Blika:)

Inte hänt mycket idag, Inge skola heller. Pluggat lite och tagit hand om Blika:) Sara och dem kom med lite grejer mamma skickade med, tavlor som ni ser är uppe på väggen.


Torsdag- ridning

Hänt massa saker, så vi kom i sängs vääldigt sent igår...jaja, livet är inte en dans på rosor. Vi hade sovmorgon idag, vilket jag just idag var väldigt tacksam över.
 
På em red vi för Sara i ridhuset, red min passhäst igen- Blika. Hon är en häst man får känna på träningsvärk på, man får sitta och jobba, inte åka häst, men det är ju det som är så himla kul då man lär sig så mycket! Vi fick lära oss hur viktigt det är att låta hästen jobba i låg och lång form, som jag skrev i måndags. Red mycket på volt där vi skulle ha dem rakställda och flytta framdelen, samt göra övergångar, samla skritten/länga den. Gick jätte bra att rida övergång från trav-skritt-skritt-trav i början, det jag dock måste tänka på är att jag inte flyttar med ytterhanden. Nu i ettan tänker dem mycket på sitsen, mycket focus där. Hon var väldigt fin med mjuka övergångar och rörelser.
 
Sedan övergång från skritt-tölt osv, där föll vi in i trav och fick jobba på ordentligt. Jag fick sitta på baken, vara snabb i handen, och så fort jag kände travtakt så använde jag innerskänkel för inte ramla in i trav, hålla henne rakställd hela tiden och släppa efter så fort hon gör rätt. Vissa gånger satt tölten perfekt, hon är ju lite tjock och så nu så är inte så lätt vilket jag har förståelse för:) Hon har ju en väldigt stark tölt!
 
Både i traven och tölten vill hon gärna böja sig åt vilket håll som helst, så man åker i "sidled", slippa undan lite arbeta och slinka iväg i tölt. Har dock aldrig hänt mig men när jag ridit henne så har hon börjat "slingra" sig.
 
Nu ska jag plugga lite, in till Nälden troligtsvis- för å handla, sen ska vi gymma. Blivit grym på att gymma, tjohoo!!;) Fick bli en travbild!
 
 

långa dagar, men oftast roliga:)

Blir några och långa inlägg för tillfället, fullspäckade dagar. Vi hade matte på förmiddagen, inte så kul då jag inte kommer ihåg något samt suger på de, vi hade "test" vilket vi också ska ha nästa gång, tjoho!! På em har vi biologi & naturkunskap, slog ihop det på 3 timmar då vi har samma lärare, så vi fick gå i över 1½ timme för att mäta travbanan, passbanan osv med dubbla steg. vi som skulle ta det lugnt idag, haha kommer kännas imorgon på gymmet;)
 
Som sagt, fullspäckat då vi slutar 4 varje dag utom fredag, så har vi skötartid 4-halv 5 så är lite stressigt om dagarna, mat ska man också hinna äta...
Fixade lilla Blika, gjorde rent hennes hov noga där dem skurit upp, tog bort allt skit och såg till att det var torrt och rent. Ska tvätta det då och då, men det ser mycket fint ut iallafall:) Ser mycket värre ut än vad det är, som Sara säger.
 
Vart en lång kväll/natt igår, motade med golvmoppar och sprutade med brandslang, arrrrrr.... skitungar! Inte så roande faktiskt:)

En vanlig dag typ.

Today är det en sån dag då man får veta att man lever. Började dagen klockan 6 i stallet för att ha jour med island. Halv 9 hade vi naturbruk fram till klockan 12 med fika som vanligt där emellan. Efter lunch tog vi in passhästarna och lunchade dem, Blika har stått inne hela fm, och antagligen hela em nu också dårå. Det hon hade var hålvägg så dem har skärt upp hennes hov, hovis kollade den idag och det verkar se bra ut då hon inte har något bandage eller nått:)
 
Nu på em hade vi körning, jag och Amanda hade ett litet gotlandsruss(tror vi det va) som kallar för Myran men heter något väldigt konstigt. Vi hade sån här vagn där man kan sitta två i, värsta proffsen som gled runt travbanan;)
Tog längre tid att sela hästen än vad det gjorde att köra den kändes det som, kan dock säga att vi kunde sela helt själva med dock lite hjälp när man skulle vira runt...dem där sakerna.
 
När vi kört klart gick vi till passhästarna för att borsta och fixa dem, vi har varje dag mellan en viss tid då vi Måste ta hand om våran p-häst:) Inte nog med att man är så mör i kroppen efter allt så gymmade jag och Amanda efteråt i ca 1 timme. Cyklade typ 30 minuter, gjorde rygglyft med 15&20kilo, benpress/lyft eller vad det heter, och så plankan. Känner att jag kommer vara väldigt trött imorgon.. mer än trött. Då blir det ingen ridning eller körning, för då blir det den enda "normala" dagen i veckan där vi har lektioner fram till kl 16:00, wihooo....
Min p- häst Blika:)Jag och Amanda körde Myran på travbanan idag:) dem har inte blivit körda sen i maj så lite tjocka var dem^^

Jaha, dagen har bara börjat

Vad jag gör vaken nu? Har jouren och naturvetenskap, tycker inte alls synd om mig..


Ridning på Blika- min passhäst:)

Haft biologi och engelska idag, fast vi fick mest böcker och gå igenom kursplanerna. Så det var ju inget speciellt med det. Har spånat boxar, fått våra passhästar och ridit idag. Alla fick inte rida sina p-hästar, men jag fick göra de. Blika heter hon, är nog en utav dem minsta islänningarna här och är en fux med stjärn. 4-gångare. Har som ett litet oskyldigt ponny huvud, väldigt liten och nätt! Nu har dem just kommit tillbaka från betet så lite tjocka får man va säg;)
 
Jag förväntade mig inte så mycket då det är första gången jag rider och tar hand om henne. Hon ska in på koll hos hovslagaren imorgon i stallet ovanför, hon har haft röta eller något sånt så ena hennes hov har dem skurit upp. Bra att hovis kollar hennes framhov:) Vi red för Ullis i ridhuset, det var vi 5 Gym1 islands elever samt 2 island elever från Hästkö som ska rida med oss. På Blika måste man låta henne jobba lång och låg form för att sedan trappa upp, vart helt chockad när Ullis sa att hon var A-klassad i tölt. Alla bara gapa, hon ser INTE ut som en "sån" häst. Men det är ju kul;)
 
I traven vart jag jätte paff, en sån energieknippe och bara rusa fram, då vill man gärna korta upp tyglarna men istället ska man länge dem, bara andas och ta det lugnt och lägga till nån volt om hon ligger på. Tillslut slappnade vi båda av och fick en riktigt fin och mjuk trav, jätte rolig häst då man inte bara satt och åkte på, man fick verkligen jobba.
 
Sen skulle vi rida först i skritt från C-E snett igenom, länga skritten och halvägs in skulle vi korta den så dem automatisk faller in i skänkelvikning, lika vid A-B. Efter vi fått koll på det så gjorde vi samma övning, men precis när vi kommit ut ur övningen så tölta vi. Blika ville mer än gärna tölta i öppna så fick släppa ytter och hålla kvar henne från skänkelvikningen och därifrån få fram henne, så man hela tiden håller formen och driva framåt.
Tycker Ullis var jätte duktig instruktör, hoppas vi får ha henne flera gånger! Blika var så duktig, en häst jag verkligen fått upp ögonen för. Var så kul också för att fick bara positivt om min ridning och hantering av Blika, det enda Jag ska tänka på är att slappna av i knäna så jag kan trampa ned:)
Tyvärr ingen bild på henne idag.
 

Bergsåker 25 Augusti 2012

Klicka på bilderna för större bild

 

@the buss

Vi har kul i bussen, haha. Nej inte direkt:)))))


@bergsåker

Kollar på travet med Amanda(y)


buhu vad fult...

Hejhej, jag heter Elin och hatar den här bloggen just nu. Visst har jag snygg design? nej den är skilful, tack å hej.
Är jätte irriterad, förstörde min desig totally;(( Jag vet att den är så ful som en design bara kan bli, men skulle lägga in en grej så vart allt fail och har allt på min andra dator, så nu får det se ut såhär..
 
Ridit ut barbacka på Sauta med några andra, hon fick skav igår ifrån barbackagjorden så fick bli helt barbacka, vilket jag tycker är jätte kul. Hon var väldigt fram trots att dem blivit ridna på förmiddagen. Nästan alla hästar vi ridit är 5-g så dem ligger ju på en hel del vissa utav dem. Sauta vill gärna springa efter dem andra i pass då hon inte riktigt hänger med så när dem andra sprang på och bara racea så höll jag in henne och börja jobba henne i tölten, ville att om hon skulle tölta skulle det vara rent.
 
Hon får inte springa iväg i pass utan att jag ber om det för då gör hon det hela tiden och travar knappt efter, så jag och Sussi som red hennes grå skimmel(inte islännning, nån annan ras jag inte vet namnet på) tog det lilla lugna efter dem andra. Sussis häst har bara blivit ride 15 gånger så det var jätte spännande! Är ju 4-g:s ryttare men har börjat få kläm med det här med 5gångs hästar, fick mycket beröm idag över Sautas tölt, vilket alltid gör en glad. Sen tog vi vår "galopp backe" och bara körde, släppte tyglar och allt, bara lät dem springa och stäcka på sig. Och den backen VÄLDIGT lång så vart så paff att hon orkade hela vägen då hon knappt orka halva igår.
 
Lilla S till vänster och hennes nordsvenska kille "sten" som på riktigt heter något ännu värre- Näsförsten x)
Sauta och hennes nordsvenska kille Sten som förävrigt heter på riktigt- näsförsten hahhahh!!!
 
 

Bra dag + L Ä S A R FRÅGA!

Kommit mycket iphone-bilder nu, men har inte haft tillfälle med kameran, sen har vi ju tagit bilder på plats så då är mobilen ett bra sätt att snabb blogga på:)
 
Haft en mycket bra dag, händer nästan alltid något här på dagarna. Ska börja sammarbeta med Wången inom fotografering, bra sätt att tjäna några slantar om bilderna publiceras, så det är kul att man får använda fotograferingen lite bredare- även hemsidan. Pappa skrev även att det är en som vill att jag gör en film åt hennes dotter på hon och hennes häst, kul att få respons:-)
 
Ja så som sagt, bara glada nyheter och en bra dag. Livet i Jämtland, vi har riktig vinterkyla ute, alltså såhär kallt är det knappt hemma när det är snöstorm. brrrr!
Är så glad att jag är här, får vara ute så mycket, så mycket möjligheter och vacker miljö. Lärare, fritidsledare och alla andra är så trevliga och lyssnar uppmärksamt på våra ideér. Jag har tjatat om att jag vill bergklätta ( som jag idag kom på heter fjällsvandra) så länge och kollar upp mot fjällen, det ska vi göra dem som vill innan snön kommer. Så grymt kul!!
 
L Ä S A R  F R Å G A: Har ni planer på att söka till Wången nästa år? Eller funderingar på att börja här i framtiden?
 
 

Fölvisning i ridhuset


Ridutflykt & grillning

Vi hade ridutflykt, delade upp oss i 3 olika grupper så alla skulle rida så åkte resten mitt ut i skogen för att fixa så vi kunde grilla korv, i väntan medans alla andra kom ridandes.

Jag och Amanda var i gruppen som red hem, alltså den roligaste vägen. Red på gulligaste och underbaraste lilla sauta:) vi red nån helt knäpp väg mitt in i skogen och gjorde våran egna väg, red i bäcken och tillslut kom vi i alla fall till vägen. Så kul med galopprace upp för galopp/ kör-backen. Trav eleverna rid också islabdshäst så var kul. Helt slut efter igår och idag, verkligen vart terräng tidning. Men ändå sån häftig upplevelse när vi rider långt uppe och kan se ned på vattnet och allt annat.

Nu sitter jag med Amanda i wärdshuset i väntan på att alla andra ska komma, äta lite pajj och sen ska vi träffa nån Ronney som ska prata med oss, orkar inte, är för trött;)


Ont i krooppeeen

Helt mööööör i kroppen, ridit i 2-3 timmar i skogen och bara raceat, hästar som stuckit och galopprace på kör/ galopp banan. Lite pigga och "speciella" hästar vi rider nu, som vi lånat. Då skolans hästar är mer riktiga gångarts hästar och är inte vana vid rida ut genom stock, sten å flodar/vatten, och så blir dem lite heta. Hästarna vi red idag var sjuukt taggade, jag och Amanda bytte häst. Hästen jag ville rida är påväg hit nu med transport från Duved, förhoppningsvis rider jag henne imorgon då vi Island samt trav grupperna ha ridutflykt. Red nog den snällaste hästen:-)

Ikväll har vi grillat, och sen har vi ridit barbacka och tävlat i lag i ridhuset. På en liten Isis jag ska rida imorgon som heter sauta, sen en nordsvensk som heter Sten. Lustigt namn Haha!!


Fia börjar på ridskola imorgon!

Pratat med min lillasyster nyss, imorgon ska hon äntligen iväg för att börja på ridskola hos Lena. Hon var så glad! Som hon tjatat! Vem vet, kanske hon blir så duktig så hon kan "ta över" Rodi sen?;)
Iilla islandsryttaren, så glad för hennes skull och hon är så modig då Fia är rädd för hästar. Men när hon red Rodi så ville hon börja rida och är inte så jätte rädd längre, kanske lite. Kulkul:)
 
 

Lång dag här i Jämtland

Trött efter en låååång dag, vi har hunnit med mycket. Några körde och vi gick mest runt jag och Amanda. Sen åkte vi med wången bilen/transporten, samt den as gymma Wången hästbussen(som jag satt i haha) för att hämta lite hästar. Först stanna vi för att handla choklad på Åre chokladfabrik om det nu heter så, sen stanna vi för att handla bullar. Efter det vart det den extremt långa färden för att hämta hästarna, vi var typ vid fjällen fast nedanför.
 
Väl där var det total kaos, folk och hästar överallt och hästar som stegra och vägra gå in i transporterna. Tog nog 2 timmar att bara få in hästarna i transporten. Jag stod där med en super snäll häst som inte skulle med just då, kolla när alla andra slet;)
Dessa hästar lånar vi, några ska även stå kvar här då familjen snart ska flytta nedåt. Hästarna är med i turridning verksamhet, där dem rider vid bergen eller ah och upp till skidbackar och upp till toppen. As häftigt, speciellt när det är så fräna vägar här! Dem ska vi allafall rida på imorgon, traveleverna ska även dem med så det bli ju kul.
 
vi var jätte hungriga när vi kom hem, som tur var blev det taccos:-) Kollade även när Gummi red en AS SNYGG häst idag, säger bara WOW!!
 
Här kommer lite bilder från idag.
Jämtland todayJämtland todayJämtland todayJämtland todayHämtat hästar från fjällen (eller a, lite nedanför) tog 2 timmar å lasta envisa hästar
 

Tisdag 21/8

Snart lunch sen ska vi in till Åre för att hämta hästar vi fått låna från Duved:-)
Lite skolböcker vi fick idag:


Kollar på kurs...

Jag & Amanda sitter och kollar på gummi som rider en söt häst. Han håller i en kurs här, spännande å se han försöka lägga hästen i pass:)


Vårt schema denna vecka

Klaga på vårt schema kan man ju inte göra direkt;)
 
Måndag 20/8
10:00-12- Rundvandring på wången samt möte med mentorer.
12-13 Lunch
13-14 Socialtjänst och polis informerar.
14- Eventuell mötestid med mentorer
 
Tisdag 21/8
8:30-12 Visning av stall, stallskötsel samt körning och ridning i stall C
12-13 Lunch
13- Hämtning av hästar i Duved
 
Onsdag 22/8
8:30-10 Träff med lokalvård. Genomgång av städ- och tvättrutiner m.m. Upphämtning på Wärdshuset
10:30 Lastning av ponnysar, sedan avfärd mot Östersunds travet. Åter ca 15:00. Lunch tar vi med.
(islandshästprofilen ska ev få rida istället)
15- Lekar med och utan häst
 
Torsdag 23/8
8:30-14 Ridutflykt. Vi äter lunch ute!
14:30-16 Träff med Ronney Wicksell, vår marknads- och kommunikationsansvarige. Cafét och klassrum 2.
 
Fredag 24/8
8:30-12 Stallaktiviteter och körning. Stall C
12-13 Lunch
13- Köra tillbaka hästar till Duved.
 
Lördag 25/8
Travresa till Bergsåker med buss. Avgång: 8:30 från Wärdshuset
(islandsprofilen får ev stanna om dem vill då det är tävling här på Wången, Gneisti)
 
Söndag 26/8
Lediga och vilodag!
 

Svarar lite...

Om wången, din passhäst om ni får det?, om lektionerna, vardagen, hästar där, vad du lär dig där osv :)

Vad vackert! Jag känner mig lite efter, men varför har du flyttat? Bor du ensam?:)
 
Var visst inte alla som riktigt vet vart jag är och vad jag kommer sysselsätta mig med, så vi börjar med den delen. Jag har alltså flyttat till Wången som vart ett rent ridgymnasie, men som iår bytt till naturbruk. Här väljer man alltså mellan två inriktningar, antingen trav eller islands. Jag ska då gå gymnasiet här i tre år, bor i boende på skolan i samma byggnad som alla andra ettor, vi har egna eller dubbla rum men jag bor själv. Min familj bor kvar i lilla Fagersta:) Och javisst är det vackert, bilderna kan inte ge rättvis bedömning, tycker man ska åka till Jämtlands trakter och se dess vackra natur! För dem som inte vet så ligger Wången i Jämtlands län i Alsen, väldigt mysigt ställe.
 
Till den översta texten återkommer jag till nån annan dag då jag inte egentligen vet så mycket, men kan skriva lite om det jag vet och om Wången så länge:) Men självklart kommer jag skriva om detta, ge lite tips och sånt, tror det kan bli väldigt intressant för er också då vi har enormt duktiga ridlärare osv.
Det är då en väääldigt stor anläggning med mycket hus, stugor, osv. Finns många stall från A- G(tror jag det var) så finns gott om stall. Mycket hagar både stora samt små. Man har tillgång till ridhus, "mellan" paddock, rundkorall, skrittmaskin, ovalbana, stor travbana med en gigantisk paddock på ena sidan och en "sjö" på den andra. Väldigt fint gjort. hm, vad kan man skriva mer om W? Man får passhäst och byter 2 gånger per termin tror jag det var:)
 
Nu har jag även fått lite mer inspiration om vad som ska skrivas om, var lite osäker först på om ni ville att jag skrev om min vardag här på skolan. Kommer ju kretsa mycket om passhästen också eftersom jag främst bloggar om just ridningen osv, men å andra sidan är det dax för en variation och ändring nu när livet också får sig en ändring. Men absolut ska jag skriva om det! Tack så jätte mycket för era kommentarer:-)
Bara att ni frågar på om det är något ni skulle undra över, svarar på ALLT!
~bild i repris~
 

lite text + L Ä S A R Fråga

Första natten på boendet, min kära mora och far fick stanna tills jag blev trött och då gick dem ned till deras lyx lya. Här är det 20 rum med rum i sig, och jag var den enda som sov här. Var skiträdd när jag skulle sova, det är dessutom en as äcklig korridor, så jag låste alla dörar in till mig och försökte sova direkt.
 
Imorse roade sig mina föräldrar med att banka på posten så man satt och var as rädd tills jag insåg att det nog var dem, öppnade dörren, kollade om kusten var klar i korridoren och kuta! Haha x) Ja, jag är nog inte den enda som skulle vart super rädd för att bo här själv, men som tur är kommer Amanda och några andra idag.
 
Jaja nog om de. Kommer bli väldigt annorlunda bloggning för min del, sitter och klurar ut vad jag ska blogga om. skolan? nej. Vardagen? kanske. I have No idea. Tar väl det som kommer typ, är inte heller så stort Fan av åsiktsinlägg heller då det kan såra någon eller kännas inriktat osv. Får väl bli om mitt liv här på Wången, Rodi kommer inte bli helt utanför då jag kommer rida honom när jag är hemma. Älskade Rodi<3
 
L Ä S A R FRÅGA: Vad vill ni läsa/se om här på bloggen?
 
 

Lag-SM Sista delen- blandat.

Freja & Bamse, samt deras prisutdelning i Junior-SM 2012.
Flagglopp för Johanna&Tinna samt Tilde&Telpa


Lag-SM DEL 7- Nathalie&Grodan


J ä m t l a n d

Nu har vi vart i Jämtland i några timmar, det jag säkert vet är att det är ENORMT vackert!! Skulle lätt kunna bo här länge, som tur ska jag ju plugga här uppe. Fick rum på "rätt" sida helt klart, världens häftigaste utsikt. Bor uppe på höjden. Åker man strax innan man svänger in till Wången så kan man se berg med snö. Kan inte beskriva hur fint det är, man måste nästan uppleva det. Massa stall, skrittmsskin, ridhus, liten och gigantisk paddock, ovalbana, rundcorall och en stor travbana. Stor trivs redan. Maten är otroligt god. Ja vet ingen direkt negativt än, men kan ju ändras när skolan börjar.

Ska se om jag kan försöka få till en ny design också. Saknar Rodi enormt mycket, har bilder på honom i rummet men mamma ska skicka med Jonna och dem fler och stora bilder:-)
här kommer några bilder när vi satt i bilen för å skulle handla lite. Sitter nu och äter chips och kollar på TV med mina föräldrar som sällis:-)


Lag-SM DEL 6- Tilde&Telpa


Lag-SM DEL 5- Tuva&Baldur


The last day, Rodi:((

Alla lag-SM bilder/delar är inte uppe än, försöker få ihop allt. Idag skritta jag och Nellie ut på Rodi och Dimma, eller ja, vart pytte tölt å trav. Pratade hela tiden, som vanligt, fast nu försökte vi mest hinna med att säga allt. Bjöd även gården på Daimtårta innan vi red iväg då jag ramde av Rodi för nån vecka sen, och sen för att jag flyttar.
 
Mina ögon ville fälla massa tårar, gick inge bra å hålla igen när vi skulle åka och stod i boxen för att gosa med Rodi... borrade in ansiktet i hans man... Rodi... "min" lilla Rodi, hur ska vi klara oss? Kan ju säga att jag ska ha med bilder på honom och mig att sätta upp på rummet. 
Börjar typ böla nu när jag skriver detta, eller ens tänker på det;(
 
Träffade även ägaren till Pjalfi idag, vi pratade och tittade till honom. Han ser mycket piggare och bättre nu, men D är väldigt ledsen och besviken och så. Har bilder på hur han ser ut nu som jag ev, kommer lägga upp imorgon. Lilla Pjalle..
 
Ikväll blev det taccos med familjen & Nellie som var hemma hos mig för första gången, HAHA! vi har liksom vart bästa vänner HUR länge som helst, och hon har ALDRIG vart hemma hos mig förrän idag... dagen innan jag åker x)  Piiiiinsamt!
 
En både skrattfylld och bölardag..

Lag-SM DEL 4- Lisa & Atli


Lag-SM DEL 3- Filippa & Efni


Lag-SM DEL 2- Freja & Bamse

Kommer under dagen lägga in massa Lag-SM bilder, kanske imorgon med beror på. Idag ska jag ut till min älskade Rodi!
 
 
 

Lag-SM Göteborg 12-15 Augusti DEL 1

 
 

orkar inget:)

Dålig uppdatering i know, har haft massa tid men inte orkar eller ens haft lust. Tänker så mycket på Rodi, känns som jag ska lämna honom för evigt. Fast riktigt så är det ju inte;) Inte vart i stallet på hela veckan, haft såsåsåså mycket att göra. Imorgon är det sista dagen jag ser Rodi på huuuur länge som helst, tror jag tar med mig tårta till stallet, är skyldig de då jag ramlade av honom för ett tag sen. Nelly följer nog med och fotar oss två:)
 
Igår åkte jag för att kolla på vår nya bil, omg, nu vill jag köra bil!. Vääärldens snyggaste bil!! Men nej, jag och Ida - min syster- fick vår gamla bil, hahaha ja... vad ska man säga... tack mamma å pappa x') Det suger att jag inte kan köra så mycket eftersom jag flyttar, sen måste jag gå kurserna också. wellwell. Nu ska jag fortsätta lata mig och stirra på min packning som jag har lust att kräkas över, ush, trött på att packa...
 
 

Fortfarande förkyld...

Föörkyld, suger:( vart iväg och åkt en massa idag, passade på att köpa nya converse, dock höga. Mina låga har typ gjort sitt hehe. Packat flera dagar i sträck, å tvättat, kommer ha massa väskor med mig upp. Haha kan knappt stänga väskorna men VÄGRAR att lämna mina älskade kläder x) får packa ur lite men men. Ikväll blir det tjejkväll med min stora syster och faster så chiao.


Elin & Rodi- från början till nu.

Elin & Rodi- från början till nu.
 
Sommaren 2010 red jag ett 5-gångs sto Snerra från Musö på Karsbo Gård, hon skulle sättas igång igen efter 2 år av vila då hon fått två föl Oskádis & Inri. När hon sedan skulle säljas började jag rida både Snerra och lilla Rodi frá Holbakai, fux med stjärn, en grabb som stod ut i mängden med sitt charm. Jag delade Rodi med en annan tjej, så när Snerra tillslut med såld red jag endast honom. Den andra tjejen ville ha honom " som sin egna " så hon och hennes familj tog honom på foder. Varje vecka red jag lektion för Elin Vidberg som äger Rodi och några andra dagar i veckan tränade jag på det vi gjorde på lektionerna, så vart som en "läxa" till varje vecka. Lärde mig otroligt mycket på Rodi som är en riktig läromästare. 
 
 
Rodi var den enda hästen som jag kände att jag verkligen saknade, jag menar, hästar kom och åkte hur som på många ställen så man lärde sig efter det att hästar inte stannar för evigt. Rodi var på lite äventyr och det tog inte lång tid innan han kom hem från fodervärden, men då åkte han iväg till Wången istället(tror jag det var). Sen var han hemma ett bra tag, och förra året skulle jag börja rida honom men hittade då ett annat ställe där jag fick en stor möjlighet för ridningen och framtiden. Tog den, tyvärr visade sig vara tvärt om och jag mådde väldigt dåligt under den tiden. Såg att Rodi fortfarande var hemma och högg direkt, aldrig saknat han så mycket kändes det som! 
 
Då var det vinter, och hade blivit " varnad " att han var en helt annan häst då, full med energi och väldigt väldigt pigg.  Tyckte han var lite för pigg för mig och i galoppen tog han dem första gångerna "skensprång" innan man kom i balans vill säga, men jag hade bra koll och kontroll på de så han gjorde inte så efter bara några gånger även fast han tyckte det var kul:) Tog ett bra tag innan jag och Rodi hittade varandra, har inte vart ett smärtfritt förhållande vi haft haha lite humor i det hela;) Minns när det var halv snöstorm och djupsnö, skulle ut och hämta han i hagen, tog 2½ timme innan jag fick in han och dem har stor hage med bäck så man fick springa upp och ned ( eller snarare pölsa igenom) och vissa gånger fick jag inte tag på han alls. I ridningen var det mest att lära känna honom och åka runt lite, för att känna hur han fungerade på bästa sätt och så fick vi anpassa oss efter varandra,
 
Började väldigt sakta att rida mer ordentligt och ridpass där han fick jobba lite mer. Skulle aldrig kunna ställa höga krav på honom, tycker INTE om ordet krav, låter som man måste tvinga fram något. Hade inte ens mål med Rodi, utan tog det som det kom. Helt plötsligt var det sommar 2012 och vi började "banta" Rodi, nu är han mycket finare i hela kroppen och vi har utv. så enormt mycket. Hade inte ens kunnat drömt om att vi ska rida och hoppa i HALSRING efter bara några månader, hade aldrig ens tänkt på att det var möjligt på den här hästen då det krävs så mycket förtroende. 
 
Vi var med på omslagsbild för tidningen Islandshästen, vilket var jätte kul och stort för oss. Inte alla som får vara de, så det var kul:) Jag & Rodi var med och tävlade mot C-ponnysar i OS för skolan, skit kul även fast det blev en massa gångarter igenom hela banan haha. Vi tävlade på Járnhestur Vår i T5 & V5, dessvärre gick V5:an inge bra men i T5 så låg vi etta i A-finalen men kom sedan 2:a på finalen. Var så sjukt nöjd, endå våran första tävling ihop och vi kommer 2:a. 
Lag- SM uttagning på Forsen var det även och sedan åkte vi iväg väldigt mycket på lag träningar på Forsen och hos vår ledare Tess i Götarsvik.I Torsdags bar det av till Göteborg för att på Fredag tävla lag SM, vi kom på en 3:dje plats i T5:an och 5platsi FS3. Laget kom dock inge bra placering med var så sjukt nöjd att jag och Rodi kom inom top 5, det var det vi hade som "mål". Hade sååå kul!
 
Sen har det ju hänt massa andra bra saker också, kommer inte ihåg allt men ja det var typ de. Efter en as bra resa så tar snart jag och Rodi en "paus" ifrån varandra då jag flyttar till Jämtland för att plugga, känns jobbigt. Kommer sakna skrutten!
 
En massa bilder på mig och Rodi♥
 

Ingen rubrik...

Låg uppdatering för mig, som ni kanske märker. Har blivit halv sjuk, as förkyld... tvättar och packar för fullt. Tavlor på Rodi står högst upp på listan.
 
Fått frågor ang hur det blir med mig & Rodi nu, har svarar på vissa och ignorerat vissa, ber om ursäkt för det men det är ett väldigt känsligt ämne. Man får inte ta med sig häst upp till Wången förrän efter Höstlovet som är vecka 44. vet inte om jag kommer ha med mig häst upp alls då, beror ju på om vi har råd. Får ta med mig Rodi upp, men funderar fortfarande om jag nu har råd att ha med mig en häst upp detta läsår. Nästa år ska jag söka stipendium, får jag det så är det 100% säkert att jag tar med mig en häst då. Men just nu är det lite tajt om pengar, boendet kostar, transfer, mat, och så har vi köpt in massa inför flytten.. men tanke på att vi spendera 6tusen spänn för bara ridsaker. 
 
Som sagt, har inte riktigt orka tänka på det, det ända jag vet säkert är att på Lördag åker jag, då åker jag fleeera mil och massa timmar ifrån mitt hjärta. Börjar grina halvt nu när jag skriver det- Jag ska lämna Rodi, det är allt som kommer upp. Kommer ju hem då och då, men ändå.. hur i helvete ska vi klara oss utan varandra? Vi har gått igenom saker som vissa aldrig hinner med, utvecklats så enormt. Känns skumt måste jag ju säga, känns som jag ska lämna honom, alltså lämna lämna. Fast tänker typ att jag ska åka iväg ett tag, men jag kommer tillbaka. Vet att han är hos bra folk som gosar med honom, får gå på lektioner, men är så rädd att dem som rider honom bara ska borsta lite, sadla och rida sen släppa ut han igen. För mig är det viktigt att han får bli ompysslad på länge och får den uppmärksamhet han behver, borstat, göra fin i man och svans, göra han extra fin då och då och schamponera/ duscha han. Det tycker han riktigt mycket om, som vilken annan häst gör antar jag! åååååh, kommer sakna Rodi:( 
 

you're my reason to wake up happy

 

Home sweet home

Nu är jag hemma från Göteborg, jag och Rodi. Vi kom hem igår väldigt sent, jag och pappa kom hem från stallet halv 2 på natten så slocknade typ direkt. Nån i laget - hmm undra vem;)- har typ smittat oss typ halva laget var lite halvkrassliga, jag och Amanda är rätt förkylda. Lagom till skolan säg;)
 
Iallafall så har det gått så bra för mig och Rodi, målet var ju att komma topp 5 i både T5:an och FS3-show vilket vi gjorde, dessvärre fick Edda Stars ingen bra placering. Men inga sura miner för de, är så stolt över Rodi att jag sprudlar av glädje. Min hjälte♥
 
Igår när vi kom till stallet gick jag och pappa in där kalvarna brukade stå, P***** har kommit hem från sin fodervärd, helt förstörd, han blödde lite på kroppen och hade öppna sår vid ögonen, såg riktigt sjuk ut och som han blivit misshandlad( han har inte blivit omskött) Gjorde ont i våra hjärtan och se han, pappa började nästan grina. Var så jobbigt och vi klappade honom inte heller ifall han bär på nått. Hans kroppsbyggnad såg helt annorlunda ut, vet inte hur jag ska förklara och ansiktet var helt förstört, alltså heelt förstört:'( Han hade haft larver i ögonen och som lagt ägg och ja, HEMSKT. Hur kan en människa göra så mot en sån häst som inget illa vill, och faktiskt haft det lite jobbigt i sitt liv. Berättar mer om det nån annan dag, när jag orkar, blir så less och ARG på människor som inte kan ta hand om djur. E hjälper till att medicinera och många hjälper till att ser till att han blir bättre.
 
Rodi efter prisutdelningen

Leeever... Livet här i Göteborg

Inte haft tid och ork att upd känns det som. Upp tidigt och sova sent.. Ugår var vi på liseberg, sjukt kul! Kom på en 3:e plats i T5:an väldigt roligt då det inte kändes bra i början, drivadrivadriva. Rodi var så jäkla trött men piggnade till när vi bytte varv, då tändes det till å vi satt ökningarna riktigt bra tycker jag!

I FS3-show så var det sjukt kul, bjussade verkligen på oss själva och bara hade kul. Vart lite småfel så som tölt ist för trav vid domarna men dem såg inte de. Har världens bästa Rodi."min" bästa Rodi!!! Vi slutade på en 5:e plats men så sjukt nöjd med allt, galoppen, å pussen var en favorit hos publiken. Riktigt kul känsla!:) var även invigning idag, mycket fint och dem kom med häst och vagn, stora riktigt vackra hästar...
Imorgon ska jag bara ta hand om the little big man, ta kort och kolla på fina elipage. Sen blir det ryttarfest! Nu ska jag sova.

På bild: mitt, Amandas, Tess och moas rum, väldigt stökigt haha. Freja sover här i vårt rum inatt också:)


Dax att sova

Kom fram halv 6 till Göteborg, fixade lite och så åkte vi till Liseberg på kvällen. Så sjukt kul!! Massor som ska tänkas på inför morgondagen, börjar bli nervös då T5:an är först ut, å jag är i andra gruppen. T5:an startar 09:00 imorgon, taggar! Godnatt, nu ska jag sova första natten på vandrarhemmet.
Random bild på Rodi.


Mot Göteborg nu!

Bjartur & Rodi står i transporten så fint tillsammans, framme om några timmar!!:D


Nu åker vi!!

Mot Riddarhyttan för att lasta in Amandas häst. Vi kör med Karsbo transporten och sen kör Malin. Åker upp till Göteborg "själv" med Rodi. Sen mot Göteborg!!


the Day before...

Har försökt ladda ned text samt bilder från stallet idag, även hemifrån men har inte funkat via mobilen konsigt nog. Så jag får väl skriva nudå si såhär på kvällen.. 
 
Åkte till stallet på fm idag, tiden bara flög iväg, helt plötsligt stod mamma utanför stallgången. Vad hade jag gjort under den tiden? Jo, jag hade gjort rent all utrustning och packat lite, och ridit ut en liten sväng med Eva & Veronica. Invigde mina nya stövlar, försökte få dem att hinna sjunka åtminstode några millimenter, men dem satt inte så dem gjorde ont så det är väl bra. Supernöjd över mitt val av stövlar, passa mit perfekt:) Rodi var på tölthumör idag, ville nästan bara tölta när Skvetta framför racea iväg... aja tänkte jag och bara satt å åkte på slappa tyglar. Han är värd en lugn och mysig ridtur med sina kompisar i skogen, inte tänka på nått, bara lyfta på hovarna och bara lulla! Så mysigt!
Rodi fick bli schamponerad idag också, det tyckte han allt om. Får se om det blir så mycket upd under lag-SM, så som appen vart idag...
 
Bootsen som jag gjorde rent, lite skillnad på ren och skitig;) Hahaha...
Hmm... Skrubbat rent bootsen, dem var lite skitiga haha!!Gjort ren all utrustning idag, ink. Lilla Rodi:-)

Ny video♥

Klippt ihop en video på mig & Rodi:)

 
 
 

hemma.

Åkte ju till Götarsvik igår med Rodi, vädret var helt okej när vi kom dit men sen så började det spöregna så vi tränade i ridhuset. Riktigt vackert är det där Tess bor, innan man kommer till gården så är det en lååååång alé, när man åkt typ 2/3 i alén så kommer en stor - ser ut som en engelsk- grind som man får skriva in kod för att komma in. Massa hagar och stora, JÄTTE stor paddock och fint typ engelskt ridhus som är jätte vacker båe utanpå och inne. Från gården kan man se ut till skön, dem har galoppbana och allt är verkligen jätte fint. Sen finns det ett hus där som ser ut som ett slott ( mycket engelsk stil enligt mig), omg... drömmen att bo säger jag bara!!
 
Iaf, igår så tränade både lagen i olika grupper och på olika saker, det var först en grupp som red.. dem var kanske 4st eller nått sånt. Sen red Tuva sin dressyr och sedan tränade jag och Rodi på showen, kan bara säga att det gick strååålande! och så var det några efter också..
 
Idag skulle jag hem tidigare då pappa jobbar em, så vi drog igenom lag-showen och sen packa jag ihop mig och Rodi å åkte hem:) Nu väntar jag på att första tvätten ska bli klar, blir alltså att tvätta i nån timme framöver och fixa- vuxenpoäng till mig...
 
Morgondagen ser ut som så att det blir packnings, städning och smörjningsdag, rida lite och schamponera lilla prinsen.
 

Nu är vi påväg hem!:)

Nu är vi påväg hem från Götarsvik, har gått super bra och har haft det kul med lagen som vanligt. Vi somna sent igår, haha jag undrar varför;). Skriver mer när jag kommer hem. Tills dess bjussar jag på en bild på Tuva som tycker det är kul å ta kort på sig själv... Å så klart lilla Rodi:-)


Haha!!!

Tänkte visa ett hur jag ser ut i okammat och oplattat hår. Har nämligen inte gjort det förr (tror jag) hhaha som ni ser får jag världens Lockar nedtill och lite vågor i mitten och spikrakt däruppe. Kan ni tänka er att min naturliga färg är knallblont och massa prinsess lockar?? Åh ja, jag har färgat det brunt nu. Har haft alla färger du kan tänka dig i håret( utom typ överdrivna färger som rosa, grön å så haha!!)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2897362/images/2012/pic_501f8de6e087c31efb0009ea.jpg" class="image">


Ryttarbrev

Börjar närma sig, börjar bli nervös!!!! Shit vad kul det kommer bli:)


"Min" prins♥♥

 
 

Fina hjärtat♥

Hemma från stallet, varit riktigt konstigt väder. Så otroligt glad och nöjd över hur Rodis tölt är nu, vi sätter den så grymt bra, i alla tempon. Känns så sjukt skönt att ha det i bakskallen när vi ska till Lag-SM, vi kan vi ska vi kan vi gör det.  Vi hoppade ett hinder idag också, han hade sån fin hoppteknik. Ja och om min flygtur idag... haha... ingenaning vad som hände. Vi kom ned i skritt efter hindret, skrittade och wroom så for ja iväg, jaha hur skulle man ta sig ur det här då.. han körde lite rodeo, bockade gång efter gång, sparkade bakkut, tvärnita och bockade. Tillslut landa jag i backen.
Han blev rädd eller biten, vet inte vad som skedde. Men sånt som händer ibland, även dem snällaste hästarna:)

Finaste pojk!
 
 
 
 

Flygtur på Rodi

Primenerar Rodi medans vi plockar smultron. Fått mig en rejäl flygtur nyss, skrapa upp armbågen å så annars är allt bra. Skriver mer sen...


Sofia gästbloggar.

Hej! Sofia som skriver här! Jag är Elin lillasyster och är 12 år och bor med hela vår familj i Fagersta. På fritiden brukar jag vara med kompisar, ta hand om min kanin och ibland åker jag med Elin till stallet. När skolan startar ska jag börja rida på Björkhagens islandshästar, min ridlärare heter Lena. Innan jag följde med Elin till stallet och red Rodi första gången i vintras så var jag lite rädd för stora hästar, men Rodi är så snäll och gosig, honom tyker jag om. Har bara ridit några gånger, för något år sedan red jag mycket på min systers medryttarhäst, det var en liten shettis vi ofta åkte ut till, han var lite busig och bockade av min storasyster en gång, hehe:D
 
Jag har skrittat helt själv på Rodi, men när vi töltat, travat och galopperatt så har Elin sprungit brevid. När hon flyttar vill hon att jag ska börja rida lilla Rodi, men först måste jag lära mig rida ordentligt för Rodi är en lite svårare häst och kan bli jätte stressad. 
 
Jag har en egen kanin som heter Sigge, han är som ni hästmänniskor skulle säga på en hässt "rödskäck" (elins favvo färg tror jag) vi köpte han när han var 7 veckor och 6 dagar, det var kul för att hans ena öra hade inte rest sig än. Sigge är gullig och gosig men kan sprattla väldigt mycket ibland, men har lärt han att han inte ska göra så längre, så nu gör han inte det så mycket. 
I vår familj har vi för tillfället 2 hundar, en liten staffe- Engelsk staffshilbullterrier (stavning), hon heter Maja och är svart och vit, en riktig busig hund! Maja är 2 år. Sen har vi våran Casper som vi har haft hela hans liv nästan, så länge jag kan minnas iaf. han är 8 år och är helsvart med litte vitt framme vid halsen, han börjar bli väldigt gammal men jag älskar hnom ändå! Han är en blandras, har fem raser i sig jag vet inte vilka det är riktigt men många är det.
 
Idag ska jag och Elin ut till stallet, där hon rida Rodi. Vi får se om jag också ska rida, har inte bestämt mig än. Fick en jätte fin ridtröja av henne idag. Har inte så mycket mer att skriva, HEJDÅ:D
 
(jag och rodi i vintras♥)
 
 

veckoplanering mm

Vecka 31:
Måndag- Västerås
Tisdag- Jag & Rodi åker till Forsen på träning med lagen
Onsdag- Träning med lagen, jag & Rodi åker hem
Torsdag- Rodi rider lektion, åker med Nellie till stallet /sover hos henne
Fredag- Stallet, Jag & Nellie rider ut
Lördag- Firar pappa hela dagen
Söndag- stallet, ev NM med en kompis å träffa annat folk därborta.
 
Vecka 32:
Måndag- Jag & Rodi åker till Götarsvik på träning med lagen hos Tess
Tisdag- Träning med lagen, jag & Rodi åker hem från Tess
Onsdag- Stallet, fixa, packa inför lag-sm, åker kanske till Riddarhyttan med Rodi
Torsdag- Jag & Rodi mot Göteborg med lagen!
Fredag- Lag-SM, Göteborg
Lördag- Lag-SM, Göteborg
Söndag- Lag,SM, Göteborg
 
Fullt upp, fullt upp återigen fullt upp som ni kan se. Är så otroligt taggad och lagom till Lag-sm så har Rodi blivit så underbart fin. Har nog skrivit det några gånger men tycker ju han är sååååå vacker♥ Blir kanske NM imorgon, har inte bestämt mig än för isåfall jag och en kompis åka och så ska vi träffa lite andra kompisaaar därborta... men är så irriterad och så just nu så tror jag tar en heldag i stallet med min lillasyster. Ska städa och ta hem saker för tvätt, sen packa lite inför måndag så jag har det gjort.. dusha Rodi om det blir fint väder. Vi håller och planerar den sista filmen som kommer bli väldigt välgjord, den senaste gjorde vi "bara för att", å visa när vi red i halsring, inget igenomtänkt:) Ååååh lilla Rodi, vackrast på jorden, vi kommer få det grymt bra dem sista exakt 2 veckorna.
 
 
 

Fira pappa hela dagen

Yepp typ som rubriken säger.. Fira pappa hela dagen på Eskiln, hamnkrogen å så. Kommer as mycke folk, blir bog ingen upd idag:)


love you once love you still always have always will♥

Vår start tillsammans samt skillnadsbilder!
 
Första gången jag såg dig, första gången jag satt på dig, så visste jag att våran resa skulle bli lång. Året var 2010, det var sommar och en väldigt solig sommar. Snerra ( min medryttarhäst) skulle snart bli såld så jag red på denna roliga, charmiga och vackra fux tillsammans med en annan tjej. Snerra blev såld, jag red denna häst ett tag. Rodi frá Holabaki var hans namn, jag var mycket stolt över att kalla honom bäst. Under hela sommaren red jag varje vecka lektion på antingen Snerra, eller Rodi vilket blev tillslut bara Rodi- den vackra fuxen som han var och är i mina ögon. Några veckor gick och den andra tjejen ville ha honom "för sig själv", så han åkte iväg på foder och lämnade efter sig en mycket liten och ledsen tjej, nämligen mig. Åkte fram och tillbaka mellan islandshäst och storhäst, tillslut hamna jag bland islandshästarna och kände hur starkt band jag kände för dem " det är det här jag vill och SKA hålla på med, det är det här som är mitt liv". 
 
I vintras ( början av året) läste jag att Rodi var hemma, pigg och glad. Vart överlycklig vilket ledde till att jag och Eva ( hon och Elin V äger honom dem äger gården och är mamma- dotter) bestämde för att det är klart jag ska börja rida honom, det hade han bara blivit glad av. Hade aldrig ridit hästen på vintern, var en HELT annorlunda häst med power, go, speed, wrooom och ja allt man kan förklara för snabbhet. Tänkte aldrig släppa honom igen, ALDRIG. så jag fortsatte att rida honom och fick lära mig att vara bestämt, och ja allt mellan himmel och jord. Han är lite speciell, svårfångad- tog 2½timme en gång när jag skulle hämta han, sprang i djupsnö- lättstressad, och det här med att ha svårt för att lita på människor. Behandlade honom som han vore min egen, borstade han i början längre än vad jag red kan jag säga. Hade inga tankar på att några månader efter skulle vara helt olikt sig.
 
Vi hade mycket motgångar, kanske mer motgångar än framgångar i en period men det lärde mig att hitta felen jag gjorde, och göra dem rätt. La MYCKET tid åt att bara umgås med honom, träna från marken och bara rida och ha kul, allt jag ville var att han skulle tycka om mig, respektera mig och lita på mig. Han är en sån fin häst men jag ser ofta i hans ansiktsutryck hur han tänker, haha lät lite fel men ah. 
 
Idag har vi gjort saker som vi innan inte ens kunnat drömma om, och vi litar på varandra så mycket. Han är min andra halva, och skälet till att fortsätta vara så stark inom ridningen, han är mitt liv känns det som, skulle aldrig låta han försvinna ifrån mig. Det är STORT för oss att rida i repgrimma, showa runt, hämta han i hagen, rida och hoppa i enbart halsring, DET ÄR STORT! Han har blivit så fin i pälsen, om magen, om hovarna ja hela han är vacker i mina ögon. Han är gammal, och kanske inte den snyggaste hästen Du sett. Men för mig är han den vackraste, tuffaste, och underbaraste hästen jag vet just för att han är så gammal and keep going strong, aldrig setat på en sån gammal häst som verkligen kämpat och gjort ALLT för sin ryttre. 
Elin♥Rodi, för alltid och längre än så. Troligen det enda löftet jag kommer hålla hårt!
 
Här kommer VINTER, VÅR och SOMMAR bilder 2 st på varje, ser ni någon skillnad på både oss och ridningen?;)
 
VINTER 2012
http://rodiocchaska.blogg.se/
- som sagt, den som inte får se mig och Rodi glada... måste ha gjort något riktigt dumt;) Vi är ju värsta glada tomtarna ju:-)

VÅR 2012
 
SOMMAR 2012
 
 
 
 
 
 

Uteritt på underbara hästar:)

Idag red jag och Nellie ut på Rodi och hon fick låna dimma. Eva mätte dimma- 127 i mkh haha det är inte stort heller! Men hon känns och ser större ut under ryttare. Vi red en runda som jag aldrig ridit förr, men E förklarade vart vi skulle rida. Jätte mysig väg!

Vi fick stanna några gånger, Hans bett vände sig flera gånger så var tvungen att tränas om och lägga om och sen så kom det en dubbel långtradare på grusvägen, den pyste och lät, tror inte den visste vad den skulle göra. Hästarna blev rädda när ned stod och håll på, Rodi som typ aldrig blir rädd, så då vart jag lite "fan ska vi göra" så vi gick upp mitt in i skogen och lät den passera, svårare än så vare inte;)

Rodi hade en sån grym tölt idag, jag tänkte inte på luften men enligt Nellie så var dem amazing:D Nellie och Dimma passar och går så bra ihop, riktigt kul!!! På väg hem racea vi vid vår "tölt sträcka" jag och Rodi i Ökad tölt och Nellie kom galoperandes med dimma, det är helt sjukt vad fort han kan tölta den underbara hästeb(!!) hehe fast han vart lite taggad och rulla in i galopp, sen vart det svårt att få stopp på han x) sjukt kul som vanligt med Nellie och hästarna!


Regn regn åter igen regn

Jag och Nellie är på väg ut till Rodi och stallet. Typ såhär ser jag ut idag... Btw, vi somnade kvart i tre i natt, Kempe att komma upp ja..:)


stallet med bästa

Sitter hemma hos Nellie, vi kom hem från stallet senare än vi trott. Vi red ut på hästarna, jag på Blesi och Nellie på Mestur. Båda är ju femgångshästar, måste säga att det inte är min starka sida, kan typ inget om pass och jag är verkligen är fyrgångsryttare. Men Nellie fick mig att "höra stegen" ifall det blev passtaktigt osv. Fick ren tölt på han väldigt många gånger- höhö stolt:-) Vi pratade som vanligt typ om allt medans vi red.
 
Sen tog vi in Ganti och Aska, jag borstade G medans Nellie borstade, sadlade osv med Aska. Fotade Nellie&Aska när dem red, vart urusla bilder enligt mig, skyller på det skrovliga vädret och luften som var helt solkig. wellwell, efter så skrittade jag på Aska medans Nellie gick med Ganti. En väldigt bra dag:-) 
 
Nu laddar vi med jordbuggar och nutella (eller vad det är) så kör vi twillight maration, om vi pallar. Imorgon blir det kanske att åka till Rodi på morgonen, beroende på när hovslagarn kommer till Nellies stall. Sen på eftermiddagen blir det iallafall att fira mormor och morfar. Inte en enda lugn dag alltså^^
 
 

Strange...;)

Snart ska jag åka upp till bästa vän, lite senare åker vi till stallet. Ska fota dem små änglarna i det Underbara vädret sedan blir det en ridtur på Blesi och Mestur, tror jag:-) ska sova hos Nellie inatt. 
 
Här om dan när vi var ute och gick kom Nellie på VÄRLDENS seriöst knäppaste sak- hon har ALDRIG varit hemma hos mig, det längsta hon kommit är in med ena foten när hon väntade på mig. hahahaha håll på å dö när jag tänkte efter, vi har vart bästa vänner typ ja hur länge som helst känns det som och hon har aldrig vart hemma hos mig x) Haha hummm, wierd. 
 
Bjussar på en bild på N & A.

Rodi tycker till

När man kommer hem, borstar han så han glänser.... Så tyckte Rodi att vi skulle ut och rulla på det smutsigaste stället han hittade, såhär laddad var han innan hahahaaha Perry face x) tokiga häst^^


Hemma från Forsen

Nu är vi hemma Rodi och jag. Kan ju bara säga att han Är världens bästa, för mig. Gick så sjukt bra idag. Efter en as rolig dag igår med allt folk så laddade vi med lite ban träning idag, så stolt över Rodi. Sjukt bra ökningar!!! Bästa Rodi<3