Morgonmorgon!

 
Sista jourdagen vilket känns riktigt bra, vi hade lite extra hjälp av vår praktikant som jag är fadder åt - Bella och Amanda också- jätte trevlig tjej:) Tänkte skriva lite hur en Jourdag ser ut för oss så ni får en liten inblick på vad vi gör och varför. Detta är schemat för vardagar(skoldagar)
 
06:00 Ger hästarna frukost och tempar alla samt kollar lite i boxen som tex om dem är lösa i magen osv. Vi tempar dem för att se om det blivit någon otrolig skillnad sen gårdagens tempning, om nån är sjuk och ser till att allt är bra.
 
06:30 Frukost för jouren
07:00 Går till skohallen för avprickning
07:00-08:00 Ta ut hästarna till hagarna/sjukhage, sätta på täcken på dem som ska ha det, vissa ska även ut till skrittmaskinen. Mocka alla boxar, väga upp lunch hö och lägga in i boxen, kolla så att alla med hink har vatten, göra upp betfor/testfoder till vissa. Sen sopar vi och brukar vara klara till ca 8:a tiden, då väntar vi på den som kommer och kollar och säger om något är fel m.m
 
Vid lunch tar man in sin egna passhäst så får dem sin mat i boxen. 
 
16:00-16:30 Jouren slänger ned hösilage, packar halm till dem ska ha det på em, ger hästarna em, packar iordning kväll och morgon höt inför kvällen och dagen efter. Kollar så alla har vatten, ger alla hästar salt och mineraler samt att vissa ska ha betfor/testfoder/kraftfoder.
 
20:30 kvällsfodrar hästarna
 
Kan vara något jag glömt, men tror jag fått med det mesta, så som så ser en vanlig jour ut på vardagar:)
Haha älskar bilden...:')
 
 
 
 
 



Kommentera♡:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback