Svar på kommentar:




Finns ju massa olika nosgrimmor med olika funktioner, den som ni sett på många bilder att Wångens hästar har är en remontgrimma, den här spänner man nedanför och utanför bettet. Det trycker inte på tänderna som achen och engelsk, men lik som all utrustning måste man kolla att man satt allt korrekt, annars påverkar det inte hästen positivt, snarare negativt.
 
Remontgrimman fyller sin funktion genom att hålla bettet på plats, det som även är positivt är att den inte ger skav vid kindtänderna.
 
Det är många som missbrukar det här med remont och spänner alldeles för hårt på hästen, eftersom den sitter så pass långt ned så kan den "täppa igen" hästens luftvägar och den kan inte andas normalt, just därför är det viktigt att när man spänner ska man få igenom 2-3 fingrar mellan-från undersidan-
Vissa hästar slappnar av bättre med denna typ, och vissa inte.
 
Med rätt kunskap är den super säger jag som endå rider med den sort varje vecka då skolhästarna har dem. Tror dock inte att alla hästarna har det men på Wången är det mycket stränga regler och viktigt att allt sitter som det ska på hästar, hade detta vart en dålig sak att använda hade dem Aldrig fått anväda remont på hästarna och låta hästkö/gymn/hippologer m.m rida och träna med det:) Sen har ju alla olika åsikter, men hoppas du fick det svar du behövde. Kort och gott- för att hålla bettet på plats helt enkelt!
 
Utseendemässigt kanske den inte är den snyggaste, men väldigt effektiv:)
 
 
 
 
 



Kommentera♡:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback