Gott nytt år- instagram: islandsteam

Under kvällen kommer ni kunna följa mig och se fler bilder på instagram. Följ mig: islandsteam


The Big Dayy

Tar en sovmorgon idag, sen ska jag städa mitt rum och så sätter vi fart på musiken medans man fixar sig inför kvällen. Det blir en riktig tjej kväll hos oss eftersom pappa ska jobba natt, kul för han;) Ena systern och mamma tar hem några, blir en ganska lugn nyår ändå. 3- rätters och spel, umgås och ha det trevligt. Helt okej att fira in det nya året på det viset än att inte göra något alls. Men hade mer än gärna gått ut, hm.. hoppas man kan tvinga hit några av sina undera vänner. Det visar sig.
 
Innan vi inleder det nya året vill jag bara säga, eller ja.. skriva, att ni gör 2013 till det ni själva vill. Ta hand om varandra, försök skratta en gång om dagen, håll sams med dina vänner och gör goda gärningar. 
Jag har massa saker som ska hända nästa år, massa roligheter. Men det tar vi då;) GOTT NYTT ÅR!!
 
Hur firar du in det nya året?
 
Tumblr_mfv7vp9rqp1ruyks4o1_500_large

Rodi frá Holabaki

Sökte runt på Rodi frá Holabaki på internet, hittade knappt nått. Det jag vet är att han tävlade SM år 2000, mer än så har jag inte vetat. Hittade hans förra ägares hemsida, där det står lite om honom. Det värmer när man läser, gör mig så glad, han är en hjälte hos oss alla♥ I Sverige har han haft 3 ägare.
 
OBS!! KOPIERAT HÄRIFRÅN

Valack, född 1989, Fux med stjärn

*Ródi heter numera det han ska heta:Ródi frá Holabaki, och inte Ródi frá Hjallalandi, som vi alltid trott. Elin hade tydlingen fixat hans pass och fått veta att de blivit nått fel då han lämnade Island, men nu är det ordning och reda igen.*

Rodi köpte min far som sällskaps häst till en början åt Vindur. Rodi var en mycket stor och tungriden häst som inte så ut mycket för världen när vi fick honom. Jag började rida Rodi och fick lite hjälp med honom. Efter lite träning så tävlade jag Rodi under mesta dels 2000, och han är en av de bästa hästarna jag har haft. Rodi var en riktig kompis och svek en aldrig på tävlingsbanan, han gjorde allt för en.


Rodi och jag deltog på många nationella tävlingar det året och han gick i A-klass /ungdom och vi var även med på Svenska Mästerskapen 2000. Rodi var jätte duktig fast de ösregna den dagen, och vi tog oss till en 12:e plast i Tölten för ungdomar och 15 i fyrgången. Det var jag mycket nöjd med, med tanke på alla de startande ekipagen som var med.
Jag har även tävlat honom mycket framgångsrikt på regionla och nationell nivå.
År 2001 såldes Rodi till Carin Riesenfeld,men just nu bor Rodi hos Elin Widberg i Norberg och tävlas och tränas av henne, där kommer Ródi få stanna livet ut, de är jag ganska säker på!! ;)

Stamtavla

 

Far: Skandall frá Hjallalandi
Farfar: Sleipnir frá Asgeirsbrekku
Farmor: Svala frá Blönduosi
-----------------------------------------------------------
Mor: Siggu-Raudka frá Hjallalandi
Morfar: Svölnir frá Hjallalandi
Mormor: Pappy frá Blönduosi

Uppfödare: Einar Svavarsson, Blönduósi, Island
 
Detta är alltså Rodis förr förra ägare som skrivit detta. 

Elin & Rodi:)

Folk, rida och traktor

Kom ut till ett fullsmockat stall, det är så kul när det är så mycket folk ute! Rodi agerade som barnponny med Jonna springandes vid sidan, när dem var klara var Rodi uppvärmd och klar så jag red ut och racea lite. Snacka om trött häst;)
 
Efter så lunchade vi hästar och jag fick äntligen åka i Kristers traktor. Hämtade skit från Elins stall och lassade av vid gödsel stacken. Innan jag åker måste jag få han lära mig köra skotern också HÖHÖ:-)
 
Rodi in action, haha helt oskyldig till allt som vanligt.
 

Shopping i Borlänge

Vart och shoppat i Borlänge hela dagen och massa rea. Riktigt nöjd med mina inköp, speciellt blusen... hm.. kanske ha den på nyår istället? Fick ju träningsbyxor i julklapp som jag önskat mig, så köpte resten utav träningkläderna idag. Som sagt, är riktigt nöjd, kommer förhoppningsvis bild på några utav sakerna:)
 
Vart även väldigt chockad idag, några tjejer kom fram och frågade om autograf och redan när jag och min familj åt på donken satt dem där och fnissade och kollade;) Så till er som kom fram vill jag bara säga att jag blev riktigt glad, även fast jag troligen såg helt förvirrad ut.
 
Just nu sitter jag och myser i soffan med min älskade staffe, imorgon blir det stallet! På bild: Ny outfit
 
www.islandsteam.blogg.se

Rodi in action, haha!

Rodi står och nästan äter upp Mimir, tills han inser att jag står och fotar... då kommer den där jag-är-helt-oskyldig-minen. Haha! Han är lite charmig;)
 
Vet inte hur länge jag setat och skrattat åt alla bilder, helt sjukt roliga så måste ju bara dela med mig utav skrattet! Min kusin tyckte Rodi var jätte lik den här hamstern ni kan se under, så vad tycker ni... likt eller? HAHA!!
 
 

Bio, taggar

Efter en helt fantastiskt dag avslutar jag den precis lika bra med mina underbara vänner. Jag känner mig så grymt stolt som höll mitt ord och gick på bion och kollade på Sinister, rekomenderar den filmen om ni vill bli rädda;) 
 
Imorgon åker vi till kupolen- Örebro för shopping, säger bara ett ord... H Ä R L I G T! Klistra ihop en väldigt slarvig bild, trött som tusan men vi kan åtminstonde tänka att det är tanken som räknas;) Jag vill shoppa shoppa shoppa!!
 

Eva & Skvetta in action


Klätter vända med Rodi:)

Ridit ut en skritt vända med Rodi, klättrat och trampat runt i snön. Fick sällskap av Diana:) Rodi var så duktig, det är så kul och rida han när han är så glad och positiv, och vädret är ju helt underbart! 
 
Fina Oskadis u. Snerra från Musö. Det är så kul att se Snerras avkommor bli så fina, jag red henne sommaren 2010 och nu äger Frida Pettersson henne. Fastnad för den här hästen ända sen hon var ett litet föl, såå vacker!

En helt okej dag:)

Det är hur drygt som helst när blogg appen vägrar att samarbeta, när man som mest vill använda den. Idag har jag vart så duktig att jag har städat huset. Vart lite här och var... tänkte ta en "relax" dag och bara slappa, men man känner sig som en säl om man inte rör på sig haha! Så åkte till  Nellie så gick vi till lanet där bästa killgänget var, har saknat dem så enormt mycket.. Dem lyckades få mig att lova dem att jag skulle följa med på bio imorgon- skräckfilm. Åh herregud, hur kommer det här å sluta? Jagär inte gjord för sånt här, sist dem lurade i mig att kolla på flera skräckfilmer en hel natt, då kan jag säga att jag sov med ena ögat öppe i flera veckor. Nellie följer med, hon älskar skräckisar;)
 
Har vart ute och gått en hel del, fram och tillbaka till Nellie och sen en promenix till boxningslokalen så jag fick skjuts hem av pappa. En helt okej dag:) Imorgon blir det ut tidigt tidigt till stallet, Rodi står inne tills jag kommer så blir det en längre uteritt på honom. Hoppas man får med sig Eva eller nån som sällskap. Ska ju bli riktigt fint väder imorgon igen så det blir som pricken på i. 
Som avslut på denna text måste jag säga att jag har så otroligt underbara vänner, idag fick jag en tavla av Nellie där hon på mestur och jag på Rodi står brevid varandra från Os- hoppningen med skolan. Otroligt roligt minne. Bild kommer när appen vill sammarbeta.
 

Sofia

 

chill dag

Godmorgon! 
 
Idag blir det inget stall för min del, ska ut imorgon istället och rida granis rundan med Rodi eftersom han inte fick följa med igår, då ska Eva rida med. Det är jätte fint väder ute, ska bli lika fint imorgon så då är det ett bra tillfälle att fortsätta prova kameran. Måste ju ha lite nya bilder på Rodi bland annat.
Ska inte göra mycket idag, har inget direkt planerat så vi får se vad som händer. Nu ska jag torka håret innan jag ger mig ut:)
 
En helt underbar bild på mig och bästa killen från i vintras vid sjön. Han gör sig så bra på bild, fina Rodi!

K Ä R L E K ♥


photos...♥


 

My #awesome video


Snart till Nellie:)


Ritt med gänget!

Hemma efter en rolig ritt med stall ligan och några andra härliga människor som kom. Jag red på Skvetta eftersom Rodi hade panik när vi skulle försöka få in han från hagen. När jag väl kommit så långt att jag kan klappa han och sätta på grimman så bara kastade han iväg sig, har aldrig sett han så "panik fylld" och spänd. Tråkigt tycker jag, hade ju velat rida ut på bästa:( Men vi hade iallafall en grymt härlig ridtur på våra fyrbenta.
 
Efter vi ridit klart grillade vi. Det är sånt här jag saknar när jag är uppe i Jämtland- rida ut med härliga gänget och grilla å ha skojj!

Åååh ge mig!!

 

Bästa vän♥

Går inte att förklara hur mycket du betyder för mig, min hjälte, min prins, min gulstjärna, min bästa vän<3 

Rodi & Skvetta 25/4-12

Blogg appen ville tydligen inte sammarbeta idag, var iallafall ute och pysslade med Rodi. Tränade honom lite i rundkorallen, longerade först och sedan red jag i repgrimma. Han fungerar såå mycket bättre i repgrimma än i träns bett, Rodi blir mycket känsligare och minsta lilla reagerar han på. Väntar lite med att rida ut på honom, låter han få springa bort allt överflödig energi men han skulle verkligen behöva rida ut och bara glaopera i djupsnön.
 
Håller på att lära Rodi vinka som en rolig grej, han fattar exakt vad jag vill. Nu måste vi bara få upp hoven mer, han är så himla försiktig innan han får klartecken om att han faktiskt gör rätt:) Satt ett kommando på det i sommras men har inte tränat på det på flera månader så det är halvt glömt med andra ord.
 
Efter jag fixat klart roddan så red jag ut en lugnt sväng på Skvetta. Hon var grymt tittig och sprallig, fanns lite spöken i skogen. Men på hemvägen gick hon på riktigt ordentligt. En väldigt bra skritt hade hon!
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, ska nog träffa en kompis lite senare. Haha, så grymt snygg bild(y)

Rida, Fota, shoppa- jag dööör♥

I veckan nån gång ska vi iväg och shoppa, längtar grymt mycket. Prio ett blir att köpa byxor, har knappt några hela... får ta och sluta hoppa ut genom fönster haha! Vi har varje år så länge jag kan minnas shoppat hela familjen på mellandagsrean. Grymt kul, speciellt när man har sina systrar med sig:-) Slängde ihop en bild i natt, orka inte göra den jätte nogrann, är helt galen i dem här sakerna♥

Idag ska jag ut till stallet, tar med mig kameran. Har dock ingen som kan fota eftersom min lillasyster skulle till sitt stall. Verkade inte så sugen på att fota alls. Äh, blir bra för då kan jag prova kameran och hitta lite nya knappar- bokstavligen. Just nu är jag så sjukt rid,foto och shoppingsugen!! Det är dem 3 sakerna jag slukar efter hela tiden, man får aldrig nog. Kan sitta på boendet och vara lite små sur ibland om man haft en dålig dag, då kommer min skåning Selina och säger " Elin... shopping" så ser man ett BIG smile... ja, jag är väldigt lätt att få glad;) 

 
 
 
 

Elin svarar- SOS Barnbyar!

Låter helt störd, grymt trött but just for er;)


Middag och provat kameran:)

Snart lite god middag väntas, ett videoinlägg kommer idag eller imorgon. Jul feeling är nog den bästa på året- eller?;)

Provat min kamera lite, måste sätta mig ner ordentligt sen och läsa igenom inställningar. Jag som fotar med Manuell brukar ju vara ganska insatt i de, men bilderna blir helt mörka? What'S going on, nån som vet?:)


Nikon D7000!

Hejdå Nikon D3100, Hej Nikon D7000! Tack mina bästa föräldrar<3


GOD JUL underbara ni!!

GOD JUL på er mina underbara läsare! Hoppas ni får en helt fantastisk dag med era nära och kära, god mat, fina julklappar och diverse. Ni glömmer väl inte att kolla på Kalle Anka och dem andra programen, tradition för vår del:-) Alltid lika roligt!
 
Blir ingen ridtur med stall ligan för min del, just nu ligger jag förhoppningsvis i min säng och sover djupt fortfarande, eller så är jag påväg att vakna- tidsinställt inlägg med andra ord- Hela familjen tog en välförtjänt sovmorgon såhär på julafton även om det hade varit skönt att rida det första man gjorde, hinner inte heller för den delen tyvärr. Men inge sura miner för de, får ju rida imorgon:-) Idag blir det att fira jul hos mormor och morfar.
 
Hoppas jag får in mycket pengar under julen så jag kan skänka extra mycket, har bestämt mig helt nu att pengarna kommer gå till Bangladesh efter mycket funderande om land. En god gärning får en på bättre humör, snart är det ju nytt år:) 
 

Glad tjej:-)

Å vad glad jag blev över alla julklappar, kan nog vara det roligaste och spännande som finns- att öppna paket!

Fick av faster m familj presentkort på Gina.
Av bästa farmor fick jag en Jacson mössa, parkas jacka, två tjocktröjor, två träningsbyxor och massa fler kläder.

Tack så otroligt mycket mina underbara!!

Taggar julafton imorgon då, får se om jag ska rida på morgonen. Just nu känner jag mig helt slut efter allt småbarns skrik;)


Here we go

Dax att åka till min kära farmor, god mat och julklappar:)


"lill jul", the day before THE day.

Dagen innan julafton och vi firar "lill jul" hos iår farmor med pappas släkt. Kan säga att ingen slår någonsin farmors julklappar om man talar om antalet! God mat och massa klappar som ska öppnas:)
 
Såg att Wången hade lagt upp videon från julshowen för Astrid Lindgrens barnsjukhus. Haha så underbart söta dem ca 37 små barnen var som dansade. Ännu roligare var det att vara med i showen är fast det inte riktigt enligt planerna;) Vi samlade ihop nått med 6000 kr tror jag, det kändes skönt att pengarna gick till något bra.
 

Alla har det inte så bra- Gör som jag, gör skillnad!

 
Efter alla era nästan 80 kommentarer på inlägget jag skrev om min barndom och historia, fick det mig att tänka om otroligt. Det var många som skrev att jag kan och är en stor hjälp för dem som är i samma situation osv, det är mycket som sägs eller skrivs, men inget görs det åt egentligen. Jag vill hjälpa mer än att bara prata och berätta om min historia för andra. Jag vill hjälpa barn som inte har det som vi har, som är i en värre situation än att bli mobbad.
 
När jag på kvällskvisten sitter och läser igenom alla era goa och underbara kommentarer inser jag något. Medans jag sitter här med allt jag egentligen kan önska mig, en familj, vänner, tak över huvudet och mat på bordet varje dag och mer än så. Så finns det barn där ute i hela världens som inte har nått utav det här, dem svälter, blir våldtagna så fort dem går utanför sitt hem, men vissa har inget hem alls. Dem har inte råd att gå i skolan, lära sig läsa, skriva eller ens chans till utbildning. Jag får alltid pengar när jag fyller år och i julklapp, för dem pengarna brukar jag oftast spara tills jag har en större summa att shoppa för samt göra något roligt för. Jag kan köpa saker jag alltid velat ha. Men det sista jag tänker göra iår, är att göra något för en del utav dem pengarna.
 
Det gör så ont i mitt hjärta att se barn som har det så jobbigt och även fast man inte kan hjälpa alla som man mer än gärna skulle vilja, så hjälper man någon där ute att få det lilla extra genom att göra skillnad. Jag har själv fått mycket mer erfarenhet om livet när man bor hemifrån, man blir snål med allt, klagar på att maten vissa dagar är äcklig ( och då äter vi på resturang varje dag, varje måltid som egentligen är helt grymt bra!) vi klagar till och med på att vattnet i vårt boende inte går att dricka för det är så äckligt. De går att dricka, men man vill helst inte göra det. Vi har iallafall allt det som vi behöver, så varför klagar vi så mycket? 
 
Vi är så otroligt bortskämda. Vi tar ett x- emepl: Du har önskat dig en vit iphone 4s och så får du det i julklapp, problemet här är bara att du får ingen vit iphone som du önskat dig, utan en svart. Du blir otroligt ledsen eller besviken men efter några veckors användande inser du att du faktiskt fick en telefon för flera tusen som någon annan kunde fått skor på fötterna eller rent vatten för dem pengarna.
Har läst och sett flera som reagerat såhär på en iphone, kamera osvosv.
 
Så MIN julklapp kommer gå till SOS- barnbyar, där går pengarna till det dem ska och man kan verkligen lita på att det gör det också. Därför känns det så skönt att kunna skänka pengar till dem. Jag tänker skänka en summa till Bangladesh alt. Bolivia, varför jag vill göra det är för att VI KAN, vi har möjlighet med oavsett en stor eller liten summa hjälpa barn i svåra länder. Vi barn är framtiden.
 
SKÄNK EN SLANT HÄR
 
 
 
 
 

Det är så underbart bra!

Fick in Rodi direkt från hagen, kändes skönt att inte behöva springa i djupsnön haha. Pyssla och borstade en lång stund innan jag red i paddocken, Rodi var pigg och grymt stel men det hade jag redan mina aningar om när han vilat länge.

Blev lugnt i paddocken, ska börja rida igång han lite försiktigt:)
Sen hade vi fika, glögg och julklappsbyte i stallet. Det är så kul att träffa alla, så härligt och trevlig stämning.

Nu blir det in för att handla, blir nog Thaimat ikväll om det är öppet, ost och kex efter de;)
Mmmmm...


On my way

Seriös bild;)

Snart åker jag ut till stallet, lite senare på em blir det julklappabyte med stall ligan.


Så GRYMT häftig känsla!

Tiden går grymt fort, jag har under det här året lärt mig hur mycket som helst vilket jag fortsätter att göra var dag som går. Nu på vintern igen så är Rodi i full gång, inte med ridningen utan i full gång med energin som spruldar i han, och ännu svårfångad blir han, med det är nått som hör till vintern. 
 
För ca 9 månader sen filmade vi detta- dock sämst kvalite på videon osv- det är en sån feeling när man sitter på hästryggen i en klockren ökad tölt. Det roliga är att han kan springa dubbelt så fort, dubbelt så bra och det är så häftigt att sitta på Rodis rygg i den farten och man bara ser lyften. Sist jag red ut på honom stack han på hemvägen när jag red barbacka, oftast sticker en häst i galopp men Rodi han drar i en sån ökad tölt att jag nästan tappar hakan, trodde Aldrig att han kunde skjuta ifrån med bakbenen, lyften och allt var helt otroligt. Även fast han nu stack var jag aldrig arg eller så utan mest chockad. Tölten är helt klart hans bästa gångart, finaste prinsen<3
 
Om några dagar är Rodi inne på sitt 24:e år- gammel gubben♥
 
Har ni nångång känt den där känslan när man bara håller på och tappar hakan över hur grymma våra underbara fyrbenta kan vara? 
 
 

Passa på! 50% rabatt

Nu börjar julafton närma sig och jag har med glädje att erbjuda er fina julbilder på dig och din fyrbenta men även från dem andra tjänsterna. Från och med IDAG har jag nu 50% rabatt fram till den 4 Januari på alla tjänster du finner på hemsidan ( obs!! Under renovering). Porträtt bilder med eller utan häst är den jag fotar mest vilket blivit väldigt omtyckt, du får HELA serien för 200:- dvs alla bilder du själv önskar! 
 
Kommentera inlägget vid intresse så tar jag kontakt med dig. 
/www.elinfotograf.com
Porträtt: 400:- 200:- PASSA PÅ!!
 
 
 
 

"Le en gång om dagen"

Jag har väldigt lätt för att bli sur, och väldigt lätt för att bli glad lika fort igen. Ler när det går bra och helt tvärt om när det inte går bra, man ser väldigt lätt på mig nu för tiden vilket humör jag är på.
Jag vill hela tiden ha kontroll över det jag gör, vill att ALLT ska gå som jag vill,
Men självklart fingerar inte livet så.

Man ser vad jag blir glad utav, osv osv. Jag själv försöker få mig och få andra att le eller skratta minst en gång om dagen, för vi har väl alla hört uttrycket "ett skratt förlänger livet" ;) man mår bra av att vara glad.

Även i svåra situationer, svåra stunder eller när man helt enkelt har en skitdag, gör nått du verkligen älskar eller se på en film som får dig på andra tankar. När jag känner mig deppad eller liknande brukar jag ut och fota eller bara mysa med hästarna, för det mår jag otroligt bra utav!!

Dagens inspo för mig, speciellt nu när julen ligger i väntan:-)


"Rum baby run.."

Mockat nästan alla boxar och pysslat i stallet, idag var Rodi inte rolig att ha att göra med. Han vägrar att bli hämtad från hagen, nu står han där säkert jätte nöjd. Tar nya tag imorgon, idag får han bli inplockad ikväll istället

Har kollat på när Jonna har longerat Inri i rund korallen. Såg fint ut:)


Snart mot underbara Rodi<3

Som jag längtat, kan säga direkt att det är INTE lätt att plugga så långt bort från min allra bästa gamla pojke<3


Vinter♥

Jag total älskar vintern, kanske inte direkt när det blir super kallt men allt vitt man ser på träden och överallt. Det är så otroligt roligt med snö, rida ut och galopera på ängen i snön. Blir så otroligt fina bilder när solen ligger på och det "glittrar" överallt, vet inte varför men jag gillar vintern- gillar alla årstiden med ett undantag när det blir snöblask, regn eller lerigt.
 
Med andra ord är jag väldigt allsidig person, ingen som hela tiden klagar och bara vill ha sommar. Alla årstider har sina styrkor och svagheter som man kanske tycker bättre eller sämre om. 
Efter vintern börjar ju alla underbara vitsippor komma fram:)
 
En bild på mig och Rodi förra vintern

 

The power of us- Fråga Elin!

 
Det är NI läsare som ger mig sparken i backen till att fortsätta blogga, jag blir så glad över era kommentarer. Jag kallar det- The power of us! Ni alla är så grymt goa och är så glad över att bara fått positiv feed back, blir ju sån härlig stämning på hela bloggen!!
 
Tänkte skriva att jag hade tänk å ha en frågestund, men ordet "frågestund" låter som en liten "sagostund" på dagis, vet inte varför jag tänker så..  haha men jag kan väl då inte vara ensam om det?;)
Så vi kör på det här istället: STÄLL ALLA DINA FRÅGOR TILL MIG, så kommer det i ett videoinlägg sen.. Den som ställer flest frågor får en fet länkning till sin blogg där du får chans att pressentera dig själv och din blogg.
 
 

olika punkter att tänka på vid filmning:)

Hur ska man tänka vid filmning?
 
När man ska skapa en film, är det första man måste tänka på Vad det är man ska göra, hur, när och var. Med andra ord föredrar jag att ha en plan som man sedan efter hand kan utveckla mer. Låt inte huvudet tänka, utan försök få fram fantasin och kom på ideér till hur du vill att filmen faktiskt ska vara.
 
Positionen är väldigt viktig, men där kan man på plats prova olika ställen och vinklar att filma ifrån för vem vet, kanske blir det en helt grym effekt när man står motsols eller kanske helt tvärtom? Man vill ju få en sån bra kvalite som möjligt, därför är det bra om du har solen precis brevid dig, då blir det en färgstark, klar och oftast bra läge på filmen.
 
När det handlar om att filma i rörelse eller djur så som hästar, blir det nästa aldrig perfekt och många "tagningar" krävs- ibland en och bland flera. Så det bästa du kan göra är att när det hela tiden händer något, bara filmar du på och sedan redigerar på datorn. Vi brukar alltid filma utifrån idén, sen blir det oftast inte som man tänk, utan bättre:)
 
Ha en stadig hand, annars blir filmerna helt osebara och man ser bara suddigt. Är du lite darrhänt rekommenderar jag ett stativ. Jag själv använder inte de då vi är rätt stadiga, man kan dock se på vissa utav mina filmer hur skakiga dem är- och där har ni anledningen.
 
Där var några punkter man kan tänka på. Väldigt lätt att ta in:) Sen är det ju bra om man har något intresse för det, så som jag har mitt stora intresse för hästar och fotografering samt filmning, då sätter jag bara ihop allt vilket resulterar till SUPER KUL! Har nämnt lite att under lovet kommer vi göra en jul film, kommer bli jätte roligt att göra den och visa upp för er- som alltid. Kommer enligt önskan lägga upp både foto & filmtips en till flera gånger i veckan, ni får gärna komma med flera önskemål om vad just du/ni vill veta om tex en speciell sak inom det.
 

Underbara ni!!

Sitter just nu på tåget, massa timmar och byten kvar. Saknar finaste hästen där hemma!

Tack för allt stöd och fina kommentarer ni lämnat genom mitt inlägg om vad som hände mig som mindre. Visste inte att det inspirerade så många, kämpar varje dag men detta fick mig att tänka om mer- jag kan nå mina mål, det är bara jag som bestämmer hur det blir.. Likaså du! Dagens ord lyder: stå upp för varandra, var stark, visa att dur bättre än dem.

Skriver mer ikväll när jag kommit hem:-) och som sagt, under jul lovet kommer det en väldigt igenom tänkt film. Tror den kommer bli fantastiskt!


Hjälp, tips&råd- tyck till!

Har fått många mejl och frågor om kamera tips, vad man ska tänka på vid rörelser objekt, hur får jag till filmningen och vad det nu kan vara. Då istället för att svara personligt kan ju fler få ta del...

Tänkte att de kunde var kul att jag varje vecka, en eller flera gånger, lägger upp tips i bild och text format men även film inlägg om hur man får till allt. Det är jätte kul att fippla själv med kameran, men ibland kan man ju också behöv hjälp, tips och råd:)

Vad tycker ni? Skulle ni läsare tycka det vore en bra idé, kommentera din åsikt. Skriv gärna in vad DU gärna hade velat läsa/ får reda på!


Imorgon<3

Packar packar packar, städar städar städar. Imorgon åker jag HEM:-)


Körning- isaac

Kört storhäst hel själv idag, isaac är så snäll och duktig:) gick dock lite sakta, men nästa gång tar jag och Hanna täten;)


Did u know?

Fick lära mig en ny sak igår på teorin, ganska roligt faktiskt- Elefanter töltar dem också;) haha

Igår:

Igår red jag för Berit på Ljufur, kan säga att jag verkligen behöver lov nu, bara åka hem och ta det lugnt. Det gick helt okej men just nu har jag sånt dåligt självförtoende att allt känns skit hur jag än gör. Vi hade först teori om tölten, sen fick vi se filmen på YT som många säker redan sett på Hvinur frá Holtsmúla, en helt grym häst, man blir så fascinerad å inspererad. GRYM HÄST! se filmen HÄR
 
Vi slutade tidigare eftersom vi skulle åka in till Östersund för att äta pizza och kolla på bion The Hobbit, skolan bjussa våran klass för vi tagit hand om praktikanter så bra;) 
 
Imorse hade vi en timmes lektion och nu så börjar vi klockan 1, då har vi körning. Ska packa och städa idag, åker ju hem om 2 dagar!!
 
 
 
 

Wroom

Ridit tillbaka Sussis hästar idag, red på bästa Sauta. Så härligt att köra galopprace på åkern i snön!

Efter den här helgen är jag helt slut:)


Älskar snö, haha!

Jag och Rebecca har vart ute i snön idag, kände mig lite som på lågstadiet igen. Wången ligger inte direkt på ett plant ställe, finns med andra ord riktiga svängar och väldans branta backar, "stup" och så.. vi tog dubbelpulkan och utmanade livet. TÄNK att det kan vara så GRYMT kul att åka pulka, man bara flyger när det går ner lite och sen är det bara rakt ner haha!
 
Kan säga att när vi väl kommit ner så var vi begravda i snön för nu börjar det komma en hel del här, på vissa ställen är det över en halvmeter snö så då låtsas man vara en flygande ekorre och kör den där "snygga stilen" ner i plurret;)
ÅÅÅH VAD JAG ÄLSKAR VINTER OCH SNÖN!!! Bästa jag gjort att flytta upp till Jämtland, hur störda folk än kan vara, för nu har jag insett att jag är med dem som gör mig glad..

Julshow:)

Fullt upp idag igen, sjukt trött! Tränade hela förmiddagen och sen var det dax- vårt luciatåg var riktigt fint och hästarna var helt fantastiskt duktiga. Är så stolt över Valsa som gjorde sitt allra bästa fast hon hade en julgran på ryggen (jag med andra ord).

Gick ju rätt bra på showen i alla nummer tycker jag, å det var fullspäckad med publik också, lite nervöst men kul!!:)

Nu jag ner och äta julbord, extreemt hungrig...


Fullt upp hela dagarna- tiden rusar iväg

Mycket denna period som ska göras, mycket som händer, ja ALLT är mycket mycket... med andra ord;)
 
Startade dagen med att vi åkte till Boda Borg, direkt när vi kom hem slängde vi i oss mat och sedan tränade på showerna med hästarna, lät dem äta och sedan senare var det bara att sadla om dem hästarna man skulle ha och in i ridhuset igen. Kan säga att det var kaos, total kaos med numrerna men vi får hoppas på det bästa. Vi blev klara vid 8-tiden så vi har hållt på sen klockan 2 till och från. 
 
Nu senare på kvällen har jag och Selina sytt min julgransdräkt. Sytt själva dräkten och sytt dit allt glitter... kan ju säga att jag ser ut som en big mama eller fått en hyjävla rumpförstoring;) Har under "julgranen" skumgummit som dem förut använt till ost, haha kommer se ut som en disko snigel på lucian.... tur att man kan bjuda på sig själv ibland. Stod där i bra många timmar så det lär allt vara värt slitet.
 
Tiden rusade som vanligt iväg och nu har jag städat mitt rum, allrummet och dushat. Med andra ord har jag haft HEEEELA dagen fullspäckad. Time to sleep i min sköna säng, imorgon ska mina tre trogna ( förhoppningsvis) hästar till showen vara grymma. å då ska jag inte ramla av kaori;)
 
Fin bild på Blika, bästa tjejen
 

<3

Gårdagens problem och besvikelser är borta, jag känner mig PIGG OCH GLAD! Solen skiner, massa snö, fjällen täcks med dimman som lyser upp den dimmiga sjön... jag ska ut och rida i paddocken på Björk med Hanna. Sånna här dagar vill jag alltid ha, där man har vänner som gör en glad, som stöttar och säger "kick that buttttt" hahah! 
Sparka ifrån som en tjur och bit till som en häst;)
 
Och dagens BÄSTA meddelande fick jag idag, pappa har beställt min julklapp. Skriver när julen närmar sig om vad det är, eller på själva julen. Är gryyymt glad över min julklapp iallafall!
 
Imorse höll Gym3 i lucia i wärdshuset, det var otroligt roligt. Dem hade klätt ut sig till lärarna och dem som jobbar på wärdshuset, gjorde en jullåt om dem och grymt kul var det. Fika och gottgott. Ni kanske märker att jag är super glad idag på sättet jag skriver. 
 
Såhär kommer resten utav veckan se ut + lite av nästa:
Torsdag: Rida, träna till showen
Fredag: Boda borg med klassen, träna till showen
Lördag: Genrep luciashow, lucia/uppvisning osvosv
Söndag: Rida?
Måndag: Pizza och kolla på The Hobbit på bio- skolan bjuder;)

Blää å bling;)

Red Julle bulle idag, gick verkligen sämst på tölt träningen. Ush, aldrig gått så dåligt. Men sånt som händer, kan ju inte alltid gå bra:) har inte så mycket att skriva om egentligen, är gööör trött!

Jag och Anna har fixat lite med våra Lucia kläder, haha har kort på vad jag ska va i "tåget" men det får ni se på lördag haha;-) haha kommer bli så grymt kul!

Har knappt några bilder, så bussar på en liten skrutt Elin när man var liten. Gulligt...


Körning- brr:-)

Jag å Hanna har kört shamira på banan idag, var lite kallt dock;)

Just nu sitter vi och tittar på tävlingarna i ridhuset. Bästa Blika vann T8:an- bästa hästen helt enkelt<3 duktiga Olivia som ryttare


Tävling!

Tävling klockan 3 i ridhuset, lilla Blika ska tävla med Olivia i gym3 som ryttare. Kommer nog gå bra:-) lycka till alla!!


Ridningen framflyttad

Ridningen blev inställd och framflyttad idag, lite synd då jag sett fram emot tölt träningen.. Uteritt på onsdag istället.

Ikväll planerade vi inför julshowen på lördag. Insamling till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Kommer nog bli riktgt kul och vi hittade jätte roliga kläder å så i förrådet:)

Fina Wången imorse, älskar vintern..


Inviger min nya tröja idag:-)


sport all day,

Kollat på sport hela dagen idag, kan ju säga att om man tror det är ett andra världskrig när en norsk, en svensk å en skåning kollar på skidskytte (sverige sög och norge vann) så är det ingenting emot när ett helt gäng fyller sofforna inför världscuphoppningen och den här norsken Andreas säger "de där kan jag hoppa hur lätt som helst, det är ingen sport, hästen gör ju allt, det klrar vem som helst"... då bryter världens största krig ut med massa argumentationer och ja.... haha:)
 
Så less på att blogg.se appen inte funkar än. Men det är väl som det är och den här helgen har jag inte gjort så mycket ändå. Mest bara tagit det lugnt och vart i min egna lilla värld. Nu ska jag sova för en gångs skull tidigt, dem andra dagarna har jag inte fått sömn förrän vid 3-4 tiden på morgonen... kul, nje. Ska inviga min JW tröja imorgon också:)
Suttit bänkad framför tv:n idag. Skidskytte med en norsk, en svensk å en skåning vilket gav resultat till andra världskriget haha!! Nu sitter vi och kollar på världscup i hoppning. Kanske vi har tur med Sverige denna gång med roffe?:)

Make it Work

 

"pysselmorgon"- vad ska jag hitta på nudå?:)

Nått fel med blogg appen fortfarande vilket är sjukt irriterande. Funkade inte på Beccas mobil heller. Wellwell, det är som det är.
 
Jag är så sjukt trött så kommer troligen inte bli så mycket bloggande för min del - säger jag alltid och så kommer det massa ändå höhö- är helt flummig hela jag som det kanske märks på inläggen men är glad fast trött fast ändå sjukt glad idag:D Älskar å va glad! Vi däckade klockan 4 imorse tills folk skulle ha jour och vi märkte att vi inte var på våra rum. Sen när man väl sover som en Prinsessa så kommer "dem jävlarna" och skriker klockan 11. Nackdelen med att bo på boende säger jag bara...., men finns även många fördelar:)
 
Jaja, fram till nu har jag dushat, ätit och pysslat i mitt rum. Älskar att hålla på att pyssla med smyckena och göra om, en bra sysselsättning tycker jag. Man blir glad av att hålla på och fixa, då gör man iallafall nått:)
Fyfan, vi total d&auml;ckade kl 4 imorse- tills jag ins&aring;g att jag inte var p&aring; mitt rum och sov. Sen det s&auml;msta med att bo i boende: n&auml;r man somnat som en prinsessa, till klockan 11, s&aring; kommer dem j&auml;vlarna som vart borta hela natten och h&auml;rjar.. &Aring; s&aring; missa jag frukost. Jag s&auml;ger bara tre ord - STRYK ska dem ha hahaha

Shooopping<3

Hej och hallå! Försökt blogga från mobilen men kommer inte in på bloggappen, hm... what's going on?
 
Har vart och shoppat idag, så nu har man ont i fötter, huvud och är pank. Men är väldigt nöjd över inköpen. Köpt julklappar och saker till mig själv, som sagt- riktigt nöjd. Nu ska jag bosätta mig i soffan, kolla klart på X-Factor innan det blir fortsättning utav serien Skins, kan nog vara den bästa serien jag hittills sätt:)
 
Smycken
Hv Polo skal iphone
John Whitaker Hoodtröja vändbar
skjorta/blus från Bikbok
Accecoarer och mascara
återigen julklappar
tubhalsduk
och lite smått å gott:)
 

Wångens nästa projekt

Projektet kommer genomföras:-) Läs om det på Wångens hemsida HÄR
 
"Wången genomför en miljoninvestering i det nya konceptet aktiv grupphästhållning. Beslutet fattades av Wångens styrelse under onsdagen och innebär att delar av anläggningen byggs om under 2013.

- Jag är väldigt glad idag. Det här innebär att Wången blir ledande i att pröva, utveckla och sprida ny kunskap om kontrollerad lösdrift med individuell, automatisk utfodring och vad det innebär för häst, människa och ekonomi. Konceptet är på stark frammarsch och kommer att bli ett lyft för hästar, personal och studerande, säger Johan Sundberg, vd Wången AB.

Under vårvintern 2013 inleds arbetet med att bygga om ett befintligt stall till ligghall och markarbeten för lösdrift, foderstationer och hagar för 20-25 hästar. Anläggningen ska kunna tas i bruk efter sommaren i samband med att nästa års elever börjar höstterminen.

- Det är klart att det här blir oerhört spännande att integrera i Wångens olika utbildningar. Med de resurser som finns på Wången ser jag också goda möjligheter att utveckla forskningen kring konceptet, vilket kommer svensk travsport och hästbranschen till nytta, säger Ulf Hörnberg, generalsekreterare i Svensk travsport och styrelseordförande i Wången AB.

Principen påminner om det som mjölkproducenter anammat sedan länge med lösdrift inom- och utomhus med automatisk utfodring. Konceptet är flitigt använt i bland annat Tyskland, framför allt inom ridsektorn, och även i Norden har det skett en markant ökning de senaste åren. "


En anledning till att vara glad idag:)

Lite lektioner på förmiddagen, kl ett ska vi in till Östersund. Blir att shoppa och köpa julklappar*bigSmile*


Skänkelvikningar- Stora Ymir

Grönt kort provet är avklarat, och redovisning om Lag-SM- hoppas vi blir godkända:) Idag red vi för Ullis, det var skänkelvikningar som gällde och jag hade Stora Ymir. 
 
Var hur kul som helst och Ymir var så duktig, ibland ville han gärna springa ifrån själva arbetet men det snappa jag upp snabbt på. Det är så kul att rida honom, för man får vara fjäderlätt på handen, minsta "pill" i munnen och han börjar slänga eller rycka upp huvudet. Så det är ju bra träning, annars brukar det vara vanligt att man har ett "stöd" i tyglarna. Vi gjorde skänkelvikning från kvartslinjen och därefter ut på fyrkantsspåret där vi gjorde övergång till tölt en halv långsida, kortsidan och långsidan- och gjorde samma sak igen. 
 
När vi var på ena halvan av ridhuset så skulle vi ha raskt tempo skritt till X, där skulle vi korta skritten och sedan göra skänkelvikning från ena konen till den andre, övergång till tölt och tölta till andra sidan och så fortsatte det. Ymir blev lite rollig till en början, och jag måste lära mig att sitta ordentligt ned i sadeln och inte bli stum i handen för då låser jag mig bara... 
 
Men i slutet gick det Galant, så fin och duktig:-)

Topplista- Sveriges islandshästlista hos Tennisryttarna

Nu är toppslistan uppe för Sveriges islandshästbloggar, det kan ni se om ni klickar er in HÄÄÄR
Jätte kul tycker jag, och så hittade man massa nya bloggar att kika in på när man inte har så mycket att göra:) 13:e placering just nu, jätteroligt!
 

Önskelista & Nyårslöften!

Helt sjukt, snart ät det Jul- snart är det ett nytt år. 2013 kommer jag själv se till att det ska bli ett bra år, det händer alltid bra och saker varje år, men känns som att jag behöver en NY start!

Har knappt hunnit tänka på vad jag önskar mig i julklapp, känns som att jag har allt. Men vill förnya mig lite, varje år har jag uppdaterat mig med kameror... så året "I WANT" är en Nikon D7000. Känner att min kamera jag har nu Nikon D3100 kan jag redan så mycket om, är färdig med den helt enkelt. Vill ha mer att lära mig, mer avancerade saker och framförallt älskar jag att fippla och leka med inställningar, hitta själv helt enkelt.

Började för några minuter sen fundera på nyårslöften, här kommer några inför 2013:
-Inte äta godis
-Träna på gymmet minst 3 dagar i veckan (eller så ofta jag kan)
-vara positiv till det mesta
-spara pengar
 
Kommer troligen inte klara att jag inte får äta godis, men hålla sig borta är ju en annan femma. Man kan alltid försöka;) Träna kommer jag göra sålänge jag har tillgång till gymmet eller när det inte är massa snö så man kan träna terräng också. Vara positiv, ett mål att förbättra med andra ord! Och slutligen att spara pengar, håller faktiskt på med det nu.. tanken var att jag skulle spara ända till nästa år. MEN nu vill jag bara spendera ALLA pengar på julklappar till systrarna och handla ridkläder på Fredag- känner mig värd det.
 
Lite bilder jag tagit med min trogna Nikon D3100- En samlig utav bilder från olika tillfällen 2012!



 

K Ä R L E K<3


Första gången jag går ut med det- ett ord kan göra stor skillnad

Hej, mitt namn är som ni kanske redan vet Elin och har för nån månad sen fyllt 16 år. Jag bor egentligen i Västmanland med min familj men har sedan skolstart flyttat hemifrån till Jämtland, här pluggar jag på det som tidigare hette Travskolan Wången ( numera WångenAB) inriktning island. Min blogg är ett ställe där jag kan dela med mig utav saker, där folk oftast inte vet hur jag igentligen är eller känner. Här visar jag oftast allt positivt och beskriver allt som ett "äventyr" samt min passion för hästar. 
 
För mig är det här första gången jag skriver ut vad jag gått igenom, alla behöver inte få veta allt men idag känns det som rätt tillfälle och efter så många- såå många år.. känns det som att jag nu är redo att dela med mig utav en del av min historia.  Det är inte många 16 åringar som vart med om saker jag upplevt under mitt 16:åriga liv. Om jag bara kunde hjälpa en person att våga ta steget ut, så kanske man kan hjälpa flera. Och om vi kunde vara flera som säger ifrån bland annat mobbning, lär oss stå på egna ben, hjälper varandra så är det en bit på vägen... för allt det jag skriver om kommer nog tyvärr aldrig att försvinna i dagens samhälle. 
 
Allt började i lågstadiet, jag var en utav säkert miljontals barn i världen som blev mobbad. Dag ut och dag in, mycket samtal och möten hos bland annat BUP, när man är så pass liten när man får höra ord man igentligen inte ska veta då så sätter det sina spår. Jag fick höra vilken Hora jag var, äcklig, ful, tjock och allt möjligt. På den tiden visste jag knappt vad hora betydde men det skärde så djupt i en liten unges hjärta. 
 
På fritiden sysselsatte jag mig med alla möjliga olika sorters sporter för att få bort allt i huvudet och för stunden känna att jag var bra på något och att jag faktiskt inte var allt det dem sa, jag ville hela tiden springa och röra på mig eftersom jag kände mig tjock- även fast jag vägde mindre än vad jag skulle. 
 
Åren gick och i mellanstadiet ledde det till mer ord, mer hat, dem hotade och började sparka, slå och spotta på mig. Men INGEN gjorde något, hur mycket min familj än försökte hjälpa mig, så hjälpte INGEN mig förrän det var försent. När jag började 5:e klass var det första gången jag blev misshandlad ordentligt, kommer aldrig glömma den gången, jag blev misshandlad bara några veckor innan jag blivit jagad av en full gubbe till skolan. Blåmärkerna gick inte att dölja och allt ledde till polisanmälning, jag trodde att allt skulle bli bra men de fortsätta mala på och allt blev ännu värre. Jag blev hotad med kniv och "folk" skrev att jag skulle få en plågsam död. Veckan efter misshandeln blev personen som gjort detta mot mig arg på min syster och kastade ett pingisracket mot hennes huvud, min systers kompis fick en reflex och tog upp handen så hon inte skulle få den i skallen... olckligtvis bröt hon några fingrar och paniken bara kröp fram ju  längre tiden gick.
 
Jag hade folk utanför min port när jag då bodde i lägenheten, dem stod där så jag inte kunde komma någonstans utan fick gå hemma. Gick jag ut försökte dem kasta ägg eller vatten på mig, skrek vilken hora jag var. Hur kan en sån liten tjej som jag var då- vara värd dessa ord? Jag var arg, ledsen, besviken, vad gjorde jag för fel, var jag värd att leva? Många tankar om hur jag skulle dö gick omkring " om inte jag tar självmord så kommer det sluta med att dem sparkarsönder mig" jag gick i 5:e klass och hade sådana tankar! 
 
I mitten utav 5:e klass samlade ett gäng killar ihop sig och väntade tills alla hade gått hem, där stod jag med mina "kompisar" som LÄMNADE mig kvar att bli sparkad, slagen, spottad på, som dunkade mitt huvud i väggen, sparkade på mitt huvud och fick höra hur pyrt till jag låg som hade skvallrat om allt. Det lugnade ner sig när dem flesta fick flytta till fosterfamilj eller liknande, men för min del stupade det ännu mer.. jag började umgås med ännu dåligare umgänge, började snatta, och gjorde väldigt dumma saker. Min framtid såg ut som ett helvete. 
 
När jag började i 7:an träffade jag vänner som hjälpte mig att hitta dit jag är idag, hade en otroligt bra klass som stöttade så otroligt! Jag lämnade det dåliga umgänge och började hitta min väg i livet, hela högstadiet var det bästa jag vart med om. Jag kände mig fri- och accepterad för den jag är, redo att göra saker jag innan inte vågat.
 
Nu är jag 16år, går första terminen på gymnasiet, flyttat ca 60 mil hemifrån upp i landet- klarar mig själv och älskar att äventyra. Verkade som jag hittat rätt, men återigen återkommer problem från tidigare, saker som folk säger, tar jag såhårt från tidigare att jag ibland bara bryter ihop. Jag fortsätter att vara stark, försöker leva med allt varje dag. 
 
Till er som gått igenom liknande som jag, försök hitta en väg ut, försök vilja och hur osäker du än är- hitta din passion i livet. Hästarna har hjälpt mig så OTROLIGT mycket, en knuff i rätt riktning. Gör något bra utav ditt liv medans du kan, en vacker dag står du där med allt du önskat medans det "coola" gänget har inget. Be strong och lita på att det hjälper att prata med någon<3 
"Jag kommer leva med det här i resten utav mitt liv, men försöker glömma det som hänt så ofta som möjligt. Det påverkar mig varje dag, och när folk säger saker vill jag bara försvinna. Jag försöker ofta ha ett leende på läpparna, men ibland går det bara inte.. hästarna är en stor del utav mitt liv och skäl till att fortsätta kämpa för det positiva"
 

Fruktsallad på Island

Lite skämt åtsido för att försöka muntra upp mig själv:)

 

Markarbete och en massa pluggpluggplugg

Hade markarbete idag med Blika, gick väl okej, men är dock inte så nöjd. Känner mig ibland inte så säker från marken även fast jag jobbat så mycket och håller på mycket från marken annars... men jag vet inte, känns bara så ibland.
 
Hinner inte skriva så mycket om det, har MASSA plugg som ska in den här veckan. Från att nästan aldrig behöva plugga till att på en ha allt på en och samma gång. En positiv sak är att jag slipper göra nationella i Matte höhö;) 
 
Har räkarbetet, haha ja vi jobbar med jätte räkor. Grupp och enkilda arbete om Lag-SM som vi ska redovisa, Massa uppgifter i historia som Thord gett oss, skriva klart om praktiken samt göra träningsdagboken. Måste plugga till Grönt kort kursen som vi måste ta på Torsdag, wööö jag har det bra här ja. Hade typ glömt bort hur man pluggar, haha så länge sen var det man fick läxor. Älskar att plugga<3
 

H E A R T<3

Nu lägger jag upp alla videosar, kan inte med ord beskriva hur mycket den här hästen betyder för mig. Har ridit så många olika hästar under mina år, men aldrig fastnat för en sån go kille! Jag tror vi alla har den där hästen som betyder lite extra. 
 
Haft så kul med Rodi, upplevt saker jag aldrig kunnat trottt, uppnått mina mål och bara haft så otroligt kul! Är så tacksam, en sån charmgosse...
 

Grymt kul!

När jag kommer hem om ca 2½ vecka eller nått sånt så tänkte jag dra ut med nån kompis och tolka med Rodi, har aldrig gjort det bakom honom då han kan lätt bli stressad. Men tar man det lugnt och så kan man ju börja i paddocken och se hur han är, blir han för stissig och fjompig så ja då har vi testat på det iallafall:) Att försöka skadar inte.
 
Hade glömt att det är nog höjdpunkterna på vintern, hur kunde jag glömma bort det? Grymt kul- traktor körning och vinter "rejsan" det är grejjer de! haha
Nu ska jag börja packa ihop min väska, kom ju på att jag åker idag. Får se om jag hinner göra en video innan jag åker ,annars får jag ta det nån annan dag när jag kommit hem. 
 
Jag och Birre i vintras när Elins kompisar tolkade bakom, gryymt kul var det! Red runt och runt och runt våra små ovalbanor. 
 
 

YEAR 2012- Elin & Rodi

Här är en liten del utav vårt år 2012, gilla, dela, sprid och allt vad det är. Bästa Rodi<3

 

fyr&femgångshästar/ryttare

Jag har alltid vart en fyrgångsryttare, varför är väl för att jag nästan bara ridit 4-gångshästar. Har lagt pass 3 gånger tror jag vilket var galet kul,(och nån gång dock inte medvetet) skulle lätt göra det igen så fort jag får chansen. Eftersom jag inte vet så mycket om pass, hästarna och så, så har det blivit att jag hållt mig borta från den gångarten.
 
Min kompis Amanda har en femgångshäst Bjartur ( som förövrigt är hur gullig och har hur fluffiga öron som helst haha!) henne har jag frågat en massa så nu känner jag mig som en expert när Frida frågade på praktiken under unghästträningen " är det en fyr eller femgångare" och hur man ser det osvosvosv HAHA!
5-gångare verkar ha mer power och svårare att få en ren gångart, eller alltså känns som man måste veta vad man gör. 
 
Därför är jag så tacksam att vi kommer ha passträningar med Gummi på Wången i trean eller kanske tvåan, vad vet jag. Det ser ut att vara en sån grymt kul gångart och jag längtar tusen gånger om, det är ju islandshästens gångart och eftersom jag håller på med islandshästar vill jag ju veta allt om dem typ... eller så mycket som det bara går iallafall;) Skulle dock inte kunna skaffa mig en 5-gångare det första jag gör när jag inte känner mig säker på den gångarter, kommer nog alltid vara en fyrgångsryttare innerst inne.
Älskar att lära mig nya dagen, så nu har jag något att se fram emot. Gummi är dessutom galet duktig!!
 
   

stallet och trött som tuuusan!

Va ut till stallet idag, tänk att det redan är December. Känns det inte som.. 
 
Red ut på Skvetta som var lite pigg till en början, och när jag kom tillbaka väntade jag på att Rodi skulle bli klar. Han fick nya skor. Blev en barbackatur på Rodi, när det är vinter så blir han ju extra pigg vilket inte jag tänkte på. Töltade på och på hemvägen ekade den ökade tölten i backen och så sticker han hela vägen hem.. haha fattar inte hur jag satt kvar. När jag sen tog tag i honom så stack han iväg i galopp i stället och så fort jag försökte få stopp på han sprang Rodi bara fortare... det är vinter, jaja jag fattar;) Bus hästen!
 
Har inte känt för att blogga egentligen denna vecka, har somnart vid 9-halv 10 tiden då jag vart så trött. Känner likadant fortfarande och imorgon åker jag ju tillbaka till Wången igen så blir tåg åkande heela dagen. Inget att se framemot med andra ord. Längtar faktiskt tills jag kommer "hem" för hela den här veckan har jag (en än gång) känt mig som ett fetto som bara rullar fram, har inte tränat och mår konstigt nog dåligt av att inte ha vart nere på gymmet. Man känner sig inte fräsh eller på humör, man har ingenstans att träna bort alla tankar och allt blir så instängt... haha problem problem problem, hur löser vi dem?;)
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, skulle vart med bästavän men jag orkar inte ens röra på mig. Har läxor att göra och allt känns BLÄ haha. Kanske blir på mer blogghumör när jag kommer tillbaka? Jaja vi hörs, blir nog inget bloggande imorgon skulle jag tro.
Ridit skvetta, v&auml;ntar p&aring; att Rodi ska f&aring; nya dojjor s&aring; blir det en tur p&aring; han &aring;:-)