Ridning för Sara på Stora Ymir

 
Halt som tusan ute, igår fick lilla Blikis nya skor och broddar, tur var väl det så som hästarna halkade som små rådjur påväg till ridhuset. 
 
Eftermiddagen bestod utav teori för Sara i ridhuset, där hon visade på sin häst när hon gjorde framdelsvändning, så antecknade vi och sa när hästen var för böjd, när det går utåt och innåt med ytter/innerbenet, på så sätt kan man även se vilket som är dess bästa varv också. Vi fick titta och säga vad vi tyckte om det, kolla hur vi ska förekomma att skjuta ut bogen osv.
 
Efter det gick vi och gjorde iordning hästarna, var första gången jag fick rida S.Ymir "på riktigt", har annars bara åkt och skrittat honom en gång när vi hade longerin/sits och balansträning. Efter att ha fått som en vana att rida Blika och Isak, som troligen kan bli stallets hetaste(förutom typ gandalf hahaa!!) och speciellaste hästar, man får alltid sitta och jobba och är så mycket man kan tänka på, vart det helt annorlunda och väldigt avslappnande att rida S.Ymit som är helt motsatsen. Han är så lugn och cool i sättet, man har en mjuk och stadig hand på honom. Börjar man pilla med tyglarna och försöka få han gå i rätt form så slänger han bara upp huvudet och dinglar där uppe bland molnen, man kunde bara låta det var och ha jämt tygelkontakt så fixade han det helt på egen hand. 
 
Sara ställde upp 4 koner som vi sedan skulle vid varje kon göra framdelsvändning. I vänster varv ville S.Ymir skjuta ut bogen, så jag hamna i obalans i sadeln och vi tappade helt spåret. Gäller att ha en snabb och tydlig skänkel samt yttertygel så gick det super bra! Efter ett tag så gjorde hon fyrkanten större med konerna, då skulle vi på två sidor mitt emot varandra skritta, göra framdelsvändning och innan hästen har hunnit funderat och gjort klart övningen ska vi kommit fram i tölt. Alltså, mitt i framdelsväningen ska du komma fram i tölt. Det är väldigt jobbigt och ansträngade för hästen, men väldigt bra övning må jag säga! Innan nästa kon kan man samla hästen och sakta ned till skritt och sedan göra framdelsväning för att sedan skritta mot nästa kon. Man ska även kunna göra detta i tölt och sakta ned till skritt från tölt när du gör framdelsvändningen, haha svårt att förklara nu;) Väldigt okomplicerad häst att rida måste jag säga, fina Ymir.
 
Packat lite, mer är långt ifrån klar. Dax att gå ned till kårhuset nudå, det blir nå tävling och fika som vi hört det som;)
 



Kommentera♡:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback