hö. Haha de roliga är att han är den största i hagen eftersom han inte är islandshäst, så de gick väl sådär med att gömma sig;)
Sen red jag Aurora, bestämde mig även denna gång för att bara ha kul och rida ut. Red på en utav mina favoritvägar vilket är en jättelång väg med enbart sand.. Man skulle nästan ha på film när jag kommer där i galopp i sanden, haha så vackert är de eller vackert och vackert de är ju sand men de är rätt fränt ändå *asg*

Den vägen tog jag iallafall och satt och tänkte väldigt mycket för mig själv under sandridningens gång över hur Aurora kommer se ut när kulmagen försvunnit... då kan vi snacka vacker, tror jag... Men de gick rätt bra hela vägen, tyckte hon va väldigt pigg i traven och kom då och då in i galopp så då bromsa jag in henne och börja om, gjorde halvhalter för att de inte skulle bli typ en blandning utav tölt eller för att de skulle bli galopp och de gick jätte bra. De funkade ju så kan man säga att Elin börjar tänka igen?;p Men är jätte nöjd med både Pilo & Aurora!
När jag stod och mockade i lösdriften fråga Frida om jag ville gå på ''carro kursen'' med Erill, jag tänkte bara '' är hon galen, klart jag säger JAAA'' as grymt att jag får va med och delta har gått runt och skrattar hela kvällen!
Vet inte riktigt vad allt kommer gå ut på men de visar väl sig..:)
från http://kungaskogen.com/ hemsida -lite om de alltså- Carolina Grudin, jätte duktig NH -Natural Horsemanship- instruktör som utbildat sig för John Moore i Usa.
Eller ja, de stod innan på hemsidan.

Men jag är så grymt taggad, de kommer ~förhopningsvis~bli jättekul! TACK FRIDA<3lärorika artiklar....

hittat lite intressanta artiklar delvis till sånt jag behöver veta/skriva om inför praouppsatserna och frågor m.m
men ska även skriva en uppsats på några sidor om hur hästen fungerar sjukdomar, skötsel, ridning m.m till idrotten då jag ska ha egen idrott. Vi får pengar från skolan till de, så då ska jag ha ''egen lektion''.....hähä mycket som ska skrivas:p gäller bara att tänka rätt
*avel-fölning
*sjukdomar
-kolik
http://www.veterinaren.nu/artiklar/hast/matsmaltningsapparaten/kolik-hast/226
-luftvägsproblem
http://www.veterinaren.nu/artiklar/hast/luftvagarna/luftvagsproblem-hast/228
-fång
http://www.veterinaren.nu/artiklar/hast/rorelseapparaten/fang-hast/227

slöa sjuklingen..

HÄRLIGT nu är man sjuk också, wööö...
Sovit, kollat på film och nu tittar jag på lite ridsaker!

bäst<3

En utav mina favoritbilder på fölis för stå för denna text.
Ett stort tack till Frida Holmgren på Kungaskogens Islandshästar som hjälper mig genom de mesta, tror aldrig jag träffat en sån glad person inom hästvärlden förut som får en att skratta (även fast man ligger halvdöd på marken och inväntar ambulans tex), när man är som argast / surigast så får hon mig att skratta. Hon är nog den enda som verkligen velat se mig utvecklas och bryr sig inte ett dugg om jag är tävlingsvan eller inte, hon hjälper mig mest utav alla. Frida är även skälet till att jag driver bloggen, om jag inte hamnade på detta bästa stället så skulle den inte finnas idag;) höhö^^
På varje ställe jag vart på har jag utv. en liten bit, men de jag insett nu är att det varit på en negativt sett, på den här gården jag är på nu har jag verkligen fått en mer klar och tydligare inblick om hästar och ridningen och kunnat tagit egna beslut.
Känner att jag inte kunnat hamna på ett bättre ställe!

Aurora.

Info om Aruroa till sidomenyn!
Aurora är runt 19 år gammal islandstant. Kom till gården för inte så länge sen, mycket vackert men dock väldigt tjock. Hon är kul att arbeta med då hon är samarbetsvillig och framåt. Har inga dumheter för sig och kommer passa perfekt till ridskolan när hon kommit i form, en riktig godhjärtad dam! Inga olatheter och kan bara säga positiva saker om henne i hantering och övrigt:-)
En tjej med utrstrålning..
De ska bli jätte spännande och se henne i snygg form, och se vad hon kommer komma, och hur pass mer hon kommer utvecklas. Jag tror att hon kommer bli en utav många favoriter på ridskolan!
Så allt jag kan säga nu är , ålder är bara siffror, skönheten och ungheten lever kvar!;)

Trevligt med jobbarsällis.

Pappa och mamma skulle till västerås idag, så de skjutsade ut mig till stallet medans..
När jag kom dit hade de fått sjukt mycket spån, spån öööööverallt! haha  Så nu var de bara att fylla boxar. Sedan kom en jätte trevlig tjej som heter Rebecka, hon har en sommarstuga i närheten så hon kommer till stugan ibland på helgerna. Hon kom iallafall idag och fick jobba med mig för att få följa med på en ridtur. Vi flyttade spånhögar och mockade hagarna, valack hagen fick vi slita med rätt mycket... bajsmaskiner:p
Sedan tog vi in Aurora och Pilo, de fick stå inne ett tag medans vi åt. När vi va klara så skulle hon rida Aurora och jag Pilo, så vi fixa de och red en sväng... De va rätt kul för jag fick lära R rätt så mycket, från sadling m.m och i ridningen:-)
Pilo tyckte de va jätte roligt att få röra på sig, han körde några bockningar innan galoppen och nästa galopp kom han in automatiskt utan några bockningar. De är så himla kul att se att han verkligen tycker de är kul, han är så söt<3
För R och Aurora gick de också bra, tyckte de va duktiga och såklart gav jag de en massa tips, höhö;)))
Härligt att rida ut i de här vädret, de va varken kallt eller för varmt!
När mamma och pappa kom till stallet plockade pappa upp en hög med pengar, då hade en tant kört in i de... De fick typ alla hennes pengar hon hade på kontot ,sen skulle hon föra över mer pengar. cashing haha!

Så de blev än jobbar dag, men mycket rolig dag i stallet. Hästarna var så HIMLA duktiga!!! och de var ju ett tag sen man red med någon, så de var också kul. Och samtidigt fick jag lära henne en massa saker, vilket också var sjukt kul så som sagt så var allt awsome!:-)))

praopanik

Prao v. 34 och jag har ingenaning om nått! Har hittat en gård som låter kanonbra, som ligger i Dalarna menmen.... vi får se vad internet bjuder på.

Pilo & Aurora, askuldag!

Idag red jag Pilo & Aurora de var väldigt kul och spännande! Först red jag Pilo, kallblodstravare. De gick bra men han kändes väldigt osäker och spänd, rätt okoncentrerad över allt som hände runt omkring men de gick super bra ändå. I traven bocka han lite men de försvann när jag hittat de rätta knapparna och återkom lite då och då:) Men de var sjukt kul ändå!!!
Aurora, islandstant på 19? har jag för mig? Påminner lite om Manadis faktiskt, fast Aurora har de bra egenskaperna. Hon är väldigt framåt och mysig att rida, efter ett tag slappnade både hon och jag av och då förstod vi varandra bättre än innan. Thihi här fick jag använda mycket utav de som F har lärt mig, och de funkade jätte bra och A lugnande ned sig och de vart ännu avslappnade när hon fick lite längre tyglar. Jag tyckte att A lyssnade väldigt bra på hjälperna och är väldigt duktig på de. Hon var snabb när man skulle göra halt, de gick på 1 sekund... jag gillar att hon är så samarbetsvillig för de mesta:))) I början när vi skulle trava lite så vart de först trav, sen en blandning utav ja en blandning av allt typ. så jag släppte lite på tyglar, luta mig lite fram och trök till lite och då förstod hon vad jag ville och travade jätte fint. Väldigt mjuk trav också! Så nu vet jag hur jag ska göra tills nästa gång!:)
Hon är väl en sån som om man har relat. korta tyglar så börjar man tölta eller passa ( men i hennes fall blev de en tjockisblandning haha nejdå^^ ) så nu har jag kommit på lite knep, med han inte rida Aurora så länge men hon och jag var som handen i vanten faktiskt! tror jag iallafall. Hon kommer bli jättevacker  HELA  hon när tjockis magen försvinnit.
Aurora kommer hamna på sidmenyn sen, där kan ni klicka er in och läsa om oss... Pilo kommer troligen hamna när också beroende på, men isf bara tillfälligt tror jag. Klicka er in på sidomenyn, läs om mig och de hästar jag rider.

Mest bilder på Aurora, fint de kommer bli att visa före och efter bilder sen när hennes mage försvunnit! Nu har jag laddat upp bilder på henne, där kan ni se jättekulan som SKA bort!:D

allvarligt`?

Tycker de är lite lögligt att mina saker från hööks som jag beställde igår, beräknas komma den 5 oktober. Haha ja de blir en perfekt födelsedag eftersom jag fyller år den 4;) moha! En superfin blågrimma med ludd är påväg till Erill också... får jag hoppas. Han är nog den enda jag kan tänka mig i färgen blå, och han är ju valack^^

Ska ut till stallet idag är de tänkt, frågan är bara näär ...hm...:) Men tills dess gosar jag ned mig framför tv och försöker värma mig. Det är svinkallt här hemma!

soon it's winter??

börjar bli riktigt kallt om kvällarna så nya vinterkängor är köpas inför snön.
Dessa ser jätte mysiga och varma ut, har haft ett ex antal kängor från hööks  i flera år och alla har gått sönder och inte vart tillräkligt varma. Så funderar på dessa:-) De viktigaste är ju att man inte fryser, inte härligt när de bli kallt så hela jag fryser.
Eller så får jag leta efter några andra om jag ångrar mig^^

work to do

Hemma från stallet andra dagen för lite plugg och uppgifter som ska lämnas in. Nyss blivit klart med No uppsatsen om syror och baser(y) känns fint, nu blir de lite spanska och sedan lite matte... om jag orkar.

Så blir ett litet tråkigt inlägg idag, min dator segar sönder också.

svarta islandshästar♥

En favoritfärg jag har på hästar är Svart, speciellt svarta islandshästar med lång och tjock man. De är så underbart vackra!!! Kan inte slita mig från de hästarna, när man kollar på islandshästarna på Tv sitter man bara och gapar. Vissa är ju så sjukt snygga!

Erill är ju svart, och lika envis och galen som jag haha vi kanske passar för mycket^^ som pusselbitar typ:pp

Bildkälla:google

hööksdags kanske:p

Idag blir ed pengar på mobilen och ev nått köp från höök, det kommer garanterat bli denna píke tröjja. Men är inte säker på feecetröjjan...
Mössan är nästan ett måste, har typ inga hemma, men vet inte om de blir just de mössan....vill nog ha en varmare;) Idag ska jag pluggaplugga och jobba på en bloggdesign m.m åt en person.


Dagens videoklipp!

Tänk att vara så där liten plutt och sitta på den bamsingen!
Haha och sedan ett humorklipp ni inte kan missa! Hahaha

Tuffa tag...elller?

Efter en lååååååång eftermiddag/kväll i stallet, förberedar jag mig för ett inlägg i min underbara blogg. Då bemöts man utav en massa kommentarer, blir så glad de är alltid lika kul varje gång att läsa:)
Idag skulle de bli långa timmar i stallet, min hem skjuts skulle inte komma förrän halv 9 så då var de bara att sätta igång och roa sig...
Börjar med att mocka och fixa vatten,hö och ja de dagliga. Hade en massa timmar över så började göra rent två boxar, resten tar jag nån annan dag. Eftersom jag bokstavligen hatar spindelnät och damm så var de tuffa tag att göra rent boxarna... Tyvär inget nobelpris än;)
Fixade och donade.
Vid 7, halv 8 tiden skulle jag rida för Frida och de gick kanonbra i början är faktiskt lite stolt när de gick så bra och jag var ju rätt bestämd också alltså ett litet steg nämre att bli en riktig hårding.
Orkar inte beskriva i detalj. gav tjockishagen kvällshöt.
Mot slutet gick inget så bra, de gick bättre då och då, och sämre och sämre mot slutet. Men blev uppläxad av F att de inte finns nått som inte går! Så jag fick stå ut och göra om och göra om och göra om, och eftersom Erill är en unghäst och är rätt bestämd, envis och busig så hamnade allt på noll så vi gjorde övningarna i skritt istället för trav.
Det är bra att bloggen finns, då tänker jag mer på vad jag kan förbättra och vad som gick fel. Men jag har bestämt mig för att lyssna mer på F, då kanske de funkar bättre:p Är mycket nöjd nu i efterhand, även fast de sjönk i slutet.
att förbättra mitt självförtroende, bestämdhet m.m är ett måste, för jag har en arg gås på gården som aldrig aldrig aldrig aldrig tänker ge upp, så de är nog bäst så... annars får man väl en näbb i baken:p *asg* Eller vad säger du Frida?

Tänkte föressten lägga upp före och efter bilder på stalle, paddocken m.m för nu är allt typ klart, bara en dörr som ska bli klart. De har blivit en mycket mycket mycket stor förändring. Tänk, när jag kom till gården så var den där jordplätten som nu är en paddock, de var bara en gräsplätt där;)
regn... Header/bloggdesign/foto

Regn regn ren = trist väder, men inga sura miner för de! Känner mig faktiskt riktigt på topp nu!
Stallet efter skolan, hoppas kunna komma ut till knattarna slutar så man får se lite nya ansikten runt om:-)
Ska rida Erill, få se hur de går... men jag känner på mig att de kommer gå galant!!!
Eftersom de senaste dagarna är många som undrat både på bloggen och på dv om blogg/design m.m så ska jag skriva ett eget inlägg om de senare i veckan..
Skriver  lite kort här: Jag gör header/bloggdesign och åker runt och fotar dig eller din din fyrbenta m.m Har du frågar eller vill du ha mer info. ? kontakta mig via e-mail: elin_saff96@hotmail.com  Ska du ha header eller bloggdesign får du komma med önskemål samt skriva vad du ska ha för text och färg(er)
Som sagt, skriver ett eget inlägg om de senare!

Dagens videoklipp!

Dagens videoklipp blir denna! Så himla söta, eller vad säger ni?;) De är ju super gulligt när såna små rider!


En låt jag (av någon anledning) älskar är denna låt -se video nedan- själva låter passar grymt bra om man ska göra en egen film med bilder på hästarna. Så med dagens videoklipp får denna följa med upp!

Alla hästarna på gården!

Hästarna på gården bara växer och växer, väldigt kul faktiskt!
På gården finns det 3 föl som kom i somras(kan bara ett utav namnen och det är Aleiga på bilden) där kan man ofta sitta och gosa med de på kvällarna.
I deras hage går det även 4 ston, Tign, Fjödur, Hrina och en inac. som jag tror heter nått med lillan.
I Valack hagen gick det från början 3 hästar, Trottur, Bliki och Erill men allt eftersom så vart de 2 hästar till Pilo(kallblodstravare som är här på prov) och Atlas. En tuff hage med tuffa hästar de där;)
''Tjockishagen'' ja, de är sant alla där är rätt tjocka;) De är en inac häst som heter Hilda som Ulla äger -förövrigt den smalaste hästen där- och tre shettisar som heter Amigo, Mowgli och hera och sedan ett sto som heter Aurora:)
De finns även fler hästar som inte står på gården, en hage där hingstarna går står hos fridas pappa. Vet inte nån utav deras namn men alla 3 är mycket fina!
En hage på andra sidan vägen och en bit in där står 2ungston, sol och venus och sedan ett annat fint sto som heter Skritla...

Och de var alla hästar på gården. söta är de alla också;)

Trottur

Trottur är en snygg valack en riktig läromästare, men kan även han ha sina bus för sig.
På honom kan man känna sig väldigt lugn och stabil på, en riktig mysig kille helt enkelt i både hantering och ridningen!
Vi har jobbat mycket på tölten, och nu går de super bra. Ja de går helt enkelt super bra för de mesta... antingen tar vi en lång och härlig skogstur eller så tränar vi i paddocken. Trottur skulle passa till vilken person som helst nästan, jag tror han är en sån här häst som märker om de är en liten och oerfaren människa som sitter upp på han. De känns nästan som de:) Höjdpunkten för honom är när jag ger honom lite godis ibland efter en bra träning, haha.
Ja... man kan inte begära mycket mer från honom, han är helt underbar och har långa år framför sig:)Erill.

Om mig och Erill.
Erill från Pollacktorp, en mycket fin vallack på 6år. Han är otroligt mysig och snäll i all hantering, är mycket social i hagen och gillar uppmärksamhet. Jag kan stå och gosa med han i timmar om jag så vill. I ridningen är Erill mycket bestämd och har mycket egen vilja, då kan jag ofta bli frustrerad och okoncentrerad men de är nått jag måste träna på. Vi funkar bäst när de är nån i paddocken som säger hur jag kan göra och lösa olika situationer, de är ett sätt jag tycker funkar bra.
Jag tycker det ska bli kul att kunna utvecklas med honom och se hur långt vi kan komma, men de är lång väg kvar. Nått som jag måste träna på är att ha bättre tålamod, inte bli allför frustrerad och suga upp alla råd jag får som en svamp. :)

de här är jag, elin^^

Har fått många nya läsare under tidens gång, så för er nya. Vem är jag och hur började allt?
Mitt namn är Elin & jag är 15 år, när mitt intresse för brottning bleknade och alla andra tuffa sporter så gjorde jag ingenting under ca 2½ år. Utan nån anledning faktiskt slank jag in på ridningen, jag tog privatlektioner på en mycket fin och härlig gård som drev en avelverksamhet som var inr på islandshästar. Så jag red där 3månader tills hon jag tog lektioner för skulle till islands, då fick jag klara mig själv och hittade tillslut en medryttarhäst -varmblod- och sen dess har de velat fram och tillbaka mellan islandshäst och storhäst.
Just nu rider jag på en gård som har islandshästar, och några shettisar. Där stormtrivs jag och känner att jag har stor möjlighet att kunna utv väldigt väldigt mycket. Där rider jag allt från läromästare till busiga unghästar, det blir även test på mitt tålamod;) Mitt hästintresse har bara växt och växt för varje år och är nått som jag hoppas på att kunna fortsätta med, och ha de som en livsstil.
Mitt intresse för foto har jag haft sen många många år tillbaka, minns inte när jag började med de faktiskt men jag kom ihåg för länge sen när de var lite häftigt med mobilkameror;) Just nu fotar jag med olika systemkameror och tycker de är kul att ha som hobby! Denna blogg handlar just om hästarna,ridningen och foto vilket jag tycker är ett kul sätt att berätta vad som händer i omgivningen i både text och bilder:)

hästhund and photo

Trött efter att ha plockat ton med svamp, pensionärsvarning eller vad säger ni? tränat med min hund också som förövrigt tror hon är en häst.... haha de nya tricken hon lärt sig är buga, spanskkritt och skänkelvikning...lite som en häst tycker jag! I den här familjen måste man ju leva upp till sitt intresse;) asg*
Setat och redigerat lite bilder från fotograferingen-som visserligen var för några veckor sedan- och eftersom jag inte ska till stallet idag så delar jag med mig utav dessa bilder. Vill du bli fotograferad enskilt, med någon eller varför inte med din fyrbenta? För mer info kontakta mig via e-mail : elin_saff96@hotmail.com.

Filmer, on my waaay

Slänger upp lite filmer så här på kvällen.


ingen förstår, förutom jag.

Känner mig tummen nej typ, är bekymrad... varför tänker man så mycket?
Mockade hagarna idag, longerade aurora(stavning) och red trottur... finns inte så mycket att skriva idag tyvär då jag inte heller är på blogghumör:( Allt är bara kaos i mitt huvud, önskar de fanns extra kapslar man kunde stoppa in sina tankar i. Har skola, betyg, gymn. hästarna ja allt som bara snurrar å snurrar å snurrar. om man va mindre skulle allt vara lättare...

Nu ska jag tröstäta en massa godis framför tv:n och mysa med mamma och pappa.... är ett ensamt barn ikväll:)

senaste hästarna

Bilder på de senaste hästarna som kommit till gården önskades under tiden som jag vart i stallet, så slänger väl upp de då..:p
Pilo, den första hästen som kom för en månad sen kanske. Härligt kallblodstravare, väldigt snäll och mycket mysig liten gosse. liten å liten, men men haha!
Den här hästen är en inacordering som står med stona. Inte säker vad den heter riktigt men tror den heter nått med little mary eller nått sånt men kallas för lillen, ah som sagt jag har nog inte den blekaste aning här hörrni;)
Men så långt jag har sätt så är hon väldigt trevlig och gosig i hagen, dock inte så speciellt social:)
Atlas, en valack på 5 år. Mycket mycket fin och snäll kille i sina bästa år. väldans social men trevlig på sitt egna lilla vis. Här är ett charmtroll alltså:)
Aurora*stavning* En häst som kom igår så vet inte så mycket om henne, har väl bara klappat på henne lite... de är väl typ de. Om jag hörde rätt så sa Frida att hon är 19 år, men hon ser mycket mycket mycket yngre ut haha de ska hon väl vara stolt över;) Dock så jagar shettisarna henne hela tiden, haha ja... buspållar.
Ja de fanns inte så mycket att skriva om dessa hästar, känner vissa mer än andra men med tiden lär man väl veta lite  mer om de:) Nu ska jag gosa ner mig framför tv:n och käka dessa välförtjänta chips och ostbågar och sedan ladda inför morgondagen, nya tag i stallet... ska nog storstäda:)

Lyckad dag! solklart

Grattis till Tore&Charlie som de båda fyller år idag, han inte säga grattis hade fullt upp men grattis till er bondgökar!

Kom ut till stallet vid närmare halv 4 tiden, då fixade jag allt i stallet sisådär och tog in grabbsen som stog och mumsade på deras nya godbit i hagen. När klockslaget blev 6 var de dags för lektion för Anna Danielsson, först ut vart Trottur.

Tyckte att de mesta gick bra, Anna förklarade väldigt bra också. de gick ju jätte bra med skänkelvikningen, hela han var som ''jag hänger med..lululu jag hänger med'' efter ett tag. Kan ju inte direkt säga att de gick bra att tölta på en volt, så vi gick ut på fyrkantsspåret och då gick de bättre. Nu vet jag ju en hel del jag behöver träna på också, då är man iallafall inte helt tom i huvudet inför nästa gång;)

Sen skulle jag rida Erill, var ganska jätte nervös har inte ridit han på ett tag och jag tänkte väl mer än jag borde. Fick en liten orolig mage för ingenting helt enkelt. Idag handlade det mycket om att det är jag som bestämmer och om han försökte komma undan när jag skulle åt ett håll, så ska jag titta till tex om jag ska till vänster och han går höger- så ska jag titta åt vänster hela tiden oavsett och typ (svårt att förklara via text) vrida mig åt vänster, ta ett ledande tygeltag med vänster alltså samtidigt som jag driver och använder ytterskänkel för att få honom att vända sig. De gick ju superbra i slutet, de gick jätte jätte bra i trav också... tänk om man skulle tänka som Anna, hon är ju riktigt duktig på att lösa olika situationer.

Jag kunde nog inte vart nöjdare med dagen, och längtar redan efter nästa. Var riktigt roligt att rida Erill också fast jag var nervös i början- men de släppte så fort jag hoppa upp- som sagt de var en kul kväll:)

Tore skulle rida Bliki-för Anna- efter mig, men hade bråttom hem så han aldrig se... fasen vad tråkigt de som skulle vart sååååhäääääär kul att se, han är säkert duktig;)
Och Frida skulle rida Atlas, också för Anna.... skulle vart kul och se!!! som tur är kommer det fler chanser att få kika.

Igår kom det en ny häst, hon heter Aurora. Nu vet jag inte om stavningen är rätt, men så uttalar jag det iallafall så utgår ifrån de:)
Hon är super fin, ser rätt liten ut och lite tjock om magen... mowgli jagar henne förfullt hahah
Se bilder nedan!
Nya hästen som kom igår, spännande dehär!
Mowgli jagar iväg aurora*stavning* daken attackerar;)

försöker ladda om.

Idag mår jag mycket bättre, eller är på bättringsvägen så ska väl åka till stallet om nån timma... ska fixa lite och sedan ladda inför lektionerna ikväll!
Såg på Fridas facebook att de va ''ridskolespremiär'' igår, låter ju väldans spännande:) De hade ju varit kul att se.
Just nu kollar jag på lite vinterkläder-skor m.m som ska inhandlas, kan ju va bra att inte frysa när man är i stallet och jag som tycker de redan är rätt så kallt ute!

typiskt Elin!

Så himla typiskt otur för mig.
Igår kväll åkte jag hem från sundbo utb. och nu är man en lite sjukling i sina ickebästa dar... Hoppas innerligt att jag blir frisk tills imorgon så jag kan ta ut min ledighet från skolan, då åker jag till stallet tidigare och fixar de mesta sen blir de lektion för Anna på Trottur & Erill. MEN just nu känns de bittert, jag som sett framemot det här så himla länge:(

igår:

halloj! Vad händer i Kunga stallet då? Jo, de är inte lugnt precis.... fullt upp hela tiden, vilket jag älskar för då hra man ju alltid nått att göra när man är klar med de andra;) Ridskolan startar denna vecka så jag hoppas att många ringer till Frida och anmäler sig nu! Den här bloggen kommer för de mesta dels bara handla om ''livet i Kunga stallet'' så ska försöka hålla mig till bara de:)
Igår hann jag aldrig blogga, la bara in bilder på dv sen däcka jag. Men jag gjorde en massa igår i stallet och fick en hel del hjälp utav bästa Fanny som hängde med... Jag longerade Erill, och ded gick väl sådär de kunde gått bättre om jag bara skaffar mig bättre självförtroende och inte har så stora krav på mig själv:p Men de är nått jag måste träna på kan jag säga.
Sen longera jag pilo, de var så himla kul! Han är ju störtskön och när jag skulle få han i galopp så vart de krut i baken och gud vad kul de va och se när han studsa innan han kom in i galopp, verkligen flög i luften..
Men de gick väldans bra, han är ju riktigt riktigt duktig!
Efter de tog vi Atlas, som jag knappt känner men redan från första ögonblicket visste jag att han va go;) man ser ju de på långa vägar, så himla vacker! De gick rätt bra faktiskt och tack vare Frida som alltid lär mig nått nytt så gick de bättre att longera alla 3. Jag behöver rätt mycket tips, för att komma igång med vissa saker:) Då lär man ju sig alltid nått nytt, speciellt när hon förklarar varför.
Red inte igår men hade så himla roligt, super härliga hästar..♥
Nu ska jag packa klart väskan och bege mig mot skolan, för att sedan gå till sundbo... vi har utb. läger tills på torsag med kamratstödjarna wiho:p Men bäst av allt är att jag kaan vara i stallet hela fredagen;)


regn®n

sitter i skolan och har Spanska..slutar 2 idag och sedan en rusch t stallet. :) Fanny hänger ev med till stallet efter skolan, hon skulle fota men som vanligt så ska de regna... HÄRLIGT VÄRRE! aja bjuder på en snygg bild på mig och jenny, haha hon kanske dödar  mig :ppp

Kungaskogens Islandshästar startar ridskola.

Skriver på Bloggen också dårå, lat som jag är kopierar jag direkt från hemsidan.
Men ni som vill börja på ridskola, dvs sveriges bästa ridskola med islandshästar/shettisar / grymt härligt folk... med härligaste miljön bör kolla in hemsidan!
http://www.kungaskogen.com/

Ridskolan

 

Nu äntligen är det dax för ridskolan att rulla igång!

Vi kommer ha våran lektionsverksamhet måndag till torsdag, hör gärna av er om ni har önskemål om dag så försöker vi pussla ihop grupperna så det passar alla.

Vårat mål är att driva en ridskola med "det där lilla extra", att harva runt i en paddock kan bli långtråkigt för både elever och hästar, därför kombinerar vi klassiska ridlektioner med uteritter, körning, NH-träning, voltige etc.. Det ska med andra ord vara roligt att rida, både för häst och ryttare!

Knatte gruppernas lektionstid är 45min, observera att det gäller den totala tiden för lektionen, inte ridtiden, barnen får hjälpa till lite smått men jag fixar iordning hästen åt er, så där krävs ingen hästvana av föräldern, däremot är det ett krav att du som förälder eller annan vuxen person, är med och leder barnet, detta för att barnet ska känna sig tryggt. PRIS: 1250kr för 10gånger, möjlighet finns att dela upp betalningen ytterligare. Max 3 elever i varje grupp

Barn/ungdom gruppernas lektionstid är 60min, observera att det gäller den totala tiden för lektionen, inte ridtiden. Vi delar upp grupperna efter elevernas utbildningsnivå och tidigare erfarenhet. PRIS: 1500kr för 10gånger, möjlighet finns att dela upp betalningen ytterligare. Max 3 elever i varje grupp.

Vuxen grupperna har samma upplägg och pris som barn/ungdom gruppernas..

 

Måndagar: Knattegrupp kl 16:30, barn/ungdom eller vuxengrupp kl 17:30.

Tisdagar: Knattegrupp kl 17:30, barn/ungdom eller vuxengrupp kl 18:30.

Onsdagar: Knattegrupp kl 17:30, barn/ungdom eller vuxengrupp kl 18:30.

Torsdagar: Knattegrupp kl 17:30, barn/ungdom eller vuxen grupp kl 18:30.

Privatlektioner kan bokas på övriga tider.PRIS: 250 kr för 60 min.

  • Knattarna rider på våra små och shyssta shettisar, övriga elever rider på våra välutbildade islanshästar.
  • All ridning sker på egen risk, det är upp till dig som vuxen att se till att du och eller ditt barn har en olycksfallsförsäkring.
  • Hjälmar finns att låna både för barn och vuxna, tyvär har vi ännu inga ridvästar/skyddsvästar att låna ut, men det är nått vi starkt rekomenderar att ni använder.
  • Ridlektionerna betalas i förskott och skall finnas på vårat konto senast två dagar före planerad ridskolestart.  Betalning sker till Kungaskogens Islandshästar, Bankgiro nr: 718-6117, glöm ej att skriva vem pengarna kommer ifrån!!

 

Vid frågor och bokning av ridlektioner ring Frida på 070-3210717 eller maila tillfrida@kungaskogen.com


husvagnshelg, stallet

lång text.....
Fredag:
Lektion med Trottur, de gick ju kanon! och väldigt kul och lärorikt var de. som alltid ,hehe
På lördagen red jag först Trottur, träna i paddocken på de vi gjorde på lektionen och de gick galant. Har slitit som en groda på att försöka hålla han i tölten. Han töltar, sen bryter han av till trav eller börjar galopera för att komma undan arbetet men efter lite tips från Frida i fredags tölta vi ett helt varv galant igår:)
Istället gick de väldigt mycket sämre när jag skulle rida Bliki, tyckte han inte kändes nå bra i paddocken han gick som en planka och inget kändes bra så jag red ut en sväng... men när vi kom till vad jag kallar de ''kokkohuset'' så kom de en lastbil farandes i väldigt hög hastighet, tvärnitar när hundar springer mitt ute i vägen och Bliki for åt sidan. Hundägaren skriker hästjävel och börjar muttra och skrika på hundarna att de ska komma in då de står och luktar på bliki som inte alls är bekväm med de. Vilket IDIOT säger jag bara, de som bor där HATAR hästar(verkar de som iaf) och bara muttrar när jag kommer förbi och har hundarna lösa.... vafan gör de på ett ställe där de BARA finns hästar??!? usch säger jag bara!

när jag kom tillbaka Hämtade jag Amigo, lekte löst med han i paddocken, hämtade sedan mowgli och gjorde samma sak. Tjockisarna fick springa av sig lite:p

Idag så red jag Trottur i paddocken, de gick KANONBRA och tölten gick bra även där : )
ställde trottur i boxen och hämtade sedan Bliki, Pilo , Erill och Hera...ställde de också i box, gav hö vatten så fick de stå där några timmar i väntan på hovslagare.
Medans så tog jag in Amigo, träna löst med honom, men mest på att få hans uppmärksamhet haha han är så himla söt, först låtsas han som ingenting sen kutar han och hovarna upp i luften och bara rejsar xd haha vad jag skratta

Efter de tog jag in Mowgli, satt på tränset och tog av tyglarna i paddocken så jagade jag på han så han fick springa av sig lite... . Sen hoppa jag upp på han och bara red för skojjs skull, trava lite... haha jag skrattar alltid när vi travar fort för jag har så dålig balans haha-
Blev lång text men orkar inte lägga upp bilder:ppp


wiho

Slutar skola om bar några få minuter. sedan blir de lite käk, packa och sedan skjutsat mormor och morfar ut mig till stallet. Ska sova i husvagnen hela helgen med de så har nära till stallet.:) känns som jag har mycket att göra nu i helgen... ska nog städa också, vill ju att de ska vara snyggt överallt nu när ridskolan drar igång!:D spännande

Idag ska jag rida lektion för frida, haha och de är en snäll häst kan jag lova^^ hoppas allt kommer att gå bra!
pusshej ahhaha orkar inte blogga:(((

orolig, men allt ordnar sig!

Vad hände med ordet fullt upp? Känns nästan lite konstigt att åka till stallet varannan dag och hela helgerna, innan åkte man alltid till stallet VARJE dag och de var alltid fullt upp. Men nu går jag i som sagt 9 an och först av allt kommer skolan=betygen, kommer bli stressigt som fn med nationella och allt samt hästarna så har vart så himla mogen ( så himla tufft att bryta en vana ;) ) och tagit beslutet att dra ned på hästar och stall. Har funkat hittills väldans bra och jag tror jag impar lite extra på lärarna;)hahaha!
Har börjar fundera enormt kring vad jag vill gå för gymn, eller ja vad jag vill bli i första hand, utb efter gymn osv. Nu står jag här i ett läge mellan naturbruk inr häst, naturbruk inr häst profil islandshäst, ridsportsgymn inr häst eller bara island?
Och de är inte långt kvar alls tills ansökningarna ska lämnas in:((( men just nu har jag hittat en jätte super mega bra linje i östersund- naturbruk inr häst profil islandshäst samt ingår de läsning om en del djur och sånt på hälften av lektionerna:) låter precis som nått jag skulle passa in i...men så har vi ju de här MEN. De är en liten skola, inte plats för många alls..... då bara antar jag att betygen krävs hyjävla höga eftersom de kanske, kanske är många som söker? Aja orkar inte tänka på detta nå mer eller rättaresagt skriva om detta just nu för ska till SYON den 20:)
få se om jag kan få lite hjälp^^

seg dag

Seg dag, irriterande och orolig mage.
Ja så har dagen sett ut. Regnregnregn lite sol när jag red på Trottur men sen regnregn och en massa regn.

Red i paddocken, hade verkligen skitont i höften så var inte så glad över de. Men skrittade runt och typ tränade mest på min sits. De vart nån skänkelvikning, serpentinbågar,8 volt och lite cirklar. Travade faktiskt också, de gjorde skit ont men tänkte inte så mycket på de.

På fredag har jag bestämt mig för att rida ordentligt, på Fredag blir de min ''comeback'', nu är de dags att ställa sig på fötter igen och hoppas på bättre tider.

Har så mycket problem just nu, sliter röven av mig i skolan, ska hinna med att plugga samtidigt som jag ska till stallet. så har lagt upp på jag pluggar varannan dag och stallet varannan dag.

photo.

Innan molnen tog över och mörka moln börja komma gick jag ut och lekte med kameran. Fotade min lillasyster lite senare men hon tycker de är roligare när jag står framför kameran.... haha tro de eller ej men jag gick med på de. Lärde henne lite nya saker...hon verkar ju tycka de är kul nån gång ibland så varför inte haha..:p

Min höft krånglar som satan nu, de gör skit ont... kanske skulle väntat med å rida igår, menmen ska rida imorgon får ta de lugnt. De går säkert över snart:) ska försöka hitta nån som kan fota, pappa eller nån så ska ni få se paddocken också^^

Haha jaaag bjuder på 3 bilder, resten ligger på dv.

rolig rubrik;)

När jag kom till stallet fick jag den glada lusten att mocka, haha ja jag tycker om att mocka då kan man tänka på saker samtidigt som man fördriver tiden lite extra;) mockade 5eller 6 boxar och lösdriften, de va inte mycket i varje box så de gick snabbt:)
Känns inte kul dehär. Red Bliki idag, ingen lång runda heller och mest bara i skritt. Provade att rida i tölt och trav de gick rätt så bra och +:et är väl att Bliki har en väldigt mjuk och frän trav så de gick galant. Kände dock har smärtan från höften, men jaja de är sådana smällar man får ta för de va då inte värre än nått annat här i livet.
De fick bli en skrittrunda tillslut då jag insåg att de va bäst så, men jag tränade på min sits och vart jag har mina händer, osv. så nästa gång Frida....då ska du få se vad duktig jag är;) värsta proffset här......
Såklart så började de spöregna och jag frös så in åt skogen i 1½ timma, de va nog de längsta minuterna i mitt liv.
Kom hem och tog en låååång och varm dusch, som jag längtat! Sen blev de spagetti och köttfärssås efter de. Nöjd och belåten trots ont i höften och en svinkall kväll.
Inga bilder tyvär då de som vanligt ska regna när jag är i stallet, haha!

glömda bilder...


Hitta en drös med bilder på min skoldata som jag inte ens visste att jag hade. haha! så lägger upp några, har massa fler men vissa borde man hålla ett tag...några år kanske;) Nu ska jag klara mig igenom denna skoldag-2½timme kvar- sedan blir de stallet! ska rida, vilket känns som evigheter sedan! Har saknat hästarna så sjukt mkt!

orkar inte...

Står inte ut längre, imorgon ska jag hoppa upp på nån häst Trottur eller nån och se om jag klarar av att rida ordentligt. Annars får jag väl ta en skritt runda. Behöver få vara ute i stallet annars dör man ju ut inom kort! för så äre väll

i wan't this.....

Tröjan och långärmaden kommer köpas in♥

happy day...

Mycket härligt att få åka till stallet, de första man möter är 2 äglar... kommer inte ihåg vad man kallar de men de va tydligen inte honor,,,,, kossor kanske;)
Eftersom jag laddade in några få bilder på Lea&Charlie så ska självklart sötaste Troy och Vera också få platsa inH här!
Han bara se Ullas lektion, men de va super trevligt att få pussa på hästarna lite.. Nu ska jag gosa mig ned framför tv:n med mina chips och titta på Family Guy... få se vad helgen erbjuder. Troligen bara bilder på natur och annat då jag inte kommer tillbringa min helg i stallet. Känns som jag ska bli helt frisk at the first time men hade ändå inte kunnat åka.

3 tjockisar

3 små tjockisar.
Imorgon blir de stallet, ska fota en hel del och kolla på när Frida ska rida:)
Tillsvidare bjuder jag på denna...


Erills pappa....& Jag♥


Visste ni att Detta är Erills pappa?;)
''Thrulle'' och jag våren -09 tror ja de va.
Lite fränt.... 3år senare rider jag thrullebulles kille. Rider inte Erill just nu då Frida ska rida honom ett tag men grymt fränt de där var ju typ 1 på miljonen... thrullis lix♥
Stor och fin islandshäst, kommer aldrig glömma den hästen då de va den första jag började rida ''ordentligt'' på.