WOW sadel


I förrgår var det en sadelutprovare i stallet
( där hemma) för nya sadel märket WOW, det var en tjej som ville prova dessa sadlar på några utav gårdens hästar. Frågade eva vad hon tyckte, och det var tydligen verkligen en Woow sadel, dyr men väldigt bra. Sadelutprovaren hade setat och "pusslat ihop" sadlarna för att passa till varje häst, som man sedan kan ändra när hästen växer till sig, får mer muskler m.m, hon "byggde" alltså ihop sadlarna på plats efter hästens rygg och ryttarens rumpa, därav anpassas den sen till enskillt ekipage.
Lät väldigt fascinerande! Skulle lätt vilja prova rida i en sån sadel, speciellt intressant skulle de va å se om man kunde bygga ihop en passande efter Rodi då knappt någon sadel passar med hans svank rygg.
 
Läste lite om denna sadel(nyfiken haha) och det stod att alla delar på WOW sadeln kan anpassas efter ekipaget behov, allt från bomvinkel, kanalens bredd till bossorna kan bytas ut likväl som alla delar för ryttaren.
Fördelen med det här är att man kan byta kåpor eller byta bommen helt ifall man skulle vilja byta till ett djupare säte till en flatback. Därav kan man använda sadeln till flera olika hästar då sadeln kan hela tiden anpassas gång på gång.
 
WOW har ett otroligt mjukt säte men extra smal midja för att främja en lodrät sits.Sätet är brett för att sittbenen ska få plats samtidigt som det är helt sömlöst då det minskar risken för skav. 
 
Det finns 5 olika sitsdjup att välja mellan och 22 olika kåpor för att passa olika ryttares behov. 
 
 
Bommen är en flexibel kolfiberbom som tillåter rörelsefrihet i sidled vi framvalvet för att ge plats för bogbladet att rotera under sadeln. Resultatet blir då en bom som rör sig i takt med hästen istället för att motarbeta dess rörelse samtidigt som vikten fördelas över en stor yta. 

Sadelns inriktning: Hoppning, Dressyr, Island, Allround, Fälttävlan, Distans, Western och Akademisk. 
Källa med flera. 
 



Kommentera♡:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback