Kalvarna släpptes ut igår


HELT AMAZING

Sånna här dagar vill man ha varje dag, solsken, värme, glada hästar och stallmänniskor. Jag red Rodi i paddocken idag, tränade tölt på lösa tyglar och sen gjorde vi nått vi inte gjort på närmare 10 månader, rida barless. Det är en sån underbart härlig känsla de där, det är såhär det ska vara, när man rider hästen med sätet och har full kontroll i skritt, trav och galopp. Rodi använde verkligen sina bakben idag, vart lite imponerad då han ofta använder sin styrka i frambenen och tar i med dem så bakbenen blir som "myrsteg", jätte korta och jätte snabba men idag var bakbenen med kan man säga, herregud vad han tog i och satt under sig. Kort sagt är jag imponerad!
 
Hade med mig F ut till stallet, vi är hennes stödfamilj så hon följde med och red Loki samt fotade mig och Rodi. Vi visade även galopp och galoppfattningar från marken vilket lilla roddan lyssnade mer är bra på. Jag kan inte ens beskriva hur det känns att ha en sån bra relation till en häst som betyder så mycket för en, han såg mig som liten bli stor och lärt mig så mycket. En sådan häst släpper man inte i första taget, oavsett ålder. 
För 4 år sedan, hade jag aldrig tänkt att det skulle se ut såhär, då red jag runt i grisepass på Snerra och var så stolt över att jag "töltade" så bra, alla har nog vart i den sitsen någon gång under sin ridkarriär haha. Nu 4 år senare, sitter vi här och kan klara allt... från att rida och hoppa barless, hoppa 90cm, köra frihetsdessyr, tävla mot ponnysar, ja det mesta faktiskt...
 
Har en massa bilder, men min dator vill inte sammarbeta just nu... Så Avslutar denna mening med att säga, denna prins är en stor del utav mitt liv<3
 
 

Fotograferat hela dagen

Idag har jag fotograferat hela dagen, även bett min lillasyster att ta nå kort på mig så ni får se nya hårfärgen. Får se när det kommer upp bilder, har redigerat bilder i flera timmar och har massor kvar, lite halv död så tar en paus och käkar taccos. Ha en fortsatt bra påsk!

Lååång dag

Vilken dag, jag är HELT slut i kroppen och ligger död i soffan. Jag började dagen tidigt idag, blev två paddockpass på Rodi och Skvetta.
 
Blev lite mer träning för Rodi och tränade på att han inte skulle springa iväg varken i skritt eller någon annan gångart, kunna gå i lägre form och tölta på lösa tyglar samt stanna/rygga på lösa tyglar med enbart sitsen. Dessa är Rodis lite större svagheter, han vill ju gärna trippa på och gå i en fri&hög form. Jag vill att han ska först och främst ska kunna gå i en lugn och relativt avslappnad skritt med sänkt huvud, gärna ställd innåt. Har inte så super stora krav på han eftersom han är gammal och mer "lullarunthäst" men ändå så är det bra att kolla av och se till så att han lyssnar. 
Tölta på lösa tyglar gick väldigt bra likaså att kunna lyssna på sitsen, bästa killen. Det är sååå himla roligt att rida honom:) Efter jag ridit lite på Skvetta i paddocken så släppte jag Stjörnudis i rundkorallen, hon är så himla mysig de hästen. 
 
Vi jagade även rymmare på eftermiddagen som sprängt hagar och roade sig och kompisar, med mycket tålamod och motion fixade vi även de. Kan väl säga att jag ALDRIG någonsin trodde jag skulle få se min pappa hängandes på en ettårigt sto för att förhindra den från att stega, som sedan drar iväg med honom och Eva hade sagt "vad som än händer, släppt inte, släppt Inte!" haha roligaste jag sett... U go girl!
 
Och en sak till.... i'm readhead:-)

Filmtips!

I'm back, mår bra nu och imorgon blir det stallet. Håller just nu på att planera lite saker, har föressten också köpt hårfärg så ska väl färga imorgon eller på Fredag... Jag har så himla mycket idéer för mig hela tiden och måste verkligen lära mig to slow down, men vissa saker är ju sååå roligt att hålla på med, speceillt när man kan göra ALLT man brinner för och verkligen älskar på en och samma gång- det om något är magiskt härligt!
 
Minns ni när ni fick filmtips, dem grundläggande "reglerna" för att få till en bra film, nå, nu tänkte jag dela med mig utav lite fler tips. Denna gång om hur du skapar själva djupet och känslan i filmen och extra tips på rörligt motiv vilket vill säga när du filmar hästen.
 
Hästar är enligt mig det perfekta motivet för att kunna få fram den där känslan och djupet man vill ha i en film, då man lätt kan känna igen sig eller känna med i filmen när man förbinder kärlek med hästen. Många människor vet nog hur det känns att förlora något djur som stått en nära, någon man aldrig vill lämna bort, sälja eller förlora. Detsamma gäller det hästarna för oss hästgalna människor, dem blir våra allra bästa vänner och allt detta är otroligt nog ett väldigt känsligt ämne för många, för djuren för oss har en sån betydelse för oss- mer än vi faktiskt tror.
 
För att få med den här känslan jag är ute efter behöver jag:
- Ha en passande musik till filmen, en med betydelse där man kan se och förstå uttryckelsen mellan häst&ryttare.
- Lägga till effekter och övergångar. På rätt plats vid rätt tidpunkt, tex zoomar du in långsamt mot ett öga, kan man övergå mjukt in till en annan scen. 
- En följande linje. Detta betyder alltså att man ändå ska följa en viss linje (kan ses som tema) där man Inte blandar svartvitta helscener(helbild) med helscener i färg. 
- För att få ett extra djup i din film kan du däremot ha en svartvit bild/tvärtom för att ha en detalj i färg. Som t. ex. jag håller i en ros där allt är utan färg utom rosen. Därför måste man se skillnad och kolla vad som passar in om det är detalj eller helbild i färg/svartvitt som du filmar. 
 

Ha med dig ett stativ, mycket stabiligare, bättre kvalité och tydligare bild blir det oftast då än en massa "spruddel" som brukar uppstå vid skakig hand. Jag har dock aldrig stativ då jag inte äger något eget, men det blir mycket bättre vid närbilder.
 
Tycker man det är roligt att filma och har kul under tiden man skapar den så kommer filmen bli så som man vill att den ska bli, endast viljan & fantastin sätter stopp. Vet att jag lagt upp dessa ett antal gånger, men här får ni förhoppningsvis lite inspo. Jag och min lillasyster kommer göra en innan jag åker hem, då kanske vi kan visa hur det ser ut när vi filmar och gör olika effekter. 

Så kan det gå

Hade världens huvudvärk igår t jag kom hem från stallet, vilket gav resultat till att jag fick ett migränanfall. Mår bra idag men ligger nog ganska lågt idag, hörs å ses!


Monday

Blev en tur på Skvetta längs vägen idag, så underbart väder och solen låg på, härligt! Efter de blev det en barbacka skritt tur på Rodi då han skulle gå lektion. Så mysigt att få pussa på han<3

Nu ska jag slappa i soffan, grymt trött!


Update

Godmorgon! Nu var det ett sag sen ni hörde något om Rodi, och jag har ändå vart hemma några dagar nu. Men idag ska jag ut till stallet, blir mest att pyssla och en lättare ridtur på Rodi då han ska gå lektion sen, ska även rida Skvetta. Hörs å ses..

Bild från helgen
 
 

Takturs Istölt- Fler bilder


Mer bilder- Takturs Istölt

Fler bilder från Takturs istölt. Bilder från T8- Vuxen & T3 
Bilderna är inte i direkt ordning. Min dator är lite seg just nu så tar ett tag att få in bilderna. 
 

Takturs Istölt

Vart på Takturs istölt i Hallstahammar idag, träffat en massa folk, vart hästskötare, fotat och kollat på fina ekipage ute på isen:)
 
Några bilder från T8 Ungdom, obs: bilder är tilltåtna för kopiering om ekipaget som vill använda någon utav bilderna frågar mig först. Jag vill/ska godkänna användning av bild innan.

Home sweet home♥

Äntligen hemma från Gävle efter en rejäl omväg, våran GPS ville ta oss nån helt annan stans. Skönt att vara hemma och mysa med mina favorit hundar, blir att sova tidigt idag också då man ska upp tidigt. Blir takturs istölt imorgon, jag ska dock inte tävla, är också väldigt feg för isen men ska nog vara lite hästskötare och kolla på fina ekipage. Elin(på Freyr eller Segull??) & Eva(med Skvetta) ska tävla, även Rebecca(samuel) & Jamila(straukur)- hejja hejja!
 
Tar med mig kameran just in case, kommer ju inte vara inne på isen så får se hur det blir... Sen ska jag komma igång med fotografering ute i stallet och lite överallt, lär komma igång med allt i bloggen nu efter praktiken;)


 
 

Nu har Hanna åkt, jag åker imorgon:)

Idag åkte min två veckors sambo, så nu sitter jag här helt själv men musik på och lagar lite mat. Har setat och lyssnat på hästarnas tuggande i stallet som hörs in genom väggarna. Hur ska jag klara natten? Nejdå men det går nog bra, lite läskigt bara när man måste på toa.. springa genom stallet hehe:)
Jag åker hem imorgon vid lunch, då har min kära far lovat mig Donken på hemvägen, skräpmat har blivit standard dessa två veckor som gått.
 
Jag & Hanna fick chocklad och pressentkort på bio av världens gulligaste Jamila idag. Gissa om vi vart glada:-)
På Lördag så ska jag på Takturs Istölt, Eva och Elin ska tävla. Även Jamila och Rebecka ska dit, så blir ett hejdå imorgon och ett hej dagen efter.
 
Är helt slut i kroppen, träningsvärk och så men OJJ vad jag lärt mig massor! Men är inte sista gången jag kommer hit kan jag lova.. älskar det här stället så är nog tillbaka inom kort;)
           

Hanna packar...

Nu är Hanna i full gång och packar, för imorgon efter lunch åker hon sin långa väg hem med bussen. Får spendera en natt själv här då, kommer bli lite ensamt men på Fredag åker jag hem. Har haft det sååå kul här, mycket skratt och roligheter. Vart så himla lärorikt. Säger hej då till Jamila och hej dagen efter, då blir det takturs istölt. Jag själv ska dock inte tävla, ska hejja fram Elin och Eva, vara lite hästskötare och fota:-)
 
Men tills dess ska jag ta vara på dessa dagar som är kvar. Helt sjukt vad tiden går fort när man har roligt, känns ju som vi precis börjat... 
Jaja, nästa vecka bjuds på en massa roligheter, ska sätta igång med markträningen ordentligt nu dessa två veckor bästa jag och Rodi vet förutom roliga uteritter. Ha det bra!
 

En vecka har nu gått!

Ojoj, redan gått en hel vecka av praktiken. En vecka utan Tv, internet(haft ibland och segt), dåligt med varm vatten och vårt "golv" består utav två sängar vilket är det enda utrymmet man kan vara på där, vår enda fritids kompis är Felix även kallad för fille, å de är en katt, maten består utav micro mat å Billys. Trots detta så har vi haft en grymt bra praktik, vi har nu fem dagar kvar här vilket är tråkigt men samtidigt skönt att komma hem, fota och rida Rodi. Fina bilder på hästarna och filmningen ska dras igång, ååh vad jag längtar!

Idag sov Hanna hela dagen typ, stackarn hade migrän. Så jag red typ 7 hästar, avslutade med Annas suuuperfina häst, gaaash vilka steg, och vilken häst..

Just nu ligger vi på rummet, musiken rullar och vi stirrar mest in i väggen, väntar på norrsken.. Om de kommer;-)


Lever och mår bra;-)

Var några dagar sen jag blogga, kan ju säga att jag har haft fullt upp på dagarna och somnat tidigt...

Vi har ridit många hästar, longerat och fotograferat. Mycket som ska göras:-)
Idag har jag och Hanna fixat stallet och faktiskt jag en "ridledig" dag, vi åkte in till Gävle för att handla och sen har vi bara slappat..

Bild på mig och fille idag i solskenet, haha han satt och solade på min axel


Uteritt, ridning & Longering- praktikdag 2

Hade skrivit ett inlägg via mobilen, gick såklart inte att publicera det med den dåliga täckningen.. Snön vräkte ned på em, och just nu har vi världens storm ute!
 
Blev en uteritt idag innan lunch, vi red ut med Jamilas två anställda.
Sen longerade vi en häst som vi är en "gammal unghäst" som vi ska hålla på med nu.
 
Ibland kan jag skriva "vi", då menar jag oftast jag och min kompis Hanna. Hon går i samma klass som mig på Wången och praktiserar med mig här. Jag brukar ofta skriva med henne i bloggen och då glömma bort mig ibland, skriver då "vi" utan att ni kanske inte har någon aning om vilka mer än jag ja menar..så nu vet ni att det är Hanna jag menar! Hon är som en del utav bloggen känns det som, fast det är jag som skriver, haha:)
 
 
 

praktik dag 1

Startade denna dag halv 9 på morgonen, fodra hästar och gått igenom foder&stallrutiner/ sysslor. Kan inte påstå att det är mycket "skit göra", tog drygt 1½ timma att fixa det som skulle göras pluss lite till. På förmiddagen så longerade vi först en unghäst, efter det longerade vi en annan häst som är mer erfaren vid detta.
 
Jag och Hanna red 6 hästar på em
 
Känns verkligen som vi hamnat på rätt ställe, trivs jätte bra här och vilken tur att jag kunde dra med Hanna också då det knappt finns internet, vi har fått gräva vår egna frys och det är väldigt ensamt om man är själv, finns inte så mycket att göra under kvälls tid. 
 
Ha det bra så hörs vi, här kommer lite bilder från idag!

Bild: Bor man mitt ute i ingenstans får man allt bygga sin egna frys som riktiga lantisar!:)
F&ouml;rsta natten i G&auml;vle, vi fick gr&auml;va ned v&aring;ran mat ute i sn&ouml;n &aring; hoppas inget djur tatt de imorse, s&aring; idag gr&auml;vde vi en mer rej&auml;l &quot;frys&quot; haha!
 
 

Framme in Gävle

Nu har jag och Hanna anlänt till gården, för ett par timmar sen. Vi bor i ett pyyytte litet rum inne i själva stallet. Det finns inget nätverk här så vi fick panik i början, men efter att ha provat olika sätt så kunde jag koppla mobilen till datorn.. dock är det väldigt segt då mitt surf har gått ut så det är ganska segt. Hanna har inge internet alls istället hehe;)
 
Vi båda ser framemot dessa två veckor och även fast vi lever vääääldigt enkelt så stortrivs vi redan! Ska försöka uppdatera så gott jag kan, få se hur det blir med bilder och så då jag ska fråga om publicering först, är bra att göra oavsett om det är privat ställe eller inte även fast jag vet fotoreglerna så tycker jag ändå man ska fråga:-)
 
Dax för oss att äta och försöka sysselsätta oss, hörs å ses!

Ut till vackra<3

Hej! 
 
Tänkt hela veckan "packar sen.. packar imorgon" och igår tänkte jag precis lika dant, så var tvungen att ställa klockan tidigt idag för att få lite gjort iaf, dagen då man åker kan det ju vara smart... Ska snart ut till stallet till världens bästa kille, rida ut en sväng med Sofia & Veronica. Åh vad härligt att få pussa på honom några timmar innan jag åker iväg på praktik<3
 

Nämen, är det Elin framför kameran?!

Får väl bjuda lite på mig själv från idag, hehe..:)
 

Porträtt fotografering- Sofia Eriksson

 
 

Fia har sitsträning på Rodi

Idag har Rodi vart "barnponny", min lillasyster Fia har haft sitsträning på honom. Nästan hela passet i lina, där hon fick rida i trav, träna på den lodräta sitsen samt trepunktssits. Mycket fokus på att känna in stegen i trav också, man ska kunna känna fast man blundar.

Det gjorde dem bra:-) var så kul att stå och låta någon annan få träningsvärk för en gång skull.. Var ungefär " gör det ont i benen Fia?" "Ja.." " bra, då får du stå ett tag till*onskefullt skratt* ^^

Bästa Rodi


Åh vad jag längtar!

Nu är det inte långt kvar tills jag tar mitt pick och pack och förflyttar mig ännu en gång. Imorgon ska jag tvätta och packa, för på Söndag ska jag ingen annanstans än till härliga Gävle. Jag och min goa vän Hanna ska under en tid vara hos Jamila Berg, detta är något jag länge sett fram emot. Inte nog med att hon har fina hästar, Jamila är otroligt duktig i det hon gör! Tror vi kommer lära oss väldigt väldigt mycket:)
 
Ser fram emot det så enormt!!:-)
 

Solig eftermiddag

Den klassiska öronbilden fick det bli idag:) red lite gångart på vägen idag, Rodi har kommit in i sin trötta period nu tror jag...

Bästa Rodi:)


Snart ut till pärlan


Bild: Oskadis
Ännu en solig dag, just nu väntar jag på att min papap ska komma hem och min syster från skolan så ska vi till stallet. Fia ska rida lektion hos Lena så då rider jag ut en sväng på Rodi sålänge:-) Ha de guld!

Uteritt bland skog å mark

Kom hem från stallet för ett tag sen, blev en uteritt på Rodi, samma runda som i Söndags. Man ska passa på medans det är fint väder:-) Ena hunden fick också följa med, bra motion för dem båda fyrbenta.

Det går så fort nu, ovanligt fort, när Rodi är så lättfångad. Ganska skönt ändå:)


Den finaste vänskapen ♥

Det finaste man kan önska sig, är en bra relation till sin bästa vän, ha en sån vänskap som bästa vänner ska ha. Man kan dela både glädje och sorg, ha hur kul som helst och förlita sig på varandra. Sen första gången jag satt på Rodis rygg 2010, visste jag att han skulle bli min stjärna. Få mig le på dåliga dagar, visa mig läran om att förstå ett djur på flera hundra kilon. En sån speciell kille som Rodi lär jag nog aldrig träffa på igen.
 
Jag kan inte beskriva med ord vilka spår den här hästen har satt hos mig, han är den som betyder mest för mig. Kan inte vara tacksamare över all vår tid vi spenderar ihop och att denna häst har förlitat sig på just mig, att vi fungerar så bra ihop, vi förstår varandra. 
 
Jag tänker inte skriva mer, utan låta filmerna visa....♥
 

Eva och skvetta

         Två ovisade bilder, första gången jag tog med min Nikon D7000 till stallet. Eva P & Skvetta in action:)

 

Nellie & Ganti

Bjuder på extra bilder, denna gång på Nellie & Ganti. Vi provade att fota främst i motljus här om dagen:)


Training motivation

Finns faktiskt en stor nackdel med att vara hemma, det är att jag inte tränar, bara tjockar. När jag är uppe på Wången höll jag faktiskt i träningen, sprang ned till gymmet som låg några meter ifrån huset, så nu kan man ju säga att jag har fetaste lovet- bokstavligen;) 
 
Vi har som ett litet "mini" gym här hemma, eller ja vi ska nog göra ett när tiden kommer, tills dess ligger crossarna och allt annat utspridd all over the place. Så får nog träna imorgon medans alla andra går i skolan/jobbar! Måste hitta motivationen nu när jag är hemma och framför allt som jag fått i uppgift, träna bålen. Jag mår så himla bra efter ett träningspass, känns som jag gjort något bra för kroppen och vill fortsätta.
 
Just nu känns det som jag kommer rulla fram och all träning har vart förgäves, haha från och med imorgon blir det inge mer godis eller sötsaker på en bra tag, hur ska det här gå?
 

Mysig uteritt i solen

Det är så kul att komma ut till stallet, pyssla och dona innan man hämtar hästen, ännu en dag då han kommer fram till grinden och bara låter en hämta honom direkt utan "problem". Jag och Eva red ut en tur med hästarna, Rodi var så lugn och fin, red på halv långa tyglar utan att han ville springa iväg till Skvetta som låg framför. När dem töltade på vägen så kunde vi skritta lugnt i egen takt med långa tyglar, det kändes så otroligt bra! Snacka om att man fick njuta av stunden. 
 
Så mysigt att bara rida ut helt kravlöst, det enda jag ville han skulle göra var att lyssna och vara avslappnad. Hästarna tyckte det var lite jobbigt i skogen, men ojj så kul dem tyckte det va:-)
 
 
 

Nellie & Mestur

Här kommer ännu fler bilder från när jag fotograferade Nellie tillsammans med hästarna, är är dock bara Mestur med, fler bilder på Ganti kommer komma i ett till separat inlägg. 



Rullar hemåt:)

Nu är vi påväg hem från Strömsholm, sett många fina hästar och träffat massa saknat folk- och eddor:) kan ni tänka er att jag som aldrig går någonstans utan min kamera, var helt kameralös idag, ganska skönt måste jag säga.. Hehe hade massa annat att tänka på istället.

Segull han är helt klart ögongodis, skiftar i färg varje gång man ser han typ, och hans blåa öga. Vacker<3


Vintermästerskapet

Uppe med tuppen, käkat frukost och försökt att inte känna mig som en vandrande zombie...
 Snart ska jag pallra mig ned för att bli upphämtat, mot Vintermästerskapet för att vara hästskötare åt fina ekipaget Elin & Segull, dem är så duktiga.. Ska bli kul att se massa fina hästar och se annat än hemmet/stallet för ett tag.
 
Någon mer som ska dit/ delta?:)


Bloggfilm av ponnysanning.se

Ponnysanning.se har gjort en film med bloggare där filmen går i tre teman: hoppning, dressyr och Horsemanship/western. Jag och finaste Rodi är med runt 6:23, kul idé tycker jag:)
 
 
 
 
 

Sneak peak~Nellie, Mestur & Ganti

~TESTFOTOGRAFERING 3~
Några av många bilder som togs idag på Nellie, Mestur & Ganti. Varför bilderna har märkning är för att dem läggs upp här på bloggen, Nellie kommer få alla bra bilder redigerade och klara utan någon stämpel på ett USB så får hon göra vad hon vill med dem sen:) 



Mar. 01, 2013

Vilken dag vi haft! Fotat Nellie med både Mestur och Ganti, riktigt roligt, mycket skratt och tok emellan åt... Som det ska va:) vädret höll i sig ocj vi avslutade med att rida ut barbacka på Blesi och Aska en skritt tur.

Så nu har jag nått att sysselsätta mig med under kvällen, redigera bilder. Blir även film och mys med familjen sen, eller ja dem som är kvar hemma. Kommer några bilder under kvällen eller imorgon:)


Planerna för idag

Godmorgon!
Precis ätit frukost med utsikten över lilla Fagersta, man kan ju inte göra annat än att älska vädret som är nu. Visserligen är det kalla vindar, men i detta väder kan man få många härliga, långa uteritter. Fika ute i solen och soliga, glada foton:-) Fåglarna kvittrar, vi är mot ljusare tider, sommaren är snart här. Låter som i en saga, haha!
 
Planerna för idag ser ut som så att jag ska fotografera Nellie med hästarna. Kameran är laddad, bokstavligen... och redo! Föressten, ni har väl inte missat att designen fortsätter att "byggas upp", till vänster om headern kan ni se det senaste som gjorts.
 
 

Photo Häst & Ryttare

För ett tag sen fotade jag Maja på hästen Yrpa och Felicia tillsammans med hästen Gimli som ställde upp på fotografering för att än en gång testa min kamera, denna gång i tjock dimma medans snön vräkte ned. Det var ganska tufft ( och kallt ) men ojj vad det bjöds på skratt:) Några provbilder, för att se fler, gå in på min FB sida för bloggen.