back on track??

Ganska frisk, tror jag. Hur som så ska Elin till stallet imorgon förmiddag;) Längtar såklart som in åt bomben, har inte ridit på mer än en vecka och inte träffat bästa Rodi heller för den delen. Idag har jag vart en sväng till västerås och köpt nya handskar från Hööks... dvs mina enda HELA handskar. Väldigt sköna och super snygga, så tack pappa. Har en massa nya ramar som ska sättas upp på väggen också såfort jag valt lite bilder att ta ut, det kommer bli bilder på mig och Rodi men funderar även starkt på att ta några bilder från förra hästar, men velar ett tag till!
Som sagt så ska jag till stallet imorgon, hoppas på fint väder. Det har bara varit strålande sol och massa plus grader medans jag vart inne och sjuk, så jädrans om det blir muggel väder imorgon alltså;) Ska nog ha min marinblåa piké tröja/hv polo piké, och bruna HV Polo huvtröja, brun väst... ridbyxor har jag inte funderat så mycket på men kan mina bruna med mörkbrun helskoning och pikeur ridstrumpor... sen får vi inte glömma de nya handskarna! Ja, just nu känner jag mig galen i ridkläder då denna årstid passar perfekt för vad jag har i garderoben, så... bara att välja!
som ni kanske märker så bloggar jag här när jag känner för det, hoppas det är bra med er alla annars!
-Nya handskarna=lovely♥


Rodi<3-http://rodiocchaska.blogg.se/

Visst blir man glad när man får höra hur mycket jag har utvecklats med Rodi, hur fina vi är och som gjorda för varandra. Det ger en en kick där bak och får en att titta på allt positivt som hänt, hur mycket jag utvecklats och hur bra det går för mig & Rodi. Det dyker hela tiden upp både med och motgångar, och det är det som får oss att passa så bra ihop. Jag är envis- han är envis, vi blir som en våg, vi försöker hitta en jämn kontakt med varandra. Oftast slutar det med glädje, båda är nöjda, båda är glada. Det är sånt som ger mig ny energi, att vara med bästa Rodi och vara ute i stallet.... det gör mig glad<3

Just nu går det sjukt bra för mig och Rodi i ridningen, tölten är bättre än bäst, den blir bättre för varje gång och jag har hittat dem där knapparna på Rodi för att allt ska fungera. http://rodiocchaska.blogg.se/

Bästa lilla prins- det är Rodi<3

jobbig vecka

En väldigt jobbig vecka, det är vad det har varit! Dålig uppdatering kommer det vara idag och imorgon, massa läxor, syster fyller 17 och bröllop imorgon! Självklart kommer det bilder;)

Stallet snart/ Glöm ej att anmäla dig!

Bara 1 timme kvar tills min skjuts hem kommer, blir hem och käka sedan till stallet! Har jätte roliga övningar jag och Rodi ska göra, tror jag:)
Glöm inte att jag och Nellie har veckans blogg på http://rodiocchaska.blogg.se/, var med och tävla du också!lång lång dag!

Lång dag idag, hinner dessvärre inte blogga sså mycket.. utan det får bli ett sådant här tråkigt inlägg helt enkelt! Vart i skolan hälften utav dagen, var guide till stökiga 6:or- jobbigt men ganska kul. Vart på möte, han hem en stund och sedan resten utav tiden har jag tillbringat nere på fritidsgården där det var en person som prata om sitt yrke, hon arbetade på akutmottagningen.... vi fick höra både roliga men även väldigt många sorgliga saker som hänt. Det skar i hjärtat. Vi pratade mycket om droger osv. Även om en tragisk sak som hände idag, hon som berätta och även en vuxen kompis till mig som jobbar där, blev av med några nära vänner idag som dog av troligen överdos medans en ligger på sjukhuset. Många satt med gråten i halsen.

Känner inte för att skriva något hästrelaterat inlägg idag heller, då tiden inte heller räcker till. Ska förhoppnings till stallet imorgon:)

Min älskade hund!

Min hund betyder lika mycket som mitt intresse för hästar, vet inte hur jag och min familj skulle klara sig utan henne♥

Övning för en lösgjord häst

Susann Näsström tipsar. För att komma till källan, klicka på bilden.
Har du fått höra att hästen ”rinner iväg” i skänkelvikningen eller bara ”snurrar frambenen” i framdelsvändningen? Då är du långt ifrån ensam. För att råda bot är lösgörande ridarbete nyckeln.

1) Ställ upp fem koner i sick-sack över medellinjen.

2) Rid rakt fram mot första konen. Gör där en framdelsvändning undan för vänster skänkel. Flytta ungefär ett halvt varv.

3) Rid fram mot nästa riktmärke (kon), och gör där en framdelsvändning undan för höger skänkel. Fortsätt sedan mot nästa kon osv.

– Den här övningen är bra eftersom du byter skänkel vid varje kon, och får på så sätt hästen lösgjord för båda skänklarna


källa: klicka på bilden.
Dressyr_illu_2

Forsen- Godon

Jag red Gordon idag igen, vilket kändes bra.  Vi började med att rygga från marken, Gordon var lite-ganska mycket- reaktions trög är ordet. När han inte reagerade så flyttade vi bakdelen, alltså fradelvändning och la till ryggning direkt på det. Sedan satt vi upp och gjorde halt 4 gånger, alltså en gång på båda långsidorna och samma på kortsidorna, sedan rygga vi. I början gick det smått trögt och jag har märkt att min blick är neråt hela tiden, så Frida var på mig hela tiden haha!;)
Just nu kommer jag inte ihåg allt i gjorde, är så trött. Hoppas på att Nellie kan skriva mer detalj. Men iallafall så travade vi, och skulle göra halt samt rygga. Sedan jobbade vi med 2 & 3punkts sitt i trav och galopp. Och sedan hoppade i hinder, var skitkul då det var otroligt länge sen man hoppa. Jag och Gordon skuttade över hindret och haha, men i slutet gick det bra.
Som pricken på i:t har jag ännu mer träningsverk i rumpan och i benen från gårdagen, och nu från idag ..... fiiint!

Tycker det gick bra idag, faktiskt! Åker ju dit tidigare än alla andra då min pappa har knatteträning varje måndag, så hinner pyssla om Gordon och göra allt jag ska i lugn och ro i min egna lilla takt;) Gordon hängde inte lika mycket på bettet. Får se om jag åker ut till stallet imorgon, till lilla Rodi.


Slutar snart skolan, sedan till Forsen!

1½ lektion kvar innan man kan gå hem, kan man väl säga. Sedan blir det lektion på Forsen kl 5, undrar vilken häst man får. Har ju ridit Gordon de senaste 2 gångerna, börjar vänja mig vid honom:) Nu lär väl halterna sitta, så som jag tränade igår!, det är från häst till häst med nu har jag åtminstonde ett knep. haha.
Jobbade med en bloggdesign igår, men alla tyckte jag skulle ha den jag har nu.... ska/har dock gjort några småändringar.


Rolig fakta om hästen.

Onödiga fakta om hästar kan vara kul ibland!


 • Hästar har funnits ända sedan dinosaurierna! De är en av världens nu äldsta levande däggdjur.
 • Hästens hov är egentligen en gigantisk tånagel.
 • Hästen hade i tidigare fyra tår, och var 50 cm hög. Det var för 50 miljoner år sedan. För 30 miljoner år sedan blev de lite större och tappade en tå. För sju miljoner år sedan hade de bara en tå kvar och var nästan lika stora som idag.
 • Hästen levde från första början i Amerka och vandrade över till Europa för två miljoner år sedan. Kort därefter dog de ut helt i Amerika. Nästa gång en häst galopperade över prärien var på 1500-talet.
 • De vilda mustangerna var ursprungligen rymlingar från de stora spanska rancherna för 400 år sedan.
 • Hästen tämjdes så tidigt som för 9 000 år sedan! Kanske jagade världens första indianer mammut istället för buffel.
 • Stigbyglarna uppfanns av nomader i Asien, hundratals år innan de började användas i väst.
 • Världens första hästsko vad faktiskt gjord av våt råhud som fick torka runt hästhoven. Romarna var de första som började använda skor av metall.
 • Utan hästridning, skulle vi kanske fortfarande gå omkring i klänningar och kiltar. Byxorna uppfanns från behovet av att skydda insidorna av låren när man red.
 • Ponyexpressen var västerns svar på expressbrev. Ryttare red utan att vila hela sträckan, och bytte bara hästar under vägen. Det var det i särklass snabbaste sättet att skicka brev på den tiden. Den fanns dock inte mycket mer än ett år, för sedan var telegrafen utbyggd.
 • I världens äldsta bevarade hästbok, Xenophons, stod det att det bästa underlaget i en box var kullersten. Stenarna masserade hovarnas stråle på ett positivt sätt!

Ponnyakuten

Nyss kollat på ponnyakuten, brukar glömma att kolla men idag gjorde jag det för en gångs skull. Tyckte Tobbe visade otroligt bra tips i lastningen, jag har själv ingen svårlastad häst jag rider just nu men att tänka inför framtiden, eller om något sådant skulle uppstå.
Så tråkigt att det bara är 30 minuter, hade velat titta i en timme varje gång. Ganska jobbigt att det är så kort, speciellt då det bara är en gång i veckan. Samtidigt är det ett väldigt bra program då man här hemma kan lösa problem med den hjälp och tips som Tobbe Larsson ger deltagarna.
~Bilden är från uttagningen~

Vilken grymt bäst häst!!

plusgrader ute, solen skiner och snön smälter... nu börjar det lukta vår!
Jag gick ut i hagen för att hämta Rodi, till min förvåning kom han springandes mot mig, stanna upp och fortsatte att gå till mig. Han böjde ned huvudet så jag kunde dra på han grimman. Helt otrolig känsla, inte nog med att man får sån energi av detta vädret, man får sån energi och sån glädje när han kommer till mig och inte springer ifrån mig. Det gjorde mig hur glad som helst och lilla Rodi såg såå nöjd ut när han fick massa pussar och havre.
Red i paddocken idag, var så himla varmt så red i tjocktröjja. Jätte skönt väder alltså, minns knappt senast man kunde rida utan tjocka jackor;)
Började med att jag skulle flytta en pall, Rodi kastar sig och there we go. haha så fick inte tag på honom i paddocken... haha hur fasen skulle detta gå var min första tanke. Men som tur var, fanns Krister till hands och jag kunde fånga in honom igen. Släpper honom aldrig igen;) Men han brukar stå så fint och stilla... så jag bara antog^^
Nu var jag fast besluten, nu jäklar skulle vi jobba. Börjar i skritt längs fyrkantsspåret, gör halt då och då. När det inte blev halt direkt, rygga vi. Blev volter längs varje hörn också i början. Gjorde lösgörande övningar också, jag ch Rodi kom tillsammans på en ny metod på övning då.. jätte roligt. Vi rygga, sedan skänkelvikning, rygga, skänkelvikning så det blev som ett slags mönster, det tyckte vi båda var kul.

Jobbade sedan på en stor volt, först i skritt då. Gjorde halt vid medellinjen så alltså blev det två gånger varje varv, rygga och kom fram i skritt. Behövde bara tänka "rygga" så gjorde han det, kändes hur bra som helst. Vi kom upp i trav, han var väldigt väldigt fin i formen och var ställd innåt, dressyrhästen;) Nej men sedan gjorde vi samma sak, var tvungen att forma volten lite mer denna gång med ytterskänkeln då han gjorde volten större och större. Han har en väldigt fin och stor trav!
Gick hur bra som helst med halt.
För att göra något annat än att vara på volten så kom vi ut på fyrkantsspåret och jobbade nästan på samma sätt, och kom in på volten längs bort och gjorde detsamma.
Gick hur bra som helst och han var jätte duktig, vart så stolt så. Tänkte "galopp" och han gjorde galopp i det tempo jag ville, då hade vi innan gjort halt, rygga och komma upp i galopp. Oj vilken snygg galopp, jätte stor och det kände verkligen som han tog i från rumpan och fram. Gjorde halt från galopp, vilken från en början var lite " ska jag stanna, eller ska jag gå något steg till?" så då när vi gjorde halt rygga vi. Vart mycket enklare att göra halt då.
Avslutade med att ta tölt ett varv i båda varven, SHIIIT vad bra det gick! så himla snyggt!! satt där på hästryggen och tänkte "shit.... han är grym", ni skulle sett tölten, bad honom tölta lite fortare och jag släppte på tyglarna och lät han tölta på. När det gick bra slutade vi och gick upp. Där väntade lite mat, uppskattades mycket av Rodi:)
Eva Roemaat

Eva Roemaat, en 19årig tjej som är en stor förebild för mig! Eva är en väldigt hästklok tjej från Nederländerna, som har en fantastisk förhållande med sina hästar. Hon tricktränar och rider sina hästar utan bett, och hanterar dem så himla bra och på ett sätt som får en att tänka "wooow". Hon har en haflinger som heter Shilas och en shetlandsponny vid namn Flip. Vilken dröm att få träffa & träna för dessa!! En av mina absolut största idoler♥
Fler bilder och filmer finns på Google samt Youtube.com


tidsinställt.

Jag som person är oftast glad, trevlig, och ser det bästa i folk. Hemma kan jag vara jätte dryg, orkar inte göra någonting, och shaffsar med mina syskon. Haha inte riktigt men ni förstår hur jag menar. När man är hemma är man helt klart sig själv, man har oftast levt med sin familj hela livet, så man kan göra vad som helst nästan- om ni förstår hur jag menar-. Medans när jag är bland folk, eller i stallet så blir jag en helt annan person, ibland bli jag jätte blyg om jag aldrig pratat med den personen förr. Jag blir oftast jätte trevlig, gör allt jag ska och erbjuder mig att hjälpa till.
Man blir en annan person vid folk- iallafall jag- man vill visa sin bästa sida, tänk om jag skulle bete mig som hemma bland folk haha! Det är även så man skaffar sig bra kontaket och folk som tycker om en. För mig att man är trevlig i stallet och mot andra människor är en självklarighet, tänk om alla skulle gå runt och vara jätte spydiga mot varandra. Då skulle ingen vilja vara med den personen, skapar dåligt ryckte och kan man inte bete sig bland människor så är det liten risk att man får jobb. Det är något jag ofta tänker på. Är någon otrevlig mot mig, så brukar jag inte direkt stå och skrika, utan jag tar det lugnt och säger som det är. Om det inte är jordens undergång såklart;)
Men som sagt, träffar jag nya personer så brukar jag oftast vara jätte blyg, tills man lär känna den peronen mer. Då kan man slappna av lite mer. Därför är det så skönt för jag har många vänner som håller på med hästar, det var/ är mycket enkalare att bli vän med någon som har samma intresse.
Jag som person är oftast glad, trevlig, och ser det bästa i folk. Hemma kan jag vara jätte dryg, orkar inte göra någonting, och shaffsar med mina syskon. Haha inte riktigt men ni förstår hur jag menar. När man är hemma är man helt klart sig själv, man har oftast levt med sin familj hela livet, så man kan göra vad som helst nästan- om ni förstår hur jag menar-. Medans när jag är bland folk, eller i stallet så blir jag en helt annan person, ibland bli jag jätte blyg om jag aldrig pratat med den personen förr. Jag blir oftast jätte trevlig, gör allt jag ska och erbjuder mig att hjälpa till.
Man blir en annan person vid folk- iallafall jag- man vill visa sin bästa sida, tänk om jag skulle bete mig som hemma bland folk haha! Det är även så man skaffar sig bra kontaket och folk som tycker om en. För mig att man är trevlig i stallet och mot andra människor är en självklarighet, tänk om alla skulle gå runt och vara jätte spydiga mot varandra. Då skulle ingen vilja vara med den personen, skapar dåligt ryckte och kan man inte bete sig bland människor så är det liten risk att man får jobb. Det är något jag ofta tänker på. Är någon otrevlig mot mig, så brukar jag inte direkt stå och skrika, utan jag tar det lugnt och säger som det är. Om det inte är jordens undergång såklart;)
Men som sagt, träffar jag nya personer så brukar jag oftast vara jätte blyg, tills man lär känna den peronen mer. Då kan man slappna av lite mer. Därför är det så skönt för jag har många vänner som håller på med hästar, det var/ är mycket enkalare att bli vän med någon som har samma intresse. Alla har ju också även bra samt dåliga dagar.

Fin ridväder today!

Vad fint ridväder det är idag, vi får allt hoppas på att det håller i sig! Idag ska jag som sagt till stallet, ska bli skönt att komma till en lugn miljö bland hästarna- livskvalitet!
Om jag inte ska rida ut idag blir det antagligen intervaller och tempoväxlingar i paddocken, alltså mycket travträning. Tänkte få honom riktigt mjuk följsam idag utan att longera honom, vi båda kommer få jobba rätt mycket isåfall men nån sådan dag behöver vi båda haha!:) Har inget direkt planerat, utan det får bli det som "kommer".
Vi hörs!

Islandshästryttare: Läs & tyck till!!

För det fösta har islandshästen samma anatomi som vilka andra hästar som helst, alltså klarar inte en islandshäst mer vikt på ryggen än någon annan ras, islandshästen är en ponny. Att stora karlar eller väldigt stora människor överhuvudtaget rider dessa hästar dagligen är alltså absurt. Som i all annan ridning vill man ha bra proportioner för att nå bästa resultat, det samma gäller isandshästar.
Det enda sega med en islandshäst är att de klarar tuffa väderförhållande bättre än vissa tunnare typer då de under så lång tid levt i tuffa väderförhållanden. Islandshästen har ju inte mycket annat val än att bära på dessa tunga ryttare.
De största problemen för islandshästarna är att de ofta får spatt, oftast är det ärftliga, medfödda probem som senare framkallar spatten. Islandshästen är den häst som står högst på listan bland raser som utvecklar spatt, aveln går alltså på fel håll då man avlar på ston som har anlag för det eller har spatt, då man oftast bara kollar upp hingsten. Men 70 procent kommer ju från stoet...
Det andra stora problemet är att de ofta har enorma spänningar och låsningar i bogpartiet pga all tölt. För tölt är ett skyddsbeteende. Alla hästar KAN tölta, tölt är en mycket lättare gångart än trav. Ofta om man rider på väldigt dåligt eller hårt underlag så kan tex ett halvblod slå om till en form av oren tölt från trav. Det är dessutom en gångart som kräver mindre energi, hundar som är trötta då de gått långt slår ofta också om till tölt. Man avlar alltså fram ett beteende som från början mest fanns på svaga hästar där traven blev för jobbig.
Spända muskler kan ofta bidra till vad vi premierar som en BRA tölt.
Läste och sökte lite fakta på internet, på något väldigt väldigt knepigt sätt kom jag in av en Ren slump på en blogg som hade lagt upp något inlägg. Var inte så insatt i något annat än denna text här under, hör och häpna kändes det som. Det är tur att alla tycker olika, vad tycker NI islandshästryttare om detta som står under? TYCK TILL. Jag själv skulle väl inte säga så mycket, blev ganska tom på ord men tänker ändå att den som skrivit och påstår att hästarna skulle lida med oss tunga ryttare på ryggen, då islandshästar är "endast ponnysar" bara ville få mig att tycka detta var skrattretande... Ska man skriva ett negativt inlägg, behöver man inte uttrycka sig så tätt eller föressten, varför ens skriva massa negativa inlägg? Man ska självklart få komma med sina egna åsikter, men det finns gränser. Och för min del, var denna text inte så "lovande".
Så nu vill jag veta, hur känner ni som islandsryttare när ni läser texten under? Vad var det som ni reagerade extra mycket på?

"För det fösta har islandshästen samma anatomi som vilka andra hästar som helst, alltså klarar inte en islandshäst mer vikt på ryggen än någon annan ras, islandshästen är en ponny. Att stora karlar eller väldigt stora människor överhuvudtaget rider dessa hästar dagligen är alltså absurt. Som i all annan ridning vill man ha bra proportioner för att nå bästa resultat, det samma gäller isandshästar.
Det enda sega med en islandshäst är att de klarar tuffa väderförhållande bättre än vissa tunnare typer då de under så lång tid levt i tuffa väderförhållanden. Islandshästen har ju inte mycket annat val än att bära på dessa tunga ryttare.

De största problemen för islandshästarna är att de ofta får spatt, oftast är det ärftliga, medfödda probem som senare framkallar spatten. Islandshästen är den häst som står högst på listan bland raser som utvecklar spatt, aveln går alltså på fel håll då man avlar på ston som har anlag för det eller har spatt, då man oftast bara kollar upp hingsten. Men 70 procent kommer ju från stoet...

Det andra stora problemet är att de ofta har enorma spänningar och låsningar i bogpartiet pga all tölt. För tölt är ett skyddsbeteende. Alla hästar KAN tölta, tölt är en mycket lättare gångart än trav. Ofta om man rider på väldigt dåligt eller hårt underlag så kan tex ett halvblod slå om till en form av oren tölt från trav. Det är dessutom en gångart som kräver mindre energi, hundar som är trötta då de gått långt slår ofta också om till tölt. Man avlar alltså fram ett beteende som från början mest fanns på svaga hästar där traven blev för jobbig.
Spända muskler kan ofta bidra till vad vi premierar som en BRA tölt."

Sitter och ser söt ut- all day.

Som sagt, dålig uppdatering idag! Är hemma en sväng och vilar huvudet, men ska strax tillbaka till galan då större klasser i boxningen börjar. Har mest suttit på en stol och sett söt ut, sålt lite boxnings saker...
Imorgon = Back to REAL LIFE, ska bli såå skönt att komma ut till en lugn miljö hos älskade hästen♥ Ska försöka klämma ihop något inlägg ikväll, kom med förslag:)

Jag sitter på en hård stol och kollar ut mot boxningsringen.... haha boxare.
image description

Hur jag tänker när jag är bland hästar och när jag rider.

Jag tycker det redan från det att man hämtar hästen från hagen försöker se vilket humör hästen är på, det brukar man oftast märka. Pigg, seg, överspänd osv? Då kan man oftast fråga sig själv " Ja nu är han överpigg, vad ska jag göra?" tänk allt först, om hästen är väldigt pigg så brukar jag löslongera hästen innan jag sitter upp och rider. Jag brukar oftast sadla och bara rida, har hänt en gång att var sjukt pigg att jag kände mig lite frågande kring vilken kontroll jag hade på hästen. Tog av sadeln och så fick han springa av sig, sedan slängde jag på sadeln igen och red som inget hade hänt.
Så alltså, bland det första jag tänker på är att försöka se & tolka hur hästen är i beteende. Oftast är dem glada, oavsett om dem är lite lata;)
Jag brukar oftast ha en eller flera idéer när jag rider/ska rida, så jag inte kommer ut till tex paddocken och bara "rider runt"., Att känna hur hästen är, det gör man ju. Ibland kanske det känns som "nej det här funkar inte, det går inte" och ibland tvärtom. Jag är absolut inte ute efter att ett ridpass ska bli perfekt, då regel nummer ett i min värld är att när man rider måste man ha kulkulkul. Man behöver inte sitta och nöta på hårdträning, utan det är väldigt bra att man varierar oavsett om det oftast blir i paddocken.

När man är bland hästar finns det även vissa saker man hela tiden måste tänka på, att vara lugn men samtidigt bestämd, Inte stessa och bara se det positiva i det hela. Hur arg, irriterad eller besviken man än kan bli ibland så säger jag till mig själv att bara ta fram det glada hos mig, vilket funkar hur bra som helst! Jag har jagat Rodi i hagen i över 2 timmar, ett tag var jag bara ledsen men kunde inte ge upp... börja tänka på något annat och insåg hur töntig han var, så jag skrattade åt det, tog det som det kom. Rodi vart lite överraskad och fick då tag på honom;)

Här är några av många saker jag tänker på när jag är bland hästar, och när jag rider:) Hoppas ni förstod lite utav det jag skrev, om det var lite förvirrande.


En bästa vän, är precis en som du♥

Bland det bästa med hästar, måste ni alla hålla med mig om att det är att dem är ens allra bästa vän. Är man nere, gör han en glad. Man kan bara borra in ansiktet i pälsen och gosa, mysa och pussas! Man får göra han fin, genom att borsta och snygga till honom. Vill man ha en bra lyssnare, så är det dig jag vänder mig till. En bästa vän man kan utvecklas tillsammans med! En bästa vän helt enkelt. Mitt liv utan hästar, skulle nog inte funka...

Inge stall- Tidningsutklipp

Kommer inte åka ut till stallet idag iallafall, det som är så fint ridväder! Bilen lånades ut inför boxningsgalan imorgon, som jag förövrigt ska jobba på med pappa och syster. Sälja massa saker och fotografera, kommer antagligen få lite smått panik med allt folk;)
Här är två av några bilder jag tog från fikarummet, bild från Elin & Rodis tid när de tävlade Lag- Sm i Járnhestur. Finns fler, men ganska roligt att sitta och fika och läsa gång på gång dessa artiklar som hänger på väggen:) Han är verkligen en riktig stjärna♥

Gårdagens Rodi- uteritt & Repträning.

Efter vi ridit ut längs vägen igår, tränade vi lite från marken i repgrimma. Han vart mycket försiktigare och vart jätte lyhörd för varje signal, så var jätte noga med vad jag gjorde. Råkar man t ex ta upp sin mobil, så kan hästen uppfatta det som en helt annan signal.
Vi började med The friendly game, inget märkvärdigt då han är så cool. Sedan fram och bakdelsvändning. Därefter gick vi igenom "the yoyo game", när vi tränat löst har han backat och frågat och han ska snurra och sen komma till mig, lite roligt faktiskt. Så nu i rep vart han lite försiktigare, och kollade på mig som " vill du se mig snurra ett varv?".

Ska till stallet imorgon, har inte direkt någon plan över vad vi ska göra. Har ideer i bakhuvudet iallafall, men vi kommer garanterat vara i paddocken, då min pappa ska vara kvar och stå i kylan;) Känner jag att han är super pigg, och lite dragig i bettet så tänker jag köra övningarna vi fick lära oss på Forsen i måndags. Skriver mer om det imorgon isåfall. Det handlar iallafall om att få hästens uppmärksamhet och även flytta för tryck, stanna med sitsen. Just därför denna övning passar perfekt för mig och Rodi då han är ganska stel, så tar ett tag att få honom mjuk, sedan kan han bli sjukt pigg att jag har svårt att stanna honom. Mycket tempoväxlingar- halt- fram igen- halt- rygga- in på volt osv.
Väntar på att Nellie ska ladda upp bilderna på mig och "roddan" sen i Lördags:-)


Update- bloggdesign!

Bloggar här lite då och då fortfarande. Allt går bra för mig och Rodi, men all riktig updatering kan ni hitta på http://rodiocchaska.blogg.se/. Vill ni att jag fortsätter bloggar här mer oftare eller updatera som nu, lite då och då så får ni läsa på min andra blogg tillsammans med Nellie?
Jag och Rodi ska börja ta mer ansvar över ridpassen nu, vi ska ha kul men även satsa lite mer. Vi ska träna inför tävlingar och dels till Lag- Sm, så kul att vi kunde hänga på:-) Rodi har ju vart med några år i rad, för flera år sedan med Elin Vidberg, så med träning kommer vi klara allt. Jag litar väldigt mycket på Rodi.
Jag gör fortfarande gratis bloggdesign, hela som halva, eller behöver du hjälp med någon inställning? skicka info osv till elin_saff96@hotmail.com


http://rodiocchaska.blogg.se/

Om nån timme är det dax att åka till Forsen för ridlektion. Kommer blir sjukt kul:)
Lite bilder som Nellie fotat. Förövrigt så mår jag så himla bra, fått en hel del bra nyheter!
Glöm inte våran gemensamma blogg---->http://rodiocchaska.blogg.se/

Tolkdag i Karsbo- Lite update.

Tolkdag i stallet idag. Nellie följde med, riktigt roligt har vi haft!
Red Rodi i paddocken efter, red i världens skönaste sadel vilket är Evas sadel... Den är jätte skön!! Rodi var pigg idag och nu har jag insett att jag måste lägga i en växel med träningen. Vi ska ev vara med i Lag- Sm och tävlingar till våren, så snart måste vi börja träna ordentligt. Alltså verkligen ordentligt, och ta tag i det som inte är helt rätt, så som hans "växlingar" och blandningar... det är mycket jobb som ligger bakom, det vet jag. Men om jag lär mig, så kommer det gå hur bra som helst för Rodi han kan allt detta... det är jag som behöver lära mig.
Ska kanske ut till stallet imorgon, då kommer vi verkligen köra ett bra ridpass med mycket träning. Mycket travträning i paddocken och när han känns bra kör vi lite tölt träning på vägen. Kommer nog gå bra:)
Rodi är nog bästa hästen;)
Jag & Birre på bild från dagens tolkning, riktigtriktigt rolig och mycket folk vart det också!

Till ER läsare!

http://rodiocchaska.blogg.se/
Läsare! Fler och fler kikar in här istället, fast jag och Nellie har startat upp en blogg tillsammans som jag nästintill flyttat in till helt. Vad är det som fattas på våran blogg, för att ni ska "åka med"? Just nu håller vi på att tänka igenom och planera inlägg, som skulle vara intressanta, locka läsare och helt enkelt få ERAN uppmärksamhet. Jag har fler läsare här inne fast jag knappt bloggar här, än vad vi har på våran blogg... vilket är väldigt mycket i antalet om jag får säga så själv.
Hoppas hoppas hoppas ni följer med till min och Nellies blogg, vi kommer verkligen att lägga manken till och kämpa nu för att få fler läsare. Är så tråkigt att bara skriva och skriva och skriva, sen inte få någon respons tillbaka! Vi vill ha en positiv blogg!!
VI HAR NU ÄVEN EN NY OCH SKITSNYGG DESIGN, GÅ IN PÅ BLOGGEN !!
http://rodiocchaska.blogg.se/
http://rodiocchaska.blogg.se/


Elin är glad!

Denna vecka har jag vart så himla glad och överlycklig, känns som att ALLT ser så ljust ut<3
Blir så glad när det går bra, speciellt när det handlar om framtiden!

Snart ska jag bege mig mot öppet hus på skolan, så då laddar vi inför en lång sovstund imorgon och sedan stallet....Hela helgen typ:)


Karsbo<3

Karsbro är världens bästa stall, med världens bästa häst/hästar!+ Med världens bästa folk. Har sagt det sen 2010, kommer aldrig hamna på ett bättre stall<3
http://islandsteam.blogg.se/ -vilken härlig känsla jag har haft idag, världens bästa häst börjar få mer förtroende för mig... Så härligt känsla!! Tog 2 minuter att få in honom idag, helt själv! Tränade i rundkorallen, han gick & travade både brevid och bakom mig. Gjorde några övningar efter han travat av sig i båda varven över bommar. SÅÅÅÅ glad & Stolt, som jag väntat på denna stund som idag.♥ Det lönar sig med tålamod!

Ni läsare gör min dag<3

Vad roligt att sååå många kikar in varje dag, för att se om det kanske...kanske...kanske kommer upp något inlägg. Det må vara tufft kan jag säga. Jag har som sagt flyttat ut helt härifrån... men bara för att ni är så underbara kommer jag lägga in något inlägg, updates osv här också. Igår när jag loggade in på bloggen hade JAG fått både kommentar OCH mejl från min STÖRSTA FÖREBILD inom ridsporten, vart så underbart gad!!!

Kommer åka till stallet på Fredag, vilket betyder att jag kommer ha väldigt tråkigt i några dagar framöver. Ska kika på lite ny utrustning, ridstövlar samt hjälm. Får se, får se;)
Har ni några enkla och roliga trick man kan lära Rodi? Typ som puss, vinka osv så får ni gärna slänga in en kommentar. ska börja träna honom lös lite då och då, men denna vecka har jag vart helt off och inte kommit ut till älskade hästen.
På Lördag är det tolkningsdag och grillning i stallet, så jäkla kul:) Vi hörs!