Körning och träna Gambri

Fullt upp hela tiden känner jag, naturbruk på fm och köra storhäst på em. Jag körde Daimos, kulkul.
Vet inte hur jag aka kunna hinna med allt idag men vid 4 ska jag ner och äta, sen vänta till klockan 6 för då har jag bokat ridhuset... Ska träna frihetsdressyr med musik och lite så.. Har härliga bajs vänner som hjälper till:)

Vid 6 är det även grillning plus handlingsresa nån gång efter och så är det ju Valborg också... Blir Inge mer uppdatering idag för nu ska jag gå och dö


Laddad Gambri

Gokväller! Hade gjort ett videoinlägg imorse men det ville som vanligt aldrig ladda. Det är Måndag vilket betyder sovmorgon till 10, duktig som man är satt jag och plugga isländska en timme innan. 
Det är så sjukt mycket plugg nu sista veckorna så det är helt sinnes sjukt... 
 
Dagens Gambri var taggad, pigg och laddad. Vi skritta fram i paddocken och sen blev det en uteritt med hela gänget och Berit. Vi hade mycket tölt arbete idag, fokus på att hästen ska bära sig själv och en väldigt bra övning för både bärighet och lydnad är att man rider en gångart(i det här fallet tölt eller trav) på led, sedan ska den längs bak i ledet rida i ett kontrollerbart tempo med en häst som bär sig själv, rida längst fram i ledet. Jag var väldigt spänd och hade ofta tyngen i stigbyglarna då jag blir så himla nervös när man är så måna och hästarna blir så peppade men det gick faktiskt bra, Gambri vart såklart också spänd då jag var det men när jag väl kunde slappna av och inte fastna i handen när han låg på så var han väldigt mjuk och fin. 
 
I traven tänkte jag bara "shit" och det var inte bara för att jag höll på att studsa ur sadeln utan för att han hade sån aktion i stegen, stor och luftig trav!
Blir så glad när jag rider och pysslar om Gambriboi och idag när jag var bland molnen och tänkte gick jag förbi stallet och kramade han i boxen. Fina killen<3
 
 

Bilder

Nu blir det många " sitter här och pluggar-inlägg", tråkigt men sant. Precis blivit klart med ena arbetet och tar mig en paus så redigerar lite bilder från tävlingarna. Så himla trist väder period vi är i just nu, men vi går mot ljusare och soligare tider så det är bara att hålla sig kvar.
 
Taskigt väder så bilderna blev verkligen inte bra kvalite.... men så kan det gå ibland;)

Fortsatt tävlingar

Inne en sväng och värmer mig medans det är lunchpaus från tävlingarna. Många fina och duktiga ekipage ute på banan idag! Carro ska tävla på Gandalf i femgång direkt efter så ska fota dem och ta hästen när hon ridit klart då det är domarutbildningen så nu är det inte 3-5 domare utan drygt 26 styckna domare;) 
 
Direkt när jag kommer in sen så ska det pluggas,har genetik, 2 idrottshäften + sex å samlevnads uppgifter som ska in. Visst låter det roligt. Har isländskan också men den får komma i andra hand. Så svårt att hinna med att när man inprensip går i skola 24/7, men man lär ju ligga i... Har ju såklart alla bilder från tävlingarna denna helg som ska redigeras.
 
 

Att tänka på vid frihetsdressyr

Täntke ge lite tips när/om ni tränar frihetsdressyr. Det allra viktigaste när du tränar, oavsett lös eller med ledrep så ska hästen veta vars du är, hästen ska vara ställd innåt mot dig. Detta kan vara lite svårt i början, därför måste du kunna läsa av hästens kropps språk som jag hela tiden tjatar om. Läsa av öron är ett bra exempel! Jag brukar om jag inte känner hästen väl, börja med ett rep som jag bara håller i... repet är helt löst men just för att lära hästen i början vad som är rätt. När dem blir ofokuserade betyder det oftast att "åh hej kompis, eller åååh gräääs" vilket dem då kan vända huvudet och vips så är hästen borta. 
 
Nått som också är väldigt viktigt att tänka på är att likaså som vi människor har våran "bubbla" så måste vi tänka på att hästen också behöver få behålla sin "bubbla". Varken vi eller hästen ska göra intrång. Har man en häst som gillar att gå nära så använder man sig av olika övningar så som att den skall flytta framdelen, helst utanför varandras bubblor för att sedan bara kunna ge ett kommando för "nu är du för nära". Det är så sjukt viktigt då vi tycker att hästen inte får komma få nära oss, men vi får komma nära hästen. Man måste liksom kompromissa så funkar allt:-) Sen kommer man ju innan för bubblan ofta när man tränar trick och så, men så länge man respekterar så kommer hästen gå med på det. Det märker man oftast om hästen spänner sig, trycker ihop sig och lätt blir stressad. 
 
Likaså att har man en väldigt godisglad häst ska den absolut Inte få vilja "rycka" godis när den vil utan huvudet ska vara en bit ifrån dig och när Du ger den godis, det är Då det är okej. Risken för en tiggande häst och mulen överallt är  väldigt stor, så där brukar jag vara noga med att sätta stopp. 
 
Här var tre tips att tänka på, kom ihåg att ha kul:-)
 
Denna hästen på filmen är otroligt lyhörd och vet verkligen exakt vad den ska göra, riktigt bra exempel på tillit måste jag säga... ser så kul ut!
 

Jag bara pluggar och pluggar, exakt varje dag...

Hej! Just nu sitter jag nere och håller på med isländskan, har haft massa annat så har struntat i det totalt. Kan grunderna osv men nu när det kommer till grammatik och det var  över 40 sidor beskrivande hur det ska böjas osv... svaga och starka ord och allt vad det nu är. Vem kom på den isländska grammatiken? Usch vad hemsk. Jag vill bara dö.
 
Fy tusan, det här gjorde inte min dag bättre så läser på lite fraser i stället så kanske min hjärna orka jobba igen. En helt vanlig Lördagskväll... måste jobba med idrotts, genetik och andra uppgifter också som ska vara klart imorgon- Det ser man framemo. Eller inte:)
 
Ha en gó Lördagskväll, kanske bakar lite senaer för att muntra upp mig lite.
 

Trötter, hej å hå

Godmorgon, eller rättare sagt godeftermiddag.. Jag har sovit typ tre timmar i natt så vaknade lite på "fel" sida. Imorse kollade jag på tävlingarna, rikigt fina ekipage. Roligt att se trots det knäppa vädret. Gick in och sen sov jag några timmar för att ta igen missad sömn, vaknade upp och mådde lite bättre så jag började städa...
Förstår seriöst inte vad som for i mig sometimes. 
 
Har pratat med min bästa Nellie idag, var SÅ kul att höra hur bra det gått för henne och jag är så stolt över henne!! Hörde även att det gått bra för Rebecca så var ju bara tvungen att kolla resultaten och så glad jag blev... ni är så duktiga!
 
Nu ska jag fortsätta göra något tråkigt, äta och sen kanske iväg med Nina och Annie för å lämna häst...
Ha det bäst, ni får förmodligen inte så mycket mer update än såhär för idag, beror på om jag lever eller inte.
HAHA så störtskön bild på Felicia med sin Gimli:)

Bilder på fölis

Mer fölis bilder. Fölet föddes natten till igår och var i boxen med mamman som fått sitt första föl... såg så mysigt ut när den väl kommit på hur man lägger sig ned, somnade direkt.. trötter:-)


Sofia bloggar/kvällen för mig

Sofia bloggar, update från lillasyster & Rodi där hemma:
Idag åkte jag ut till Rodi efter skolan. Jag gjorde inte så mycket idag men jag red ute i paddocken. Han var ganska sölig, men då och då så fick han lite energi. Fast efter en liten stund ridning så blev Rodi rädd och stack iväg med mig. Sjukt fort gick de! Haha, Eva trodde att jag skulle ramla av.
Gick bra och jag ramlade INTE av. Tyvär var Rodi för rädd för att rida nå mer idag. Blev bara lite borsta, gosa och ge han mat/ Sofia
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gokväll! Hela helgen är fullspäckad och ikväll var vi först iväg och handlade, sedan åkte vi för att titta på ett stall där Ninas dräktiga sto ska stå (blir lite stressigt med ett föl på wången) där fick vi se ett super litet föl som kom natten till idag, sååå himla söt! Vi busade även med hennes hundar/hundvalp innan vi åkte. 
 
Nu är jag uppe för att bara byta om, klockan 22.00 åker vi in till Östersund, mmm... donken!
 
 

Underbart vackert, blir så stolt!

Går inte att ladad upp vissa filer på videofy så får lägga upp på YT denna gång. Lovade ju att bjuda på mig själv, hur pinsamma filmer jag än har. Ska jag vara ärlig så säger jag bara... hur pinsamt kan det bli än det här? Jag var desperat och behövde skratta, funkar Varje gång... så sjukt ful hahahaah!!
 
HAHAHAHA såååå vackert<3
 

Gambri<3

Dagens ridning blev såklart på underbaraste Gambri, vi tränade på ridprovet som jag ska ha han på. Det gick HUR bra som helst och kändes mycket lättare med någon jag verkligen känner. Allt gick bra!

Fixade även nya stigläder och stigbyglar till han, hans är det massa olika hål i t.om stigbyglarna var olika haha... Fick hjälp av Hanna att smörja in all hans utrustning, så imorgon om jag hinner får ja slänga in resten i tvätten. Är ju tävlingar hela helgen och jag är taggad!! Ska fota och vara hästskötare till bästa Carro och S.Ymir, kul!:)

Nej, snart dax ner till stallet igen. Ska kolla när Felicia tränar Gimli från marken.. Så himla duktiga, man blir ju så stolt å glad vilket dem förtjänar att höra!


Snart ridning:)

Hej! Snart ska jag ner och käka frukost, klockan nio har vi ridning för Sara eftersom det blev framflyttad från igår.

Såg på videofy filmen jag la upp att den inte visar hur många som sett videon, står bara "0 visningar" medans på min sida där man redigerar står det hur många som tittat. Någon som vet varför det blir så?:)


Frihetsdressyr med Gambri

Tränade i paddocken idag, Gambri fick nog lite för mycket frisk luft på en och samma gång och körde sitt eget race. Haha tusan vad jag fick springa i början för inkallning fanns inte i hans värld, han var som en pigg ferdinan och ville lukta på blommorna. Skrattade högt för mig själv medans jag försökte få han uppmärksamhet. 
 
Eftersom han inte är så hipp än utomhus blir det mestadels paddock träning,förutom nästa gång då vi behöver använda oss av lite hinderstöd o
 
sv. Det är väldigt nyttigt att träna ute då det är de vi sen skall göra. Måste "ha han med mig hela tiden". Skrev även till Carolina Grudin idag, en person jag ser mycket upp till och som jag även gått på kurs för. Fick massa tips och råd och insåg att ungefär hälften av träningen hade jag Gambri med mig, annars tar han varje chans han får till att busa till det lite. Hårdträning som gäller, vi måste ju lägga upp programet snart;)
 
Ska snart ut och springa med Fridaaboi och hundarna, men känner att jag redan sprungit för idag. HAHA!
 

Dagens video- Elin in action

Satt igår lite snabbt och klura lite i designen, i helgen när jag har mer tid kommer den byggas upp mer och mer- förhoppningsvis.
 
Har även kollat igenom min mobil och insett att jag har pinsamt mycket filmer som jag kan sitta och garva rejält åt, så nu när jag ändå är i farten tänkte jag bjuda på dagens videoklipp som vi fick på film under förra terminen. Vart ganska mycket fail men vem hade förväntat sig något annat ifrån mig? Skyller ifrån mig att det var ett tag sen... Haha " grundkurs i hur man använder en pilatesboll".

Morgon på er:-)

Godmorgon! Torsdag-idag- börjar den lokala domarutbildningen här på Wången vilket är riktigt roligt då många man känner är här. Bland annat Rodis ägare Elin och Jamila Berg som jag praktiserade hos, jätte roligt:-)

Våran ridning idag har blivit flyttad till imorgon morgon, så nu har vi bara lektioner hela fm. Får se ad resten av dagen bjuder på. Ha en Brá dag!


Skaffa fler blogg läsare

Gå med i gruppen "bloggers" på Facebook. Du hittar sidan HÄR, bjud in era vänner, dela din blogg och få mer trafik till din blogg!
 

Honza& Gaston- grymma!

Ladadr inför en super dryg dag med bara lektioner, har drygt 3 långa timmar kvar. Blir även en relativ hästfri dag, ska bara borsta och göra Gambri fin... han var ju helt fantastisk igår, blir så lycklig!!
 
Tänkte ta och skriva/förklara lite om just frihetsdressyr/nh osv och det jag verkligen tycker om att hålla på med, det är tråkigt nog många som missförstår det och tycker det bara är en "töntig" sak att syssla med...
Tillsa vidare visar jag några filmer på en stor förebild för mig- Honza Blaha med fantastiska hästen Gaston:)
 

Kavaj Limited

Den här nya kavajen hos Hööks blir det troligen att beställa. Tycker den var riktigt snygg och ganska billig- 699:-




Träning- Frihetsdressyr

Första gången sen i morse jag är inne på rummet och kan slappna av, vart i stallet hur länge som helst. Hjälper min vän Felicia med hennes häst Gimli, det är så kul för ju mer hon förstår Gimli dessto mer förstår han henne... var så himla roligt att se dem båda ha kul och sprang hur som helst... han körde glädjestuds och kom på inkallning. Det gjorde mig glad, så duktiga så och var ju bara tvungen att filma... helt underbart! Se film nedan!
 
Bokade även ridhuset en timme idag, tränade från marken med Gambri. Han var duktig men blev ett tag där sååå himla stressad och stissig när han inte förstod vad han skulle göra, han är väldigt känslig för sånt har jag märkt men när han väl förstod att "aha det är så" gick det galant och Gambri kunde slappna av.
Jag ville få honom att springa efter mig, men istället gick han efter mig och gjorde en "fuling", vände och gick sin väg innan han kuta runt i hela ridhuset. Då sprang jag så jag kom typ snett bort från han och kallade in han... Gambri trodde så klart det var lekdags men lydigt kom han springandes till mig och lyssnade noga på inkallning. Det var ett steg i rätt riktning men det tog några gånger.
 
I slutet kom jag på en annan idé som kanske kunde funka på honom för att ha kvar honom hos mig och Inte springa iväg, travade då på långa tyglar vid manken och släppte för att sedan springa vid bogpositionen. Förflyttade mig hela tiden och hade med mig Gambri hela tiden. Vart så himla glad för innan trodde jag att det var omöjligt- men ALLT är möjligt;)
Mycket pussande och borstande fick det bli efteråt, goa hästar!
 
 
 
 
 

Körning m Rocky:)

Haft körning för ett tag sen, vi islandselever fick köra på banan och känna på hur det känns att kära ett "lopp" med ponnysarna. Jag körde Rocky:) efteråt var det städning och tvättning av vagn som gällde.

Just ny sitter jag i ridhuset och väntar på Felicia och Gimli. Ska hjälpa dem lite med frihetsdressyr/ NH träning. Själv har jag bokat ridhuset från 6-7 med Gambri:-)


Blogg-appen krånglar

Försökte blogga imorse med appen via iphone har vart hur knepig som helst dem senaste dagarna. Man kommer in till och från. Har kviterat ut en dator från skolan idag då min har gett upp helt, så nu hoppas jag kunna fixa till lite saker som designen vilket är ett utav många exempel som inte gjorts än.
 
Under morgonen har vi haft naturkunskap, vi kollade i stallarna med hjälp utav nå värme sak och rökpuffar hur ventilationerna såg ut och hur bra luft det var när dörrarna var öppna/stängda osv. Sen har jag inte  gjort så mycket mer men har körning om en timme så får väl vänta ut på det sålänge.
 
Hade tänkt att fotografera idag men har massa annat som ska göras, ska träna Gambri och ev hjälpa Felicia med sin häst så får se om det hinns med. Behöver lite nya framförallt bra bilder:-)
 Glöm inte att följa mig på instagram: islandsteam
 
 
 

Update

Här får ni lite update, kände att jag behövde skratta lite så när jag väl höll på kunde jag lika gärna bjuda på mig själv lite också! Vart nått fel med filmen när jag ladda upp den men får duga då det tog gööö länge å ladda upp den:)
 

Viktigaste delarna i mitt liv<3

Jag var fast i en labyrint som var svår att hitta ut, år efter år växte den och byggde större murar, hur skulle jag ta mig ut? Ju mer jag grät dessto större behov av en båt var jag för att inte drunkna i mina egna tårar, att bryta ihop fick mig bara tappa andan. Så hur skulle jag göra för att hålla huvudet över vattnet?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Som gammal brottare tacklade jag ned mina problem bland andra, även om jag innerst inne var den blyga och ledsna tjejen som ville vara någon. Jag skapade en profil som jag ville vara, som jag trodde var rätt, när alla visste vem den där tjejen var. Det var fortfarande jag innanför skynklet, men utanför var det inte Elin, det var en som tog emot skit men även gav jävligt myckt skit till dem som inte förtjänar det... för att få stop på allt mobbande mot mig själv kom jag på den lösningen. Det tog länge innan jag insåg att det inte alls var synd om hon utanför skynklet för det var ju hon som skapade alla problem, hon var inte alls oskyldig. 
 
Av någon anledning kom jag på "jag vill börja rida". Vågade inte gå på ridskola, det var då jag träffade Carro som jag började en gång i veckan rida för på hennes stora islandshäst "Thrulle". Jag lärde mig fort och tyckte det var riktigt roligt. Jag började träffa folk i skolan med samma intresse, bytte kompiskrets helt och hållet vilket var det bästa jag gjort... helt plötsligt var inte någon, utan jag var Elin, finally my self. 
 
Jag blev paff över hur en "liten" förändring kunde förändras allas sätt att se på mig, jag fick glada bemötelser och istället för att sitta vid datorn dag ut och dag in, umgås med fel folk och göra dumma saker så hittade jag något som fyllde ut det tomrummet jag behövde- med glädje! Att börja rida var det bästa och viktigaste beslut jag gjort i hela mitt liv, dem får mig lugn och får mig att fortsätta... hästarna är den största delen i mitt liv och skulle aldrig byta det mot något, inte ens miljoner.

Idag gäller det

Tog Alsen rundan med Felicia igår på drygt 1½ timme, det är så himla fint när man är på toppen, dock lite kyligt mot kvällen men riktigt fint är det!
 
Har sovmorgon idag egentligen men eftersom jag har jour var det bara upp 05:40 och gå ner till stallet. Efter lunch har vi ridprovet, det är nu det gäller... nervös?... ohja! Jag vill VERKLIGEN bli godkänd men är såååå nervös över galoppen " det kommer gå bra, det ska gå bra.. tänk på bra saker" haha;)
 
Bild från igår.
Tog Alsen rundan med Felicia igår:)

Dax för en springtur

Tjohoooo, ska låna min kompis dator och fixa Ps så den nya designen kan börja forma sig, underbara vänner som ställer upp och som tacket tvingar jag ut'na på en springtur... måste ha lite stöd och motivation:-) Så grymt kul att springa när man sprudlar av glädje, bästa känslan någonsin. Dagen idag har inte heller vart helt fel även fast man vakna på fel sida.
 
Hästarna räddar verkligen ens dag, tänkte skriva ett litet inlägg om min bakgrund om just det ämnet tills imorgon då man faktiskt kan säga att hästarna räddade mitt liv. 
Ha det så super gott och till er som kvalat Junior-SM/SM idag- Stort grattis till er och bra jobbat allihopa, super kul... har hållts uppdaterat lite under dagen:-)
 
Tjeeeeenare

Duktig häst, lycklig ryttare

Åh så lycklig jag blir när jag rider Gambri, han är så himla trevlig och sammarbetsvillig! Skrittade ut en sväng vilket var mycket uppskattat, sen red vi till ovalen. Gick alltså grymt bra, han är dock vääldigt stel i ena varvet, det blir sån skillnad när man byter. Idag tänkte jag mest på sitsen och jag tycker själv att jag utveckats ordentligt... satt ned och hälarna var där dem skulle- även i ökningarna!
 
Sen kommer det med tiden bli bättre och bättre, underbara Gambri från Äkrom<3
S&aring; lycklig jag blir n&auml;r jag rider Gambri, red en skritt tur sen p&aring; ovalen. Helt amazing!V&aring;&aring;&aring;r

Jour, tjoho!

Hej! Gick på jour kl 7 imorse, var väll inte sådär jätte glad efter jag packat 204Kg hösilage. Orkar inte skriva mer om det faktiskt för är sååå irriterad och ska inte låta det gå ut här...
 
Ska snart ner till stallet igen efter jag lugnat ner mig och rida underbara Gambri, så blir jag nog gladare:)

Uppdatering- sofia bloggar

Precis kommit innanför dörren efter att ha vart i Östersund sen halv 3 idag. Har handlat lite välbehövliga saker och gått på bion Warm Bodies, måste säga att jag var sjukt impad och som en liten mes jag är så satt man åh var super glad över romantiken höhö, slutade ju bra;) Min man är ju huvudrollen så lite måtta må de va..
 
Fick ett mms av min pappa idag, en bild när Fia- min lillasyster- rider på underbaraste Rodi i den stora paddocken. Blev jätte glad! Var ju ett tag sen jag skrev om Rodi att jag ridit han, pysslat och levererat bilder, blir ju lite svårt när jag är här uppe i Jämtland. Men nu när Fia rider han då och då så kommer ni helt klart få update, därför kommer hon börja blogga lite dem gångerna hon är ute hos underaste hästen. 
Dem kommer ha så roligt tillsammans och Rodi kommer lära henne en massa!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sofia bloggar:
Hej! Idag red jag Rodi, han var jätte duktig! Vi töltade, travade och skrittade, gjorde volter osv. Rodi var lite pigg i början men efter ett tag så blev han jätte lat. Men det gick bra, får se nästa gång jag sticker ut till han
Han var lite busig när han skulle få sin krubba och ville gå iväg och sen ville han inte gå till hagen, han är roligt lilla knashästen! Jag måste lära mig att bli lite mer bestämdare vilket då känns tryggt att rida Rodi, vi båda måste också bli mer avslappnade även fast jag vet att han är väldigt på "hugget" och vill se/veta allt som händer:) Kram Sofia!
Min lillasyster på världens bästa Rodi<3 Fick denna bild skickad av pappa idag, dem är så söta och rider i den stora paddocken nu! Min lilla Rodi kommer lära henne mycket<3
Mer uppdaterad kommer här www.islandsteam.blogg.se

Update

Lika intressant som vanligt;-)


Be happy, be you


Frihetsdressyr

Vart ute lite längre än jag trott. Hade frihetsdressyr med Gambri ute i paddocken då rihuset var upptaget, vi fokuserade på att han ska gå där jag ber han likaså att kunna gå fram. Att han ska kunna gå efter mig och idag lekte vi till oss det vilket gav bra resultat och denna gång följde han varenda steg jag tog, oavsett om jag gick/sprang tvärt åt sidan. Riktigt roligt när det går så fort framåt, det är även då jag måste komma ihåg att inte göra det "större än vad det är" så det blir för mycket för honom utan ta några steg i taget.
 
En klasskompis till mig kom med sin skäck D-ponny(tror jag), hon longerade och så hjälpte jag henne med frihetsdressyr. Gick in med Gambri och ut igen till paddocken. F:s häst har en väldigt fräck personlighet, vill inte vara med, vänder huvudet och "springer iväg" eller går på en osv. Visade F lite hur hon ska tänka, vad hon ska göra och hur man läser av hästens kropps språk. Det slutade väl med att hennes häst sprang efter mig hur tvärt jag än vände och vad jag än gjorde, det roliga var att se när dem gjorde samma sak... gick hur bra som helst i slutet även om dem har lång väg kvar! Har aldrig tänkt på att jag kan utnyttja allt jag lärt mig till att lära andra och jag ska ärligt säga att jag själv vart lite paff när det gick från noll till tio på bara en dag.
 
Ska fortsätta hjälpa dem och hoppas att jag får fler som vill ha hjälp, för det är så otroligt roligt, inte bara att lära utan visa hur man kan få en bättre relation med sin häst, hur man läser av den och hur man själv ska hamna i vilka positioner samt vad man sänder ut till hästen. Det är en otroligt viktig del för mig och ja.. idag visade jag att jag faktiskt kan mer än vad jag någonsin trott och jag hade aldrig vart där jag är nu inom detta om det inte vore för Rodi-kungen<3 
 
F och hennes häst väg till att kunna få en bra relation och kunna få en lyhörd och en häst man kan göra allt med är lång men inte allför långt bort, skulle hur gärna vilja skriva om deras resa här på bloggen. Ska prata med F om det ikväll för skulle vara grymt roligt att dela med sig!

Update

Mycket intressant hehe;-)


Jour & nationella

Gick upp 05:40, haft jour och mentorstid. Sitter och gör i Stortsett ingenting, ska ha nationella prov i engelska, prata om nån timme. Efter de slutar jag, lyllo mig;) har bett Hanna ladda ner photoshop på sin dator, hoppas det funkar för henne... Måste göra om mig blogg!


Powerwalk jao

Vart ute och sprungit lite, mest gått eftersom jag inte hade nån ork efter gårdagens springning samt ridningen idag.. Men det är bra att variera lite. Blev drygt 4.7 km lite mindre energi men hat i alla fall fått röra på mig lite.

Var så himla härligt ute när solen höll på att gå ner och det bara lyste på fjällen. Mysigt!


Gambriboi flyger!

Herregud vilken rolig ridlektion på bästa Gambri idag, kungen efter min lilla Rodi;) vi hade bommar och lite hoppning.

Först skulle man rida ute på fyrkanten, från K till E skulle man rida i normal takt trav med energi, sedan från E till H skulle man länga traven och ha mycket framåtbjudning i hästen. Sen saktar man återigen ned till arbetstempo och rider på C volten där man kan passa på att runda hästen för skänkeln och ja men ställa han lite. Ut till M och gör samma sak sedan A volten, och så fortsatte det.

Det andra vi gjorde var att rida på ena halva av ridhuset, vänder och travar upp över tre bommar. Shiit vad fin trav Gambri fick och det gick riktigt bra!

Sist skulle vi två och två rida på andra halvan av ridhuset på stora volten där man ska komma i trav, fatta galopp ca halva varvet för att sedan komma på sockerbiten. Var ganska lågt men Gambri tycker det är sååå kul så i början hoppa han en halvmeter innan och högt över, men efter ett tag hitta han när man skulle hoppa. Haha hoppstjärnan!;)

Snart ska jag gå på min jour med Hannaboi och Julle fick ridas med hästkö idag så behöver inte rida honom, tar nog en springtur istället:)


Bowling å springtur!

Vart i Kluk och spelat bowling, lite kul att dem har den hallen mitt ute bland alla "bönder", alltså mitt ute i ingenstans! När jag kom hem bytte jag om och sprang runt Wången, ett varv på travbanan, 4 varv runt ovalbanan och sen tränade jag lite snabbt ben och mage på gymmet... Är helt slut!

Nu ska jag hoppa i dushen innan jag stupar till sängs:)


Lång dag som fortsätter rulla på:)

Hästarna får vilodag idag, har inte tid att varken rida Julle eller träna Gambri.Som jag skrev igår hade jag fullt upp, idag är en likadan dag... Bara lektioner idag till 4, fast har setat och pluggat flitigt på rummet sen halv 3 istället. Fixat iordning mig och sen ska vi ettor ha gemensam middag med VD:n osv med efterätt å "allt"halv 5, för att sedan vid 7 tiden åka och bowla. Haha, Annie sa typ att man var inte tvungen att följa med MEN det är ett KRAV... BRA SAGT DÄR ANNIEBOI!
 
När vi kommer hem ska jag ut och springa, en fågel viskade att travbanan har bra springunderlag nu när snön smällt så in åt bomben! Kommer säkerligen ha ont som tusan i ben och armar. Ni kanske redan har märkt lite skillnad i bloggen? Häst & Fotobloggen is "over", vill ha en mer personlig blogg som speglar sig efter mig mer, så nu blir det såhär, hästar, foto, design, vardag och såklart träning/hälsa. Går inte att heller ladda ner photoshop på denna dator så är lite ledsen, men det kommer... det kommer:-)

Man lär ju ligga i.... Uääk!

Fyy tusan. Åt detta till lunch idag, två ägg, rysk yoghurt, 8 hallon och blåbär, linfrön och ett äpple. Det vidrigaste jag vart med om. Om jag säger såhär så var bären och frukten det godaste medans jag tvingade i mig lite utav resten....

Sockersuget har dock redan minskat men skulle inte sitta fel med en fet pizza;)


Shamira igår


Heter man Elin får man allt att funka- swiiish å iväg!

Hej på er! Idag har man skaplig träningsvärk efter att ha sprungit i terräng, idioten och speed på både passbana och ovalbanan i går i 1½ timme, men grymt kul var det! 
 
Har lite bråttom i skrivande stund, ska försöka få ihop allt och har precis fått min första "paus" sen imorse. Red Julle i ridhuset efter middagen, han var väldigt fin men otroligt stel i vänster varv som vanligt. Super stressigt, skulle hinna fixa Gambri också innan jag skulle iväg och handla. Har börjat med LCHF så har köpt en massa "nyttigheter", bra saker. Kände mig sååhäääär vuxen hehe, dock minskade det när jag såg hur mycket min älskade avokado kostade, så det fick jag bannemig låta bli... ni vet man måste tydligen vara ekonomisk också;) Köpte slut på typ alla deras färska ekologiska bär(hallon och typ ett blöåbär paket), lämnade kvar en förpackning till någon stackare och fick dem gratis typ då hon i kassan drog ett ica kort åt mig... tror hon gillar mig mer och mer för varje gång vi från Wången kommer... det gäller att "fråga mycket om deras yrke" hahaha!! Mer behöver jag inte förklara... haha.
 
Direkt när jag kom hem sprang jag upp till rummet, tog tvätten och sprang ner till tvättstugan då jag hade tid klockan 7. Nu sitter jag här, lyssnar på musik, bloggar och ska städa innan tvätten är klar innan jag slänger in till 2 maskiner till... så det är väl tur vi har flera maskiner:)
Får blir lite random bilder på gottiga bääär!
 

Sunshine!

Godmorgon solstrålar! Solen lyser, himlen är blååå.. Vad det skönt å lev då! En liten suprise till er, jag kommer göra om bloggen HELT, har kikat på innehållet osv och insett att jag måste börja sätta fart;)

Idag är det som vanligt lektioner på fm och körning på em. Hoppas det inte blir lila lerigt idag, fick nog av lerinpacknibg förra veckan:)


Här tränas det för fulla muggar!

Har man haft en bra dag men mycket träningsvärk? Jotack det menar du inte;)

Började dagen men sovmorgon till tio, hade två lektioner- matte och engelska, sedan red jag Blika för Berit inför ridprovet. Det går bara bättre och bättre, var så himla roligt för nu satt vi båda varven i galoppen även fast det började krångla lite efter ett tag i höger varv så fick vi en riktigt fin galoppfattning på spåret/volten.
Red direkt efter "Julle", Sara kollade lite på honom och han ser bra ut, kan börja gå lektioner nästa vecka som vanligt igen. Tränade mycket skritt och tölt på honom, försöka få honom att slappna av och släppa i sidorna. 

Åt lite god mat innan nästa häst var på tur. Då bjöds det på fint väder och solsken efter en dag med regn och rusk. Gambri var riktigt duktig och busig idag, hehe så kul att han verkligen kan bjuda på sig själv:-) Avslutade med en skritt tur runt området så han fick sträcka på sig. Riktigt roligt var det att rida idag- igen, trots all träningsvärk som dras efter en. Kommer bli värsta grymma biffen snart efter allt gående, ridande och tränande;)

Skulle gymmat med Maja kl 7 men var så härligt ute så tro det eller ej, men efter mycket om och men så fick jag henne att gå med på en springtur! Fy satan vad trött jag kommer vara, kommer alltså somna som en stock sen;)
 
 
 
 

Lång text, stor betydelse

Det är så himla roligt tycker jag nu när jag ska sätta igång och träna frihetsdressyr med Wången hästen Gambri, detta började vi lite smått med i Fredags som jag skrev men då ville jag bara känna av honom vid dem olika positionerna och hur han reagerar när jag förflyttar mig. 
 
Jag tycker att det är väldigt viktigt att lära känna hästen man tränar och ju mer jag får lära känna Gambri både från ryggen och  från marken så kommer vi hitta varandra mer, man kommer kunna förstå varandras kroppsspåk. Det jag tittar på först och främst är om hästen jag hanterar är allmänt uttråkad eller tycker det är jätte roligt, om den håller koll på vart jag är och vad jag gör. Likaså träning med  godis, då man inte vill ha en naffsig häst som blir galen så fort han känner lukten.
 
Hela grejjen med frihetsdressyr är ju även att man ska kunna(lära sig) hästen kroppsspråk. När man känt efter vad det är för häst man har och göra med, så kan man släppa den i ridhuset eller paddocken där hästen kommer antingen springa iväg från dig eller stå stilla på stället och gå när du går. Här vill man ju få det som en lek mellan dig och hästen, där hästen följer dig, lyssnar på dig och är fokuserad. 
Ni har säkert sett på Ponnyakuten där Tobbe hjälper deltagarna med att få sina svårfångade hästar "tilldragna" till ägaren, där det slutar med att hästen springer glatt efter? På samma sätt vill man jobba och inverka på hästen där man kan säga att när hästen struntar i kontakt, drar du till dig kontakt. 
Har lite svårt att förklara allt, men i kväll sändes ett väldigt bra program från PA, kika in HÄR.
 
Det man måste veta är när man ska gå, när man ska backa, när man ska inverka på själva hästen. Ören är den "stora gåtan", man tittar ju oftast på dem om hästen hänger med " i svängarna". Som med Rodi när han gick ifrån mig i hagen flera meter innan jag kommit fram till han, så bara vände jag och gick tvärt, omedvetet så fick jag hans uppmärksamhet och det var efter nån dag jag började funder vad det var som gjorde att han faktiskt kommer när jag står vid grinden. Alltså, när han gick ifrån mig, gick jag ifrån honom, då fick jag hans uppmärksamhet och en frågande häst "vad händer?", gick från sida till sida, backade och höll på tills jag gick till  grinden och då kom han samtidigt som jag ropade på honom. Rodi är egentligen inte svårfångad men han måste lita på en för att man ska kunna få tag på honom. Nu ser han mig från meters håll och går till grinden innan jag ens kommit fram, eller så ropar jag bara på honom. Stora framsteg mellan vår relation:)
 
Och som jag Många gånger skrivit så kan jag inte ens sätta ord på hur mycket tillit betyder mellan häst och ryttare, detta ska jag försöka utveckla med Gambri, men på ett annat sätt då det är just- en annan häst! Frihetsdressyr är bland det roligaste jag vet ( förutom ridningen såklart;) ) och när man får lära sig hästens kroppsspråk kan man faktiskt göra HUUUR mycket som helst, för det är DÅ den förstår vad du menar! Många tycker ju-tyvärr- att frihetsdressyr är löjligt och allt vad det nu är, dem får ha sina åsikter och jag står för mina för det har hjälpt mig så otroligt mycket så vad kan jag säga förutom att det är så otroligt roligt och det lönar sig i slutänden:)

Så himla roligt att rida!!

Åh vad glad jag blir, var så himla roligt att rida idag, alltså grymt roligt!
 
Tänkte rida Gambri ut på en tur och träna lite lätt i skogen i gångarterna. Men det var ju hästar överallt på hela området som red runt och kom i full fart så många vart väldigt stressade och nyfikna. Så blev lite skritt och tölt träning i paddocken. Försökte få honom att länga sig och bli lite mer avslappnad, vilket i vanliga fall han inte har några som helst problem med, men nu var det lite action överallt;)
 
Det var så himla roligt då jag kände en sån extrem skillnad från början till slutet. Jag får inte sådär jätte bra stöd i hans sadel så måste tänka extra mycket och spänna magen otroligt mycket. (hehe låter som värsta action filmen nu när jag skriver "extreeem mega duner ord"). I början fixade jag inte till sitsen vilket var dumt, utan satt mest och fokuserade på allt annat. Så då gjorde såklart Gambri det också och gick med huvudet i vädret.
 
Började tänka om och tog ett djupt andetag, satt om och fick till sitsen ganska bra, då gick Gambri riktigt mega fint i slutet... töltade i arbetstempo i form och var så lätt och fin i munnen, släppte i sidorna, ja och precis så som jag ville få till det. Under HELA ritten kände jag bara glädje, det är SÅÅÅ KUL att rida den här hästen för här måste jag verkligen kämpa med allt utan att jag känner någon som helst frustration:-)
Ska rida Julle sen också, men just nu är det som en bomb över Wången och "jullebus" har lite krut i baken efter att ha stått ett tag:)
 
Blir bara utkastad från blogg.se appen så får bli en bild på Joí

Träningsdax!

Godmorgon! Vaknade vid 10 idag, gick ner och käkade frukost och insåg såklart att Wärdshuset bjussar på våfflor... vem kan stå emot det på en Lördag liksom? Det funkar verkligen inte att vara nyttig här uppe på helgerna, men man kan ju alltid försöka;) Har storstädat vilket var mer än behövligt... vuxenpoäng delux.
 
Ska snart dra på mig träningskläder och ner till gymmet, får bli det vanliga.. springa på bandet, cykla och träna mage och ben. Det är så sjukt tråkigt egentligen att vara på gymmet för helst av allt vill man ju vara ute och springa i terrängen, så våren får skynda på sig lite. Likaså om man inte har nån med sig så blir det extremt tråkigt, av någon konstig anledning då man i stort sett tränar själv iallafall.
 
Jaja, allt kan inte bli som man vill. Vädret är kaos anyway. Ska hinna med ner till stallet också, Gambri ska fixas, sen hade jag tänkt att träna lite från marken med honom(halt och positioner) men han får nog bara bli ompysslad idag då det är hopptävling. Det är han värd efter att ha vart så gudomligt duktig igår!!
 

Börja träna din häst från marken!

Jag håller ju på mycket med markträning, frihetsdressyr och lite trick på passande hästar. Väldigt mycket, det mesta faktiskt, har jag lärt mig hos Rodi då han kan så himla mycket. Mitt intresse för detta började redan från första början och dem på gården har låtit mig gjort det mesta med honom då dem litar på mig fullt ut. Jag och Rodi passar pefekt på det viset då vi älskar nya saker, springa fritt och prova sig fram. Sen självklart att han redan innan kunnat så mycket då fantasiska Elin Vidberg ägnat sån tid till att lära in t.ex galopp från marken. Ju mer vi tränar dessto mer har jag själv kunnat lärt mig hur man sätter kommando, när man sätter kommando, vad som är rätt, vad som är fel, det negativa sättet samt det positiva sättet när man lär in. Tänkte skriva lite om hur jag tränar från marken med en häst jag aldrig gjort det med innan, vilket är perfekt nu när jag idag tränade Gambri:)
 
Först och främst lär man ju tänka att det finns två olika sätt att träna på, ett positivt och ett negativt, jag använder ALLTID det positiva sättet där man "bjuder in" hästen. Som i tex buga, drar du hästen i benet och nästan "tvingar ned den" så tränar ni in det under den negativa kategorin. Detta är alltså ett exempel bara.. Går inte in så mycket mer än så på just det positiva och nergativa sätterna som finns.
 
Jag checkar av så hästen inte är rädd för spöt(varken för ljudet eller att man studsar det lätt på ryggen eller smeker längs hals, mage/rygg, rumpa och ben.. den ska känna sig bekväm med det) och att flytta fram och bakdel börjar jag nästan alltid med då man vill se vars man har hästen. Skrittar för hand med den först med tyglarna/repet i handen, kollar av hur den lyssnar på halt och fram igen. Det man vill är att hästen ska stanna automatiskt bara du råkar hamna lite framför bogen, så att det är hästen som säger åt DIG "nu har du hamnat för långt fram, håll din position" om du såklart inte ska medvetet göra halt. Prova trava osv med tygeln för hand och se hur hästen reagerar. Efter ett tag kan man lägga över tyglarna och förflytta sig så du har handen med tyglarna vid manken dvs om hästen är avslappnad med allt tidigare moment så att säga. Där gör du samma sak, tränar att bakom bogen ska hästen gå fram, framför ska den stanna. Det är ett väldigt viktigt moment i sig!
 
När ni är stensäkra på detta kan man alltid utveckla det, träna fritt, lägga på tricks, ibland kan hästarna göra dem mest oväntade sakerna som man sedan kan lägga på ett kommando på- vilket kan bli väldigt roligt! Men tänk på, är det inte din häst eller någon som är rädd om ben/ vad som helst egentligen- fråga ägaren om det är okej när det gäller trick då det kan blir VÄLDIGT fel om man inte gör rätt. Tanken i detta inlägg var att ni skulle få se hur jag oftast gör dem första stegen när jag tränar från marken inför ett frihetsprogram t.ex där jag ENDAST gör utan trick som buga m.m utan markövningar som jag lägger kommando på. Detta inlägg var även ganska kortfattat..
 
Hoppas det var en hjälp till en början för er som vill jobba mer från marken, ju mer tiden går dessto bättre kommer allt bli, eran relation och tillit till varandra samt att du får en lyhörd häst:)
 
 
 

Två härliga grabbar!

Precis kommit in från stallet, ridit en härlig "Julle" lite lätt i ridhuset. Har ju vart en bra dag så spenderat all tid efter lunch bland hästarna, kände mig så pepp på livet!

Tog även Gambri i ridhuset, red dock inte utan tränade från marken. Var så himla roligt, han var lite busig emellan åt men det kan man ju få va ibland;-)

Sitter och funderar på vad jag ska göra nu... Tills det blir mat kanske..


It's friday!

Internet i hela kommunen har legat nere men funkar bättre via mobilen. Red Blika igår för Hipp3 inför ridprovet. Gick sjukt bra förutom galoppen i h-varv, finns ett spöke som lurar där..

Imorse hade vi lag-sm möte, vi kom fram till väldigt mycket vilket var bra:) idag ska jag rida Julius i ridhuset, han har trampat sig och vilat ett bra tag så ska sätta igång han fr.om idag och nästa vecka. Vi får hålla tummar å tår att han är bra nu, det skulle vara en lättnad:-)

Idag åker även mina fina tjejer hem, kommer sakna dem grymt mycket. Men vi ses ju om nån månad när jag kommer hem igen;)


Vissa saker vill man aldrig glömma

Ska strax gå ner och gymma, var ju så himla kallt ute även fast det lockar att springa ute nu när vägen mot Kluck är så himla bra, inge snö där. Men efter idag tänker jag bara "brrr"!
 
Glömt visa er filmen jag och min lillasyster gjorde när vi var hemma. Han är så himla go lilla Rodi, det är nästan helt ofattbart att han kommer till grinden när jag ropar på honom när jag för drygt ett år sen nästan aldrig fick in honom. Det är fortfarande som i en dröm. Men allt detta har fått mig tänka på en ny bana, man måste verkligen förtjäna hästens förtroende och det var det allt värt när jag i slutänden står där med en allra bästa vän....

Dela, gilla och sprid vidare på era bloggar/fb, skulle vara grymt guld!
 
 

Tårta, gummi, åre

Mycket har gjorts idag. Tårtaätning, besök hos gummi och rehabcentret samt rundvandring, efter det en väldigt onödig tur till Åre med praktikanterna och Frida!

Sista jourdagen imorgon så nu laddar vi. Ikväll var en sån kväll då jag bara ville ha min allra bästa vän vid min sida, vilket jag har turen att hon var å inte via telefonen! Tack Nellie och Rebecca för att ni är så bäst<3


Mycket som ska göras:)

Idag har det vart en ganska chill dag ändå. Gick upp på jouren imorse, sedan hade vi naturbruk hela förmiddagen vilket gick ganska snabbt ändå. Efter lunch hade vi körning, jag och Amanda körde Seven. Roligt men otroligt lerigt!

Fixade hästarna och sen återigen jour. Efter de gynnade jag ett kort tag, så har inte helt suttit å slappat idag:)


Ibland sjunker jag till botten, det är bara så

Efter att ha sovit enstaka timmar inatt, vaknade super tidigt fast jag hade sovmorgon så är jag deng trött.  Haft lektioner på förmiddagen och ridning på em.
Vi red för Berit och skulle träna inför ridprovet, jag ska ha Blika så red henne idag. Det var allt mellan att kunna skritta på hellång tygel, skänkelvikningar, volter, gångarter, halt och halvhalter, samling, ridvägar, rida utan stigbyglar, ja inprencip allt inom ridningen. Är så himla trött just nu så orkar inte sitta och skriva ned, känns som det skulle bli väldans långt då. 
 
Kan väl säga att allt gick bra förutom mindre bra mot slutet i galoppen. Jag måste verkligen få bort frustrationen när det går dåligt för grejjen är att när jag väl får igenom något och det går bra så tänker jag bara på det negativa. Det blir aldrig kul för varken mig eller hästen när det blir så och allt man tänker " det gick inge bra för jag kunde gjort de å de bättre"... same shit liksom, det är bara att försöka träna bort det.
 
Självförtroende saknar jag nästan helt känns det som, det är i efterhand jag tänker " fasen, det mesta gick ju faktiskt grymt bra, inte tusan åker man häst heller". Jag har så mycket bagage med mig som jag inte kan dumpa. Blir grymt besviken på mig själv varje gång då hjärnan hela tiden möltar i mig vad jag kunde gjort bättre ISTÄLLET för vad som faktiskt gått bra. 
Önskar mest av allt att jag kunde med en blinkning få bort det är sämsta självförtroendet och allt annat dåligt. Kom igen nu kompis, det går bra nu....
 
Under em har jag och Frida åkt runt lite, hämtat alla praktikanter på travet, vart lite överallt. Dengtrött!
 
Som kakan på toppen gick jag på jour idag vilket betyder att klockan är ställd på 05:45, gonatt and chiao!

Back to Wången, men dem bästa♥

Godmorgon! Jag hade ju tänkt tatt sovmorgon till klockan 10 men som vanligt när jag väl kan sova längre så ligger jag helt klarvaken i sängen från 6-tiden imorse. Det var ju skojj... har packat klart det sista, fixat mig och bara gått runt i huset.

Idag åker jag ju tillbaka till Wången efter att vart hemma & på praktik i 6½ vecka vilket iof är ganska mycket, så nu laddar jag inför sista rycket, 2 månader och 3 dagar kvar tills jag tar sommarlov...tjoho! Bäst av allt är att min allra bästa vän Nellie följer med upp till Wången, Rebecca också vilket ska bli så himla kul, kommer bli en grymt bra vecka♥

Så kommer spendera hela min tid på ett tåg idag, ikväll när vi kommer fram till Östersund ska vi hitta nått place to eat och så går vi nog runt där lite:) Ha det gott, här kommer lite ovisade bilder på mig och Rodi tills vidare.

 
 

Några bilder från idag, Jag & Rodi

Älskar att jag ser helt mupp ut..

Sofia rider Rodi

Har tagit över en timma att ladda upp dessa bilder, så bilderna på mig och Rodi kommer upp senare eller imorgon. Min lillasyster Sofia provred ju Rodi idag i lilla paddocken, visade henne hur hon skulle göra och tänka på när hon rider honom. Dem red i alla gångarter även galopp som blev tredje gången gillt då hon dem första två gångerna hållt på att flyga av då hon hamnat i obalans när han ibland tar ett "skutt" i början av galoppen.. så då har Rodi fått lite fart:) Jätte duktiga var dem, det känns även skönt att hon nu kan rida i alla gångarter på honom då han är så himla trevlig och man kan lära sig massor utav honom! 
 
Fia ska börja rida honom lite nu när jag åker upp till Wången igen och så hon kan ha en häst att rida då hon slutat på ridlektioner. Var som jag sa idag när hon var lite nervös och inte vågade driva eller galopera på honom- "lita bara på honom", hon lät Rodi ta över kontrollen när det väl gällde och vips så vart det jätte roligt för det gick BRA. Hela hon sken upp:)
 
Även jag red ju Rodi, dels för att visa hur hon ska tänka och visa att det är kul att rida honom, han gör det man vill och hur lyhörd han faktiskt är. Blev ett längre och lite jobbigare ridpass för honom så nu ska han bara "lulla runt" ett tag. Nästa gång jag ser honom blir i Juni, världens inaste häst..

Beger mig snart...

Ska snart ut till stallet med min lillasyster, plocka ut lite hästar och sen rida. Vi har ju filmat en del nu och jag har satt ihop hela filmen, problemet är ju våran dator så skulle tagit 1128 timmar(!) att ladda ner den på YouTube, jotjena tänke jag och sket i det.. Så får se när dem kommer upp. Känns lite surt att idag är det sista dagen jag får pussa på Rodi innan jag åker upp till Wången igen och kommer inte hem igen förrän sommarlovet, hur ska jag klara mig?
 
Tills dess kör vi en minitävling: Vilken är Rodis bästa gångart? Skritt, trav, tölt eller galopp. Ett pluss om ni har med i vilket tempo också. Den med rätt svar eller närmast rätt, får en länkning på sin blogg innan dagens slut!

"Man kan lära gamla hundar att sitta"

Hade med min lillasyster idag då vi skulle filma. Gick ut till hagen som vanligt och skulle hämta Rodi och detta är andra gången det händer som jag glömmer grimman, var alltså bara att vända om. Fixar bland grimmorna utanför grinden medans jag hör Fia ropa, då står Rodi ännu en gång vid grinden och väntar... man blir helt varm i kroppen och tror ibland inte att det är sant medans man blinkar ett par extra gånger.

Vi red i paddocken med idag dem lite tyngre bootsen vilken gick hur bra som helst. Jag blir helt överlycklig när man kollar tillbaka på filmerna och ser vilken trav han verkligen kan få, dock var det inte den där nordsvenska traven han kan få men nära inpå.... vackra häst<3

Avslutade med att rida i halsring och har börjat lägga på kommando för svänga, helt förvånad blev jag när han lyssnade på det och vi kunde rida upp på medellinjen, vända och styra med sitsen. Han är då allt ett bra exempel på att man kan lära "gamla hundar att sitta", så underbart go!


Exakt en månad mellan bilderna

När jag fotograferade Nellie och Mestur för lite mer än en månad kunde jag knappt något om min kamera utan bara ställde in den på något. Det är lite läskigt då vi tog kort förra gången ( i förrgår) var exakt en månad efter den första fotograferingen nästan samma tid men denna gång på Nellie & Ida. Jag tycker att man kan redan se skillnad i bilderna från då till nu, hur det utvecklats i kvaliten.
 
Dessa tre bilder under är från förra månaden.
 
Dessa bilder under är alltså från nån dag sedan där det skiljer exakt en månad mellan bilderna. Vad tycker ni, ser ni någon skillnad och har det isåfall förbättrats?

Nellie och Ida, del 2


Vååår<3

Det är så skönt nu när våren är här, varmt väder och solen ligger på. Man blir så glad utav sånt här väder efter månader av kyla och mörker. Märks även på hästarna att Nu är det vår!! Så det blir ju roligt att åka upp till vintern någr månader igen på söndag...

Idag har ja inga planer, ska kanske iväg lite senare.
En bild från i förrgår på Nellie och Mestur:)


Photo- Ida Eriksson

Här kommer entligen några få bilder av alla som togs under fotograferingen för min syster som hon fick i pressentkort på 400:- Jätte roligt då hon inte är en linslus:-)

Photo- Nellie & Ida

Fotograferade Nellie & Ida idag, har lovat att lägga upp lite så kör lite fler bilder även fast dem inte är redigerade. Var svårt att välja ut några bilder, så lägger upp lite olika... Håller på att ladda ned photoshop nu vilket verkar ta några timmar. 

Tänke lägga upp skillnads bilder från förra gången jag fotograferade Nellie tillsammans med mestur/Aska och från denna fotografering, där jag har samma kamera men med lite mer erfarenhet. Riktigt kul att se hur mycket bättre bilderna blir ju mer jag lär mig den nya Nikon:-)

Todays horses

Hela dagen har spenderats med min allra bästa vän Nellie. Vi åkte ut till Rodi, red honom lite i paddocken och vi blev fotade lite. Red även lite i halsring och han skötte sig bra, måste verkligen träna på vändningar i sommar.. Bilderna nedan är från idag. Foto: Nellie

Sen åkte vi till Nellies stall, jag fotade hon och hästen Ida. Dem är så fina tillsammans och min kamera förvånade mig idag, vart nöjd då dem inte vart för ljusa eller för mörka utan hittade en bra balans mellan slutare, bländare och iso:n. Vi red även ut på en barbacka ut på Blesi och Mestur. Mycket skratt och roligheter, tack underbara Nellie för en glädjefylld dag! 

Bilder på Nellie & Ida kommer inom kort:-)
 
 

Då & nu- en månad

Detta var lite läskigt. Kollade tillbaka på sist jag tog kort på Nellie, den gången med Mestur vilket visade sig vara EXAKT för en månad sen EXAKT samma tid.. lite scary måste jag ju säga. Detta blir ett tidsinställt så blir ju nu en dag efter jag lägger in inlägget. Den 1 mars tog jag dessa bilder med min Nikon D7000, samma kamera som nu alltså. Tycker det blivit en ganska stor skillnad på kort tid, eller vad säger ni?


Dessa bilder under togs igår(en månad efter). Känns som jag utvecklas lite mer och lärt mig kameran mer nu, känner mig mycket säkrare med den och tycker jag gjorde ett bra val som bytte upp mig:-)