:)

Hej mina underbara läsare! Jag hade tänkt pröva blogga på både denna och den andra, men insett att det inte funkar... Så kommer flytta över helt till min & Nellies blogg, och vi tänker tillsammans lägga vår energi, på våran gemensamma. I mitt fall är det för att man har inte tid och ork, att driva två bloggar samt så får man rejäl bloggtorka och lite drygt att nästan skriva samma saker, på olika bloggar!

Hoppas ni underbara läsare hoppar över till http://rodiocchaska.blogg.se/, igår såg statistiken hyffsat bra ut iallafall. Kan komma något inlägg, då och då här inne. Vi ses!


Saknar honom redan, lilla killen:)♥


Positiv inställning

Jag tjatar hur mycket som helst, jag vet det. Men jag vill att ALLA ska tänka denna positiva inställning, inte bara inom hästar och ridningen utan till stallkompisarna också! Det är väldigt viktigt att man i stallet har ett trevligt sett mot varandra, då mår man ännu bättre. Än så länge har jag bara mött trevligt folk, både ute i Karsbo och i Forsen... Visst känns det mycket skönare att komma till stallet och veta, att man inte behöver vara "rädd" för att någon ska tracka ned en, för att man inte kan de och det.

På många stall jag varit i, har jag fått väldigt mycket "skit och slit", men när jag kommer till dessa stall jag är i idag så blir jag nästan chokad. Mår så bra, jag får vara bland hästarna samt vara bland folk som faktiskt respekterar en och är så trevliga så! Det känns sååå underbart bra, ni ska bara veta.
Tyvärr så kan inte alla människor bete sig bra bland människor och djur, vilket jag tycker är jätte tråkigt! Men i slutändan är det bara att lägga en vägg framför och täppa igen öronen, och bara dras till folk som ger en positiv energi.
Har ni ett trevligt sätt mot varandra i stallet, Som man Bör ha?

Forsen- Gordon

Ridlektionen på Forsen avklarad. Hade som pricket på i:t glömt min hjälm samt spöt i stallet. Så lilla Elin fick glida runt på Gordon i Fridas öronmuffar samt en jätte snygg Jofa hjälm... såg säkert jätte snyggt ut;)
Iallafall så var det inte så nervöst som jag trott, var så himla koncentrerad på Gordon som var lite motstridig att rida idag- eller vad det heter- men är nöjd ändå. Kändes lite som att jag ett tag "bar runt" på honom i bettet, men det släppte när vi ryggat och kommit upp på hovarna igen.

Är nöjd över det som gick bra, tillslut:) Har hamnat i en jätte trevlig grupp, de är så trevliga allihopa! Mot slutet så fick vi galopera 2 varv på ovalen, vi fick rätt galopp båda gångerna... men Gordon tar alltid rätt galopp och byter själv om det blir fel... så det var ju inte så svårt;)
När vi red upp till stallet hade jag iallafall ett leende på läpparna, och tog med mig mycket att tänka på. Måste bli mer bestämdare och så.
Innan vi släppte ut hästarna, lasta jag & Nellie ut hö till de hästarna vi hade ridit.
Det som vi gjort idag- flyttat framdelen i hörnen, orkar inte förklara allt- ska jag ta med och träna lite på ute i stallet, kan vara bra för gamlingen att göra.
Alla i gruppen var jätte duktiga! Nu är det bara att ladda om med mer positiv energi till nästa vecka!


våran blogg

Min andra blogg, som jag driver med Nellie, klicka på bilden för att komma till bloggen!

bloggar ikväll

Börjar bli dax att åka till skolan om en halvtimme eller något sånt. Sedan ladda inför lektion på Forsen, ska bli riktigt kul. Kommer knappt ihåg senast jag red lektion- jo det gör jag, men känns typ som länge sen- så vi får väl se hur det går. Bloggar ikväll:)


Han är lite Speciell;-)

En rolig eller mindre rolig- berorpå- sak med Rodi, är att när han ska få lite foder så äter han med HELA huvudet. Står han i gången kan man tro att han har haft lite partay, eller snarare att de skett i leröversvämmning;) Lägger man inte mathinken någonstans i mitten i boxen, så blir boxväggarna fulla i mat!

Förstår inte hur han bär sig åt! Idag stod han i gången, hade borstat och gjort han fin. Han stod lös medans jag mockade... när jag kom ut var han mindre söt.... mat upp till ögonen haha!! Rodirodirodi, då var de bara att borsta bort all gegga. Jag kan inte göra annat än att skaka på huvudet och skratta, tokhästen.

När man har gjort han fin och han torkat, efter ett svettigt ridpass.... går han ut i hagen och rullar sig blöt och snöig igen. Haha någon mer än jag som rider en häst, som gör raka motsattes mot vad andra hästar skulle gjort?:)
Han är så tokig, ger mig alltid ett leende på läpparna. Ibland kollar han på mig och ser sås frågande ut"vaddå, vad skrattar du åt?..... vänta.... bara en tugga till!" så slickar han sig om läpparna och ser sååååå nöjd ut!
Var bara tvungen att skriva ett inlägg om det här, hade skrivit ett ganska roligt inlägg men allt försvann. Plutten;)♥

Laddad inför fullspäckad vecka/Våran blogg!

Äntligen har vi kommit en bit på vägen! Har filurat med design osv. hela kvällen. Här är våran nya blogg.
Kommer nog bli super, när vi väl kommit igång.
Nu ska jag hoppa i duschen, och sedan inta sängen.. kan behöva vila mitt stackars huvud. Imorgon laddar vi inför skola, och sedan till Forsen för lite lektion. Är lite nervös med tanke på att man flera, som rider i paddocken... hoppas det släpper. Bara att vänja sig:)
Kan även säga att min vecka ser ut att bli FULLSPÄCKAD! Det kan dock ändras men så här är det:
Måndag- Forsen
Tisdag- Jenny
Onsdag- ev. Stallet
Torsdag- öppet hus på skolan
Fredag- komp.ledig, stallet
Lördag- Tolkning på Karsbo
Söndag- Ev. stallet.

Någon som vill åka med?

Jag funderar på att åka och besöka Wången& Dille, men vill inte åka dit själv. Så är det någon som ska söka dit iår eller vill åka med ändå och se hur det är, kan ju skriva en kommentar nedan! Ni behöver ju inte gå i nian för att åka med^^.... någon själ som är intresserad??


Ridtur med stallligan.

Så underbart fint väder det varit idag! Strålande sol och massa snö på träden...
Tog in Rodi och började fixa honom, sedan red jag ut med stalligan -vi var 8 st tror jag- det var så mysigt i skogen. Rodi var ganska lugn, han fick nästan gå först så då blev han nöjd.
Mockade och donade, finns dock inte så mycket att berätta om själva dagen:)
Snygg bild på mig & Rodi som står längst bort... jag fixar sadeln, den som jag provred i förut. Den glider hit och dit och åker fram^^

Lyckan som uppstod när jag kom tillbaka till Dig.

Det är din förtjänst till varför jag mår så bra. Har saknat dig enormt, din lilla tokhäst!:)

Glada känslor.

En av den Bästa känslan när man är bland hästar, är känslan när det går bra! Man blir så överlycklig och känner sig så stolt.
Jag har inte ridit Rodi så länge just nu, men det känns som vi känt varandra hur länge som helst. (visserligen 1½ år) Jag har lärt mig mycket, och han har lärt mig mycket. Även fast det kan gå hur dåligt i ridningen som helst, går inte att fånga in honom och allt går dåligt... så brukar man bli arg och frusterad, men när jag är med Rodi är jag alltid lugn, har tålamod och är glad! Jag menar, klarar jag av 2 timmar i hagen och är glad under hela den tiden, så är det ett bra tecken!
Ett utav mina mål detta år var att blir mer gladare, positivare och ha bättre tålamod. Den biten håller jag just nu, vilket beror mycket på hästen jag tar hand om. Jag varierar ridningen, han tycker det är kul och jag med. Vilket gör det hela ännu roligare och det är då, det bara går bättre och bättre! Man måste dock möta dessa svåra situationer då det går dåligt, och det är då målen sätts på prov.

Mitt råd / tips till dig som har dåligt tålamod i ridning och hantering ( fånga in i hagen osv), är att försöka tänka på något annat. Något som gör dig glad, och som gör att du kan omvända situationen så att du inser att det enda man kan göra är att skratta, och fråga undrande " Vad håller han på med?.... vad fint han springer". Tänk på att positivt i situationen hur svårt det än är, kommer du inte på något kan du ju alltid tänka " det är tur att du är så söt;)" haha!
Ja men att man hela tiden tänker på saker som gör en glad, och får en skratta!Han är helt fantastisk- Rodi♥

L Å N G    T E X T    M E D    M Y C K E T    B I L D E R!
Jag är sååå nöjd över dagen. Börjar med att jag mockar, fixar mat och lite annat... Sedan går jag ut helt själv till hagen, pratar så glatt med Rodi och skakar lite på hinken som innehåller lite havre. Han börjar sakta gå fram mot mig men kör sedan en liten lur, och vänder, jag pratar lika glatt med han igen och går emot han. Klappar han, och satt på han grimman samtidigt som han fick välförtjänt havre! Tog ca 2 minuter, han fick MASSVIS med beröm och kärlek. Vart så himla paff och stolt.

Borsta och pyssla med honom, satt på tränset och släppte honom i rundkorallen ett tag. Över bomarna fick han jätte snygg trav, han lyssnade på mig hela tiden och var så gullig så! När jag satt upp handen- stannade han, när jag vinka lite med bakrehanden(närmast rumpan)-travade han igen, och när jag stannade honom och vinkade med främre handen så bytte han varv. Och allt jag gjorde var att stå i mitten och se glad ut kan man säga. Han var så duktig så ville passa på och se om han kunde lite saker, bara för att varva med lite roligare saker än att bara springa runt. Han gick efter mig, trava efter & brevid mig. När jag vifta på pekfingret, rygga han och kom emot mig när jag bad han komma fram. Han gjorde bakdelsvändning med endast några signaler.... den här killen, han kan ju allt! Lite kul:-)

Red sedan barbacka och red på åkern, han försökte sticka några gånger så jag tyckte det var bäst att rida i paddocken istället. Där var han duktig och söt. Helt fantastisk häst helt enkelt, jag kan inte hamna på ett bättre place♥ Provade även den ganska nya grimman på honom från JH collektion, han passar så bra i brunt och den satt perfekt...
Nu kommer några av MÅNGA bilder!


Strömmen om negativa åsikter.

Jag har sett väääldigt mycket negativa åsikter på många bloggar om detta täcke, eller ska vi kalla det filt, på senaste tiden. Många tycker att filten bara är onödig, och skriver helt frågande! Därför vill jag nu lägga till min åsikt.. Jag tycker dem kunde gjort det lite snyggare i färgen t ex, men det är dock den enda nackdelen.
Efter ett ridpass och hästarna är svettiga, slänger vi på dem ulltäcke/Fleece täcke eller det som finns helt enkelt. Filten kastar vi över så det täcker halsen eller så har vi filten över hela hästen medans den äter, så jag förstår inte vad folk menar med onödig?!? Den gör det den ska och är nödvändig, den fyller sin funktion och så länge den gör det.... undrar jag på vad fasiken ni klagar på..

Jag tror att folk lägger upp dessa negativa åsikter om t ex täcket för att det inte kanske ser så snyggt ut, iallafall som jag tror det. Alla går med strömmen liksom. Så istället för att hitta allt negativt på något som faktiskt fyller sin funktion och gör nytta, så kan ni väll istället- om ni nu vill skriva något negativt typ en diss- lägga till " detta tycke jag inte var något bra MEN..." det blir MYCKET intressantare att läsa en blogg som kan hitta både och, och inte bara se det negativa.... även fast man verkligen hatar något. Som jag med super färgglada schabraken;)
Någon mer som känner som jag?

Sista inlägget för ikväll. Så här kommer det bli!

Nu har Fanny kommit hem hit, och jag är stolt över att jag klarat alla mina "uppgifter" som jag som jag skulle göra ikväll.
Imorgon så kommer dagens planer se ut som så... Åker ganska tidigt då mina föräldrar ska stor-handla i Västerås, åker förbi min moster och hämtar kameran, sedan åker vi ut till stallet. Där tar vi in Rodi - Ska göra PRECIS som Eva gjorde, så kanske det inte tar så långt tid att ta in honom- fixar Rodi, longerar han och sedan rider vi till åkern barbacka. Fotar, äter, fixar lite mer i stallet:-) Sen får vi se vad vi gör!
Har även ringt till Frida nu, ska börja rida i Nellies & Emilys grupp nu. Så rolig hon är...skickade mess för flera timmar sen och det var tydligen dålig teckning så Frida skrattar samtidigt som hon säger ''HALLÅHALLÅHALLÅ haaaalllå?'' lär så himla roligt.... sedan lägger hon till " Jag han inte messa dig heheheheh" haha! Iallafall, måndag...Forsen.

Ska inte plåga er mer med framtids inlägg, drar ut nu med Fanny! Lite fortskrivet inlägg...

Taggad taggad taggad, är vad jag är!

Såg nyss när jag loggade in, blogg.se har bytt framsida. Kul med lite ny stil, riktigt snyggt vart det!
Äntligen Fredag, Äntligen Helg säger jag bara. Idag mår jag som sagt helt underbart bra, för jag längtar tills imorgon tills jag får träffa finaste hästen:)♥

Får låna min mosters kamera, så då kommer vi bli fotade utav Fanny förhoppningsvis. Så imorgon blir det barbacka, men om vi ska ut på åkern (om man fortfarande kan rida där, när jag red-2010 så fanns det en stor väg som ledde till sjön) skulle vara grymt kul att galoppera barbacka ute på en stor,snöklädd åker.... Om det blir bra bilder kommer någon hamna på väggen! hm... ja, jag får ta och prata med Eva ikväll:) Isåfall så får vi longera han lite så han inte blir så pigg.
Nu ska jag tänka på annat, ta och ringa några samtal och hoppas på bildbomb och massa roliga & intressant(?) inlägg imorgon! BTW, jag och bäste Nellie kommer ev. starta en blogg tillsammans, kommer fortsätta blogga här också då. Inga läxor har jag tagit hem, denna helg ska bli kul, chill & läxfri!!Hv Polo♥

En ny dag, med nya möjligheter. Känner mig jätte glad idag, även fast vädret inte är så bra.
Ang. mitt kamerahus, de ska skicka prisförslag på posten, så det lär väl komma idag. Alltså, om  vi inte är villiga att betala hela summan....ja då vet jag inte vad jag skulle göra. Men pappsen är så snäll:-) Skulle ev låna min mosters kamera, men hon kommer troligen inte svara...

Innan jag beger mig till skolan, så måste jag bara lägga upp denna från Hööks. HV Polo Piké tröja, älskar den rosa färgen. Finns även en hel del andra färger inne på hemsidan. Riktigt fina faktiskt! Något som slog mig nyss var att jag inte kollat in på ridbyxorna än!! Jag som alltid brukar kolla in det först^^ Som vanligt hittar jag ett par döö snygga och skriker till pappa rätt ut " Dessa vill jag haa!", så kollar jag på priset och sjunker ned i stolen.....åååh fuck! haha.

Skräcken har lagt sig, förhoppningsvis.

Iår kommer det troligen bli några tävlingar iallafall, dock inte så många men de jag åker på ska jag ha så kul som möjligt:) Apropå min publik skräck så tror jag att jag övervunnit den till en viss del. När jag red sist och provade den nya sadeln på Rodi så kom Kicki, Lars, Eva, & Loki ned, de skulle longera Loki och se om han var halt eller markerade. De kollade ganska länge när jag red men var så fokuserad på vad jag gjorde att jag inte märkte att de stod där, red till och med fram och sa att de skulle kolla hur det såg ut. Fick bara bra svar tillbaka, har då inte tänkt på det förrän nu. Blir så paff över mig själv ibland.. ibland måste man ge sig själv två tummar upp och säga, du klarar vad som helst om du bara tror på dig själv. Ibland måste man ge en själv komplimanger för att inse, Fan Jag klara det här galant ju!!

Känner mig redan så pass säker, Elin hade så himla rätt när hon skrev den där kommentaren till mig. I ridningen med Rodi känner jag mig även där ganska säker, även fast det inte går som jag vill. Så kul att man kommer på sådant i efterhand tycker jag! Inte ofta jag stannar upp och tänker.
Bland det bästa med ridningen är att jag utvecklas& lär mig väldigt fort, men ibland måste man stanna upp och tänka... det får bli nästa steg. Planering över ett ridpass tycker jag har gått otroligt bra, och när man verkligen tycker om något som är intressant tar man sig tid åt att hitta passande övningar. Man rider hästen, känner efter och därefter så vet jag vad som behöver tränas på. Jag tycker även att det är väldigt viktigt att man varierar sina ridpass, rider man t ex riktiga dressyrpass på vardagarna så kan man rida ut på helgerna, eller bara ha kul och träna från marken, rida barbacka. Ja vad som helst egentligen:)

Skrivit om några ämnen i samma inlägg, tycker alla borde tänka på detta när de är runtomkring hästar, när de sitter på hästryggen eller ja vart som helst egentligen! Det är inte bara hästen som jobbar, det är vi också... det är inte bara hästen som ska ha komplimanger, utan Ni ryttare ska också ha stora komplimanger utav er själva. Ni rider en häst på ja vad kan det vara? 600kg?, Ni kan hantera en häst på flera hundra kg. DET kallar jag häftigt!

Hittade dock ingen passande bild så får bli denna:)Vi kör bara på!

Ja, jag sa ju som sagt att jag skulle ha bloggpaus men det går helt enkelt inte. Hoppas ni inte förvirrar er allt för mycket;-) Det senaste inlägget är inget jag någonsin gjort, alltså ett "klagoinlägg" men blev så fruktansvärt besviken så nu får vi väl bara hoppas på att det kommer något som jag verkligen gillar! Hööks brukar ju ha bra smak.

I helgen ska det fixas mycket, Fanny min bonus syster kommer hit och på Lördag ska jag till stallet. Då förhoppningsvis - Kan inte lova er- så får vi med min mosters kamera, Fanny åker kanske med så då kan vi fota lite. Var hur länge sen som helst och känns som bloggen behöver lite fräschare uppatering.
På Söndag blir det ev. uteritt med Babsan& Birre, får se hur pigg Rodi är då:-)
Under helgen ska vi även fixa med Forsen, prata med Frida om uppdelning av pengarna osv. Förhoppningsvis ska jag rida på Forsen på måndagar, kommer rida på deras hästar då:) Kan vara skönt att variera lite, och deras hästar är helt underbara. Mina favoriter hitills är troligen Atli & Gordon, Atli kommer jag ihåg att jag inte gillade första dagen men fick lektion av Frida så sen dess är han helt underbar! Skulle haft han på tävlingen men han var redan upptagen...
Frida är helt otroligt duktig ridlärare, hon ser så mycket som man inte ens tänker på...

Ber om ursäkt för mina dåliga inlägg här på bloggen, men eftersom jag går i nian har jag fullt upp. Om jag inte pluggar inför NP, är jag i stallet och den lilla tiden jag har kvar går åt till kompisar vilket bli knappt 1 gång i veckan. Därför hinner jag inte sätta mig ned ordentligt och tänka igenom en massa inlägg, åsikter osv hur mycket jag än vill. Så är du islandshäst ryttare och gillar att blogga om intressanta saker (hästblogg) så får du gärna höra av dig, skulle vara så mycket lättare att blogga med någon!klagoinlägg-tyvärr''/

Ännu ett inlägg trots blogg pausen men måste bara skriva av mig!
Trodde Hööks skulle slå på STORT, men när jag kikar in på schabraken blir jag så besivken att jag seriöst får en klump i halsen... Jag tycker om att göra dissar men som islandshäst ryttare tar det stopp. Skulle tyvär inte sätta på nån av dessa på islandshästarna eller Rodi....
Slänger dock inte upp allt, då blir det en lååångt inlägg;) islandsryttare, kom med era åsikter. Vad tycker ni om allt nytt?

Ge mig<3

Tittar in en sväng bara för att Hööks har fått in lite saker, ååh i want:)) Nån av dessa kommer jag beställa hem iaf, blir nog den vita pike tröjan eftersom jag älskar pikeér, samlar på alla sorters typ, haha!

Blogg paus

Tycker det är dags för en blogg paus, allt börjar sägas att det är dax....
Vart i skolan idag men mår inte så jätte bra ändå, Rodi har vacc så ska inte rida... skulle till stallet ändå och fixa, borsta på han och så..men känner inte för det när jag inte mår så bra. Kan va smart att för en gångs skull stanna hemma ^^

Kommer tillbaka när jag känner för det, troligen om några dagar♥

Ingen bloggmotivation just nu

Ska bli skönt att komma till stallet imorgon, har seriöst totally bloggtorka... Ska även till skolan imorgon och hade inte missat något super viktigt egentligen men enligt mig är de det. Vi ska förbereda oss på svenskan och skriva någon uppsats inför NP och sedan var det genomgång inför NoNP om tyngdhet osv. Då börjar man inse att det är dax att dra fram böckerna och börja plugga igen... men det får bli på Torsdag som jag kan sätta igång med det.

Känns som att vad jag en skriver just nu suddar jag ut, för det är inget vettigt anyway. Men sådana dagar kan man ha..
Min kamera har inte kommit tillbaka och det även det känns som en EVIGHET...ååh;(

Jaja ska inte ladda upp en massa trök texter så färdig bloggat för idag! Får ta och rycka upp mig, Rodi gör mig nog glad igen:-)


Gratis Bloggdesign!

Vill du ha en gratis bloggdesign eller bara en header? Kommentera nedan med ditt namn, blogg osv sedan skickar Du till min e-mail hur du vill att den ska se ut.
Du bestämmer helt själv vilka bilder som ska vara med, färg, text och hur den ska se ut. Har du inte ideér på hur den ska se ut så kan jag fixa det också.

Du bestämmer om du vill ha en hel bloggdesign
Du bestämmer om du vill ha bara en header
Du kan även bara välja om jag ska fixa t ex presentations bild/text eller ändra något i Din blogg.

Min Hotmail: elin_saff96@hotmail.com

ingen rubrik?

Eftersom jag är sjuk, är mitt huvud tomt dvs total bloggtorka! Ska till stallet på Onsdag om jag är frisk tills dess. Förövrigt så mår jag relativt bra, sitter och finular på vad man missar i skolan... såå något speciellt ni vill läsa om så är det bara att slänga in en kommentar:)
Denna tröja från Horze skulle inte skada att få hem.
329:-
Basic munktröja, unisex

Sjuk&trött

Sjuk&Trött
/Elin

Ponnyakuten&bloggen

Ponnyakuten sändes ikväll kl 17.00 , Deltagarna har även tillsammans startad upp en blogg.
Den kan ni hitta genom att klicka på bilden! Missade ni POAK3 avsnittet ikväll kan ni gå in och titta på svt och söka där, så ska det komma fram.

Sånt som händer när man håller på med hästar.

Haha ja, jag märkte det inte förrän idag att mitt knä/lår var helt blå&lila..... Kanske var därför det gjorde så ont igår, trodde jag skrapat upp knät. Pricken över i:t, träningsvärk+ blåad.... Standard♥

Btw, statistiken denna vecka har varit i taket varje dag förutom igår, men idag så sköt den upp to the sky. Kul att så många läser bloggen, det får mig jätte glad varje dag!:)

Lilla Rodi:)

Idag hämtade Eva Rodi åt mig, sen fixa jag honom. Provade en sadel som jag också red i, Rodi har ju svanskryggad väldigt mycket och den där sadeln var lite mer rak. Innan jag tränsa osv så visade Eva mig hur man kunde titta på hur en sadel sitter bra och inte:)
Iallafall så red vi bara lite lugnt i paddocken, bara kände efter och så... Man märkte hur trött han var, inte alls lika pigg som han brukar va. Han hade stått ute under natten så kanske därför, sen vart han rätt slut igår.
Efter jag ridit en stund så vart sadeln mer bekväm att rida i, men så är det väl... Rodi sparka/kicka i traven och lite i galoppen då och då men vet inte om han gjorde det pga sadeln eller så sa Eva att han kanske "växlade".
Jaja, Eva ska rida på Tisdag så då ska hon också prova den:)

Rodis tölt blir mycket bättre efter galoppen, och idag var hans galopp inte lika skumpig och i slutet var den faktiskt ganska mjuk och följsam.
Skulle prova rida Loki idag- Lars häst- men hn var tydligen halt eller markerade, vet inte riktigt hur det låt till...

snart till stallet...

Vaknat till och från de senaste timmarna, så var väl på tiden att man gick upp.... Det har precis börjat snöat stooora och fina flingor, så mysigt så. Skulle beställa det där schabraket från Hööks, det stod att det fanns kvar i exakt den färg&storlek som jag ville ha... när jag väl skulle beställa står det att den inte finns kvar. Är så glad på Hööks just nu, ni ska bara veta:))
Ska väl börja dra på mig ridkläder och åka till stallet om en stund. Idag har jag ont överallt haha, kan knappt röra mig.

Hähä en ganska söt bild på två tokstollar^^Mycket motion!

Kallt idag. Jag och pappa gick till farfar och hämta bilen sen åkte vi till stallet. Tog grimman direkt och skulle hämta in Rodi, det tog 1timme & 45minuter och då var Krister med och hjälpte mig den senaste 30minuterna eller mer men tillslut fick vi in han! Är rätt stolt över vilket tålamod jag har med just honom, har ju ganska dåligt tålamod annars men här skratta man bara bort allt....:)

Tog in och fixa honom, vi båda hade fått en riktig uppvärmning nu så hoppa upp barbacka och red ned till paddocken. Där var han jätte mjuk och fin, vi gjorde lite volter i både tölt och trav, nån skänkelvikning-ryggning& bakdelsvändning. I början var inte tölten så bra men efter galoppen så vart den hur bra som helst och vi tränade på att göra halt från tölt och trav, det gick bra och behövde bara använda tyglarna ibland- Jag använde Evas tips på hur jag skulle stanna han vilket funka jätte bra!!- och sedan prova vi i galopp som gick super bra.

Efter ett tag gick han såå fint i form i traven och allt gick så bra, är verkligen verkligen verkligen nöjd över idag rodi var så himla duktig♥
Tog sedan in en ganska svettig häst, borsta igenom och satt på honom ett varmt och gosigt täcke så fick han lite att tugga på i boxen, Krister skulle ta ut han sen.
Så både jag och Rodi har fått motion så det räcker för idag, haha och nu har iallafall jag snart träningsvärk i mage, ben och allt vad de kan va^^

En svettig häst efter ett uppvärmning i hagen och efter ett ridpass.

Face in Hole

Ganska söt alltså....

Freda/laddar inför helgen♥

L  Å  N  G    T  E  X  T
chiiiill med Fredag
, dock är vi inte lika glada över "nya" schemat vi fick idag... skola=Suck.
Ska iväg på middag hos Farfar ikväll och efter det får vi se vad som händer, helt överlycklig och längtar tills imorgon. Har saknat Rodi enormt mycket♥ Svårt att vara utan sin vän så här länge.
Men imorgon laddar vi nya tag och jag velat lite fram och tillbaka vad jag ska träna på under helgen...

Paddock:
*Sits&Balans för min del & form, lösgörande& få han mjuk för Rodis del.
Alltså mycket volter i tölt trav skritt och galopp, få honom gå från stel som en pinne till att få honom runda kanterna  och ställa sig inåt. Skänkelvikningar och sånt så jag får honom lösgjord.
Både små och stora volter, 8volt osv. Träna på att stanna med sitsen och inte rida med för mycket tygel, försöka hitta nya knappar på honom! På Rodi ska man inte rida på förlånga eller förkorta tyglar på i tölten, man måste driva mycket med sätet och få in bakbenen då har han jätte härlig tölt- fick tips av Elin- även en grej som jag ska ha med in i detta "paddock arbete", märker att jag ibland tappat lite och då rullar han in i töltgalopp och därefter galopp.
Känns ärligt talat som jag har jätte svårt med att få en häst mjuk och fin och bara rider på, men tydligen är det bara jag som känner så tack å lov x) haha. Ska rida så jag verkligen känner att jag är nöjd och hela tiden vara positivt inställd!
Kanske låter väldigt mycket men kommer troligen inte göra allt, utan bara det jag känner för. Men
allt är viktigt att han och jag tränar på:)

Barbacka:
*Rida barbacka och ha kul, kanske lite i paddocken och rida ut.
Dessa planer har jag i helgen, ska bli intressant och rida ett riktigt ordentligt ridpass på Rodi. Han kommer säkert vara super pigg och bara vill springa, så då är det bra att han får jobba lite. Saknat han såå♥ Hade tänkt ta med lilla kameran.
En bild på det söta ekipaget♥

Att driva en blogg själv/ VEM ÄR RYTTAREN?!?!

Det svåra med att driva en blogg själv är att man inte "kan" ta ledigt, man känner ett behov i att skriva för andras skull och kanske lite mindre för sin egen. Så har jag känt många gånger och därav blivit som ett beroende, men jag tycker ändå att det är så himla kul att blogga, få härliga kommentarer och se statistiken ånga! Det betyder ju ändå att det jag skriver tycker andra om, då får det mig att vilja fortsätta.

Andra dagar kanske jag inte orkar alls, då har jag ingen som kan fylla ut den dagen utan måste hela tiden driva på bloggen helt själv. Kan vara skönt till en viss del, då kan man "semestra" lite. Men som jag, jag kan bestämma hur min design ska se ut, jag kan bestämma helt själv om vad jag vill skriva om och vad som är lämpligt. Denna blogg handlar liksom bara om mig och hur jag lever ett liv med både skola, hästar och allt som tillkommer! Kul och spännande:)
Det är som en öppen dagbok med lite insatta inlägg, för att ni läsare ska tycka att det blir lite extra roligt att läsa om vad jag tycker, och om mina åsikter.
Om jag inte skulle blogga nån dag, så har alla respekt för det och det är nästan alltid bra stämning. Kul tycker jag!:)

FÖRESSTEN!! Ni som var med på Forsens Maskeradtävling förra året, VEM är ryttaren som var inne på banan samtidigt som mig -Se bild- Skulle vara otroligt roligt att veta.... skrattar VARJE gång jag tänker på det där huvudet x) om ni vet vem det är eller är det du själv, länka blogg om hon har någon eller skriv bara ekipaget! Haha, kommer ihåg hur jag försökte hålla minen när jag red.... men det gick ju bara inte!

Brev från Nikon!

Brev idag från Nikon, kameran har mottagits! Frågan är bara- Hur länge bör det ta att laga och skicka tillbaka den? Hur som så saknar jag den redan, det är ju den som lyfter upp min blogg lite extra♥ ;(


Tydligen hade någon mer en pluggkväll;)

Pust och pust, vilken dag. Snacka om att jag behöver vila... vill till stallet nuuu, orkar inte sitta här hemma och plugga mer!
Jenny har vart här idag, vi har pluggat matte och tydligen var det inte bara vi som gjorde det;)

Bilder: Forsen 2011

Setat och redigerat lite bilder från Forsen...helt bortglömda bilder av någon anledning.
Första bilden är jag & Gordon- vi kom 1:a i fyrgång och bakom är Nellie & Aska som vann bästa utklädnad och fick en privatlektion för Frida Lindström:) Guud så nervös jag var, men det visade sig att det var riktigt riktigt roligt! Haha fast såg på vissa bilder hur ful min sits var ibland, måste tänka på vart jag har mina skänklar men tränar på det hela tiden...

Så nu efter lite bildredigerande och massa plugg så säger Elin natti....

Snerra Från Musö♥

Nellie skickade en länk på fejjan, hon hade hittat Snerra på annons. Har inte sett annonsen tidigare men Eva berättade förra veckan har hon ska säljas igen. Åh så härligt att se en bild på hur hon ser ut nu, eller ja, bilden var troligen tagen förra året. Hoppas minnena med henne sommaren-10 innan hon såldes lever kvar läänge. En super fin och snäll häst jag tyckte om sjukt mycket och jag lärde mig jätte mycket på henne!
Här är länken om någon är intresserad av finaste Snerra från Musö♥ 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=573114
Jag har sett utanför en fölbox i stallet att det fortfarande står en stor och fin skyld på boxdörren ''Snerra från Musö'' sen är det en islandshäst brevid. De har typ gjort skyltarna i trä och "bränt" fast texten osv. :)
Bilder på mig och Snerra-2010♥ Jag älskar bilden när vi står vid ängen och skulle ned till sjön och plaska lite, gud vad mysigt de va. Hade med ena hunden och mamma & pappa gick med då....kommer så väl ihåg!

inte kan man pusta ut än heller

Gymnasieval fixat, men låter de dock stå kvar ifall jag ångrar/vill lägga till något sen är det bara att bekräfta. Är sjukt nervös även fast det bara är det premiliära? Saknar min kamera så gryymt mycket, känns så onödigt tomt med all utrustning och objektiven här hemma.... men ingen komplett kamera. Jaja whatever:)
I helgen ska jag iallafall till stallet Lördag & Söndag. Jag längtar något enormt, har inte vart därute på nästan en hel vecka. Men har vart ganska skönt också, har hunnit pluggat flera kapitel i Fysik så ska vara rejält förberedd till nationella provet i NO som är om 2(?) veckor.

Har inte planerat något speciellt ridpass på Rodi i helgen faktiskt, får se vad det bli beroende på vädret. Vi får ju pengar på Fredag så om Elin har tid kan jag ju rida lektion för henne nån utav dagarna.
Ingen intressant vecka men har vart skönt att vara lite fri från allt, det var längesen man va! Dags att plugga lite till nudårå....

Ni får gärna komma med förslag på vad ni vill att jag ska blogga om. Detta är iallafall jag i ett nötskal för er som vill veta, kommer hem från skolan och sätter på mig myspys direkt;)


Svar

Svarar på lite frågor ställda utav Felicia, som blir länkad i varje inlägg today och kanske några dagar fram. Om du vill gästblogga här Felicia, så skicka till elin_saff96@hotmail.com

Tävlar du?:) (inom ridningen)
Ja det gör jag, har precis börjat tävla:) Min första tävling var på Forsen och kom då etta i fyrgång med Gordon. Vill dock komma ut på lite större tävlingar iår.
Favvo ras?:)
Islandshäst såkart!
Fux VS Skimmel?
Fux
Favvo glass?
Haha, mjukglass choklad/vanilj
Vad har du för mobil?
x-peria mini
Bästa bloggen?:)
Finns många, men http://dressyrmupparna.se/

Har någon i din familj en iPhone?:)
Ja, både mamma och pappa.

Är du mest lik din mamma eller pappa?;)
Jag är läskigt lik min mamma både uteende mässigt och i beteendet. 
Blondin VS brunett?
Brunett

Vad heter din skola?:)
Risbroskolan

Vad är ditt drömyrke?:)
Jag vill jobba med allt som har med hästar &gård att göra så det är ganska många "drömyrken" jag har.

Vinter med sol VS sommar med snö?:D
Vinter med sol! jag älskar snö och sol;)

Favorit plagg?:)
ingen aning

Gillar du hemkunskap?:)
Ja:)

Vad gillar du mest med ditt utseende?:)
Haha jag vet inte 

Hur länge har du bloggat?
Några månader

Säg ditt efternamn och förnamn baklänges?:)
nile nosskire

önskeinlägg

-Det bästa/starkaste och sämsta/svagaste med Rodi-
Jag har ju inte ridit han så länge (förutom 2010 men det var ett tag sen) så jag vet faktiskt inte riktigt, men ska försöka tänka efter.

Det bästa med Rodi är att han är så snäll och godhjärtad, man kan göra det mesta och han är alltid så glad och framåt. Eller ja, ibland kan han ju vara lite lat men det hör väl till de å;) Man lär sig så mycket på honom, en riktig pärla som jag tycker väldigt mycket om. Känns som vi känt varandra i evigheter. Han är inte rädd för saker alls, vilket är bra tycker jag!
En av hans sämsta sidor kan jag säga redan nu är att han är ganska svårfångad i hagen, man får ibland locka med knäckebröd eller lite havre. Men han är verkligen inte typen man bara kan gå fram till och sträcka fram handen och sedan tro att han ska nappa, nej det är snarare att an måste vara ganska smart själv för man kan säga att man får en chans sen är det kört. Jag har aldrig fångat honom själv men försökte förra gången, då fick han lite havre och knäckebröd och när jag precis skulle ta på grimman så slängde han sig bakåt och gick, men det var mitt fel. Jag var lite förhastig med grimman... Men jag lär mig väl "knepen":-)
Vet inte vad hans svagaste sida är, han är ganska cool hela han. 
Starkaste sidan är väl att han har så mycket energi.

En bild från globen


Min förebild

Att ha en förebild är jag rätt säker på att alla har, det kan vara sin favoritsportare, artist, djur, ryttare, familj osv. det är en person som man ser upp till och beundrar det han/hon gör.  Jag är väldigt rädd om mina förebilder och har väldigt många, både små och stora. Elin Vidberg är en som jag ser väldigt mycket upp till och beundrar allt hon gör, hon är en av mina största förebilder sen några år tillbaka. Allt som har med hästar och dess hantering att göra är hon riktigt duktig på, hon är väldigt ung men kan så enormt mycket! När jag red lektioner för henne så var det väldigt roligt, det hände saker hela tiden och jag lärde mig otroligt fort, en jätte trevlig,rolig och underbar ryttare.
Jag kan fråga henne om det mesta när jag behöver hjälp eller undrar över något, till och med över gymnasiet då hon har gått där jag vill söka och kan ge bra tips!
Ska kolla när hon tränar med unghästarna, det är jätte roligt så ska försöka kolla så mycket jag kan när hon gör det:)
Här är en video från Island på henne och en försäljningshäst, jättefina♥
Att ha en förebild är jag rätt säker på att alla har, det kan vara sin favoritsportare, artist, djur, ryttare, familj osv. det är en person som man ser upp till och beundrar det han/hon gör.  Jag är väldigt rädd om mina förebilder och har väldigt många, både små och stora. Elin Vidberg är en som jag ser väldigt mycket upp till och beundrar allt hon gör, hon är en av mina största förebilder sen några år tillbaka. Allt som har med hästar och dess hantering att göra är hon riktigt duktig på, hon är väldigt ung men kan så enormt mycket! När jag red lektioner för henne så var det väldigt roligt, det hände saker hela tiden och jag lärde mig otroligt fort, en jätte trevlig,rolig och underbar ryttare.
Jag kan fråga henne om det mesta när jag behöver hjälp eller undrar över något, till och med över gymnasiet då hon har gått där jag vill söka och kan ge bra tips!
Ska kolla när hon tränar med unghästarna, det är jätte roligt så ska försöka kolla så mycket jag kan när hon gör det:)
Här är en bild på Elin och Segull

tråkigt inlägg....

Til helgen ska jag till stallet, då har vi soppa i bilen så har ingen aning vad jag ska hitta på tills dess. Städa och passa på att vara med kompisar kanske? Vad ska jag blogga om i typ 4 dagar till och jag har dessutom ingen kameran endast min lilla som knappt fungerar. Jaja jag hittar väl på något, men dessa dagar framöver får ni räkna med lite tråkiga inlägg....
Har övertalat mamma imorse att beställa hem schabrak, nu är frågan Röd eller Blå? Rodi= Röd skulle nog passa i röd, men vill ha det blåa också. Haha ja, kanske jag kan förhandla lite med henne och köpa båda;)

Skulle så gärna vilja börja blogga med någon som har samma intresse osv, blir lite jobbigt att hela tiden själv försöka hitta bloggmotivationen hela tiden och försöka hålla bloggen vid liv..


FRÅGESTUND

Ingen bloggmotivation alls just nu så tänkte ha en Frågestund. Den som ställer Flest frågor vinner en fet länk samt chans till gästbloggning om ni så önskar! Blogglänk kommer även finnas i varje inlägg längst ned i alla mina inlägg jag gör f.om den dagen jag svarar på allt och några dagar framåt.  Kom ihåg att skriva eran bloggadress!:)
Bara fråga på. Minst 10 frågor om jag ska ta upp det i ett inlägg!


Helt sjukt, blir så berörd av historien som hände med en 13 årig flickas häst för exakt en vecka sedan. Har henne på dv och läst en del, har ingen aning om exakt vad som hände och hur det kunde ske men på något sätt har hästen fallit ut ur transporten och hittades död på vägen. Tycker så synd om både häst & ryttare.
Jag blir alltid jätte ledsen om någon annan är ledsen och önskar att det inte hände, önskar alltid att ingen dör och sitter alltid vid tv:n och säger ''men neeej ;'('' när någon blir skadad eller dör.
Men denna historia är verkligen hemskt och tänk när de undrade vart hästen tagit vägen då jag läste att dem trodde han kanske sprungit bort och sedan bemöta en död häst på vägen, det är ju hemskt!
Usch, nej det är en av mina stora mardrömmar... att komma ut till hagen eller att någon annat händer och se sin bästa vän död. Man vill inte ens tänka tanken!
Take care of you're Friend♥

setat och målat lite i photoshop, blev inte lite slarvigt heller nejnej;)


REA! passa på

REAFINAL PÅ HÖÖKS
åh vad jag vill köpa köpa köpa... är tyvär pank, mina föräldrar
med så hoppas det finns kvar tills lönen kommer.

Dressyrschabrak Advantage Gold Medal®
Nu 57 Kr
Förr 229 Kr

Bomulls schabrak med insida i våffelvävd bomull. Tjock kombinationspadding hjälper till att hålla formen tvätt efter tvätt.

  • Tvätt 30º.
  • klicka på bilderna för att komma till Hööks.

Skulle sååå gärna vilja ha dessa två, Rodi som betyder Röd på islänska skulle nog passa i Rött schabrak då han är fux. Och det blåa skulle passa perfekt♥ Snacka om att göra kap!!!

ponnyakuten

Kollade på ponnyakuten igår och jag vill ju inte peka ut någon men jag fastnade lite extra för mamman och dottern som hade lastningporoblem. Där hästen inte kunde stå still i transporten och som också kunde ha fastnat i trasport väggens stora glipor.
Mitt första intryck var direkt "HENNE gillar jag INTE", hon var så stressad över kan man säga rädd när hästen inte rörde en enda fena den som var lugnats i detta fall var hästen precis som Tobbe sa. Det fick en att tänka till hur man ska bete sig när man håller på med hästar, jag är väldigt noga med att jag är lugn även fast jag är hur irriterad&stressad som helst. Jag har väldigt svårt för människor som alltid är stressade, och allt ska gå fortfortfort. Dem gjorde lixom problemet större än vad det var och stess överallt, jag kunde knappt sitta kvar i soffan för jag kände hur jag själv blir irriterad och stressad över att se hur de betedde sig.
Tobbe kom med några riktigt kloka ord också!

Men det är även därför som PA finns som en serie/program på TV så att vi själva ska få se hur lätt det kan vara att lösa nått som vi trott vart ett jätte stort problem, tycker det ska finnas mer program om sånt här där dem ger tips och sånt:) Det är väldigt uppskattat från min sida!
Redan på uttagningarna till PA så löser Tobbe problemen på 5 minuter och se allt som vi själva inte kan se med egna ögon, han är verkligen duktig.Rodi är stålmannen:)

Ja det blir ju lite...ganska...väldigt mycket skillnad på kvaliten när man tar kort med mobilen;)
Men såhär nöjd var iallafall Rodi när han fick mat och en varm blå filt på sig efter ridturen. Sitter och skrattar när jag ser den där blå filten på honom, han ser seriöst ut som en häst version av stålmannen! flyyg Rodi...flyyyg;)
Så söt:)

Ponnyakuten ikväll!

Tagga premiären ikväll, satt klockan på ringning så man inte glömmer bort!!!

Rodi- red ut med Eva

Ja hur ska man förklara att dagen har vart?;) Inlägget kommer bli lite flummigt då jag bara slänger ihop det lite snabbt har nämligen mat som står i ugnen..
Visade först mamma runt, hon tyckte de hade gjort jätte mycket på gården sen sist. Sen skulle jag ta in Rodi men han är som han är, svår fångad ibland och hästar är ju sååå smarta! Så jag & Eva försökte få in honom och till sist var vi 3... efter en lång stund gick vi in sen gick E ut och prova igen. När hon fått tag på honom så baddade jag hans sår vid ögat och provade schabraket som han vart jätte fin i. Jag var jätte nära att fånga in honom, hade tillochmed nästan hela grimman på honom men neeej, haha trokhästen själv!
Jag & Eva red ut vilket gick bra, han var aldrig jätte svår att stanna men man hittar väl knepen sen. E visade mig hur jag skulle tänka och göra när jag stannar honom, får träna på det:)
Jag & E pratade väldigt mycket när vi red ut, kom jag på i efterhand haha men så är det väl:)
Efter en ganska rolig tur så fick R stå och äta lite, vi gick ned och kollade på andra stallet och unghästarna som när jag såg dem sist var jätte små! Mockade och donade tills mamma kom tillbaka.

Kommer inte göra så mycket inlägg varje dag har jag bestämt, känns som att hela mitt liv kretsar runt blogg&facebook så kan vara bra att bara lägga in nått inlägg då och då och inte en massa varje dag. Vill ju inte att folk ska tro man är värsta datanörden haha!!Till salu///

Har massa saker i min Ridgarderob som bara ligger och skräpar, är för litet eller sånt som jag inte har användning för helt enkelt. så tänkte se om någon var intresserad av att köpa dessa för en liten slant, vissa saker kan ni få om ni vill då jag bara vill bli av med dem. Skulle annars vara synd att kasta saker som folk kanske vill ha användning av..

-Varseljacka storlek 160- helgul(reflex) och bra passform för ridning, varm och bekväm.
-brun padd med ljusblåa kanter
-ländtäcke, passar D-ponny - svart med bruna tjocka kanter och en tunn silvrig kant.
-ljus blått jacson schabrak- allround/hoppschabrak, vet inte riktigt storlek men passar nog c-ponny men har setat på en d-ponny. silvrig tunn kant löper längs schabraket.
-Sedan finns det massa ridbyxor

Vill du veta mer detaljer, storlek, färg, vilket skick det är, pris eller se bild- kommentera här nedan eller skicka ett mejl till elin_saff96@hotmail.com

Imorgon ska jag till stallet kl 11 & rida ut med Eva, antar att Rodi kommer ha krut i baken.... men då får han kruta på med ett nytt schabrak;)


kameran kan skickas in!!!

Vi fick nyss hem paketet hemskickat från Nikon som vi ska ha och lägga mitt kamerahus i och därefter skicka in på lagning med massa papper vi skrivit om läsfel osv. 
klistermärket med adresser och koder och allt vad det nu kan va fick vi för flera dagar sen, snacka om ojämn tajming.

En bit på vägen iallafall, längtar redan tills den kommer tillbaka. Dock ligger den brevid mig nu, vi ska skicka in den om några minuter då mina föräldrar ska ned på stan;( Fan vad skönt att få kameran lagad!!!!!

2 från Hööks

Islandsträns Claridge House®

279 Kr

''fodrad nosgrimma med vita stenar. Nosgrimma och sidostycken är fästa tillsammans och går över nacken, regleras separat. Silverfärgade spännen. En storlek.

Claridge House®
En serie i noga utvalt läder. För att få ett smidigt läder med längre livslängd, har mjukgörande och vårdande ämnen tillförts.
Vackra handgjorda träns, sadlar, gjordar och stigläder i populära modeller. Alla med rostfria metallspännen.
En serie produkter som med rätt vård kommer bli vackrare med åren.

När du väljer ett träns från Claridge House får du ett träns i bra läder till bra pris. Claridge House är vårt eget varumärke.

Vi designar och väljer tillverkare med omsorg. Våra produkter testas av erfarna ryttare innan de tas in i sortimentet.''

 

Min åsikt:

Har sett många med detta träns och det är verkligen så sjuuukt snyggt! Hööks har verkligen lyckats bra. Det enda negtiva jag kommer på just nu är att stenarna på nosgrimman lätt faller av om man inte är nog så försiktig och kan även vara lite klurigt att spänna. Annars är det toppen och priset är helt klart något som lätt skulle kunna skrika ''köp mig köp mig.... jag är så billig för att vara ett så snyggt träns'' och BAM så skulle jag köpt de;) haha!

 

Islandsträns Claridge House®

529 Kr
''Lackat läder på nosgrimma och pannband. Nosgrimman är dekorerad med äkta Swarovskistenar. En storlek.
Claridge House®
En serie i noga utvalt läder. För att få ett smidigt läder med längre livslängd, har mjukgörande och vårdande ämnen tillförts.
Vackra handgjorda träns, sadlar, gjordar och stigläder i populära modeller. Alla med rostfria metallspännen. En serie produkter som med rätt vård kommer bli vackrare med åren.''

När du väljer ett träns från Claridge House får du ett träns i bra läder till bra pris. Claridge House är vårt eget varumärke.

Vi designar och väljer tillverkare med omsorg. Våra produkter testas av erfarna ryttare innan de tas in i sortimentet.

 

Min åsikt:

Detta är varken en Hiss eller Diss från mig, tycker själva tränset är jätte fint men så synd att det är lackat på vissa ställen då jag inte är så stort fan utan det. Skulle man ta bort pannbandet så skulle det nog också bli dubbelt så snyggt! Men i övrigt tycker jag det är jätte fint, skulle nog hellre sett det i verkligheten innan jag köpt den iallafall;)
Självförtroendet i ridningen?

Självförtroendet i ridningen?
Jag har ett väldigt dåligt självförtroende även bland hästarna, jag ställer ganska höga krav på mig själv på direkten också. När någon kollar när jag rider, iakttar varje rörelse så mår jag jätte dåligt till en början och känner att pressen ligger där och trycker eftersom jag förväntas rida bra. Första gångerna så är jag jätte försiktig och vågar inte göra så mycket, men talar ofta om det. När jag ridit några gånger själv, känner mig trygg med hästen så brukar jag få så mycket bättre självförtroende och är inte lika nervös och så när andra ska titta utan jag är mer framåt och många har sagt till mig ''det syns verkligen att du vet vad du gör'' även fast jag själv kanske inte har någon aning alls. Jag får helt enkelt mer självförtroende efter ett tag, och så kan det ligga och vaja hela tiden. Varför är det så egentligen?

Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att folk står och kollar varje steg, varje rörelse och varje signal jag gör/ger när jag rider jag tycker det känns lite obehagligt då jag är så van att alltid rida självständigt och alltid har sluppit detta med att folk kollar på vilket har varit så skönt. Men nu måste jag börja vänja mig igen då jag har två utmaningar på högen, jag är som en ensam varg och vill göra det mesta själv... vågar inte be andra om hjälp, för tror att jag kan klara det själv tills det visar sig att det inte går så bra som jag trott.
Vissa folk vill alltid visa upp sig, man kan nästan läsa genom dem hur bra självförtroende dem har och de ser så säkra ut.

Sån är jag som person, men jobbar på det hela tiden. varje nytt ställe så börjar jag om på ruta 1.
Hur är ni i ridningen, är ni så pass vana vid att folk alltid kollar när ni rider att ni inte känner som jag?

Hemma i värmen♥finally!

Stått ute i timmar och frusit, det blåste inte så mycket men när det väl gjorde det... *brrr*
Var inte så speciellt när Fanny red Skugga, de skrittade mest och S orkade inte göra något. En gång sprang hon iväg i galopp och ja vi stod där alltså och bara glodde medans Lolo sa vad hon kunde göra.
Finns inte så mycket mer att berätta tyvär eftersom det inte gick så framåt menmen lägger upp lite bilder iaf från min lilla kamera.

Kan ju dock inte påstå att bilderna vart så super, men tog med lilla kamera men måste ju säga hur kul vissa bilder blev när S fick nå ryck och stack iväg, runt och runt haha!!

tidsinställt

Ändrade planer- idag träffar jag Fanny, ska åka med och se hur det kommer gå på henne lektion för Lollo men skugga. Blandar alltid ihop hon och silvra men nån utav de var det iallafall, så får vi se hur det går och hur hon beter sig. Ska bli spännande att se då sist jag skulle se när hon red åkte Smilla ned i backen och vi var tvugna att avbryta.
Bloggar mer om det när jag kommer hem, hoppas på ett bra ridpass utan svårigheter för lillfisarna...

Sitter och funderar på om jag ska börja träna för Elin på Rodi tills det drar igång på Forsen,hon är riktigt duktig. Red för henne på Rodi och Snerra 2010 hela tiden:)

(tidsinställt så det borde dyka upp till förmiddagen)

Viktigt med utrustning?

viktigt med snygg utrustning?
Av en slump hamnade jag på en något gammal blogg, direkt reagerade jag på hur olika ridkläder&utrustningen på hästen&ryttaren såg ut. Det såg mer "träskigare" och trasigare ut, dessa gröna hjälmar och massa konstiga färger. Finns folk som rider med det än idag och något slitna saker, folk spärrar upp ögonen precis som de aldrig sett en människa förut.... det kom jag att tänka på. I nutid, Hur viktigt är det med snygg utrustning?
Vi idag är ganska besatta av att matcha och ha det nyaste.

Jag märker det själv när jag sitter och kollar på ridkläder jag vill ha så som Kingsland och Hv Polo som är mina favorit märken, jag är snabb med att länka till alla från bloggen vad jag vill ha och vilken budget det ligget på. Det mesta hiss utav ridkläder osv jag lägger upp, det är just dyra märkeskläder och det nyaste eller lite "gamlare".
Jag känner ett beroende hela tiden av att ha det nyaste, jag vill inte bara se snygg ut och matcha med hästen jag vill ju även att de ska vara bekvämt men vi verkar inte bry oss längre om det sitter så himla obekvämt, för det är ju snyggt och alla har ju dessa?

Jag kan säga att ja, jag har blivit något beroende och jag tycker det är varken viktigt eller oviktigt med snygg outfit/utrustning till ryttare eller häst. Jag bryr mig inte vad någon annan har, jag respekterar dem ändå men det är jag som är boven i detta fall. När min moster var lite och red hade de extremt fula ridkläder om jag får tycka till, jämfört med dagens... men på den tiden fanns det inget annat och idag finns det 1000000xxxxx olika saker, kopior, äkta osv osv.

SÅ om vi kollar i helhet, hur ser du på ridsporten idag? Är vi beroende utav vår klädsel, är utrustningen viktigare osv. Vad tycker du? Kom med din åsikt.
OBS, inga kränkningar eller annat är tillåtet att kommentera. Detta är ens egna åsikt : -)

Don't Worry, Be happy

En vanlig sak man ser/hör idag bland häst folk är att man bedömer hästen i förväg, antingen till det positiva eller negativa. Nån kanske berättar eller så får du bara syn på den och får en blick av hur den är. En kompis till mig såg en häst på gården en gång och tjatade i veckor hur gärna hon ville rida hästen, hur rolig han lät va osv. Men när hon väl suttit upp och vi ridit iväg så slutade det med att hon i storsett Hata hästen för han förstod inte vad hon ville?
Vi bedömer i stort sett hela tiden ''den hästen var fin, den var ful, den skulle jag dö för, den skulle jag aldrig i livet köpa'' men tänk att den fulaste hästen enligt dig kanske är den mest begåvade i hela flocken.
Jag har ofta en förblick över hur jag så gärna vill och önskar att just den hästen ska vara, så fort jag ser hästen jag ska rida för t ex första gången bestämmer jag i förväg Hur det ska gå men jag har Aldrig dömt en häst för hur "ful" den är. Tycker alla hästar är söta och fina, dock kan ju vissa vara snyggare men ingen häst är ful!
Första gången jag träffa Rodi och skulle rida på honom var jag så säker och trygg, hela han såg så ofarlig och vänlig ut som en liten nallebjörn och jag har oftast rätt när det gäller hästars uteende.
Jag bemöter folk hela tiden som säger att deras hästar är dumma och fula, de kan ingenting och ingen vill ha dem. De tror att våra fina hästar är några leksaker man bara kan sälja runt Hela tiden och behandla som an vill?
Sånt blir jag väldigt besviken över.
Tänk vilken positiv känsla man skulle få för en person som kommer in i ett stall med ett leende, inte bedömer hästen för hur den ser ut och säger '' det löser vi, det fixar vi'' och går in med en positiv inställning hela tiden, det är viktigt för mig.... men ändå är jag inte alls lika positiv som de flesta;)

Det jag vill komma till är att jag tycker fler borde rida hästen först innan de skaffar sig negativa inställningar och om de inte gillar hästen så kan man alltid försöka förbättra sin relation med hästen och göra roliga sker tillsammans!


åter igen till tänkandet...

Jag är lite utav en tänkare, mycket av mitt tänkande är 98% om hästar. Av dessa 98% tänkande kring hästar är minst 49% tänkande kring träning skulle jag tro så nu efter mycket tänkande så tänkte jag skriva upp lite planering kring Rodis träning. Detta kommer dock inte ha speciella dagar då jag åker ut när jag känner för det och det beror även på hur vädret är.
Rodi är som sagt verkligen en läromästare, men han är väldigt speciell och hans beteende är olika för varje gång i ridningen skulle jag säga. Ena dag är han lat, smiter från arbetet lite och andra dan kanske han är super pigg och framåt, den tredje dan kan han vara ett mellan ting medans den fjärde dagen nästan lite för stark. Ja så som jag uppfattat honom denna vintertid så är han ett litet allt av allt humör, man rider honom på det humör han känner sig på. Förstår ni vad jag menar? Men alla gånger är han väldigt gó och charmig.
Satt som sagt och klurade ut, vad skulle han tycka var roligt? och vilka dagar skulle det passa?
Riktigt Dressyrpass - ett lite mer noggranna ridpass i dressyren där både jag och han får jobba, skänkelvikningar, bak och framdelsvändningar. Vi gjorde nån skänkelvikning idag vilket är bra för stela hästar, de mjukar upp lite. Och ja, göra det "vanliga" i dressyren.
Uteritt- såklart när det är lite finare väder, kan vara bra för mig att se olika sidor utav honom då jag hört att han blir jätte pigg och lite stark när man rider i grupp. Dessutom gillar han att rida ut & jag också för den delen, det är jätte mysigt!
NH/Markträning- Jag tycker att det kan vara jäääätte tråkigt ibland, men Rodi verkar kunna det mesta och tycka det är kul så har lite lekar i huvudet som ja själv också skulle tycka var kul. Sen måste Elin lära mig/ oss(?) de där med att flytta frambenen;)
Markarbete/barbackaridning- Bara ha kul med bommar osv, träna sits och balans.
Rida i grimma/reprimma barbacka- skulle jag tycka var sjukt kul, och Rodi är en av få hästar jag verkligen skulle kunna göra ALLT på. Har ridit på honom 2010 väldigt mycket, och även lektioner för Elin och han har alltid vart den snälla killen som bara gör allt.

Sen finns det ju massa mer man kan göra men har insett nu hur långt inlägget blev. Har ni några ROLIGA övningar mm man kan göra på en häst som i stort sett kan det mesta och "bara" gör det?:) Dessa träningar jag lagt upp är ju inte så avancerade utan något de flesta gör till vardags.


ridning i stormen.

Stormväder idag, hörde jag rätt är denna stormen syster till Emil och heter Ida haha vilka namn!
Jag åkte ut till stallet iallafall och Eva hade mockat så jag slapp göra de, pyssla lite med Rodi och sen gjorde vi ett försök till att rida i Paddocken i detta vädret.
Idag var han jätte pigg och blev ganska stark emellan åt, jag personligen tycker stormväder-stelhär- samt stark här inte passar så bra ihop så vi gjorde det bästa utav situationen. Vi red på lite volter i tölt och galopp blev det också, direkt när allt gått  bra så hoppa jag av och gick in till stallet igen det kändes inte så bra att gång efter gång rida in i stora snömoln och man kunde inte andas heller. Slängde på han täcket och släppte ut han, gav han lite mat också:)
Hade planerat lite idag men kan ju säga att jag inte kunde full följa det eftersom vädret som sagt var helt hysteriskt. Det vart typ bara lite- om man kan säga flum?- ridning och massa mys och pyssel, jag nöjer mig lika mycket med de.
Om vädret blir fint i helgen ska jag kanske rida ut med Eva.
En halvful mobilbild på Rodi, föressten så hoppas jag på att vi kan få paketet till kameran snart,,,, vill ha den lagad!

Jag är normal& jag lever;)

Kommer troligen komma in lite mer icke- hästinlägg då och då nu när jag trappat ned på hästar( haha hoppas jag!) får se hur länge jag klarar mig, tur att min lillfis inte är långt borta alls... kan ju nästan cykla dit, fast det skulle jag never in my life orka;) Istället läggar jag in gym/boxning på lediga dagar.
Har klarat skolan ovanligt bra -hitills- är pigg och äter mycket bättre, skolan går fort på dagarna och tänka sig att lektioner kan vara roligt... flera dar i sträck? Ja jag är frisk och jag lever, ja.
Imorgon ska jag jöka mig upp till stallet och mysa med gammelman, tror jag skrittar ut ned för alé och upp för ''galoppbackarna'', blir dock inte så mycket galopp. Eller så rider vi lite i paddocken om det inte är en isbana, han är så himla stel så jag håller på att garva ihjäl mig! Sist sist jag red honom var en varm sommardag, vi red barbacka ned till sjön med mina föräldrar och hundarna och på träningarna var han inte stel alls:) Men han är verkligen en annan häst på vintern, kan dock förstå varför han är så stel.
Han är verkligen söt♥

Medans jag är igång och pratar om lite mer skola så blev jag ännu mer peppat nu till att få högre betyg (måste ligga över 200poäng!!!) för om jag får bra betyg och gjort mig förtjänt så ska jag ha med mig egen häst till gymnasium. Ska söka bidrag och en massa, nu är det ju dags att söka det preliminära och jag börjar bli en aning nervo inför nians slut...


2Hiss!

2 Hiss från 1 affär:

HV Polo bomberjacka

Snygg bomberjacka från HV Polo.

Fickor med dragkedja och lyxig brodyr.

Färg: Svart
Pris: 1095,00 kr 599,00 kr

skulle jag fått välja något från denne butik skulle jag lätt kamma hem denna med detsamma! I just love it! Allt med den är så himla snyggt och jag är helt kär, priset är helt underbart med tanke på hur billig den är på rean. Jackan är så himla snygg.
Klicka på bilden för att komma till länken!

HV Polo Crown schabrak

Schabrak "Cross" från HV Polos Crown kollektion.

Snyggt kvalitets schabrak med bra passform. Lyxig logga på vänster sida.

Finns i allround och dressyrmodell

Färg: marinblå, brun, grå Storlek: Full
Pris: 599,00 kr

Sjukt snyggt schabrak, skulle passa på de flesta hästar riktigt bra. Matchar med Jackan åvan och en hel del i min garderob så denna står högst upp på min lista över schabrak. Älskar de tjocka kanterna då det är riktigt snyggt att ha på islandshästar, loggan gör den ännu tuffare;) Tycker dock att de kan gå ned någon hundring, men egentligen så är priset helt klart värt det. 
Klicka på bilden för att komma till länken!
Denna affär(klicka på bilderna) får 3,5 av 5 utav mig då det positiva är att olika märken finns, men där kommer det negativa vilket är att det inte finns så mycket av varje och vissa priser är inte rättvisa.

Äntligen!!

Idag har vi fått inloggningsuppgifter så vi kan söka till de premiliära ansökningsval till gymnasium. Räknade även ut mina nuvarandra betygspoäng, och enligt mig själv så ser det bra ut... tror jag kan ha en ganska bra chans att komma in med tanke på de personer som kommit in på dessa gymn med lägre betyg! Räknade också ut på ett ungefär mitt sommar betygspoäng och målet är att hela tiden ligga över 200.
Några jag kikat på:
Wången
Dille
Vreta
Ökna(dock inte islandshäst,bara ett utifall)
sen nån mer jag inte vet namnet på

Önskeinlägg 2

önskeinlägg 2 (blogg.se)
Lägga in bakgrundsbild/ byta färg:
När du skapar själva bilden, så måste du se till att storleken är detsamma som bakgrunden. Ska du ha tex som jag har på www.islandsteam.blogg.se en häst på sidan så kan du bara kopiera vänstersidan och utgå från din bloggs storlek på sidan. Eller så bestämmer du storlek själv:)
När du är klar går du in på Skapa- Bild- Ladda upp bild, sedan trycker du på bilden och kopierar Bildadressen. Gå in på Design-Redigera stilmall. Längst upp borde du se body{, där under klistrar du in eller skriver in färgen du ska ha på bakgrunden

( om du inte vill att hela bilden ska täcka området) 
Här nedan ser du hur det kan se ut, efter # ska det stå den färgkod DU vill ha. När du lagt in bilden kan du besätmma om den ska vara över hela bilder, om den ska repeteras osv, jag har no-repeat; ( ej repeteras)
body{
background:#535353 url(BILDADRESS) no-repeat;
}

Kommentera om du undrar över något eller inte förstår.


Mössa till stallet...

Bakat lite kladdkaka muffins och stickar lite på min stallmössa.... blir nästan lite rädd för mig själv;)
Mysigt med egenstickade mössor i stallet när det är så kallt♥ Brukar ni sticka vantar,mössor, sockor osv till stallet? Min kommer bli en jätte härftig rosa färg, dock lite mildare rosa

Fick in en förfråga här förra veckan både på dayviews och bloggen om hur man lägger in headerpå blogg.se, skrev ett inlägg på Dv vilket tyckt uppskattas har fått in massvis med frågor om jag kan lägga upp tips, hur man gör ''si&så'' så ska sätta mig ned och göra de. Dock kommer jag lägga in det i första han på www.dayviews.com @Lyckobarnet - Ansök som vän för att se.


Sista terminen

Sista terminen innan jag förhoppningsvis flyttar. Hoppas jag hittar något bra sätt att plugga på, få upp motivationen inför skola& plugg och verkligen känna att det här handlar bara om mig. För en gångs skull måste det handla om mig, endast jag kan klara skolan på egen hand.... så är det.
När jag pratade med Elin idag så sa hon att jag kan söka in lite överallt och skriva en liten presentation om vem jag är, vad jag satsar på osv. och därav skaffa bidrag till tex ta med häst mm. Ska sätta mig ned och kolla på det där för som jag kommit fram till ganska länge nu är att jag inte vill sitta ett helt år och rida på ridskolehästar, skulle vara mycket roligare att ha med egen vilket Elin också pratade med mig om. Fick väldigt nyttig info om gymn. skolor speciellt wången då. Ska prata lite mer med henne, hon är så otroligt duktig på att förmedla saker måste jag säga och helt otrolig med hästar och kan så mycket!
Iallafall om det är någon/några läsare som funderar på att gå ridgymn INR ISLAND, så får ni gärna tipsa om bra gymnasium. Jag hade iallafall tänkt söka till Wången & Dille, men vill inte sitta och hålla på två och sedan inte komma in....vill va lite mer åt det säkra hållet ifall man inte kommer in;) och om ni har någon aning om vad jag pratade om detta med att ansöka om bidrag osv så får ni gärna kommentera nedan och skriva mer, allt ni vet om det..... så ska jag prata med Elin senare.
Min snygga Hv polo tröja.

Hööks:

Är det bara jag som längtar efter att lite nya saker på Hööks ska komma? Känns som allt på hemsidan/butikerna har funnits iår och man liksom redan har hunnit köpt allt, så väntar spänt efter vår/sommarkatalogen kommer ut!
Måste dock hålla fingrarna i styrd och vänta till allt kommit in på hemsidan då pappa betalar, så kan inte rensa hela butiken på en och samma gång hur gäärna jag än velat!

Jag tycker de brukar komma med en hel del snygga saker, och nya märken som verkligen har bra smak. Därav är kvaliten lite sämre, men jag har så länge jag minns köpt på Hööks så kommer fortsätta med de. Kläderna håller länge beroende på hur försiktig man är med dem, är man som jag och köper skor därifrån så dröjer det inte länge förrns de är sönder igen så det är lite olika från produkt till produkt! Annars är det bara positivt från min sida, priset på det mesta är helt okej.
Kom till Hööks hemsida direkt genom att klicka på bilden.

Önskeinlägg- film

Önskeinlägg- Gammalt videoklipp när jag rider.
8Juli 2010- Hittade endast denna som är ''gammal''. jag & Snerra i galopp upp för alen. haha känns so det bara blir gamla inlägg nu av någon anledning xd.... Jag gillar min fina min i slutet också;))

Ródi♥

Idag åkte vi ut till Norberg, ca -14 grader!
Satt upp på finaste Ródi för första gången sedan sommaren 2010, han var lite annorlunda och lite stelare men det var jätte kul. Vi red först lilte inne i paddocken och sedan red vi ut och galopera och så, då vart han lite annorlunda och piggare än vad han var inne i paddocken:)
hehe han kändes inte riktigt som när jag red honom -10 men jag känner igen honom så väl fortfarande, så snäll och go!
De har gjort jätte mycket på gården sen sist jag var där, byggt en stor paddock och rundkorall. Gården är jätte fin och mysig. Pratade ganska mycket med Elin, skulle kunnat pratat och frågat om saker i timmar men så lång tid hade jag inte haha... Det var lite nervös ändå att komma dit fast jag känner dem sen några år tillbaka och jag känner även Ródi, jag är fortfarande jätte nervös och blir lite osäker i min ridning när ''nytt'' folk kollar när jag rider men det brukar släppa efter ett tag:)
Och hundarna träffade jag såklart också, lika glada och spralliga som vanligt! kommer ihåg hur mycket jag brukar gosa med de, lera följde med mig och Snerra och bada en gång... haha heelt galen;) sprang fram och tillbaka mellan mig och mina föräldrar.
Eva berättade att hon som köpt Snerra ( hon jag red den sommaren tillsammans med Ródi) ska säljas igen då ägaren ska avbelasta med hästar helt och hållet, hon va/är så fiiin den svarta hästen...♥
Jag&Ródi- sommaren 2010. Vad liten jag va xd Här hade vi vart ned till sjön om jag minns rätt...
Min farbror(som typ aldrig sett en häst, men som absolut inte är rädd) och min pappa var med den gången, så det är min farbror som tagit denna bild till hans gamla tjej i thailand haha!!

Läsare:

Har bestämt mig för att ha kvar denna blogg, kommer smått uppdatera lite då och då när jag känner för det. Har lite hemlisar på G, så sjukt taggad! så ni får hålla utkik på bloggen. (kanske ni redan får veta det imorgon)
Om allt går som det ska, kommer bloggen bli helt omgjort, dock bilder osv men tror jag kommer behålla en del då jag troligen inte kommer ha någon speciell ide;)
Ni får jätte gärna komma med önskeinlägg, om ni vill veta något osv.

Bloggen kommer troligen bli ganska tråkig framöver, men när jag uppdaterar, skriver osv så ska jag tänka igenom inläggen så det blir någorlunda intressanta. Hoppas ni stannar kvar till jag gör en ''come back'' på RIKTIGT:)
Hiss- Från Horze

Horze Active helskodda ridbyxor, dam

kr 479,00

Beskrivning:
''Horze Active helskodda ridbyxor, dam färg Vit
Damridbyxor i stickad bomull med normal midja. Två framfickor med blixtlås och benslut med kardborreknäppning. Helskodda med Daewoo® skinn i matchande färg. Elastisk linning på insidan med Horze-logo. Mässingfärg på alla detaljer som t ex knappar.''


Min åsikt:
Denna ridbyxa är helt klart en stor hiss från min sida, skulle lätt kunna klicka hem dem på direkten. Jag älskar helskodda ridbyxor och dessa verkar verkligen jätte bra! Priset är helt okej det också, dessutom är jag lite småkär i Horze haha:-)
Horze Active helskodda ridbyxor, dam


Kära läsare....

OBS!!!
INGA bilder på min blogg eller som överhuvudtaget ägs av mig får INTE tas/kopieras osv. Vänligen respektera detta om inget annat sägs, lyds inte detta kan ni bli anmälda för bildstöld. Dessa bilder är tagna & ägs av mig om så inget annat säg!
Hoppas alla förstår denna lilla text i fortsättningen:-) kram

tusen tack mina läsare!

Tack för alla fina kommentarer, det gör en så himla glad. Jag kommer inte vara så aktiv här på bloggen längre, kanske låter lite ologiskt med tanke på hur många läsare jag fått... men detta är för mitt eget bästa:)
Jag mår toppen idag, aldrig mått bättre. Men tar lite avstånd, kanske jag bloggar om något annat idag eller inte alls? vem vet, ni får hålla utkik!
Ni som följt mig länge kanske har hört talas om en häst jag red för några år sedan- Ródi- ska åka till honom någon dag framöver... åh vad jag saknat honom:)

Jag har haft redan från första dagen en dålig start på 2012, men nu ser det ut som att de kommer ändras... trots motgånger så känner jag mig så himla fri och glad idag, har inget att vara ledsen över och går stolt med huvudet högt:)
Hoppas ni får ett fortsatt gått år, detta är inte det sista ni hör av mig;)


Nått man inte tackar nej till!

Allt hittar du här inne! REA

Nicole - Formsydd dunväst, dam

-60% kr 436,00 - kr 1.090,00

Beskrivning
''En feminin väst som passar både en sportig eller en mer ledig stil. Den här västen är ett "måste" inom ridsporten och matchar bra med pikétröjan Sandra eller tröjorna Norah och Kelly. Västen är försedd med en avtagbar huva och är 3000/3000 vattentät och vindtät med andasfunktion för att fylla alla kraven för en äkta dunväst. Tunn polyesterstoppning, 100% polyester yttermaterial & foder''
Västen hittar du här! Tycker den är så himla snygg, skulle absolut inte tacka nej till denna. Älskar allt med den, formen, färgen och loggorna. Den är to die for. Priset är helt okej, skulle lätt klicka hem den och kanske jag gör det? Problemet är då att jag redan har massa västar men.... :-)
Nicole - Formsydd dunväst, dam

Sandra - Pikétröja, dam:

kr 139,60

kr 349,00

Beskrivning
''Pikétröja, dam 97% bomull, 3% elastan''
Denna passar med västen åvan, tycker den skulle bli även jätte fin på tävlingar osv. Många fina färger på hemsidan, älskar loggorna och tycker det är riktigt snyggt att det sitter en på ärmen också:)
klicka här för att se den!
Sandra - Pikétröja, dam

Norah - Munkjacka, dam:

kr 239,60

kr 599,00

Beskrivning
''Munkjacka, dam 85% bomull, 15% polyester''
Den andra tröjan som passar till västen, det som jag gillar mest är loggan på ryggen. Ett + är att det inte blir för mycket av allt heller, den ser jätte mysig ut och skulle mer än gärna gå runt i denna!
Tröjan kan du hitta här!

Början till nu- sammanfattning

Hur jag fick mitt intresse för hästar & hur jag hamna hos islandshästar:
Efter mina år på brottningsmattan hade jag tröttnat på de och la även innebandy och fotboll, idrott,boxning,simning och allt jag gick på åt sidan. Gjorde absolut ingenting i några månader men började prata ganska mycket under den tiden med min mammas kusin Victoria som rider, vart lite småintresserad då några i min klass också rider så blev tipsad om en gård och började rida privatlektioner för Carolina Hallberg på islandshästen Thrulle, en jätte stor häst!
Jag red dock när jag var mindre på ridskola men slutade pga mina föräldrars intresse.
Iallafall så lärde jag mig snabbt, efter 3 månader hoppade jag terräng med Thrulle, hoppade ett hinder på ca1 meter och vi vart så chokade över att båda kom över minns jag! Dock ramla jag av några meter efter.
Under ca 3 månader lärde jag mig galopera,hoppa, vi åkte iväg på tävlingar som jag fick hjälpa till på och fota.... Tills den dag Carro skulle åka till island.
Då fick jag klara mig själv och hamnade utanför skinnsberg, blev medryttare på ett vbl-travare Rick Hamlet f.1996, väldigt speciell kille som var jätte snäll men lite utav en ''problem'' häst i början. Lärde mig hantera hono och mitt intresse för hoppning kom till liv, vi hoppade 80-90 hinder och sedan var det dax för min första hopptävling i Bysala! Vi hoppade 50cm, var jätte nervös då Rick aldrig kommit igenom en hel bana i hela sitt liv. Nån dag innan hade vi åkt och tränad vilket inte gick så jätte bra då han var rädd för speglarna osv.
Vi fick 1rivning och 3 vägringar därav blev diskade, men vi hoppade dock hela banan med Annas(ägaren) syster som hjälp över, efter detta hinder började han stegra men vi kom dock igeno banan!:)
Efter något år på Rick hamnade jag på ett mycket nämre ställe i Bastmora, började rida shettisen Anton och vbl Peak lite mer än ett år, tills Anton skulle hem till sin riktiga familj då han bara var foderhäst och Peak åkte iväg på sommarbete.


Kunde inte hålla mig borta från hästar och bestämde mig för att återigen ville börja med islandshästar, satt i val och kval hela tiden och tyckte det var så himla jobbigt!
Bröjade sätta igång Snerra, en lite svart islandshäst som jag skulle rida igång för försäljning. På kanten red jag även Ródi ibland. Tränade reglb. för Elin Vidberg som äger dem och vi planerade att köpa henne då vi verkligen klickade och passade så bra ihop. Åkte dock på Grällsta ridläger 1 vecka och när jag kom hem skulle en komma och provrida henne, så jag kollade hur det gick och sedan var hon såld. Red Ródi ett tag med en annan tills deras familj tog honom på helfoder.
Red inte på mer än 4månader, tills jag följde med min kompis Benjamin till sitt stall. vi var där i 4 dagar och då fick jag börja rida hästen Jansdelight även kallad Janne, 14 årigt halvblodsto på 1.80, provred och började rida henne. Började träna på henne, red lektioner och åkte iväg osv. vi hade jätte kul tillsammans!
Tyvär var hon ofta halt och slutade rida där pga pågående skillsmässa som dock inte blev av.
Red henne väldigt länge, red även unghästen blondie emellan åt.
Jag& Janne och Jag& Blondie
Letade och letade, provred hästar som jag inte riktigt passade med.Vi kollade återigen på att köpa häst, vi provred men jag bestämde mig för att jag vill hålla på med islandshästar...IGEN! Blev tipsad av min fasters kille(mina kusiners pappa) om en gård, vi åkte dit och där är jag kvar än. Trivs som fisken i vattnet, och beslutat att islandshästar ska jag hålla på med och INGET annat! Det är det roligaste som finns!! Här har jag vart med om ett riktigt äventyr, lärt mig rida alla sorters olika hästar. Hade svårt ibörjan när hästar åkte och kom då man blev fästa vid dem men nu är jag van och lärt mig så otroligt mycket:) Får rida olika hästar hela tiden, så kul!
Har hoppad fram och tillbaka mellan storhäst & islandshäst under årens gång men nu vet jag vart  jag hör hemma ochdet känns så sjukt bra!!

Ny design

~så icke hästinlägg som det bara kan bli!~

Den nya designen borde synas
på era skärmar nu, dock inte på min men det tar ett tag för datorn att uppdateras så får kolla hur den ser ut på stilmallar. Ett tips till er som vill fippla med design, sätta in koder, ta bort, göra om osv. Skaffa en TESTBLOGG ifall allt skulle försvinna på eran riktiga blogg. Mycket smartare om man inte vill förstöra sin design:-) och jag är smart. Är ganska nöjd med själva designen men har fortfarande lite saker jag vill ändra/fixa
Medans jag är igång och skriver om ett rent icke hästinlägg - vilket jag nästan ALDRIG gör- så kan jag passa på att säga att jag inte har en aning om vad det är med mig och nattbloggning, det bara flödar ideér.Ridning

Vad jag skulle vilja göra mer iår:
När jag rider islandshäst så rider jag gång arterna skritt, trav,tölt och galopp alltså oftast 4 gångare. Man glömmer lätt bort att vissa hästar har en till gång art som heter Pass eller flygande pass, jag är nästan helt oerfaren utav gångarten fast jag ridit islandshäst i några år. Tror jag ridit de enstaka gång och senast var igår i Bastmora hos Lolo på Júpiter, det var riktigt roligt och man kände sig riktigt ''mäktig'' när man flög fram då det bara var vi som hade 5gångare. Det är något jag skulle vilja göra mer utav iår, och lära mig förstå alla islandshästens gångarter ordentligt, allt blir även mycket roligare att läsa in när det är något man är intresserad utav!
Tycker det är jätte svårt att veta när det är pass, men det är väl en lärosak?:)


Bildkälla: Google
Hästen heter Embla och är från DanmarkSå glad för din skull, du kommer trivas som fisken i vattnet♥

Både bra & dålig dag

Underbar dag, snö och solsken!
Jag & Fanny red ut på Bliki och Atlas, hon fick rida Atlas som hon länge velat. Hästarna var lite extra pigga idag då de stått ett tag, Bliki var så himla duktig och jag är verkligen jätte nöjd med tölten tror till och med att den var bäst idag utav alla gånger, såå himla fin jag är jätte stolt över hela turen som gick fantastiskt bra.
Altas vill gärna galoppera så Fanny fick vara ganska bestämt vilket till en början kanske var lite jobbigt och svårt då hon inte riktigt våga ta i tygeln, känner dock igen mig mycket men efter praoen på Forsen så är jag mer säker i ridningen, i alla fall så bytte vi häst ett tag så kände jag efter hur svårt det var att stoppa honom vilket inte var svårt alls att få ner han till trav och så passade jag på att visa Fanny hur hon skulle göra och hon måste våga. Sen bytte vi tillbaka och red hem igen, så vart inte så lång tur då tålamod föll till botten. Vi kom hem med glada miner hur som helst:)
När vi kom tillbaka gav jag hästarna lite mat och morot, tog ut de och tog in Frami & Throttur... Haha såg så himla kul ut när jag gick med båda brevid varandra, Throttur vart så himla mycket större än lilla Frami som såg ut som en myra till skillnad haha xd
Tog ut broddarna på T, som satt satans hårt!! och sen borsta vi och pyssla om Frami, de uppskattades även denna gång... vi tog ut och skulle fota mig och han men då har min kamera för typ 7 tusen pajjat! Åååh så arg och ledsen jag blev men blev gladare efter att jag setat i boxen och pussat på Frami som samtidigt fick en välförtjänt morot. Aja, hoppas innerligt att vi hittar kvittot så vi kan skicka in den om den inte fungerar inom kort... annars kommer det kosta väääldigt mycket pengar''/ Synd då vi verkligen hade planerat att fota idag och hade tid också. menmen.


Bastmora

B  A  S  T M  O  R  A

Ska skriva ett lite längre och mer välskrivet inlägg nu när inte Fanny sitter och hänger på mig;)
Som sagt så åkte jag och Fanny till Bastmora kl 10, där väntade vi i ca en timme tills fler som skulle rida ut med oss kom. Sedan kom Lolo och vi plockade in hästar jag fick Júpiter, en rolig men väldigt speciell häst. Har dock ridit honom förr när jag red varje vecka hos Lolo.
När vi väl kom iväg var vi en grupp på ca 8pers och vi red ''Ber&dalbanan'' vilket verkligen lever upp till namnet. Under den första halvtimmen så förstod jag inte riktigt vad det var så kul och varför de döpte de till den, vi galopera över snötäckt åker och längs vägen och tölta. När vi kom in till skogen så dela hon upp oss för vilka som skulle köra banan själva och tillsammans, Lolo galoppa iväg med två andra tjejer som inte är så vana och gjorde upp själva spåret så vi visste vilka vägar vi skulle ta. Sen var det en tjej som red iväg själv, mmin och fannys hästar blev som tokiga när de insåg att alla galopera iväg. Det såg inte så farligt ut så vi skänkla på och med rusande fart var vi igång, upp för backen och svängar hit och dit....samt grenar och granar som daska till och rätt ofta och gav oss en rejäl dush så lite blöta vart man allt! Var som att åka vilda musen på Gröna Lund, och nu menar jag allvar haha.
Efter banan så red vi på raksträckor och lite större vägar inne i skog och mark men fick rida en längre tur då både nosgrimma och spön tappats. Here we go, på raksträckorna fick jag komma fram i Pass eller rättare sat jag och lolo... riktigt kul då jag inte är van vid de:) Först galopp, bromsa in och sedan skit kul pass.... och..... GALOPPRACE!! det gick undan.
Iallafall så har ja haft en super kul dag men blev dock ingen tur upp till hästarna då vi åker imorgon istället:-)
Bilder på Lolo från en tävling förra året,bilderna blev dock inte som jag tänkt.


Bastmora- Júpiter

Inte hunnit bloggat idag.
Idag åkte jag till Bastmora och red på Júpiter, vi red ut på 'berg och dalbanan'' det var sjukt kul, massa svängar och fullfart i galopp! Upp och ned och ja, skriver mer om det sen när jag har tid. Jag och Lolo passade en sträcka och det var skitkul. Júpiter var riktigt duktig:) Sen efter passen körde vi typ galopprace och min och lolos häst tävlade mot varandra... haha skitkul.
Vi var ungefär 8 st som red.
Som sagt, skriver mer sen... Fanny börjar bli uttråkad;)
en ful bild på mig, bara för att jag aldrig lagt upp nån sån bild på bloggen...


-

Blir snart upphämtad för en tur hos Lollo i Bastmora,  dax att förbruka hälften eller hela presentkortet vem vet.
Och om bilen vill starta sen så blir det en tur till stallet också, lär isåfall vara riktigt trött ikväll så man kan somna gott och för den delen lite tidigare.

Vanlig dag

Statiken bara går upp och går upp, riktigt roligt faktiskt! Imorgon blir det stallet, på fm. åker jag kanske först och förbrukar mitt pressentkort hos Lollo och sen blir det stallet... eller bara stall. Iallafall så kanske det blir några tidsinställda beroende på hur jag gör och hur länge jag blir kvar:-) Jobbat en hel del på designen men velar fram och tillbaka, ska lägga ut mig testblogg inom snar framtid så ni läsare får bedöma själva!
Det tar längre tid än vad man tror när man heter Elin och inte är nöjd med nått;)
På den väldigt väldigt suddiga bilden ser ni en utav unghingstarna som går runt med en pinne i munnen, kastar runt med den... men sen när en annan häst kom så tog han pinnen i munnen och sprang iväg i rusande fart med den andra hästen bakom sig så var ju bara tvungen att ta fram mobilen och ta ett kort med sämsta resultat. Men det såg riktigt roligt ut!

Ny header?

Jobbat på en ny header, vad tycks? Ska jag byta till den eller ha kvar den jag har, kommentera!


Helskodda ridbyxor?

Nästan hela min ridgarderob består utav helskodda ridbyxor, jag rider nästan alltid med helskodda. Man glider i lika mycket i sadeln utan får ''bättre grepp''. visst, vissa kan vara jätte osköna och stela som nya, men när man ridit in ridbyxorna så är de väldigt sköna. Har ridit med oskodda nån gång tror jag, det var inte min grej! Jätte osköna, men vissa känner ingen skillnad mellan dessa två och bryr sig inte så mycket om det.
Ett till plus för helskodda är att de oftast brukar vara snyggare, har enn par svart vit rutiga med svart helskoning i garderoben AS SNYGGT:-)

Vad rider ni helst med? Helskodda eller oskodda ridbyxor?
~hittade en exempelbild på google~

Mitt i natten-

Kikar på lite tävlingar och för varje klick så liksom pirrar det i magen, känslan av att jag kommer vara på banan så mycket det går detta år.. ganska skrämmande, med tanke på att folk kollar på en när man rider.
Har inte skrivit om detta i bloggen tidigare men om allt fungerar mellan mig och Frami så kommer vi kanske ställa upp på en lätt tävling i februari, men jag har vart så positivt inställd med honom sen första gången jag såg honom så det bara pirrar i magen och jag får ett leende på läpparna när jag skriver om Frami, han är helt underbar och speciell! Hela jag skiner upp, det är något med honom som känns så positivt, även fast jag inte känner honom så bra.
Iallafall så kommer vi nog rida en hel del lektioner för Frida, även en anledning till varför jag borde vara helt gaalen över att skon inte blivit påslagen än men jag känner mig väldans cool, ovanligt nog. Men det finns inget att skynda sig till när man bara kan använda den tiden till att mysa,pyssla och pussas♥ De förtjänar han.
Jag är inte mycket för tävling men efter min första tävling på forsen så tyckte jag att det inte var så farligt som jag trott, helt okej faktiskt!:)

Hoppas vi kommer iväg på nån iallafall:-)


Läger 2012

I sommar ska jag iväg på ridläger eller något annat intressant läger, islandshäst såklart men vet inte riktigt vart. Skulle vara jätte kul och intressant att åka på något som har lite inrikning på NH osv. jag vill mer än gärna lära mig mer om de och se hur folk tänker kring olika situationer. Så synd att just sådana läger är oftast väldigt dyra och det är sällan som jag sett att man kan bo på stället, men hittar man ett läger man verkligen vill åka på som har att man kan bo på det stället så är det nog värt pengarna. Jag skulle lägga (eller mina föräldrar^^) skulle lätt lägga ut de pengarna som behövs för det! Tänk vad häftigt att sitta på en häst i bara halsring tex. att lära sig jobba från marken osv. och jag som vill lära mig mer om unghästar har ju en bra chans då också för att se hur man kan jobba utifrån det man lärt sig.
Detta år ska jag vara på Frida när hon ska träna unghästarna så jag får vara med och se, så kan hon berätta både när hon tränar från marken och stegvis uppåt... om det är någon på gården som är tillräckligt gammal. Har ingen aning faktiskt:-) Nej men det jag vill lära mig mer om är alltså NH & unghästar, har faktiskt mycket dålig erfarenhet av unghästar än vad folk tror även fast jag ridit en del.


Lorenzo film

Film från Globen Horse show 2011, Lorenzo.
Han är så otroligt duktig och man bara sitter på läktaren och tänker'' wooooow'', det är bland det häftigaste jag sett!

Man får inget gratis

Gick inte så mycket bättre idag med Aurora tyvärr, hon skaka och betedde sig konstigt fortfarande. Hon har dessutom en baksko som sitter löst så red inget idag, vi tränade i repgrimma istället för att se om jag fick nått igenom ibland var hon jätte duktig och fick mycket beröm och såg så nöjd ut. Resten utav tiden... ja..... åkte jag kana efter, och hon gjorde massa andra saker som jag inte tar upp här. Så tråkigt att hon fortfarande är såhär, ja känner mig helt misslyckad men så fort hovslagaren kommer så ska jag fortsätta med henne och se till att vi kommer på rätt spår igen för hon är ju en riktig pärla!
Skulle rida Bliki eller nån häst efter men tiden räckte inte till, men jag är jätte nöjd över det som gick bra och de ska vi vara:) Ja sånt här tillhör hästlivet, en häst är ju inte självgående och alla har dåliga dagar och vi får bara göra det bästa av situationen.

På väg hem åkte vi och satt upp affisher för boxningen, då stanna polisen bakom oss men kom aldrig ut så vi åkte vidare och efter ett tag hör man sirenerna eller vad de är och blåljusen, inte nåååå pinsamt alls xd Körförbud på bilen, 2012 kan inte börja bättre(y)

Bild på Atlas.


inväntar skjuts

Jobbat inne på min ''test-blogg'' på lite ideer om bloggdesignen, har inte påbörjat header eller något liknande bara lite smått och gott:)
Åker ut till stallet när min kära pappa har vaknat vid ca 2 tiden och så tråkigt väder det är! Snön kunde ju fått vart framme några dagar till tycker man för jag verkligen hatar regn.
Vill tacka bästa Frida Holmgren för allt hon gjort för mig sen första start i kungaskogens islandshästar. Fått ridit lektioner, gått på kurs och får rida på hennes vackra hästar. Flowers to you♥ Tror dessa månader jag har kvar i stallet kommer bli minnesfulla, kommer dock inte försvinna för alltid.... kommer sakna alla när jag börjar gymn.


Skillnadsbilder- Aurora

Kollade igenom bilderna och såg att aurora var med på en bild på sidan, man ser dock inte så mycket men ni kan ju se skillnads bilderna. Den översta bilden är från idag och den understa bilden är från när hon kom till gården och jag tycker det är en ganska stor skillnad med tanke på också att hon inte blir riden så många dagar i veckan som hon skulle behöva... så synd att jag inte hinner/kan åka ut alla dar.
Ser ni nån skillnad eller ska jag skaffa fram en annan bild?.

Hon är en väldigt sprallig och glad tjej, det är väldigt kul att få se henne gå mot mål...eller ska jag säga springa?;)

Bild på den nya hästen:)

Frida har fått en ny häst till stallet, passade på att gå ut i hagen när det var ljust för att se vad de var för filur som kommit. Riktigt gullig faktiskt och väldigt nyfiken, han gick efter mig som en liten hund.
Såg så nöjd och belåten ut så och bra på bild gör han sig också;-) Han verkade va riktigt bra polare med Atlas om jag såg rätt, hehe. Han heter Fylkir( om jag fick för mig rätt)

Dagens åktur till stallet

Åkte ut till stallet idag, det snöade något enormt mycket och igår var det snus torrt!
Fixade allt i stallet sen tog jag faktiskt ut kameran och fotade så gott det gick medans det inte snöade så jätte mycket.
A  U  R  O  R  A
Redan när jag skulle ta in henne från hagen var hon stressad och gick på mig. Sen höll hon på ganska mycket och idag gick det verkligen inte bra att rida! De gick så dåligt som det bara kan bli- inte riktigt men jag kände så- hon var stressad, rädd för saker och så. Jag hade en liten tanke på om de hade smällt raketer men släppte de då det är ett natur skyddat område.
Vi jobbade på en volt i tölt och försökte ställa henne, det gick fantastiskt bra- jag gick in i mitten och använde mig av en stor volt där- men så fort hon blev rakställd tog hon bettet och sprang iväg och alla chanser hon fick så försökte hon springa iväg, blev rädd för saker och var bara allmänt konstig. Såhär har hon aldrig bettet sig förut, ställde in henne i boxen och när pappa kom ringde jag Frida. Några hade tydligen skjutit raketer och hästarna hade blivit jätte rädda eller nått sånt... inte så konstigt att hon betedde sig så. Stackarna:-( Aja, vi får ta nya tag och hoppas att hon släppt det tills nästa ridpass, då hade jag tänkt att bara rida och bara låta henne gå fram så hon släpper dagens ridpass... eller om vi bara tränar i rep, vi får se.
Hur som helst så är hon så söt fast hon är lite uppspelt;) Sockerpärlan!!
Bilder från idag, har en helt drös till men försöker lära mig att spara bilderna till andra inlägg;)
Rodi frà Holabaki

Rodi frà Holabaki

''Rodi frà Holabaki -89                          (Rodi=Röd)

e. Skandall frà Hjallalandi

u. Siggu-Raudka frà Hòlabaki

4-g med vilja och kapacitet. ''


Tänkte skriva lite om Rodi till min länk om honom på sidan i menyn.

Sommaren 2010 red jag en liten svart islandshäst vid namn Snerra från Musö, hon skulle ridas igång för att sedan säljas. Började då rida Rodi lite då och då, på lektioner för Elin Vidberg -Ägaren- på även honom. Snerra såldes senare och jag red lite på Rodi då tills att en annan tjej tog henne på helfoder och mer vet jag inte vad han har gjort sen jag försvann.

Jag saknade såklart honom väldigt mycket ihop om att han skulle komma hem...


Den 9februari 2012 möttes vi återigen, drygt 1½ år sedan jag vart på gården. De sa att han var en helt annan häst på vintertid - Jag har bara ridit han på sommaren- och han börjar bli ganska gammal, och så började det. Red i paddocken och tänkte, hm... är detta verkligen Rodi då han var seg och stel men när jag red ut så kom hans riktiga jag fram, lilla myskillen! Och nu ska jag rida honom nån/några dagar i veckan vilket känns skönt.


Gården heter Karsbo Gård, JÄTTE fin&mysig gård... har alltid känt mig som hemma där, trevligt folk, man får alltid ett vänligt bemötande och framförallt roliga hästar. Duktiga Elin som ger lektioner, tränar hästar osv. Så jag är superglad(!!) över att jag hamnade här tillslut:-)

Karsbo hemsida, klicka här

Bilder från juli 2010, jag & Rodi på lektion för Elin Vidberg. Den andra bilden är också från-10, när vi hade vart och badat i sjön!


2012!!

Mål för detta år.
Jag har väldigt mycket mål att uppnå, mycket handlar om mig själv och hur jag ska förbättra mig själv som ryttare och person. Hur jag kan göra för att få bättre betyg i skolan, och samtidigt satsa hjärta och själ på hästarna. Jag har en otroligt stark känsla att om jag kämpar för det jag vill så kommer jag få ett fantastiskt år och få många glada skratt!
- Ska satsa extra mycket på de hästar jag rider regelbundet, ta så mycket lektioner jag kan för ''the boss'' och även övriga.
- Ska börja rida på Forsen en gång i veckan, kanske nån gång att det händer att jag tar med mig häst nån lektion? Ja vem vet.
- Ett mål jag verkligen vill uppnå är att börja tävla, då jag efter min första tävling på Forsen tyckte det var sjukt kul. Men först måste ja uppnå alla mina andra måsten & mål för att komma till ruta 1.
- Höja mina betyg så gott det går
-Komma in på den skolan/skolorna jag vill dvs. Wången, Dille osv.
-Sköta Skolan och se till att skoluppgifter & läxor blir gjorda.
- Bli mer positiv till saker och ting, bli en trevligare person helt enkelt:)
-Få en bättre förståelse för hästarna och ''knyta mig ann'' en eller fler hästar som jag är redo att göra allt för♥
-Alltid försöka ha bloggsuget i högsta hugg, även fast jag inte är i stallet.

Orkar inte skriva mer, men det är ungefär vad jag har tänk. Jag kommer inte ändra mig som person, men jag tror säker att jag kommer göra det när jag får träffa nya människor och ta del av fler saker, dock på ett positivt sett dvs. gladare, öppnare och positivare. Ready for fight, but on the god way..
Ska jag vara ärlig så har jag vart över extas för detta år, vill göra så mycket men har tänkt väldigt väldigt högt som tex tävlingarna. Det är inte bara att hoppa upp på Frami och rida in på banan, det krävs mycket jobb bakom som jag är redo att ta. Vi kanske inte hinner komma så långt med träningen och kanske ev nån skojj tävling, det beror ju såklart på hur vi fungerar tillsammans och hur bra allt kommer gå:-) Spännande!

Nu ska jag snart sova, fast det är nog ingen idé när musiken dunkar så huvudet spricker och folk är kvar....fortfarande. Haha och jag vill bara sova och ta det lungt. Har vi sån jätte tur så kan pappa fota imorgon (om jag inte ska rida ut).

Bild: världens bästa pappa på unghästen Blondie♥