Barbacka på Gordon- Forsen

Ikväll var det Forsen som gällde, vi hade barbacka ridning och jag red Gordon. Vart mycket travarbete, och jag märkte hur ovanligt svårt det var att slappna av, haha han var lite skumpig så höll på att trilla av flertal gånger. Men gjorde dock inte de;)
Vi travade på fyrkantsspåret, sedan skulle man skritta 5 steg på mitten av långsidorna, göra en liten volt nere vid C och sedan en stor volt vid A där man fick trava över bommar.
Sen skulle vi komma in i en bra trav och galopera på ena långsidorna, ibland var det svårt att få en bra galopp men när det väl gick, så gick det bra:) Vi avlsutade med att galopera på ovalbanan, där skulle jag galopera på långsidorna och på kortsidorna med hjälp av endast rösten få ned honom i trav.

Imorgon vaknar man tidigt, blir hämtad av snälla Minna & Emily, som låter mig "lifta" med dem till Forsen. Hjälper nog till där, sedan blir det ryktartävling, och lite annat under dagen:)

Pappa som tog ett smygkort;)

Favoritoutfit/ bäst& "sämst".

Elin:
Marinblå pikétröjja
Rutiga ridbyxor med svart helskoning
Läder ridstövlar,med bling
Svarta läderhandskar

Rodi:
Marinblått dressyrschabrak
Svart träns med engelsk nosgrimma, eller remont.

Allt på bilden är från Hööks, förutom min hjälm som är från Glada hästen, och strumporna som är från Stockholm Horse Show. Tränset vet jag inte vart det kommer ifrån.
Min favorit färg är marinblått, turligt nog är Rodi fux och passar så sjukt bra i den färgen. Jag har marinblå grimma, 2 tävlings piké tröjjor, marinblått schabrak, handskar, jacka... ja det mesta i den färgen, haha:)

Det bästa med Rodi:
Rodi har väldigt bra egenskaper, väldigt charmig och gör Allt för sin ryttare, sålänge man är tydlig med vad man vill. Jag burkar säga att han är en riktig gentleman, då man kan som jag, sätta upp sin lillasyster som är rädd för hästar på honom. Han känner när det är någon mindre och osäker på honom, då blir han extra försiktig. Han är snäll, orädd och bäst. Kan nog inte nämna en sak just är det bästa med honom:)

Det "sämsta" med Rodi:
Det finns inget som jag kan säga är sämst med Rodi, han har sina bra och dåliga sidor. När det regnar och är tråkigt väder ute, så blir han ofta på dåligt humör vilket resulterar till timmar i hagen för att ens få tag på honom. Det är något ja tycker är synd, att han är svårfångad när han är på dåligt humör. Man kan inte bara gå fram till honom annars heller, om man bara vill mysa i hagen, det går inte. Vi får mysa i stallet eller utomhus istället:)


islandshästar kan dem å:)

Jag & Rodi blev fotade idag ute i skogen, jätte fina bilder dock väldigt mycket mygg ute. Vi gick tillbaka när vi var klara för att sadla, sedan red vi ned till paddocken för att hoppa, hindrerna hade vi ställt upp innan så det var redan klart. Rodi var verkligen duktig, vi hoppade som högst 85 trodde jag, men då vart vi lurade så hon hade höjt till 90cm! Dock kom vi bara över när F stod vid spåret så han inte kunde smita undan, var på gränsen till för högt för honom men är så stolt över prinsen♥ Här kommer lite bilder, dem bilderna när vi hoppade var det inge högt, var alldeles i början innan vi behövde stöd på sidan.

Som sagt, bästa hästen!


Lite hoppbilder, haha snyggt med allt i dressyrväg;) Bilderna är dock när vi rider lägre, skulle vart kul att ha när vi hoppade 90cm, var jätte häftig känsla. Har aldrig hoppat så högt med islandshäst, dem kan dem å hähä;)


Dags för lite vår städning + fotografering:)

Åka till stallet efter lunch, underbart väder, jag är glad och då är troligen Rodi ännu gladare. Förhoppningsvis lättfångad i hagen också:)
Dagens planer ser ut som så att jag och Rodi ska blir fotograferade, blir nog visippefotografering och vid "lilla vattenfallet", men allt beroende på om denna person som ska fota åker med såklart. Efter de så ska jag rida lite i paddocken, känner att det får vara slut på slapparveckan nu, har mycket som ska göras och tränas på.

Alla lädersaker, grimman, träns, sadel och tillbehör ska smörjas, schabrak ska borstas/rengöras, hans täcken ska fixas + våran lilla "hörna" och bara allmänt göra lite saker snygga. Får bli min lilla vårstädning:-) Så har lite att sysselsätta mig med idag, hoppas verkligen att vi blir fotade, har alltid velat ha en vitsippefotografering med Rodi!
Ses & Hörs, ha det bra sålänge.

"lugnet före stormen"

Här blir ännu ett mer ickehäst inlägg, ganska skönt att runda av med det också!
Som många kanske märkt så har jag inte bloggat så mycket denna vecka, det beror på att jag har "lugnet före stormen". Den här veckan har jag bara ridit 2 gånger- än så länge- har tagit det lugnt och gjort klart en del utav nationella som plågar oss nior. Alltså har jag haft "lugnet" och nu börjar "stormen" sakta komma.

Idag har jag vart på marknaden i Norberg, träffade sjukt många roliga folk och vissa man inte träffat på hur länge som helst! Åkt karuseller och köpt.... en massa godis. haha.
Imorgon ska jag dit igen, och om inte åker jag nog till stallet och hänger där hela dan:)

Veckans planering ser ut såhär på ett ungefär- kommer säkert ändras hur som, men här är väll mina planer;)
Måndag: Ridlektion på Forsen, em.
Tisdag: Kanske Forsen, annars stallet hela dagen
Onsdag: Nationella prov i Matte på morgonen.
Torsdag: Troligen stallet, fixa allt inför morgondagen & rida
Fredag: Jag & Rodi åker till Götarsvik på träning med laget, vi stannar kanske en natt där.
Lördag: Åker troligen hem från Götarsvik om vi stannar kvar.
Söndag: Slappa och ladda inför en liknande vecka;)


krasslig Elin, i full fart!

Gick till skolan imorse, gjorde nationella provet i Engelska som var uppsatsskrivning. Gick säkert skitdåligt så dålig som jag var imorse, pallra mig hem efter de och bädda ned mig. Åkte till V-ås och handlade lite skor, mat och annat. Stackars kassörskan inne på en utav skoaffärerna, hon vart helt chockad när vi kasta upp 9 par skor... sedan brast hon ut i skratt! Inte nog med det, så skulle min lillasyster ha ett par till skor i en annan affär... haha gud vilka stora skopåsar vi gick runt med x)
Aja, vi alla blev nöjda i alla fall.

Sitter och kollar inne på Börjes, har letat efter sadelvang alt. block och allt vad det nu heter. Läste på en blogg att hon köpt denna - Se bild nedan- inne på Börjes, ganska billig och inte klumpig att ha med sig. Ett stort plus så som jag läste det som så tog det ca 2 dagar att frakta, så nu ska man försöka övertala mamma:) Behöver en sån här.
OBS!! bildkälla: Lånad bild från Google


Igår

Var i stallet igår, han inte blogga när jag kom hem, mår inge bra och tror jag börjar bli sjuk;(
I alla fall, det var skitväder ute igår, och Rodi hade bestämt sig för att han inte skulle följa med in, slutade med att jag och Eva försökte få tag på honom genom att "blocka" alla vägar... fast lite svårt när man bara är två.. hehe.
Red sen ut barbacka i skogen, ganska mysigt när det regnar. Vi red Rodis favorit väg, mer än så gjorde vi inte.

Status just nu: Bläää mår uselt.
Bara att trycka in dem där tabletterna och överleva nationella prov- uppsatsskrivning i Engelska. Efter skolan blir det till Västerås,,, Hur ska jag orka?!?

Aja, ses & Hörs!

ICA vinst, tar alla kakor:))


You make me smile♥


Måndag, Forsen

Måndag, vilket betyder att det var Forsen som gällde ikväll. Vi skulle ha hoppning och jag fick Atli, var lite fundersam först men tänkte sen bara på allt positiva! Det var jätte roligt att rida, börjar bli mer van att rida andra hästar än bara Rodi, och speciellt motsatt mot vad Rodi är. Atli är lite tungriden och kan ibland vara lite seg, man måste driva, hålla i gång han och verkligen rida vilket förövrigt kändes i kroppen! Kommer inte ihåg allt vi gjorde men försöker så gott jag kan att förklara...
Vi travade på fyrkantsspåret, sedan skulle vi skritta på Fridas "kommando" 5 steg och sedan trava igen. Och så skulle vi trava(& galopera) 10 steg i 2-punktssits och trava vanligt, sen när F sa igen så gjorde vi samma sak, trava 10 steg i 2-punkt.Vi värmde upp både häst och ryttare;) Vi travade på långsidorna, och skrittade på kortsidorna. När vi travade så skulle från början rida lätt, och sedan stod vi upp en gång satt två, efter det gjorde vi tvärtom alltså stod två och satt en.
F hade ställt upp hindrerna siksak ungefär, men massa roliga hinder. Först skulle vi komma fram i galopp, och hoppa över dem blåa stora dunkarna.

När vi skulle hoppa hela banan så vart Atli mer och mer "trött", han tyckte det nog var lika jobbigt som mig. Man var tvungen att driva extra för att hela tiden hålla igång honom, men jag envisades med att inte ha spö på honom... men det gick bra ändå:) Man kom först från H, mot hindret med sockerbitar och en bom över, hamnar i höger varv och rider som en halvmånde från B mot E och galoperar mot dem blåa dunkarna, hamnar i vänster varv och från H hoppar man över ett kryss, gör halvmånen igen och kommer på ett annat kryss.

Var jätte kul, Atli var mycket roligare att rida nu när jag kan vara mer bestämd;)


Romme

Har vart på Romme och kollat nationella tävlingar & finalerna, träffade på massa folk:)

Bild:
Tess& Kynnis
Lilla Freja & Bamse

tredje bilden har jag ingen aning om vem det är, men dem passade grymt bra!


Brb-->romme

Dax för en dag på Romme och kolla nationella. Tror jag tar med mig kameran.


Bästa hästen, även i dåliga dagar;)

Piss väder rent utsagt, snö på backen och massa regn när jag anläde till stallet. Gjorde allt som skulle göras i stallet och sen skulle jag hämta Rodi, i all lera. Fick nästan bara upp foten och strumpan när jag skulle ta ett steg, sögs verkligen ned. Rodi ville inte sammarbeta idag, tog evigheter men när K kom hem så hjälpte han mig. Tycker om Rodi fast han kan vara så dryg ibland, var faktiskt första gången jag var riktigt arg på honom;) Men inte undra på när jag gled efter i leran.

Jag red nästan inget idag, för jag hitta på en roligare grej. Skrittade först och trava över ett litet hinder jag byggt upp i stora paddocken, sedan tränade jag på det som Elin visade i förrgår. Gick verkligen bra, han lyssnar så bra på rösten och är verkligen bäst på allt♥ Vill fortfarande inte säga vad vi gjort, men Elin V - om du läser detta- vet vad det handlar om, kan säga att det gick jätte bra och så roligt också!:)
Vi tränade också med bara tyglar runt halsen, alltså inge träns eller nått, gick jätte bra även när vi var i stora paddocken... gick nästan bättre då.

Är så nöjd över Rodi idag, han är verkligen duktig, och nya skor skulle han få efter också.. brabra.


Pannband Claridge House®

Skulle vilja köpa ett pannband till Rodis träns, och ha på tävlingar. Islandshästar har ju så tjock, lång och mycket pannlugg så det syns ändå inte tänker många. Men jag tänker såhär; när hästarna hamnar i någon annan gångart än skritt så "blåser" pannluggen bakåt, det är så det snygga synd;) Gnuggar geniknölen såhär på kvällen.
Har kommit ut några väldigt snygga på Hööks, till ett väldigt bra pris. Skulle vilja ha det röd/vit & blåa(länk). Tycker det är lite synd bara att dem inte är rundade i formen så det blir som ett "utåtstäckande S", därför tror jag dem inte kommer sitta bra på en islandshäst. För att få en uppfattning om passformen kan man se bild nedan;

Någon som har dessa på sin islandshäst, som kan skriva lite hur dem sitter? Vill ju att Rodi ska vara den vackraste pärlan, som han alltid är! Tacksam för svar:)

I follow every step you're take

Klockan är 21.08 och jag är helt slut, däckade på soffan när jag kom hem och vakna för nån timme sen. Kollade på film och nu sitter man och funderar på vad man kan hitta på.. gå och sova igen? skulle vara något för mig:)
Får börja ta sovmorgon på helgerna, men har ju så mycket jag vill hinna med så om man vaknar tidigt så hinner man med allt!

Imorgon ska jag till stallet, åker nog ut på förmiddan men man vet ju aldrig nu när pappa är ute. Har planer på att hoppa med Rodi, och rida över lite bommar:) Var ju så roligt att skutta några hinder hos Tess!!
Och sen ska vi träna lite på en grej, som vi ska försöka hinna med varje gång.... wiii vad det är roligt att hålla på med hästar, blir så glad bara av att tänka på Rodi!!
Hörs så länge


Rodi: " im too old for this shit"... eller hur var det nu?;)Skrittade ut med Eva idag, vi red lite på vägen och lite i skogen. Jag och Rodi tog det lugnt och bara skrittade, Eva testade Skvettas gångarter lite. Även fast dem kom i "full fart" förbi eller ifrån oss så gjorde Rodi inget, ibland kunde han vilja tölta efter, men tog tag i honom och sa att vi bara skulle skritta. Gick så bra, första gången han vart sådär lugn med mig på et uteritt haha.
När vi kom tillbaka så tränade vi från marken, innan Elin åker iväg och sedan åka och jobba igen ( hon blir borta sååå länge;( ) så gav hon mig lite tips, visade en grej som jag och Rodi ska träna lite mer på tillsammans. Men det tänker jag inte avslöja... nån som vart nyfiken?;) Nej men ni får nog veta om några veckor. Riktigt häftigt att se när Elin "tränade" honom, och visade, kände mig som en liten 10 årig flicka som fått godis när jag skulle göra. Ganska fränt vad man kan lära hästar.

Sen visade Elin när hon tömkörde, och sen gjorde jag. Det var riktigt roligt, Rodi är ju så himla duktig och en bra läromästare i allt. Tänk vad mycket jag lär mig utav honom:)
Bästa kommentaren från Eva " Rodi säger : im too old for this shit hahaha" haha hon har lite humor, men än är Rodi i full fart och bästa killen♥

Efter så hade jag lite tid över, då skrittade jag runt lite barbacka på Dimma. Hon är ju så rolig, och lite vinglig ibland. Skrittade lite på gården, och i lilla paddocken, lite runt vart som helst. haha.

Go For Gold-Hooks

Vad tycker ni om Hööks nya märke?:)


Pigga Roddan.Idag kom Pia och kollade när jag red Rodi, hon rider Rodi nån gång ibland. Vi red med boots på idag, det gick suveränt! vi skrittade fram ganska länge, gjorde lite skänkelvikningar, framdelsvändning och sånt. Han blev mjuk väldigt snabbt och var sjukt pigg i början. Sen visade vi P arbetstempo tölt på kortsidorna, och längde lite på långsidorna. Och ökad tölt. Han lyfte på benen rejält i tölten:) Innan vi töltade så "skölta" vi, som vi gjorde hos Tess, väldigt nyttigt för Rodi.

Har inte så mycket mer att skriva om dagen, vart mycket trav idag och lite roliga övningar så som serpentiner. Imorgon ska jag till stallet igen, då kommer Elin hjälpa mig lite från marken är det tänkt. Få se hur det blir:)


kom in på en till:)

Fick nyss ett mess av min kära pappa, kom in på en skola till- älskar att få hem brev, dock hade jag velat öppnat det själv haha- . Så är preliminärt antagen till 5 skolor, sen om jag håller betygen så kommer jag få brev från alla skolor där jag ska tacka Ja eller Nej till skolan. Känns as bra:-) Vill gå på Wången eller Dille.

Bara en lektion kvar, sedan ska jag åka till världens finaste Rodi. Saknar honom alltid så fruktansvärt mycket när jag är ifrån honom i flera dagar;(
<3


bilderna uppsatta på väggarna! super nöjd:)

<p>Mer bilder:)</p> Nu har nästan alla bilder kommit hem- dem tre stora bilderna, på fåndväggen:)

Svar på kommentar

Eliina om Träning hos Tess!:
<hörde att du skulle flytta , vart ska du flytta? :/

(Svara gärna i ett inlägg på bloggen.)
Svar: Hej! Flytta ska jag inte, inte än på ett tag iallafall;) Jag kom ju in på Wången preliminärt, det betyder att man har kommit in "halft". Men i vårt fall, vi som sökit dit så har alla kommit in sålänge vi har Godkänt i alla ämnena och gärna mer, i slutet av nian.
Om jag håller betygen då, så kommer jag flytta upp till Wången och bo där. Antar att det var de du syftade på. Kommer troligen bo där i tre år- om jag gillar skolan och allt går bra-, men kommer komma hem med jämna mellanrum.
Det innebär också att jag måste lämna gamle mannen här hemma, lilla Rodi, vill jätte gärna ha med honom upp men min mamma tycker han är för gammal. Så vi får se hur det blir.
Wången ligger utanför Östersund i Alsen, ganska mysigt ställe som jag uppfattat det som. Ska även åka upp dit om några veckor är det tänkt!
Hoppas du fick ett någorlunda bra svar, tack för din kommentar:)

Forsen- Gygjar!

Red Gygja idag igen, ringde ju Frida igår och sa att honom ville jag ha. Det gick såå mycket bättre, och blev så mycket roligare också!
Vi skulle rida på en volt i skritt, tölt och trav och ha dem innåtställda, och sedan utåtställda. Jag kände mig väldigt bekväm på Gygjar idag, och det kände som att jag gick in för det mer, tänkte att jag skulle vara bestämd. Han gick så fint i form och när han blev lite pigg och ville springa så fick jag lätt ned honom till det tempot jag ville ha honom.
På volten skulle vi flytta hästarna utåt- öka volten- och flytta innåt- minska volten. Med det menas med att hästen ska få med bakbenen och släppa lite i nacken. Det skulle kännas när dem flyttade för skänkeln. Är jätte stolt med vårat ridpass idag, och har blivit lite mer självsäkrare också.... och kanske mer bestämdare;)

Haft en otroligt bra dag, askul att jag blev preliminärt antagen till Wången, någon mer som blev det?


WIIII

WIIIIII KOM IN PÅ WÅNGEN PRELIMINÄRT.

Nu- dags för ridlektion på Forsen!

Rodi♥

Vem beställde snö?? Medans jag sitter och kollar runt på bloggen inser jag hur lätt det är att skriva en sån lång text, haha:( (syftar på igår)


Tack Elin V!!!

Innan vi åkte iväg idag så fick jag ett täcke av Elin, vitt/rött/marin färgat. Tänkte ha det idag, men spar det till ett annat tillfälle, vet exakt vilket;-) Jätte fint, tack tusen gånger om Bästa Elin!!!♥
Får ta en bättre bild när jag tagit upp den.
Fick ett täcke av elin innan vi åkte:))) hemma om ca 2 timmar, vi har haft skitkul!!!! Håll utkik på bloggen ikv för bilder och text


Träning hos Tess!

(lång text om dagen hos Tess)
Nu är jag ÄNTLIGEN hemma
, trött och ont i mina ben. Jag och Rodi har haft en helt fantastiskt rolig dag, tror detta har vart det roligaste vi gjort tillsammans!
Började dagen med att åka till stallet, så vaknade klockan 6. Packa in allt i transporten, så vi körde väl från Karsbo vid 7tiden.
Tog 2 timmar att åka till Götarsvik och det var verkligen ett ställe man ville bo på, stor alle och stoor grind in till gården, sjön en bit bort, stort ridhus, paddock och allt man kan tänka sig. Vi har blivit 2 lag i Edda nu, så det första laget red först, dock var två borta en från varje lag. Jag, Freja, Tilde kollade på medans och pratade lite innan vi fixade våra hästar.
När dem andra väl ridit klart så var det våran tur, vi red som en lektion i paddocken, en STOR paddock kan jag säga att den var. Mycket yta och plats;) Tess gav mig tips med Rodis skritt, hur jag kunde länge den, dels genom att tänka att han ska "gå långt" och ge han mer energi och framåtdrivning. Svårt att förklara med ord.
Sen red vi på en volt, där skulle vi ställa hästarna inåt och vid medellinjen flytta för skänkeln, och sedan ha hästen böjd åt motsatt håll. Red vi i vänster varv, skulle hästarna vara böjda/ställda åt höger osv. Väldigt nyttig träning, och dem fick inte "ramla in" i mitten. Sen skulle vi "skröllta" (stavning), det är en väldigt bra och jätte jobbigt övning för hästarna där det krävs mycket drivning. Det är när man ska föbereda hästen för tölt, man ska hamna mellan skritt och tölt. Det var jätte bra för Rodi, då det började hända något där bak och han fick med bakbenen med mer energi fast vi gick i samma tempo.

Därifrån skulle vi komma upp i arbetstempo/korttempo tölt, vilket är Rodis mindre bra sida i tölten, men idag visade han hur duktig han är i kort tempo också:) Tess var noga med att vi formade hästen för spåret, våran sits och speciellt skänklarna. Det jag ska tänka på är att ha jämn tygelkontakt, och styra mer med skänklarna och vikten. Jag och Rodi skickades ut på 4-kantsspåret för att komma i arbetstölt och sedan på långsidan tölta med lösa tyglar, gick ganska bra faktiskt:))
Vi red även ett program, typ som tränings tävling där Tess kom med poäng och tips. Jag& Rodi fick tölt, och skulle rida ett varv i eget tempo. Där var meningen att vi skulle köra ökad tölt, men blev en blandning mellan rollning, passtaktig, och mellan tölt typ x) Sen ett varv i arbetstempo vilket gick jätte bra!!

Vi red sedan upp mot ridhuset, men eftersom grannen var där så hittade vi på lite övningar ute så länge. Vi hade dem som inte red, som fick vara levande koner så skulle man rida slalom igenom med en hand, vi klarade det fast mindre bra i tölten... då tog han nästa "kon" hähä:)  vi körde som ett flagglopp, fast med levande koner och en handduk- snacka om att använda fantasin- vi började i skritt, sedan vart en blandning mellan tölt/galopp och efter de ökad tölt. Missade inte en enda gång, Rodi ägde ju på detta, kände mig även lite smidig när jag sträckte mig ut i farten;)
Efter de gjorde de som en fyrkant som man skulle rida in i, sitta av hästen och ta upp stigbyglarna, "säga åt" hästen att stanna, gå ett/två varv runt hästen utan att han går eller rör sig, sedan sitta upp utan att han går iväg. Sista gången så fuskade Rodi lite när jag skulle sitta upp, annars gick det SUPER! Sista övningen var att rida in i fyrkanten, rygga rakt bak och sedan fram, lite svårt men sen gick det helt ok, och ja sen skulle vi släpa en spade från hästryggen och se hur den reagera:)

Väl inne i ridhuset travade man över några bommar ca 5 st, red till kortsidan och stannade precis framför en bom, där skulle man säga vilket ben (vänster elr höger) hästen går över med först. Blir det fel får man 0 poäng. Direkt efter kommer man upp i trav/ galopp, hoppar över ett kryss och sedan ett räcke. Rider mot ridhusets dörr(som förövrigt var stor och tung) öppnar den och sen är man klar. Rodi hoppade som en stjärna nästan, och dörren fixade vi galant, dock inte på första försöket då det var lite klurigt hur vi skulle få upp den^^
SÅÅÅ KUL DAG! Därefter tog det 2½ timme att åka till stallet igen. Nu är jag TRÖTT..

Fler bilder från hoppningen/öppna dörren osv kommer när mamam kommit hemEn sväng till stallet.

Vart på dop idag, det var min lilla kusin Aron som blev döpt. Fotade och sen efter så åt vi och fikade. Vi åkte hem lite tidigare så vi kunde "ruscha" till stallet.
Rodi har fått vila i säkert en vecka nu, men det är nog bara bra för honom, lite lyxigt till och med;)  Medans mina föräldrar körde iväg och provåkte transporten så fixade jag, och packade ihop allt som ska med- Hoppas jag inte glömmer nått viktigt nu, haha- vi ska ju till Örebro imorgon jag & Rodi. Där ska vi vara hos Tess och träffa laget och sen träna.

Är lite nervös, och det är inte bara för att det är mina föräldrar som kör;) Dem klagar på att bilen är så smutsig, men nu kan dem åtminstonde skina upp lite nu när vi kommer köra med en sån snygg transport!!
Får se hur det går imorgon, känner mig ganska säker ändå när jag har med mig Rodi:)
Världens bästa föräldrar<3

Idag åkte våran familjemedlem- sov gott vännen♥


Framkallat foton!

Det här med att framkalla foton, tog ett tag. Har aldrig i hela mitt liv framkallat foton från internet, har ju sparat alla mina bilder på datan och vart nöjd med det.
Har nyss klickat på "klicka hem- knappen", 12 bilder på Rodi, samt mig och Rodi som ska sättas i ramar. 3 stora bilder, 5 små som ska in i en och samma ram och 4 mellan stora som ska sättas under den långa ramen.
Kommer komma hem om ca 3-5 dagar, wiii! Jag är redan nöjd och vet att jag kommer bli ännu nöjdare sen.

Har velat gjort detta länge, har en ram på mitt rum med jag och en häst som betytt extra mycket, och nu ska Rodi få bli "uppsatt på väggen". Han är den häst som betytt väldigt mycket för mig, och som jag vill ha ett särskillt minne utav! Då tyckte jag att detta var ett bra sätt:)
Här är bilder jag beställde. Dem 3 svartvita har jag beställt i stort format, resten i 10x format så får dela upp dem i olika ramarna.

Bildbomb-Linnea&Ingela 9 April.


Forsen


Hade tänkt att blogga om ridlektionen ikväll , men har vart helt förstörd för jag var så dålig idag! Har aldrig vart såhär men idag har det hänt så mycket så kan vara det som påverkat lite extra också... Muntrar upp mig själv och laddar med ny positiv energi nu istället! Skriver lite kort vad vi gjorde.

Jag red Gygja idag, en väldigt fin häst som jag såg framemot att rida, vi skulle göra skänkelvikning i skritt, trav och tölt.
Kände att jag fick tyngden i hela handen och jag hade svårt att bromsa honom, som jag fått alla andra hästar jag ridit där. Nu var jag lite ironisk men nästan. Var tvungen att vara bestämd men var inte tillräckligt, så vart frustrerad över att jag bara satt och gjorde inget typ, och bara drog i han för att han skulle stanna, många har säkert kännt den känslan..
Det gick fakstisk bra några gånger och då var jag väldigt nöjd.

Skriver med bästa Nellie nu, skönt att skriva av sig med någon som ger bra råd tillbaka!:) Ska nog lyssna på henne och fråga F om jag får Gygja igen nästa vecka, får visa att jag inte ger mig så lätt heller och så ska jag se det som en utmaning, men när man väl sitter på hästryggen och ALLT går skit då blir det bajskaka i hela mig och hästen haha... är inte van vid att rida hästar som kräver såhär mycket och att man måste vara så tydlig och framför allt jätte bestämd, Rodi är nästan tvärtom... men han kan ha sina busdagar han å;)

Ha det bra alla underbara läsare, nu mår jag mycket bättre om ni ville veta:)))

Fullspeckad dag, som vanligt

Sista dagen på lovet, och jag ska åka iväg till min andra halva i Norberg halv 11. Har saknat min Linnea såå otroligt mycket och det löjliga är att jag inte hinner åka förbi när vi åker till stallet;( Ska fota hon och Ingela "pingela" idag, så jag hoppas verkligen att solen kommer fram och det blir lite bättre väder.
Klockan 3 blir jag upphämtad, åker hem och käkar, byter om och sen åker jag och Nellie på ridlektion. Som sagt, fullspeckat schema men det är kul att vara upptagen... ibland;)
Igår satt jag huuur länge som helst, skrev, anteckna, räkna osv så är helt slut. Men det tar jag nån annan dag..

Troligen ingen uppdatering förrn ikväll.


Härlig dag!


Skulle åkt till stallet till halv 11 idag, men åkte dit till halv 2 istället. Jag och E skrittade ut på Dimma och Skvetta. Fixade lite i stallet och sedan skrittade jag ut på Rodi barbacka, vi red över stock å sten, över bäckar och klättrade, hittade lite vägar i skogen. Rodi tyckte det var väldigt roligt, speciellt när vi hittade en rolig väg att klättra på, sen blev det som en berg och dalbana, Rodi tyckte det var lika kul som jag!! Måste göras om!

När jag gjort klart allt i stallet gick jag in och bytte om, sedan kom det stallfolk och massa andra eftersom det var grillkväll. Var hur trevligt som helst och alla verkade ha det kul, men efterätten var klart godast;)
Fick med mig två böcker hem som jag lånat av Eva, en bock som heter Islandshästen, handlar om skötsel,hälsa och gångarter sam en annan bok som jag inte kollat på än. Älskar att läsa böcker om sånt man tycker om!
Denna dag har vart riktigt riktigt bra och kul.

Just nu sitter jag och kikar på lite tävlingar och lite annat, en bra sak idag är att nu känner man sig inte lika förvirrad ang. vissa saker.
Imorgon är en ny dag, med nya tag. Börjar dagen med att åka in till Norberg till min älskade Linnea och fotografera, sen blir det ridlektion på Forsen.

Riktigt kul dag!

Var på påskritt med stallgänget idag, jag red på Dimma med ridgjorden. Hon var ganska pigg i början men sen gick hon "i sin egna lilla värld" eller takt kan vi säga, och det gick inte fort. Men var skönt att bara skritta, prata och njuta av solen!
När vi kom tillbaka släppte jag ut henne i hagen, sen fick jag provrida Pjalfi innan D skulle sadla av henne. Först så trippade han lite och ville helt bestämma själv, så jag fick försöka vara ännu bestämdare. Vi gjorde volter och mycket halt så han fick tänka -eller åtminstonde försöka- på det han håller på med. Känner mig fortfarande inte helt redo att klara av honom "själv", alltså rida i paddocken utan tillsyn men vi tar det i den takt som kommer! Det är viktigt att det känns bra.

Sen tog jag in världens finaste Rodi, som stod och väntade vid grinden. Han såg ut som ett frågetecken och undrade varför jag inte hade hämtat honom, han är van vid att jag hämtar honom på förmiddan på helgerna men nu red jag på en massa andra hästar. Haha, han blev i allafall så mycket gladare är jag borstade, gjorde en liten fläta i svansen och gav han all uppmärksamhet. Dagens schabrak fick bli svart med silvrig kant, han är sååå fin i det!
Vi red i paddocken och Rodi var helt överpigg, han hade så mycket energi så han fick springa av sig. Det behöver han när han är sådär för då tänker han bara tölt och galopp. I traven gick det fort, han brumma på men när han fått göra sig av med lite energi så vart den jätte fin, han har riktigt fin trav. Eftersom han var så taggad fick han tölta i paddocken idag, som han inte gjort på länge då underlaget vart mjukt och dåligt, men idag var det faktiskt ganska bra och han fick en sån fin tölt. Satt nästan och bara log för det gick så undebrart bra.
Innan jag släppte ut honom i hagen så stod vi och halvsov mot varandra i solen, älskar varma hästar och deras gosiga päls!
Rodi♥♥

En bild på Stjörnudis i hagen.

Mot stallet

Idag ska jag till stallet, vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Rida fina Rodi,  Blir att borsta länge idag och sen klockan 1 är det påskritt med hela stallgänget:) super goa gänget!
Jag får sån energi och blir så glad av att vara ute i stallet, där finns så bra människor runt omkring en, som stöttar en och finns nästan alltid till hand om man behöver hjälp. Det är en sån glad och positiv stämning där ute, och det är sånt som får en att må så bra. Det är skönt att komma ut till stallet och veta att det inte bara är trevliga hästar, utan härliga människor också!

Nu ska jag ladda om med ny energi och åka till stallet, kameran åker med så får den ta lite frisk luft;) Mitt stora objektiv har två små repor på linsen, så är lite ledsen över de... så går det när man lånar ut saker. Min älskade kamera♥

Skvetta i hagen, så vacker!


Redigerat bilder..

Rensar mitt fotoalbum lite, får sån "ångest" när jag ska radera bilder, känns som dem försvinner för alltid och jag aldrig kommer få se dem igen. Så samlar på mig tusentals bilder i ett album och sen tar det sjukt långt tid att rensa. Hittade jätte fina bilder på min fina vän Nellie och Aska, som jag började redigera. Jag undrar varför jag inte gjort det tidigare?- Vissa bilder kan dock ha vistas här förr;) Har så många häst bilder som bara ligger och skräpar, en sån slänger vi en stor hiss över. Så nu har jag gjort ett nytt album på bilder som ska skickas efter, sedan kommer mina tomma ramar fyllas med bilder på mig och Rodi, som sedan ska hängas upp på mitt rum:)

Har fler bilder, lägger upp dem vid ett annat tillfälle.Låångfredag

Inge stall idag, då får man hitta på något annat att fördriva tiden med. Har städat och bakat:) Sen gjorde jag och mamma efterrätt- chokladmouse och ja ni ser ju på bilderna;) Det blev jätte gott! Har fortfarande lite ridutrustning om det är nån som är intresserad, vill bara ha bort det.


Black and White

Redigerat lite bilder, så bjuder på två.Klicka på länken!

Följ min blogg med Bloglovin


Torsdag

Åkte med F till stallet idag, sen skulle vi ha cyklat till Karsbo men fick punktering typ och vår skjuts kunde bara hämta en tid...
Ska till stallet imorgon eller på Lördag men det blir troligen på Lördag för då kan jag vara ute länge, och tänka på mitt.

Kommer troligen bara blogga när jag vart i stallet eller har något jag verkligen vill blogga om, känner att bloggen just nu gör allt annat än nytta och folk skriver vissa kommentarer som faktiskt får en lite nere. Har inte heller någon bra period just nu, allt är så jobbigt därför är det skönt att vara ute i stallet och göra nytta, där känner jag mig välkommen och har mitt att sköta där. Gosa med Rodi och göra sånt som jag mår bäst utav.
Måste bara skriva att Rodi är världens bästa häst, när man är lite nere så muntrar han alltid upp mig, ger mig en puss och gör mig gladare♥ Har så många fina bilder på oss två som är så vackra, dem ska upp på väggen! Min fina vän!


♥♥♥Dagens ridning& stall♥

Vi åkte till stallet så vi var där till kl 10. Tog in Rodi och Birre direkt och så red jag och F ned till sjön för att fika, var så kallt så vi blev inte direkt kvar där länge utan red lite i paddocken. Jag red barbacka på Rodi, han var så duktig som vanligt.
Fanny red Birre, ställde mig i mitten och sa vad dem skulle göra och hur då F inte kan så mycket. Satt bla. dit spöt mellan hennes händer så hon skulle sitta stilla och inte låta tyglarna glappa. Känns lite annorlunda att säga åt andra vad dem ska göra men hon lärde sig en hel del, och det är väl bra:) pratade en massa och visade henne hur man kunde göra lite lösgörande övningar och att man alltid strävar efter en lösgjord häst när man rider och lite sånt, kul att lära folk något nytt tycker jag.

När vi kom till stallet mockade vi och sedan hämta jag Pjalfi. Borsta honom och gick ut till lilla paddocken. Tränade på att flytta fram- och bakdel samt rygga, på vänster sida var han sjukt reaktionströg men efter han fattat var han skulle göra när jag la ett litet tryck på det stället. Han skötte sig väldigt bra. Innan jag började att longera så tog jag longerings spöt och kasta över honom, vifta över honom och "slog" lite i backen, han reagera inget utan tänkte efter ett tag " jahaaaa är det ett spö du har där?" väldigt cool häst!
När vi longera gick det bra i början men sedan så vände han sig innåt, då ska jag fram och få ut honom igen, då bara backa han och försökte vända sig utåt, tog ett litet tag innan vi hamna på rätt spår igen. Gäller att vara envis och visa Pjalfi att man inte ger upp och att det är jag som bestämmer. La dit en bom så han fick lyfta lite på hovarna också, väldigt nöjd över idag ska vi vara:) Bara att fortsätta på samma spår och lära känna varandra mer så tar jag mig upp på hästryggen när vi båda känner oss redo. Tror det blir enkalre när man lär känna varandra, speciellt när han har sån egen vilja:)

Efter de så promenera vi med Dimma och Birre, och sedan gick jag en sväng med lilla Skvetta. En väldigt bra dag i stallet, älskar dessa djur!

Uppdatering kommer senare

Pappa väckte mig klockan 8, trodde man kunde få sova lite längre än så men men... dax att pallra sig iväg till stallet och göra lite nytta snart!


Ang era kommentarer

Sitter och läser era kommentarer ang. förra inlägget om mitt åsiktsinlägg. Tack för dem som svarat, visste faktiskt inte att man behöver både ryttar- och hästlicens i dem högre klasserna hos er som rider tex storhäst! Och Som sagt, min blogg, och mina åsikter var det också. Tar inte åt mig något negativt, bara så ni vet;) Tycker det är lite kul att ni skriver anonymt och tror att man inte ska veta vem det är som skriver, vet nu mycket väl vem det är då jag roar mig med att kolla upp^^
Som jag skrev innan skrev jag för att jämföra och få en mer förståelse om hur dyrt det är på de olika tävlingsplatserna, har ju direkt erfarenhet av att tävla i hoppning/dressyr så därför skrev jag att ni mer än GÄRNA får skriva hur mycket grönt kort kostar och att ni gärna får skriva mer. Fick en kommentar då hur det är med licens osv, bra då vet jag det. Men sen att folk vänder sig och skriver helt onödiga kommentarer dessutom anonymt, det är bara skrattretligt. haha, folk är som dem är helt enkelt, man möter dem ständigt.
Min önskan hade självklart som många andras, att man kunde slippa undan billigare på något sett, tyvärr tror då jag att det nästan är omöjligt och att dem istället höjjer priserna mer och mer. Men det är sånt som hör till ridsporten och det kostar att ligga på den nivån man vill!
Som sagt, jag skrev fortfarande vad jag tycker och önskar inom islandsvärlden det här med tävlingarna osv och att det är dyrt. Vet ju lite mer där, men sen får folk tolka min text hur dem än vill för jag vet ju hur jag själv menar;) Usch för folk med bara negativa, vafan ta lite hänsyn och visa att ni är schyssta hästfolk! Nej, sånt blir jag förbannad på men ibland är det så jävla onödigt att  man bara skrattar bort det. Haha ursäkta ordvalet.
Min blogg, mina åsikter och tankar. That's it;)

Imorgon går man upp tidigt, ser fram emot dagen jätte mycket. Tror det kommer bli sjukt kul!

Åsiktsinlägg,Islandshästvärlden- dyrt att tävla!

Färre och dyrare tävlingar med islandshästarna? Ja, så skulle nog jag säga det. Vi som rider island, tävlar kanske varannan månad och ibland får man vänta jätte länge eftersom att tävlingarna är dels utspritt lite här och var dvs oftast väldigt långt bort, man -ialla fall jag- kan inte tävla varje månad heller om jag skulle känna för att vara flitig medans det är tävlingar i närheten, eftersom att en tävling kan ligga på 500:- Ska man ha box/ spilta så kan du räkna med 500+ , sen är det ju mat, transport/resa, och ska man bo kvar under en dag säger vi så har man hotell att betala. Nu är det inte såhär att man bokar tex hotell varje gång man ska tävla, bara om det är fler dagars tävling. Men bara en dagars tävling kan kosta väldigt mycket, ibland tillkommer även en slant på grenavg.
Jag som satsar på tölt med Rodi, tävlar kanske en gren och bara det "kostar skjortan", ca 500 spänn för en vinnande rosett (förhoppningsvis(;) det är faktiskt mer än folk får för sig.

Dem som tävlar med ponny alt. storhäst, är det troligen dressyr, hoppning eller fälttävlan många satsar på. Brukar finnas "månadhoppet" på ridskolor, och känner även ett flertal som tävlar nästan varenda / varannan helg. Dem får rosetter gång på gång, medans vi verkligen måste förtjäna en rosett, blankett eller vad det nu är. Vill inte tracka ned på er ryttare som tävlar med ponny/storhäst, detta är enbart från mitt synhåll. En tävlingavg. brukar ligga på 150:- så vitt jag vet. Kan förstå hur kul det kan vara om man vill satsa högt med sin häst, tävla mycket och ligga på topp. Jag önskar själv att vi i islandshäst världen hade fler tävlingar för island och inte så skyhöga avgifter!

Ni tar Grönt Kort, vi köper Ryttar licens. Du som tävlar hoppning, dressyr/annat får gärna komma med konstruktiva åsikter, och berätta lite mer:) Det jag vet är att ni måste ha Grönt kort för att tävla när man fyllt 13år(?), får ni betala något för det? Vi islandsryttare får betala för Lätt klass 200:-, Öppen 500:- och Nationell 700:- och det räcker i ett år, sen måste vi beställa nytt, man kan dock beställa halvårs också, finns lite olika varianter. Ju högre klass desto högre blir priset.

Jag tycker det är en väldigt tråkig sak som gäller, en negativ sak i islandshäst världen. Men samtidigt har jag hört att många klubbar har gått back och måste tjäna på det också, det kan jag ju förstå. Man behöver ju inte ha lika många tävlingar och vara så aktiva som dem som annordnar dressyr, hoppning osv, men jag hoppas det kommer bli ändring så kanske fler är villiga att delta!:)
Jag undrar varför det är så? Varför ska VI ha färre tävlingar, dyrare tävlings avgifter, betala så mycket för licens och allt vad det är? Vill man verkligen tävla så måste man lägga dessa pengar, när man i själva verket kunde spara en liten slant från de dyra kostnader och lägga på utrustning. Har ni bra svar, kommentera gärna. Kom med era åsikter, skriv gärna:)


Padd.

Eftersom jag vart så irriterad över det här med sadeln, att schabraket har glidit under framvalvet typ när jag rider, så har snälla E letat fram glidpadd åt mig som jag tvättat och gjort någorlunda ren. Red med den igår och den lär användas väl hädanefter. Att schabraken glider som de gjorde - varje schabrak- så kan det vara att sadeln inte riktigt passar och det blir som en "glipa" under till.
Men med glidpadden på så satt den på sin plats, otroligt skönt och nu behöver jag varken störa mig på varken sadeln eller schabraket.
Ska smörja sadeln på Imorgon, och göra den lite mer prydlig. Det enda som fattas på sadeln nu är islands stigbylgar sen är den "färdig byggd" på Elins sätt ha ha;)
Tänkte skriva lite om vad som är tänkt imorgon- Fanny åker med ut, vi rider ned till sjön med Rodi och Birre för att fika, såklart får hästana nått att äta också, då blir dem glada:-) Jag ska fixa Dimma och promenera, eller skritta det beror på om E kommit hem. Sedan ska jag longera Pjalfi, ser ut att bli en ganska mysig dag.
Mitt och Rodis favoritställe är att bada vid sjön, tyvärr så kan man ju inte bada vid denna årstid men vi båda älskar sjön ändå, bara att vara där blir man glad utav! Snart kommer vitsipporna, man kan ju inte annat än att längta!
Några bilder tagna vid sjön-->klicka på bilderna för större bild.


Tips till er!

En sida jag tycker att alla borde klicka in sig på, klicka här. Oavsett om du rider western, satsar på hoppning/terräng, islandshäst, galopp, trav, polo, ja denna sida har utrustning för nästan ALLA sporter inom hästvärlden. Finns även foder, vitaminer, till stallet m.m Häst eller ryttare- Värt att kika runt!

Denna otroligt snygga jackan är jag sjukt kär i!


Hunnit med en hel del:)

Vilken rolig dag det har vart, dock har vädret vart helvilt.
Mockade och gjorde iordning allt, tog in Rodi och red honom i paddocken. Hade glidpadden på idag och det vart hur bra som helst, den kommer användas väl:) Vi fokuserade på traven, sen lösgörande övningar. Han blev lite förvirrad ibland så när vi skulle göra halt började han rygga eller göra skänkelvikning, efter många om och men förstod han att vi skulle stanna. Måste vara tydligare tror jag, han brukar aldrig bli så förvirrad hehe.
Det var ganska bra underlag på vissa ställen så på ena långsidan provade vi och tölta, vi tölta i kort tempo vilket gick ovanligt bra. Är hur nöjd som helst, och Rodi är så gullig dagar som dessa när han bara vill pussas då han vet att han får mycket pussar och beröm tillbaka:)
Efter de tog jag in Dimma, jag och Jonna skrittade ut och jag red med ridgjorden. Jag har väldigt mycket att tänka på när jag skrittar på Dimma men just nu känns det som att det går bra, har fått tips från både Eva & Jonna. Hon fick lite fart i baken när hundarna som svischandes förbi i full fart, men annars var hon lugn och skrittade på.
Sen hämtade jag Pjalfi, han är en riktigt go kille i hanteringen. Borstade honom, drog på mig hjälm och sen var vi i lilla paddocken medans E och B kollade på. Skulle longera honom, aldrig gjort det förr med honom så visste inte hur han va. I början förstod han inte riktigt vad jag ville, då kom E och gav mig tips och provade. Sedan longerade jag honom och varje gång han försökte vända sig in mot mig var jag på, annars backade han bara och jag var tvungen att försöka driva bakom skänkeln. Han skulle vara ställd inåt eller rak, annars kan det hända att han vänder om. Men det gick jätte bra så det ska vi fortsätta med, nästa gång ska vi lägga till lite markövningar så som flytta bak& framdel och rygga.

Video.

Ganska häftigt när dem töltar brevid:)

Jag fastnade för islandshästen

Jag som ryttare har från början ridit islandshäst, på den tiden visste jag inte vad jag ville utan var en vilse ryttare. Efter bara några månaders privatlektioner skulle min tränare åka till island, då blev jag medryttare på ett varmblod, sedan har jag vinglat fram och tillbaka mellan island och storhäst. Jag gick aldrig på ridskola, därför var jag nästan tvungen att lära mig saker och ting fort men eftersom jag tyckte hästar var så rolig var det väldigt enkelt att ta in saker och ting. Mamma frågade gång på gång om jag skulle börja på ridskola men jag gav henne ett bestämt nej varje gång.

Dessa resor jag gått igenom har jag fått lära mig massor, sett stora skillnader mellan hästarna och hästfolket, positiva- och negativa sidor. Jag fick lära mig att arbeta hårt och fick inget gratis, men nu inser jag att allt slit blir det värt i slutändan. Att vingla mellan dessa olika hästar kunde vara väldigt jobbigt ibland, jag hade perioder där jag var fast besluten men när inte de funka gick jag över till den "andra sidan" och så fortsatte det. 

När jag kom in på islandshästarna igen, fick jag bra respons och mötte otroligt bra människor, så himla trevliga och det var då jag kände utan tvekan att det är här jag ska vara, det är här jag hör hemma. Jag hamna på en sjukt bra praktik där jag blev väl bemött och alla tog så bra hand om mig, hade inte en enda dålig dag där jag kände " jag vill åka hem". Jag insåg hur fantastiska islandshästar var med dessa extra gångarter och hur häftiga dem är, är så glad att jag fastnade för just dem.
Förut kunde jag kika tillbaka, och börja tveka men känner inte så länge, nu vet jag vad jag vill. Visst är det en härlig känsla?:)
Om jag valt storhästarna hade jag ju inte ridit Rodi, vilken hemsk tanke;)

1 April

Imorgon får jag känna på hur härligt lovet verkligen är, eftersom imorgon är det vardag. Ser denna dag som en helt vanlig helgdag;) Jag ska inte ut till stallet idag, ska snart till min underbara Farmor och äta våfflor. Tradition, dem är sååå goda och det är bara vi barn i familjen som får äta upp allt. Jag, ida, Fia och Fanny:) Mums!
Någon som lyckats luras idag då? För det har inte jag... hähä

Imorgon ska jag nog troligen till stallet, blir ju ingen ridlektion på Forsen eftersom det är påsklov. Men jag är lika glad för det, idag ska jag försöka att inte sitta vid datorn så mycket heller;)
Bjuder på en härlig bild på mig och Rodi från 2010♥